Gravidute si mamici de Constanta (28)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Anne imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva. E f dureros. Nu trebuie sa ne parasesti... sintem aici... in asteptarea vestii bune despre bebelu` tau si cu sfaturi daca ai nevoie.

Ingerash se fac 4 dosare dupa cite imi amintesc.
- ptr alocatie - Ec Varga
- ptr indemnizatie - asta pe titulescu - nu l-am facut inca eu
- ptr trusou la Casa Casatorilor ptr depunerea actelor, banii se ridica pe Ec Varga nu i-am luat nici pina astazi noi
- prima de nastere pe Titulescu

Ce confund e denumirea - nu ami stiu daca prima de nastere ii spunea la cea de la primarie sau la cea de la Casa casatoriilor. E vorba de denumire... insa acestea sint.

Mocutza si Ingerash voi spuneati de burtiee... Eu am ceva gen briu si ceva cu chilot cu tot (ca un chilot mai inalt insa f tare si strimt). Le-a cumparat mama de undeva din zona spitalului. Este un magazin cu articole medicale. Daca nu gasiti ... sa-mi spuneti s-o intreb exact.

Yannia am vazut o printesa frumoasa foc.
Despre intilneli... pina saptamina viitoare nu prea am timp.

Umflatel imi pare rau ca trebuie sa treci printr-o asa incercare. Sper Dumnezeu sa te intareasca si sa-ti vezi baiatul bine cit mai curind.

Acum realizez si eu cind spunea mama sa am grija sau ma dadacea... nu e durere mai mare decit acea de a-ti vedea copilul suferind. Ca-i e foame, sete, boala sau lipsuri...
Desi cred ca sint de-a dreptul ... plicticoasa as spune: sa ne rugam la Dzeu sa ne dea sanatate.

In seara asta sint mai profunda... dar dupa 2 km zilnic de pedalat - vorba vine... pas clasic la carut - am timp sa meditez la toate cele.

M-am intins cit o zi de post... dar asta ca scriu rar, nu?

Va pupacesc si fug... mama denaturata. Las copilul sa astepte cu baia ca eu scriu pe forum. In caditza de la masa de infasat ... a-propos - de care eu sint f multumita si o recomand cu incredere.

Va pupam mici si mari.

eu - Ina si minunea noastra mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingerash_M

ANGELIQUE, cum e cadita voastra? Cu suport de bebe? Am mai scris, dar cred ca nu ai vazut...daca are suport, o vrem noi.
Se poate???

Mihaela
Mami de superbebe Alin-Gabriel
poze cu noi

Scuze, am vazut intrebarea dar am fost prea suparata de vestea annei mary. Din pacate cadita noastra e fara suport, nu am luat si suportul mi s-a parut prea subred. si acum sunt convinsa ca la ce aventura era baia noastra in cadita s-ar fi rasturnat pupicu cu suport cu tot. eventual iti iei suportul si iti dau eu cadita, cum vrei. e galbena si frumoasa :))

SI ACUM POZE CU PUPICU LA 7 LUNI http://good-times.webshots.com/album/565160309oqZmqK SI LA PLAJA http://good-times.webshots.com/photo/2326777020065968642rrUrCg

Dintre toate cea mai draga imi e asta http://good-times.webshots.com/photo/2608620210065968642ZQutNE

Va rog sa ne laudati si pe noi putin....

Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)

Inimioara mea

Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi

noi 2, poze, luni de miere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mokika spune:

Mai, mai, mai! Ce Pupinel mare si frumos! e un scump si este foarte expresiv ..... ehe... deja stati in picioare..... de-acum incepe distractia!

Raportez - 7 kg minus

Eu stau prooooost de tot cu timpul iar seara inainte sa ma culc, mai deschid din doua in trei zile calculatorul sa va citesc ca sa nu raman prea mult in urma.

Daca se lasa in week-end cu vreo plaja, sunt si eu amatoare.

Intrebare: la sfarsitul lunii o sa ne motam ..... sunt intr-o mare dilema daca sa fac acasa, in curte sau pe la vreo terasa..... ceva recomandari? Mi-e frica si de timp ca de obicei dupa 15 incepe sa se zbarleasca toamna ... dar parca nici acasa parca nu prea am chef sa trebaluiesc ca sunt foarte obosita .... teoretic ar trebui pe 30 sa se intample ca atunci o sa fie si tati acasa .....

Mirela - imi pare asa rau ca trebuie sa suporti mitocania unora ....

Mav - am auzit si eu de cazul acela .... ingrozitor .... si intelesesem ca tipul nu prea le avea cu scufundarile .. chiar nu ii placeau deloc dar in ziua aceea ceva l-a tras spre nenorocire! era coleg cu sotul tau?
Eu cand aud de astfel de grozavii ... ma cutremur si de multe ori parca nici nu vreau sa le ascult sau sa citesc pentru ca sunt foarte sensibila si ma marcheaza ... viata asta!

In alta ordine de idei, felicitari proaspetelor mamici ... bebei frumosi si sanatosi !

Iar sarbatoritilor, Teodori si Teodore ..... sa traiasca cu numele si cu ... fizicul ... ca toti sunt unul si unul!

Mokika - mami de Crina (12.08.1996) si Theodor (28.08.2007)
www.flickr.com/photos/12207142@N08/page2/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Buna seara sau buna dimineata! Eu sunt nauca ,Teodorei ii ies dintii si Doamne cat este de maraita,nu doarme,nu mananca,nu vrea nimic.Eu pe langa faptul ca sunt obosita sunt si cu psihicul la pamant,nu ma scoate nimeni din ale mele,parca mi-au murit toti boii de la bicicleta si m-am apucat si de fumat,dar serios.Azi am fost sa-mi iau si rezultatul la analize,de la ginecolog si mi le-au gresit si am dat 310ron,acum ar trebui sa dau alti bani ,alta distractie,dar cum nu ma doare nimic nici nu le mai fac.
Umflatel bine ai venit si multa sanatate va doresc,poate ne vom intalnim prin cartier,eu stau la iv2.
Anne'Mary imi pare rau, dar ma bucura atitudinea ta .
Angi nu avem cum sa nu va laudam ,sunteti frumosi foc,si are Pupi niste ochi........
Mokika felicitari pt kg!
Rozalia sa va fie de bine!

Mihaela si Teodora Ioana (29.09.2007)
http://community.webshots.com/user/jojo_miha
PrimaPlaja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Cind nu scriu, nu scriu... dar cind o fac... o fac cu spor.

Astazi e o zi interesanta: 08.08.08, nu? Mi-au placut mereu cifrele.

Angi am vazut un Pupi dragutz foc si o mamica radiind de fericire. Poza asta e superba: http://good-times.webshots.com/photo/2390440150065968642NZCBhm

Mokika deja sint invidioasa. Cit ai slabit. Dar cu efort, nu? De aceea mai am de lucru... la capitolul vointa, motivatie
Acum scriu cu o cutie de inghetata in fata... si nu oricare ci Nirvana cu sirop de capsuni si bucati de biscuit (ha... poate va fac si voua pofta..

AndreB inca mai petreci? Nu ai mai scris de citeva zile.

Va pupam cu drag.

eu - Ina si minunea noastra mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingerash_M spune:

Multimesc inca o data pentru toate urarile de bine!
INA, merci pt indicatii.
ANGI, iti multumim din suflet pt oferta, dar cred ca o sa-i cedam cadita lui MAV, asa esre frumos din partea noastra.

Azi mergem sa scoatem atele.
Se face molifta la 8 zile si pot sa mai ies si eu cu bebele? Sau tre sa stau mai mult? Dati un sfat!
In rest, suntem bine, papam si dormim.

POOP toata lumea.

Mihaela
Mami de superbebe Alin-Gabriel
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Neatza!
Scriu in graba mare-mare....
Pt cine intreba, veti gasi baza legala aici (scoateti pauzele din link, n-am putut sa-l scriu altfel, ca DC il considera reclama):
http://www. parinti. com/modules.php?name=Sumar&despre=Legislatie

Alte lamuriri aici: Drepturile gravidelor si proaspetelor mamici

Citat:
citat din mesajul lui ramiha

Buna!

M-am gandit sa scriu toate drepturile de care am beneficiat eu ca gravida si proaspata mamica (daca mai stiti si altele puteti aduce completari), in speranta ca poate aceste lucruri vor fi de folos cuiva. Stiu ca sunt probleme ras-discutate, dar ar fi foarte bine sa fie toate la un loc. Daca mai exista un astfel de topic rog adminul sa stearga postarea mea.

Eu voi discuta despre cazul MEU, salariata din 2004 care am platit toate contributiile la asigurarile de sanatate.

Deci, drepturile de care am beneficiat eu ca gravida si proaspata mamica sunt:

1. Concediul de maternitate:

a. Ca salariata ce am cotizat la asigurarile de sanatate, am avut dreptul conform OU 158/.2005, ca dupa luna a 6-a de sarcina sa intru in concediu de maternitate. Acesta este de 126 de zile calendaristice si se imparte in concediu de sarcina (inainte de nastere) si de lauzie (dupa nastere). Cele 126 de zile si le distribuie fiecare femeie dupa cum ii convine, singura restrictie fiind ca minim 42 de zile din cele 126 sa fie dupa nastere.

b. Numai cele 42 de zile de dupa nastere din acest concediu sunt obligatorii. Pe restul poti sa nu le iei, daca acest lucru te avantajeaza mai mult.

c. Calculul indemnizatiei de maternitate se face astfel:
- se determina baza de calcul, care este media veniturilor lunare din ultimele 6 luni din din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare – eu am inteles ca, din ultimele 12 luni, se iau in considerare ultimele 6 luni de plata a asigurarilor de sanatate
- venitul este 85% din aceasta baza de calcul
- pentru femeile care au 6 luni de cotizatie la asigurarile de sanatate in decursul ultimelor 12 luni, indemnizatia de maternitate va fi aproximativ 85% din salariul brut. Zic “aproximativ”, pentru ca exista o variatie de la luna la luna in functie de numarul de zile lucratoare ale lunii.

d. Indemnizatia de maternitate NU se impoziteaza, conform Codului Fiscal, Art. 42

e. Concediul de maternitate este eliberat de medicul de familie, pentru luna in curs, pe baza unei scrisori medicale de la ginecolog. Asta inseamna ca in fiecare luna vei face cate un drum la medicul de familie sa iti iei concediul, apoi unul la serviciu sa duci concediul.

f. Baza legislativa: Ordonanta de urgenta nr. 158/2005 din 17/11/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, CAPITOLUL IV - Concediul si indemnizatia de maternitate:

Art. 23. - (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate

Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
(3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, incepand cu luna a 6-a de sarcina.
(4) In situatia copilului nascut mort sau in situatia in care acesta moare in perioada concediului de lauzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toata durata acestuia.

Art. 25. - (1) Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10.
(2) Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

COD FISCAL, ART. 42, Venituri neimpozabile
In intelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca. Nu sunt venituri impozabile indemnizatiile pentru: risc maternal, maternitate, cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav, potrivit legii;

2. Salariu de 100% minim 6 saptamani

a. Daca intreprinderea nu are un contract colectiv de munca, atunci se aplica Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010, care mai confera unele avantaje femeii gravide. In primul rand, articolul 66 prevede ca minim 6 saptamani din perioada concediului de maternitate, intreprinderea sa compenseze si restul de pana la 100% din salariul brut. Asta inseamna ca minim 6 saptamani vei primi “in mana” salariul brut 100%: cca 85% indemnizatia de maternitate + restul de cca15% compensati de intreprindere.

b. Baza legislativa: Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010

Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

3. Un salariu mediu pe unitate la nastere

a. Tot Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010 (in cazurile in care se aplica), obliga firma sa-ti plateasca la nastere un salariu mediu pe unitate

b. Actele de care ai nevoie sunt: o cerere prin care soliciti acest ajutor conform legii si certificatul de nastere al copilului.

c. Baza legislativa: Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010

Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate

4. Alocatia nou-nascut

a. Se acorda pentru copilul in varsta de pana la 12 luni. Beneficiaza de alocatia nou nascut mamele pentru primii 4 copii nascuti vii

b. Valoarea: 204 RON

c. Cererea se depune la Serviciul Alocatii si Indemnizatii din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din orasul/sectorul in care locuiesti. Dosarul trebuie sa contina:
- Cerere tip
- Declaratie pe propria raspundere privind rangul copilului nou nascut
- Actul de identitate al mamei – copie si original
- Certificatul de nastere al copilului nou-nascut - copie si original
- Copiile de pe certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior
- Livretul de familie (eliberat si actualizat de SERVICIUL STARE CIVILA) – original
- Adeverinta (negatie) – in cazul in care nasterea a fost inregistrata in alta localitate/sector decat in cea in care domiciliaza mama, din care sa rezulte ca nu a beneficiat de alocatia pentru copilul nou-nascut.

d. Ti se va spune o data la care sa vii sa ridici banii. In cazul meu, care am nascut pe 30 martie 2007, alocatia va fi ridicata pe 29 si 30 mai, intre orele 11-15, cand sunt asteptate peste 250 de mamici. Daca nu esti acolo la data specificata, banii se reintorc in banca. Pt a-i recupera tb depusa cerere undeva (registratura parca?) si se aproba reintoarcerea lor la casierie. Ti se va comunica o data ulterioara la care ii poti ridica.

e. Baza legislativa: Legea 416/2001 republicata

5. Trusoul pentru nou nascuti

a. Beneficiaza de contravaloarea in lei a trusoului nou nascuti in cuantum de 150 RON, copiii nascuti intre 01.01.2007 si 31.05.2007. Cererile se depun la Serviciul Alocatii si Indemnizatii pina in data de 15.06.2007. Copiii nascuti dupa 01.06.2007 vor beneficia de trusoul pentru copilul nou-nascut conf. L.482/2006

b. Valoarea: 150 RON

c. Acte:
- Cerere tip
- Declaratie pe propria raspundere privind nesolicitarea anterioara a contravalorii in lei a trusoului pentru nou-nascuti
- Act de identitate solicitant (original si copie)
- Act de identitate celalalt parinte (copie)
- Certificat nastere copil (original si copie)

d. Banii se ridica idem punctul 4 (d)

e. Baza legislativa: OUG 3/2007

6. Concediu de paternitate

a. Este de 5 zile lucratoare

b. Se acorda 10 zile lucratoare de concediu in plus in cazul absolvirii unui curs de puericultura. Cele 10 zile in plus de concediu se acorda pe baza unei adeverinte de la medicul de familie care atesta absolvirea acestui tip de curs.

c. Acest concediu este platit integral.

d. Baza legislativa: Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010

Art. 61. - (1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie, sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:
c) nasterea unui copil - 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura

De indata ce ma lamuresc, voi veni cu completari despre:
7. Alocatia de stat pentru copii (200 RON)
8. Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la 2 ani - 600 RON/luna

9. 2 zile libere lunar pentru examen medical.

a. Conform legii, femeile insarcinate au dreptul la 16 ore pe luna (2 zile lucratoare) platite integral pentru analize si controale medicale.

b. Baza legislativa - cine stie legea e rugat sa imi spuna si mie, pentru a completa.

Fug la birou! Va pup pe toate!

28+

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

buna dimineata!va invit la o cafeluta,cele care aveti vie bineinteles!
jojo miha,zilele trecute admiram o frumusete de fetita,plimbata de taticul ei,cu caruciorul si dupa cum v-am vazut pozele,sigur era vb de galusca ta si de sotul tau!dar cred ca nu stai de foarte mult timp aici,caci altfel te-as fi cunoscut cu siguranta!
o zi frumoasa va doresc!

MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

'Neata tuturor!
Angi, e frumos foc Pupi. Si ce mare a crescut!
Ai idee daca DJ-ul de la Temple se numeste Don Pedro?
Ina, multumim. Sunt convinsa ca si Gabitzu' e scump foc. Cand reusim sa le facem cunostinta ?
Fetelor, aveti idee pana la ce varsta se schimba culoarea ochilor la bebelusi?
Si va rog, nu ma uitati, daca stiti o maseuza pt bebelusi, dati-mi de stire! Multam!

Mami de
http://family.webshots.com/album/565167363ZQuFzC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Mocutza, cred ca modelul asta ar fi mai indicat pentru inceput, http://www.hotslings.com/catalogin locul marsupiului vertical. Eu am si e f bun. Poti tine copilul in diverse pozitii. Madaluta are dreptate, cred ca nu e bine pt coloana bebelusului, sa stea vertical la o varsta atat de mica.

Mami de
http://family.webshots.com/album/565167363ZQuFzC

Mergi la inceput