Prichindei martie - aprilie 2005 (127)
Raspunsuri - Pagina 9
danuta_t spune:
Adriana, Oana, felicitari ! Sarcina usoara in continuare si bebici sanatosi.
Cum s-au distrat prichindeii de Sarbatori ? Cum ati facut voi fata ?
Noi suntem bine si din ce in ce mai sanatosi. Uf, c-a venit si ziua asta, sa ma laud ca-n 4 luni Andrei n-a avut decat o data amigdalita. Cu Mihai nu se pune problema, e foarte rezistent la raceli.
La varsta asta este o placere sa-i vad pe baieti cum se bucura unul de altul. Dar si cum se provoaca unul pe altul. Se cauta mereu, se joaca impreuna, se ajuta. Chiar azi, fiind in vizita, Andrei a primit o prajitura sa mananace, si imediat i-a zis gazdei "Nai ?" - adica sa-i dea si lui Mihai. Cand am fost plecata din tara, Mihai mi-a cerut o masina pentru el, dar imediat mi-a zis ce sa-i aduc si lui Andrei.
De-o luna Andrei a inceput sa vorbeasca, nu foarte multe, dar noi ca parinti si chiar si Mihai incepem sa intelegem ce spune. Il striga toata ziua pe Mihai "Nai" dar uneori ii iese "Gai". Vrea sa se imbrace singur si atunci spune "go, go". Vrea sa manance singur. Iti cere cate ceva "dai tai" - adica "da-mi ceai", spune "metc" la multumesc. Daca nu poate sa faca ceva te roaga sa-l ajuti intrebandu-te "potzi, potzi".
Lui Mos Craciun ii spune "mochul" si e innebunit dupa el. N-are nici o frica. Au avut serbare la cresa pe grupe, si cum la ora 17 mergea mama mea dupa el, in plin program de serbare, il vedea si pe Mos. Apoi a urmat serbarea de la gradi lui Mihai, asa ca l-a mai vazut si acolo. Asa ca la serbarea lui n-a mai avut nici o frica de el.
Mihai vorbeste mult si frumos. Am avut sedinta cu educatoarea face-to-face, am fost impresionata, avea notite relative la Mihai pe 3 pagini. A trecut in revista absolut totul, de la ce manaca si ce nu, cum saluta, cum se imbraca, doarme, joaca. Am tot discutat vrea 2 ore si n-a avut nici cel mai mic cuvant negativ la adresa lui. M-am simtit tare mandra de baiatul meu (desi uneori ma intrebam daca nu asta este mesajul pentru toti parintii). M-a asigurat ca nu, si oricum nu aveam motive sa nu o cred, caracterizarile ei nu erau diferite de ceea ce vedeam noi acasa (cu mentiunea totusi ca acasa mai face si nazdravanii, daca avem treaba in casa e greu, trebuie tot cu gura pe el sa fim).
La serbare s-a descurcat foarte bine, desi fata de ultima serbare, a constientizat mai bine evenimentul si faptul ca parintii sunt in sala. N-a mai urlat poeziile ca anul trecut, de data asta a avut nevoie de microfon ca sa-l auzim. Ne cauta cu privirea prin sala, ne facea cu mana, etc.
La serbare, a avut "cuvantul de deschidere", o poezie si inca un cantecel cantat in duet cu o fetita. Nu a avut emotii deloc.
Zilele astea, cum am avut de colindat brazi, peste tot trebuia sa-si zica poeziile de la serbare. Cred ca prefera sa spuna poezii decat sa cante.
Andrei a avut si el o poezioara, dar o recita educatoarea si el o acompania cu gestica de rigoare. Ii place foarte mult sa danseze.
De la Mos au primit: lego-uri, puzzle-uri, carticele, rucsac si halat pentru inot (Mihai), plastilina, acuarele, hainute, Mihai a mai primit un set caciula - fular - manusi cu Spiderman. Si o tabla mare de scris (2 fete - una alba pentru carioci si una pentru creta), plus ca se poate monta un suport de hartie pentru alte idei de pictura. Tabla sper ca va fi usor de folosit simultan de amandoi. Cand ii mai luam la servici le place teribil sa mazgaleasca tabla de-acolo. Sper sa aibe acelasi interes si acasa.
Cu mancarea nu ne plangem, Mihai mananca binisor, cu exceptia dulciurilor. Frisca de pe torturi o mai accepta dar doar daca e luata cu degetelul direct de pe tort. A gustat azi o bomboana de pom, dar mi-a scuipat-o pe toata intr-un servetel. In schimb Andrei baga in sperieti pe oricine cu pofta lui de mancare. Mananca orice si oricat. Si n-are nici un pic de burtica. Nu-i chiar slab, dar nu are deloc aspectul grasut de bebelus. Fetele de la cresa apreciaza starea lui de sanatate in functie de optiunea lui de a cere sau nu supliment.
Nu stiu cum vi se pare voua, dar mie mi se pare ca deja incep sa se deosebeasca jocurile pe care le prefera fetele si cele preferate de baieti. Avem o vecina mai baietoasa, dar vad ca a inceput si ea cu balet, printese. Intr-zi ne zice "Eu sunt Barbie, asa sa-mi spuneti". Iar Mihai care vroia sa se joace de-a mama si tata si copilu' ii spune "Bine, eu sunt atunci taticul Barbie si Andrei este bebele nostru". Iar Mihai mai are chef de facut pusti (din lego, ca daca nu-i cumpar incearca el sa le inlocuiasca cu altceva), luptat, box, sarit ca Spiderman. Incep sa cred ca totusi, pe langa ceea ce vad in colectivitati mai e si ceva-ceva genetic.
Cam atat, las locul si la alte mamici sa ne povesteasca despre prichindeii lor.
Sarbatori fericite si un 2009 care sa va gaseasca in plina forma, sa va realizati toate planurile personale si profesionale.
Dana cu minunile ei: Mihai (20.04.2005) si Andrei (3.04.3007)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
Anca Micaela spune:
Buna dimineata si la multi ani!
La multi ani si pentru sfintisorii de pe 27!
Noi am petrecut prima zi de Craciun la socrii mei, apoi pe drum spre Bucuresti. Avantajul a fost ca a impodobit Ema 2 brazi si a primit cadouri in fiecare casa.
Am incercat sa moderam ritmul cadourilor, pentru ca am exagerat de mos Nicolae si am vazut ca efectul e ca nu le baga in seama, nu ca ar tine bucuria mai mult.
Oricum, a fost un mos bogat, pentru ca mai trece si pe la ceilalti bunici, pe la matushica, prieteni... doar ca Ema s-a invatat ca poate veni oricand in perioada cat e bradul impodobit, asa ca inca il mai asteapta :))
La serbare la gradi a fost destul de bine, mai putin la inceput ca nu a vrut sa se duca pe scena alaturi de copii si a trebuit sa stau langa boxa, alaturi de scaunelul ei :( Pana la urma si-a dat drumul si nu a fost niciun copil care sa nu vrea sa zica poezia sau sa nu participe. A fost un program impresionant pentru grupa de prichindei...
Nu avem planuri pentru Revelion, asa ca cred ca stam cumintei acasa.
Va imbratisez cu drag si va doresc un an nou fericit!
Anca Micaela, mama Emei Ioana
Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png
http://s139.photobucket.com/albums/q311/AncaMicaela/Filme Ema/url]
caramella spune:

Noi am petrecut frumos zilele acestea,a venit Mosu',Alicia tot are frica de el ,nu stiu de ce,a zis poezia dar de la distanta.A primit un lego ,o Barbie sirena,un castel ,carti de colorat si cu basme si o orga cu microfon.Lego ramane nr 1 pentru ca e ferma de animale si are in dotare cai,e inebunita cu cai si ponei ,avem o herghelie,asta de cand a vizionat desenul animat Spirit cu un cal.
Am fost 3 zile la sat ,la zapada ,ne-am dat cu saniuta pe dealuri.Din pacate Alicia tot intr-o raceala o tine ,nu mai stiu ce sa-i dau,are imunitatea foarte scazuta.Acum incercam cu produse Forever cu aloe .
La gradi ,la serbare a fost fulg de nea,a spus foarte frumos poezia ,a cantat colinde doar la Mosu' nu a vrut sa mearga ,ca de obicei.
Noi in rest bine,dar nu la noi acasa din pacate,speram ca la primavara ne vom putea muta.
Va urez UN AN NOU FERICIT!LA MULTI ANI!
CARMEN si ALICIA
adrianafedorca spune:
noi am fost ieri la eco la dr Iosup si vom avea o fetita, Anastasia, Cezar e super incantat si a zis ca o s-o protejeze![]()
LA MULTI ANI!!!! va dorim multa sanatate si fericire in noul an
Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie2005) si minunea din burtica
13+
it's a girl !!!
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
mamacita spune:
LA MULTI ANI IN 2009,SA FITI SANATOASE VOI SI COPIII VOSTRI,SA AVETI NUMAI BUCURII,IMPLINIRI,NASTERI USOARE SI BEBELUSI MINUNATI(ADRIANA SI OANA
) SI SA AVEM MEREU O CLIPA LIBERA SA NE AMINTIM DE MOMENTELE FRUMOASE,VIRTUALE SAU REALE,PETRECUTE IMPREUNA!
andrruzza spune:
La multi ani! 
Am citit cu mare bucurie randurile scrise de voi. Noi am fost plecati de pe 19 dec la Campulung, ne-am intors ieri.
In ajun de Craciun Rares a mers la colindat, putin pe strada noastra, la cateva case, dar a fost incantat. S-a trezit dis de dimineata, de la 7 cu gandul ca pleaca cu ajunul, s-a dus sa-i caute pe colindatori prin sat dar nu i-a gasit, asa ca i-am asteptat acasa si a mers cu ei la cateva case din vecini.
Mosu' a venit dupa amiaza in timp ce copiii dormeau . Am impodobit repede bradul, R stie ca si bradutul il aduce tot mosu'. Stefania s-a trezit prima, a fost asa bucuroasa de bradut, mi-l arata si tot spunea uit. Rares a fost tare incantat de jucariile de la mos, cred ca nu l-am mai vazut niciodata asa bucuros de o jucarie. Cand povestea ce i-a adus mosu', repeta de fiecare data ca el n-a mai vazut niciodata asa jucarii, o corabie cu pirati si o cetate cu osteni. Apoi a tot venit mosu, pe unde am fost i-a lasat cate un cadou. Fericire mare!
In seara de anul nou stia ca vin colindatori, plugusorul, capra, fetele cu cantatul si am stat gramada pe la ferestre sa nu-i ratam. Capra a venit cand ne pregateam de somn, nu i-a placut prea mult, ca nu semana cu o capra, ci era ca o broasca :)
Doua saptmani cat am stat acolo a fost intr-o continua plimbare, pe deal, prin padure. Chiar si la -4, -5 grade colinda prin padure cate 2-3 ore. Ultimele zile, deja erau -10 grade, doar iesea putin in curte si apoi intra in casa, in sfarsit ii era frig si lui. La capitolul sanatate stau foarte bine amandoi.
A prins si Rares gustul desenelor animate, pe la inceputul lui decembrie a inceput sa fie interesat. Pana atunci nu statea 2 minute sa se uite, bine, nici nu i-am pus decat o data cartea junglei, nu s-a uitat, nu i-am mai pus. Acum o luna i-am pus alba ca zapada si doua saptamani zilnic alba ca zapada. Apoi s-a uitat la cenusareasa, frumoasa adormita, pinochio. I-am pus jack si vrejul de fasole si am ajuns sa-l urasc pe jack de cate ori m-am uitat. Sincera sa fiu, de cand se mai uita si el la desene, mai am si eu putin timp de respiro. Daca nu se uita la desene, citim, lipim abtibilduri, facem lucrari de arta, cum le spune el. Intr-o vreme chiar ma zapacise cu lucrarile astea de arta, sa decupam, lipim, desenam. Lucram la greu pentru o expozitie, ca si Grohi :) O expozitie cu lucrarile lui de arta sa le arate prietenilor. O parte le-am facut si poze, la Atelier. Zile intregi am lipit abtibilduri, e adevarat ca a invatat foarte multe lucruri. I-am luat douya carti mari cu corpul uman si lipind abtibildurile a invatat toate organele, oasele, muschii. Bine, de muschi este f preocupat, sa aiba muschi puternici, sa poate taia cu drujba, visul lui :))) De fapt, invatam amandoi, ca si eu am invatat zeci de specii de pesti, animale de care nici nu auzisem. Asa ca uneori is bine venite desenele astea. A, ca vrea sa le puna si in scena si sa vezi ce mi-s io alba ca zapada sau magicianul, cenusareasa .. am si roluri!
Ce sa va mai zic? :) Stefi a inceput sa vorbeasca, e asa haioasa. Toata ziua e cu ochii dupa R, il imita, il provoaca sa se joace cu ea. Rares o iubeste, e grijuliu cu ea de obicei, insa sunt si momente cand o impinge, n-o lasa cu jucariile lui, i le ia si pe ale ei.
Acum doar i-am laudat, data viitoare .... :))
adriana, sarcina ushoara in continuare si o fetitza sanatoasa!
rox, te-am citit pe la alte subiecte!

Am pus poze, Decembrie 2008
mami de
Rares Andrei (10.03.2005) si
Stefania Maria (10.10.07)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
caramella spune:
LA MULTI ANI 2009!!

ADRIANA FELICITARI PENTRU FETITA!SARCINA USOARA IN CONTINUARE!
OANA SARCINA USOARA,BB SANATOS!

ANDRUZZA sa-ti traiasca craciuneii,ce mari si frumosi sunt!
DANUTA ce-mi place cum povestesti de baieti,tare cuminti sunt in comparatie cu zvapaiata mea.
![]()
MAMACITA
si lui Alexut si Anabelei

CARMEN si ALICIA
Anca Micaela spune:
Nu mai scrie nimieni pe aici :( ?
Imi poate recomanda careva un psiholog de copii in Bucuresti? As vrea o evaluare pentru Ema si ceva sfaturi... Multumesc frumos!
Anca Micaela, mama Emei Ioana
Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png
http://s139.photobucket.com/albums/q311/AncaMicaela/Filme Ema/url]
andrruzza spune:
Anca,
Elvira Alexandrescu, Medicover
mami de
Rares Andrei (10.03.2005) si
Stefania Maria (10.10.07)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR