Cum se calca bine o camasa
Recunosc ca nu prea am insistat in aceasta activitate.
Am primit reprosuri,dupa toata straduinta mea cu sol.de apretat si calcat mai usor,ca la guler nu am procedat corect.
Raspunsuri
iulia06 spune:
din cate stiu eu orice camasa din bumbac 100% nu se calca bine.daca are putin poliester in compozitie si daca o stropesti putin cu apa, faci fata mai usor calcatului.Intai calci pieptul drept,apoi spatele si pieptul stang,urmeaza manecile iar in final gulerul.
kariguld spune:
la curatatorie , le calca cel mai bine! a fost o mare usurare pentru mine, cand am constatat acest lucru! costa ceva bani, dar cu spalatul acasa si platitul unei persoane sa le calce si banii de curent si stresul si caldura si...si.... iesi mai ieftin!
Kari
b.nica spune:
Mai fetelor eu nu fac pe minorosita am invatat de la mama ca mai intai calci gulerul,pe urma 1/2 spate,langa guler,manecile si dupa aceea pieptii si restul spatelui.
Problema mea este cu gulerul se calca la sfarsit asa cum trebuie sa fie in pozitie normala?
Kariguld ai dreptate dar pica necazul pe tine si trebuie sa faci urgent o treaba si bine!
cgeea spune:
permteti-mi va rog.
Asadar, gulerul, mansetele si orice alte pari mici intarite (clape, bride, epoleti) se calca primele, deoarece isi vor pastra bine forma pana cand terminati produsul de calcat.
apoi se calca manecile, umerii si in final vesta: se incepe cu una din fete, se continua cu spatele, se termina cu cealalta fata.
Si camasile din bbc, chiar si cele din in, se calca bine daca se foloseste si balsam de rufe la clatit si daca se iau de pe sarma cat inca nu sunt f bine uscate si se calca imediat. Daca ati ratat momentul, se stropesc, se impacheteaza si se lasa cca 1 ora.
Gea
pozele noastre http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_edit.asp?sqldtl=59102
cgeea spune:
daca beneficiarul cere , la final se aseaza gulerul in pozitia in care se va purta si se preseaza la capete, adica in zona aferenta fetei camasii.
asta e tot!
Gea
pozele noastre http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_edit.asp?sqldtl=59102
eld spune:
B.nica, eu calc gulerul drept, dintr-o bucata, apoi, pe umeras, il indoiesc. Nu stiu daca asa e cel mai bine, dar la mine merge asa.
b.nica spune:
Nemultumitul meu mi-a dat pe You Tube niste variante ca m-au bagat in ceata si depresie!
eld spune:
quote:
citat din mesajul lui b.nica
Nemultumitul meu mi-a dat pe You Tube niste variante ca m-a bagat in ceata si depresie!
Ei, asta-i un motiv bun sa-ti iei pe cineva sa te ajute la calcatul camasilor
Mie imi calca bona fetelor, ca eu nu prea am rabdare.
larissa_79 spune:
[quote]citat din mesajul lui b.nica
Nemultumitul meu mi-a dat pe You Tube niste variante ca m-au bagat in ceata si depresie!
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">
io zic ca daca nemultumitul si-a facut timp sa caute fimulete...poate sa puna si mana la treaba nu?
poate dupa ce calca 2,3 se va multumi cu mai putin.
La mine recunosc, sotul calca mai bine camasile decat mine. Diferenta e ca mie imi ia 5 - 7 min iar lui 15 min minim. Nu stiu daca am aproximat eu bine timpii da' oricum timpul la dublu. Tot asa...el taie ceapa mai fina, curatara zarzavatul frunzulita cu frunzulita...dar.. nu va mai zic timpii
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
andreea81 spune:
quote:
citat din mesajul lui cgeea
permteti-mi va rog.
Asadar, gulerul, mansetele si orice alte pari mici intarite (clape, bride, epoleti) se calca primele, deoarece isi vor pastra bine forma pana cand terminati produsul de calcat.
apoi se calca manecile, umerii si in final vesta: se incepe cu una din fete, se continua cu spatele, se termina cu cealalta fata.
Si camasile din bbc, chiar si cele din in, se calca bine daca se foloseste si balsam de rufe la clatit si daca se iau de pe sarma cat inca nu sunt f bine uscate si se calca imediat. Daca ati ratat momentul, se stropesc, se impacheteaza si se lasa cca 1 ora.
Gea
Daaaaaaa, exact asa m-a invatat si pe mine mama! Si merge repede....