Mamici norocoase de sept - oct 2008 (109)
Raspunsuri - Pagina 12
Banu2268 spune:
buna
si multumesc de incurajari
teomaria la multi ani si sa fii sanatoasa si tu si bebe si sa ai parte de o nastere usoara
Banu 26+ Salih
EvaF spune:
Si eu dupa masuratorile de la fiecae eco am DPN 5-7 septembrie, adica acum as avea 35 S nu 33S, dar eu ma iau in continuare dupa UM si zic ca nasc pe 20 septembrie, si dr zice la fel!
Boo, July, cum sunteti? Si voi mai aveti putin de tot!!!
33+ LUCA
Atat mai este pana vine !!!!
AMR 48 ZILE!!!
POZE
VIDEOS LUCA!!!
“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)
denisa.g spune:
Teomaria – La multi ani!! Multa sanatate si tot ce-ti doresti sa se implineasca
Simodina – multumesc pt listuta
Freshana – multa sanatate si fara dureri
Babytza – casa de piatra si numai bucurii!! Foarte frumoase pozele iar rochita este superba
Mie mi-a plecat ieri la 3 soacra si la 6 au venit nasii. Stau pana marti – asa ca iar am activitate.
Vestea buna este ca ne-am luat carucuirul. Sunt foarte mutumita de el. Abia il astept pe bebe sa-l plimb.
acesta este: http://reclama/detalii.php?cod=CH785 doar ca e negru cu vernil si gri.
aici cred ca se vede:
http://e7.ro/carucior-chicco-trio-enjoy-evolution-pr-17809.html
33 +
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi si burtica
baby_boy spune:
Multumesc cd27, andy.p de incurajari, a fost o noua experienta asta cu lovitul jos asa pentru mine..si de atsa..daca m-am si suparat..am crezut ca cine stie...
cd27,ai dreptate uneori spunem lucruri fara sa vrem la suparare...si eu ma supar pe ai mei..si tip la sot..si tot asa..si dupa imi pare rau..dar na..ce sa facem...trebuie sa incercam sa ne calmam..si asta pt. bebei nostri..care cred ca simt atunci cand noi suntem agitate..la mine imediat a inceput sa dea tare...era si el fff. agitat..inseamna ca o sa-mi semene chiar daca n-o sa iasa cu cornite (eu sunt berbec).
Vreau sa raportez ca am scapat de domnul H . M-a tinut doar o zi..sper sa nu mai apara.
Aici e cald rau..asa ca stam prin casa...mai revin. poopici
30
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev284pb_.png[/img][/url]
clau_geo spune:
buna burticute si bebei frumosi,
am reusit intr-un final sa ma mai pun la punct cu ceea ce ati zumzait in lipsa mea
In primul rand LA MULTI ANI! TEO, sa it dea DD tot ceea ce iti doresti si in plus pe langa.
am vazut ca vorbeati de listuta pt bb cand il aduceti acasa, di cate stiu exista undeva pe forum pusa o listuta cu ce este necesar, insa propun sa adaugam in listuta de pe prima pagina si un link cu cele necesare la spital si acasa. Pt moment eu va atasez listuta mea la care fiecare poate adauga ce mai doreste: (adaug suplimentar o crema pt bb despre care am auzit numai lucruri bune - DESITIN 40% OXID DE ZINC - problema e ca swe gaseste in SUA)
Pentru mamica: - vata (2 pachete mari!)
> vata 1 pachet si tifon steril
- servetele nas - batistute
- sapun
- periuta de dinti
- pasta de dinti
- pieptan
- crema de fata si de maini - eventual gel de dus, sampon, burete
- lapte de corp - adio vergeturi!
- tampoane
- strugurel de buze - obligatoriu!
- telefon mobil + incarcator
- hartie igienica
- elastice de prins parul, clame
- aparat foto - o sa vrei poze in fiecare secunda!
- tampoane de sani
- mameloane de cauciuc - sterilizate de acasa!
- prosop moale pentru sani - sanii trebuie stersi bine cu apa curata inainte de fiecare alaptare!
- sosete - 3 perechi
> camasi de noapte - 2-3 bucati, daca nu se dau din spital
- papuci de casa si slapi pt. dus
> bani pentru dr., asistente , anestezist, moasa.
- prosop de fata
- indometacin supozitoare
- supozitoare cu glicerina
- algocalmin
> garmastan sau bepanten
> de intreabat doctorul ce medicamente;seringi; etc sa pregatesc pentru spital: trusa anestezie, vaccin bebe
> de mincare - supa strecurata, compot de mere, iaurt, piure de cartofi mai lung, si carne fiarta , ceai de chimen si anason
NU citrice, fructe crude, castraveti, capsuni sau alte alergogene - pot afecta laptele
Pentru bebelus: - body maneca scurta si lunga
> pantalonasi
- caciulita
- salopeta cu maneci
- botosei
- paturica
- pampers
- prosopel moale
- servetele umede
- ulei de corp
> pt buric: betadina, baneocin, apa oxigenata
- cosulet sau landou pt. cand il scoateti din spital (cu asta poate sa vina tati la externare!)
> cercei daca e fetita
> vaccin
> vigantol (vit d anti rahitism) - picaturi
> sab simplex, novocalmin
Acte: - Buletin (copie si original)
> adeverinta de salariat cu cotizatiile la cass si cas platite la zi
- dosar de analize din perioada sarcinii
- carnetul gravidei
> certificat de casatorie
Pentru acasa:
Obiecte de folosinta indelungata:
- patut, saltea
- masa de infasat
> veioza de noapte - lampa de veghe muzicala si cu proiector de imagini
- carut
- scaun de masina
- ham pentru bebe
- sterilizator de biberoane si suzete
- lenjerie de patut
> cadita pentru imbaierea bebelusului
- gentuta speciala cu multe compartimente pentru plimbarile in aer liber ale lui bebe
- cantar
> interfon audio (pentru cand plecati in alta camera)
- pompa san
Obiecte marunte:
- pompita de nas
- betisoare de urechi si eventual pompita de urechi
- termometru (de preferat digital)
- biberoane (cel putin 6 de diferite marimi si forme), perie de spalat biberoanele, tetine (cel putin 6)
- suzete
- perie de par
- tacamuri numai pentru bebe: lingurita, pahar, cana
- jucarii (sa fie adecvate nou-nascutilor)
- trusa micutza de prim-ajutor care trebuie sa contina: nr. de tel. al doctorului pediatru, medicului de familie, spitalului la care sunteti arondati, nr. de tel. a 2-3 prieteni foarte buni care te pot ajuta in orice moment in caz de nevoie (sa te ia sau sa te duca rapid undeva) – aceste nr. de tel. e bine sa le pastrati la indemana langa telefon; termometru, paracetamol (de preferat lichid) pt bebelusi pentru calmarea durerilor; spray/crema contra arsurilor solare, intepaturilor de insecte, iritatiilor, plasturi, comprese sterile; crema antibacteriana pentru zgarieturi/taieturi; o foarfeca mica.
Haine si alte lucuri din textile:
- scutece de finet de diferite dimensiuni si grosimi pentru uz de toata ziua
- cearsafuri pentru acoperit salteaua: ~ 4
> scutece pampers pentru protectia saltelei (sa nu se ude)
- paturici pentru dormit: 2-4, sac de dormit (pentru vremea rece cand il scoateti afara)
- caciulite (simple si cu legatura sub gat) mai groase si mai subtirele
- sosete, botosei, ghetute
- body-uri, camasute
- pantalonasi, salopete
- manusi
- prosoape de baie, eventual un prosop mai mare cu gluguta
- batistute
> babetele
Produse consumabile:
- lapte praf (in caz ca nu puteti alapta)
- pampersi
- sampon de par
- sapun de corp (lichid sau solid)
- ulei de corp
- pudra de talc
- tampoane/comprese sterile (gen tifon) pentru stergerea ochisorilor sau a altor zone. Atentie, nu folositi vata caci lasa firisoare
- servetele umede pentru sters la poponet
- ceai de musetel, anason cu chimen si ceai special pentru colici, ceai obisnuit pentru bebelusi
- forfecuta de unghii (speciala pentru bebelusi)
- pentru mama: tampoane igienice, crema pentru calmarea/vindecarea mameloanelor, tampoane pentru sani de pus in sutien, sutien special de alaptat
> ceai de fenicul de la milupa (din a 2-a saptamina)
> ceai de musetel tot de la milupa
Adiacente:
- spirt
- ser fiziologic
- feshe de bandaj mai mari (din material de tifon)
- pansament
- leocoplast/plasturi
- tinctura de iod
- supozitoare
Acasa: medicamente: sab simplex - pentru colici, vigantol, ser fiziologic, spirt, comprese sterile, hainute( body, pantalonasi, caciulite, salopete cu si fara maneci), patut echipat cu de toate (lenjerie, aparatoare si jucarii), cadita, cosmetice (crema antiiritanta, sampon, servetel umede, sapun, burete natural, ulei de corp), forfecuta, pompa nazala, betisoare vata cu aparatoare, termometru baie, termometru camera si termometru de corp, bavete, biberoane, sterilizator, suzete, cantar, tampoane, vata si tifon pentru mamica si ceai de pelin pentru toaleta intima zilnica a proaspetei mamici.
Eu una am 90% din cele de mai sus achizitionate inclusiv DESITIN 4 cutii luate de tati din San Francisco, ne mai lipseste doar cadita (o luam cat de curand), pompa de muls, scoica pt scos din spital si sterilizator, insa pe acestea le primesc cu imprumut de la prieteni.
Sper ca v-am fost de ajutor.
33+ Mami fericita de Irina
Doamne ajuta-ne sa ajungem la 40 saptamani cu bine si sanatoase!
www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita
Atat a mai ramas pana vine minunea
AMR 45 ZILE
clau_geo spune:
Am uitat, nu am nici ham si nici interfon audio dar si pe acestea le primesc
AMR 45 ZILE
clau_geo spune:
Va las acum ca mi s-a facut oame de lup si ma ridic din pat sa vad ce pot sa pap. Pofta buna tuturor celor care sunt sau vor fii la masa.
AMR 44 ZILE
freshanana spune:
clau_geo multumim de lista
banu cum mai stai cu moralul ?
denisa sa inteleg ca ai ajuns la chicco aici si ai luat doar carucior ? nicio hainutza nu te-a tentat ?
35+
AMR 32 zile !!!
puiutz
poze
denisa.g spune:
freshanana - mi l-a cumparat nasa mea - il gasise iar la promotie cu 1300 ron in Ploiesti la Carefour. Cum eu stau la pat si ei veneau aici la mare, stabilisem sa il ia ea cand gaseste.
Mi-a luat si ea (cadou) masa de infasat cu cadita.. e super draguta.
33 +
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi si burtica
EvaF spune:
Claudinna, uitandu-ma pe net dupa ce imi trebuie mie sa comand, ia uite ce am gasit si m-am gandit la tine. Tu cauti acel suport pliant pt cadita, iata ce iti ofera mothercare si la ce pret, fff convenabil: http://www.mothercare.com/gp/product/B000IVU0M4/sr=1-11/qid=1217768932/ref=sr_1_11/203-9328946-9040749?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=core
In Ro e peste 200-300RON.
Am gasit si la Chicbébé asa ceva: http://www.c h i c b e b e.ro/products/196-totul_pentru_baita/2548-neonato_suport_universal_pentru_cadite.mbs (sterge spatiile), deocamdata e indisponibil dar urmareste si tu cand aduc sau da-le un telefon. Sunt fff prompti!
Dupa parerea mea gasesti si in IKEA dar uite ca nu m-am uitat dupa asa ceva. Noi mergem sambata viitoare acolo dupa un fotoliu pt alaptare si alte obiecte si ma uit, daca vrei!
Andy_galro, in Carrefour Orhideea si la Diverta e plin de Albumul bebelusului meu in albastru, vezi daca gasesti pe net daca nu, in Bucuresti au peste tot!
Tu ce mai faci, Claudinna?
33+ LUCA
Atat mai este pana vine !!!!
AMR 48 ZILE!!!
POZE
VIDEOS LUCA!!!
“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)