Mamici norocoase de sept - oct 2008 (109)
Raspunsuri - Pagina 13
_irina_ spune:
Clau multumim pentru lista. E tare completa.
Oare chiar avem nevoie de atatea chestii cand o sa vina bebe?
Eu ma gandesc in primul rand sa iau lucrurile fara de care nu se poate, apoi, pe parcurs sa vad ce si cum am nevoie.
Desi imi fac cu ochiul tot felul de chestii mici si lucioase.
Pentru fetele care nu au dunga minune eu zic ca nu are rost sa isi faca griji. Unele mamici nici nu au avut asa ceva.
A mea e lungaaaaaaaaaa si groasa si intens colorata si un pic stramba. Ma simt ca o zebra cu ea. Din fericire am scapat de grija ca o sa imi iasa buricelul, si asa e mic dragul de el. E un pic mai pronuntat, dar interiorul a ramas la locul lui.
32+ - Andreea
iepurila spune:
Teomaria LA MULTI ANI!!!!
Da-ne si noua un semn ca esti bine
Babytza sunteti superbi. Inca o data casa de piatra!
Am si eu o intrebare, poate stupida, dar.... o pun...
Daca iau salteluta de infasat imi mai trebuie si acele paturici impermebile de schimbat scutecele (de la Happy)?
Nu le vad acum utilitatea.... poate doar daca nu sunt acasa si trebuie sa schimb bebelul???
Eu, iepurica 28+
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
Muuh spune:
irinaNu ai nici pe departe nevoie de toate lucrurile enumerate. Ai nevoie de multe, foarte multe dintre ele dar nu de toate. Te vei lamuri pe parcurs ce iti este folositor si ce nu, iti vei mai schimba parerea si in functie de ce spune pediatrul. Eu de exemplu nu voi intelege in veci ce sa faci cu aparatul foto la tine. E mai simplu si eficient sa faca taticul poze cand vine in vizita. Certificatul de casatorie nu trebuie nimanui la spital, se nasc copii si din parinti necasatoriti. Pudra de talc este interzisa in multe tari europene pentru ca poate produce alergii, ceaiurile pentru bebe sunt inutile pentru ca daca ne luam dupa recomandarile OMS un copil alaptat nu are nevoie de altceva decat san, unul alaptat artificial nu are nici el nevoie de ceai sau altceva pana la inceperea diversificarii. Mameloanele de silicon sunt cu dus si intors - daca se obisnuieste copilul cu ele nu mai poti sa scapi decat foarte greu si este o complicatie in plus. Pampers new born folosesti maxim doua saptamani daca nasti un copil mai mare de 3000 gr apoi il strang pe la picior. Crema cu oxid de zinc se gaseste si pe la noi, se prepara si in farmacii dupa reteta lor.
Miruna 34+ si Alexei (13.07.2006)
gargaritza85 spune:
tigresa bine ai venit printre noi si eu am mai baut cate o gura de cola sau bere...asa de pofta..dar din cate mi-a spus doctorita ...1 bere nu-i nici o problema...sa nu abuzezi ce baietel frumos ai
monica felictari pt schimbarea semnaturii
irina la mine abia acum incepe sa se contureze liniutza aceea pe burtica, dar nu ma deranjeaza cu nimic, se va trece dupa nastere
Eva,andreea_and stati linistite ca nu a cazut nimeni in melancolie si nici nu am intrat in starea de urgenta sa ne facem bagajul de spital, cel putin eu nu...vad ca toata lumea a priceput gresit ce am discutat ieri eu cu Banu...discutia a fost de genu: urmeaza si o sa trebuiasca facut...asta sub nici o forma nu inseamna ca nu dormim de grija bagajului pt spital...so chill girls!
tzitziri
Teomaria multa sanatate si nastere usoara
Simodina, clau_geo multumim pt listute
Bitza cum te simti cand stii ca mai este atata de putin?
fresh dragutza, ce mai faci?cum te mai simti? te mai doare burtica?
27+ Piccola e Fragile Ariana Stefania
bebe si pe tati lu' bebe
bebelina mea
Muuh spune:
Eu ma apuc saptamana asta de bagajul de spital. Il fac si il las sa zaca acolo dupa usa. Am procedat la fel si la prima sarcina, in saptamna 35 mi-am facut bagajul si l-am lasat intr-un loc pentru ca oricum nu cere de mancare in plus daca imi amintesc ceva mai arunc in el. La mine sotul nu poate alerga cat sunt eu in spital dupa prostii si asa va veni sa imi aduca mancare si sa ma vada asa ca mai bine sa stiu eu ce ma la mine.
Miruna 34+ si Alexei (13.07.2006)
gargaritza85 spune:
babytza am vazut pozele...ce frumosi sunteti....mi-a placut f mult coafura ta, de rochita nu mai zic
27+ Piccola e Fragile Ariana Stefania
bebe si pe tati lu' bebe
bebelina mea
tzitziri spune:
Claudinna, daca tu cautai suport metalic de cadita (tocmai ce am citit postul Evei), am gasit pe bebelusultau (daca dai cautare dupa marca Ok baby in lista din dreapta sus) un suport din acela .Eu pe siteul asta am gasit cadita pe care o vreau si am mai luat perna de gravide- de care sunt tare incantata.Deci daca nu gasesti in alta parte....
31+
bebe David
_irina_ spune:
Muuhasa ma gandeam si eu. Probabil o sa trec la lista personalizata.
Momentan ma gandesc sa nu iau nimic pentru sani, nici pompa nici mameloane de silicon. Am sanii destul de mari si daca ma uit mai bine nu am nevoie de mameloane de silicon, ale mele par destul de ok, deja dau semne de cateva saptamani. Si daca va fi cazul trimit imediat mesagerii sa cumpere.
Eventual o sa las pe lista si ce nu cumpar si o sa pun marca si restul si in caz de ceva sa stie lumea ce trebuie sa caute.
Cu bagajul, ce sa zic, deja ma distrez cand ma gandesc sa il pregatesc. Anul trecut am avut o operatie si mi-am pregatit bagajul din timp, doctorul mi-a zis ca intr-o saptamana ar cam fi liber sa ma opereze. Intre timp s-au schimbat planurile, m-a tot amanat si m-a tot amanat pana am ajuns la cateva luni de amanari si bagajul meu a tot stat dupa usa. Camd am ajuns in final la operatie aveam in bagaj pijamale cu pantaloni scurti si papuci de plaja... la sfarsit noiembrie.
De data asta nu cred ca are cum sa se repete povestea, dar...
Inca o intrebare pentru fetele informate. Vad ca majoritatea v-ati orientat spre carucioare 3 in 1. Este chiar asa de util landoul? Eu ma gandeam ca as putea sa o plimb pe bebelina in scoica si mi se pare ca landoul se poate folosi asa de putin timp...
Chiar as vrea ca bebe sa aiba de toate, dar as vrea sa aiba si spatiu, daca ii iau de toate saracul il sufoc cu lucrusoare.
32+ - Andreea
tzitziri spune:
_irina_, parerea mea din ce am mai citit pana acum (fiind si eu la prima experienta) este ca bebe sta mai bine cu coloana lui fragila in landou decat in scoica. Plus la plimbare cand e frig e mai protejat acolo si de frig si e o pozitie mai comoda cred eu pentru el. Noi am luat cu landou pentru ca oricum ieseam ieftin luandu-le pe toate....si daca e sa il mai tinem si prin casa (de ex daca il iau o noapte in dormitor)...
Am gasit pe bebelusultau (recunosc ca nu m-am uitat in magazine) sampon si spumant de la Sanosan...sa inteleg ca e si sampon si gel de dus?Cam asa suna descrierea...deci astea se iau 2 in 1?Sanosan vad ca nu are ca la adulti...gel de dus...are doar sapun.Exista altceva care suplineste gelul de dus la bebei?Sau se cheama in alt fel?
31+
bebe David
andy.p spune:
Suport ptr cadita gasiti si la adresa www. mykids. ro,scoateti spatiile,au lucruri dragutze.
33+bbelina
AMR 7 saptamani
laura si andy (07.04.2002)