Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (11)
Raspunsuri - Pagina 12
cadina spune:
Multumesc mult Leeloo, asa banuiam si eu, dar nu eram sigura. Tipa de la resurse umane e in concediu dar ma ajuta colegele mele, insa vroiau sa fie sigure (si eu la fel).
Chiar acum calcam hainutele lui bb. De vreo doua saptamani, adica de la trei luni ale lui bb nu mai calc decat anumite hainute, doar bodyurile care vin in contact cu pielea lui si nu mai clatesc suplimentar. Spal cu Ariel hainutele (mi se pare ca detergentii de bebei chiar nu spala bine, am incercat sano si teo).
Suzetele i le sterilizez o data pe zi, biberoanele cu ceai la fel (de fapt atunci cand beai ceaiul, in ziua respectiva). Jucariile pe care le baga in gura si lingurita de silicon le spal cu detergent de vase (pur cu balsam) si le clatesc cu apa de la chiuveta din abundenta.
Pana la ce luna o mai fi necesar sa sterilizam toate astea...? Ca stau sa ma gandesc uneori ca e gura lui bebe, suzeta lui bebe... daca nu se murdareste cumva, de ce sa o sterilizez...?
Voi mai clatiti suplimentar...?
Reallaura spune:
cadinuta Eu spal cu detergent de la Sano, nu clatesc suplimentar biberoanele le spal si le sterilizez dupa fiecare folosire, suzetele stau mereu in sterilizator ca nu prea foloseste... la fel si linguriletele de vigantol , bonnisan - dupa fiecare folosire.
Habar nu am cand ar trebui sa incetam cu sterlizarea, dar cred ca pe la un an...
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE
BURTICA
Lilly79 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui leeloo2004 Cadina - eu stiu ca trebuie mentionata ultima zi din concediul postnatal. De la primarie mi-au spus sa aduc o copie dupa ultimul certificat medical cu postnatalul. Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)Poze Povestea nasterii lui Tudorel Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding John D. Rockefeller, Jr. |
leeloo inseamna ca putem depune actele pt cic dupa ce primim ultimul certificat medical cu postnatal?
Eu as mai avea 7 zile din septembrie,deci voi putea sa depun actele doar prin septembrie, nu? Eu credeam ca trebuie sa le depun inainte de-a mi se termina concediul postnatal.
Si Julia mea s-a intors, dar numai de pe-o parte pe burta,darasta nu se pune,nu?
Eu sunt prin zona doar ca nu prea reusesc sa mai scriu.Jobul de mamica nu e full-time job (ala ar fi doar 8 ore,e non-stop job, dar merita
; cred ca nici un job nu ne-ar aduce satisfactii mai mari).Fetitei mele i-a trecut eritemul fesier cu crema Petrini.Ne-am tot chinuit o saptamana cu crema de fundulet de la Nivea, dar pana nu am dat-o cu Petrini nu i-a trecut si de-atunci nu a mai avut probleme.Si eu o spal la chiuveta la fiecare schimbat de scutec.
Astazi mi-a fost rusine sa-i dau sa pape tzitzi in parc desi era clar ca ii era sete. Data viitoare vom merge cu ceai dupa noi,desi nu i-am mai dat ceai de multisor, dar sa-l avem in cazuri extreme pt ca mami Juliei se rusineaza si nu scoate Milka prin parc

Julia doarme pe burta de la vreo saptamana
Ma duc sa mai prind macar o jumatate de ora de somn (acum e partea calma a zilei)
paaa

Poze
Lilly ,mami de
Julia (30.05.2008)
socrate spune:
mihaser mersi mult pentru formule. De data asta ca sa nu patesc ca si cu puseurile am salvat intr-un document.
maitrey si eu am avut niste probleme cu bb la fundulet, nu la fel de grave ca ale voastre din ce inteleg. La noi s-a si cojit
pielicica si avea niste bubite ca niste cosuri. In fine. Eu am aplicat metoda spalat si dat cu diferite creme cu continut
mare de oxid de zinc. Am inceput cu o crema de la Mustela speciala pentru eritem, dupa aia cu unul de la Johnsons cu oxid de zinc
si am ajuns la unul de la Kloritane cu oxid de zinc si galbenele. Aceasta ultima a fost foarte ok, si acum o folosesc
seara inainte de culcare. In rest l-am spalat cat mai des, dar nu la fiecare schimbare insa si acum il spal la fund la fiecare
kk. Nu stiu daca ti-am fost de folos dar...ziceam si eu. Oricum a trecut in timp nu dintr-odata.
Am incercat si schimbatul marcii de scutece nu a avut nici o relevanta.
Apropo de intors al meu s-a intors de 2 ori pana acum de pe burta pe spate. Dar nu e inca un obicei ca sa declar ca stie sa se
intoarca. Cred ca era o conjunctura.
Acum ne distram cu centrul de joaca. Sta foarte cuminte si se uita la jucarii, le atinge cu mana, da din picioare, e haios.
Cu sterilizatul si eu as vrea sa ma opresc la un moment dat. Acum sterilizez dupa fiecare utilizare. Noroc ca am ramas la un singur bibe pe zi asa ca nu mai e asa complicat. Suzetele le spal la chiuveta si gata. Din cand in cand le mai sterilizez, dar nu dupa fiecare cazatura.
De dormit pe burta nu mai doarme de o vreme. Cand e pe burta se uita in jur in continuu. Cand oboseste se miorlaie sa il intorc.
El tine ridicat capsorul de cand avea o saptamana deci nu e problema de intors capul dar nu mai doarme asa.E pozitie de joaca acum.
Sebastian
cleo78 spune:
fetelor din buc. cum iesiti afara cu caldurile astea??
ieri ce ati facut? noi nu am iesit nici ieri...nici azi... deja simt ca tampesc!!!
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
Lilly79 spune:
| citat din mesajul lui cleo78 fetelor din buc. cum iesiti afara cu caldurile astea?? ieri ce ati facut? noi nu am iesit nici ieri...nici azi... deja simt ca tampesc!!! o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!! soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008 povestea nashterii |
Eu nu-s din Bucuresti, dar noi am iesit azi-dimineata pe la 8:30 si era chiar racoare.
Am vazut aseara in jur de 10 pe cineva cu caruciorul pe-afara, deci se poate si noaptea.
Va tin pumnii fetelor din Bucuresti sa scapati repede de canicula.
Poze
Lilly ,mami de
Julia (30.05.2008)
leeloo2004 spune:
| citat din mesajul lui Reallaura Leeloo, fa abstractie de hainele de calcat din spate, dar faceam poza in fuga sa-i arat lui Sis. Uite ROCHITA. Vezi si in pozele lui Nicole, a uploadat si ea rochita f misto si a ei...mai de cucoana asa...f eleganta. Ah, aveau si marimi mari...si e bine ca e larga de sub sani. Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008POZE MIRCEA ALBUMELE MELE BURTICA |
E super rochia!!! Imi place foarte mult! Cred ca miine am sa dau si eu o fuga pina acolo, tot vine soacra-mea sa il ia la plimbare pe Tudor...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si
Tudor Andrei (21 Mai 2008)Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
leeloo2004 spune:
Scrisesem un mesaj si mi-a disparut…
Lilly – acum am vazut mesajul tau – si eu am postnatalul pin ape 23 septembrie, deci din 24 as intra in CIC. De la primarie mi-au spus (cind am fost sa depun dosarele pentru alocatie, trusou, indemnizatie de nastere, etc…) sa vin in luna cind mi se termina postnatalul cu certificatul medical in original si o copie - probabil o sa-mi calculeze si pentru restul zilelor cit mai ramin din septembrie…oricum eu am o vecina a carei fetita are 10 luni – nici pina acum nu i-a venit alocatia fetitei…
Cleo – eu am fost afara cu Tudor si nu e nici pe departe atit de cald cum a fost ieri (cind nu l-am scos afara). O sa mai iesim pe la 4, inainte sa-l uai pe Stefan de la gradinita…
Cu sterilizarea in principiu se face pin ape la 6 luni sau cind se incepe diversificarea – nu de alta, dar linguritele si castroanele nu se sterilizeaza…Eu biberoanele lui Stefan le-am sterilizat totusi pina la 1 an, dar asta ca sa fiu eu impacata, nu cred ca la Tudor o sa mai fac la fel…
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si
Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Lorich spune:
Cleo noi iesim cu vecina Gabi si scumpicu de Raducu pe la 10-11 in parc e asa de racoare, cateodata Robert miauna sa-l invelesc; apoi seara pe la 18 nu mai rezist in casa si ies si stam pana la 21.30. O sa-mi fac mutatia in parc.

Raducu si Iasminuta (pentru ieri)!!!!!!
Lori, mami de pui drag si iubit Robert
Poze Robert
Reallaura spune:
Cleo ieri am iesit si m-am intors la jumatatea drumului, azi am reusit sa fac o tura. e bine ca pe langa lac e racoare, chiar vant, dar daca ar fi sa ma plimb printre blocuri...
Oricum, sper ca am scapat ca si eu capiez cu statul in casa.
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE
BURTICA