Cum se calca bine o camasa
Raspunsuri - Pagina 2
mama_lui_alex spune:
[quote]citat din mesajul lui b.nica
[br]Recunosc ca nu prea am insistat in aceasta activitate.
Am primit reprosuri,dupa toata straduinta mea cu sol.de apretat si calcat mai usor,ca la guler nu am procedat corect.
"Reprosuri"??? dar de "nemultumitului i se ia darul"..a auzit "reprosantul"?!?
Eu una URASC (!!!!) calcatul..si ma apuca niste nervi..la calcatul pantalonilor...de mor...iar camasile/pantalonii de in...mai bine ma impusc!
Trucul meu pt. camasi : cumpar "apret" din acela la spray sau la solutie (si atunci il pun intr-o sticla de fas-fas de geamuri)..dupa ce termin (vai de mine cum) de calcat camasa..o "finisez" dand cu fas-fas de apret pe dunga camasii (respectiv dunga pantalonului)..mai trec o data cu fierul de calcat sa intaresc "linia"...si pa si pusi!..nu-i convine?!? sa puna mana la treaba!
PS - dupa ce l-am "abandonat" la un moment dat (intr-o "criza casnica")..si epuizase toate camasile (de trecuse la tricouri)....a pus mana si a calcat una (caci deh! trebuia..avea un biznis)..s-a lecuit si nu mai comenteaza nimic.
ALT PS - soacra-mea inca mai comenta dupa aproape 13 ani de casnicie ca nu-l "calc" bine pe fecior'sau..si vai mie..cum iese el asa in lume (?!?)..prin urmare....cand stiam ca vine..o asteapta un maldar de rufe ale "odorului" la calcat...s-a lecuit si ea dupa 2-3 ture de calcat munti de camasi/tricouri/pantaloni...(si cred ca are peste 30 de camasi/sezon.. (cumparate..tot din comoditate..pe principiul..calc o zi intreaga..dar scap de el ..cateva saptamani..:))
ingridnen spune:
Problema este ca, dupa ce te chinui sa le calci si sa le impachetezi frumos le scoti gata sifonate din dulap.. si ia si calca din nou !
Norocul meu este ca sotzul poarta mai mult tricouri... si in ultima vreme ne calca bona rufele !
Ingrid si Cristi 5 ani si 5 luni
mama_lui_alex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingridnen Problema este ca, dupa ce te chinui sa le calci si sa le impachetezi frumos le scoti gata sifonate din dulap.. si ia si calca din nou ! |
ah..da! corect! pe asta o uitasem..daca nu stau singure pe umeras..si mai "rasfirate"..s-a dus toata munca pe apa sambetei..
edit - unde-i filmuletul youtube?
b.nica spune:
mama lui Alex, ,fara solutia aceea ar fi jale!Dar eu am gasit o solutie de calcat camasi care este geniala,nu stiu cum face dar apreteaza si usureaza calcatul.
Filmuletul o sa incerc sa-l gasesc si il pun.
Maryela spune:
Fetelor...spuneti-mi si mie va rog de unde iau solutia aceea pentru apret...Si cum se cheama? Ce firma e?
Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007)
Guguluff spune:
Solutia e spray si se numeste Stira e Ammira(un tub mare rosu). Acum mi-am cumparat si eu dar se poate foarte bine si fara el.
Pun fierul pe programul de calcat bbc chiar daca am camasile sotului cu 65% bbc si restul poliester(e cea mai buna combinatie). Eu le calc in ordine inversa decat am citit pe la voi. Intai calc spatele, gulerul, apoi partile din fata, si ultimele sunt manecile. Manecile lungi se calca cu dunga cele scurte fara dunga. Daca e bbc-ul mai dificil de calcat folositi o carpa uda si stoarsa bine intre fier si camasa sau folositi functia de stropire de apa a fierului de calcat, in zonele dificile. Nu am primit reclamatii de la sot niciodata si merge zilnic la costum. De obicei nu trebuie calcate gulerul si mansetele de fiecare data, isi pastreaza bine forma daca sunt de calitate. Si atentie la spalat sa folositi balsam la clatire si apoi cand le uscati pe cat posibil sa nu fie incretite(foarte bine se usuca pe un umeras atarnat de ceva). Bafta!
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall
b.nica spune:
Guguluff eu folosesc o solutie romaneasca si ieftina;nu ma intrebati ca nu va spun, ca doar nu o sa-i fac reclama pe gratis !
Maryela spune:
b.nica hai ca fac cinste..zi-ne si noua cum se cheama...te rugam
Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007)
Guguluff spune:
Hai B.nica, fa-le reclama...
Eu zic ca se poate si fara daca e sa facem economie. Dar cred ca totusi as prefera sprayul ala ca pulverizeaza uniform, nu te murdaresti sau nu pateaza camasa, etc.
Asta mi-a adus aminte cum faceam pic(ca sa sterg cerneala) pe vremea lui Ceasca... Si acum sunt picuri sub forma de carioca la orice librarie...
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall
b.nica spune:
Fetelor nu le fac reclama ca asa trebuie sa fac reclama si unui supermarket unde o gasesc sigur;na, ca a dat capitalismul peste mine si nu fac reclama pe gratis, dar pe cuvant ca daca vreti va trimit pe PM ca doar sunteti in familia DC!