Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(64)
Raspunsuri - Pagina 5
Otiliav spune:
Diana, am pus in lista linkul. Unde iesiti la cumparaturi? Eu nu am mai zis nimic de intalnire pentru ca am stat prea putin prin Bucuresti si sunt si fara printesa ca trebuie sa mai stea si cu socrii.
Flori76, am uitat sa te felicit pentru baietel, sa fie sanatos si cuminte. Se pare ca am prezis gresit, nu imi iese si gata, nici ca mai risc alta data.
Wndyctygirl, felicitari pentru fetita, si noi avem aceeasi problema dar sigur nu ramane fara nume, va lasam pe voi sa va hotarati primii.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
Poze BB2
22+
diana21 spune:
Eu am invatat un singur lucru la capitolul "sfaturi primite-sfaturi date" in astia patru ani de cand am copil. Singurul sfat pe care ar trebui sa-l dea o mama, chiar si una super informata si cu multa experienta, este "cititi, informati-va, nu fiti ignorante, si abia apoi luati decizii in ceea ce priveste copilul vostru"
Cu toate astea, eu, desi am citit ca apucata, am facut si greseli la primul copil si nu bag mana-n foc ca acum n-o sa mai fac. Cele mai multe le-am facut din prea multa grija si prea multa frica sa nu pateasca ceva.
Caciulita nu i-am pus in casa, insa iarna am imbracat-o mereu mai grosut decat ma imbracam eu, doar nu puteam sa scot copilul afara doar in pantaloni de trening si o geaca subtire la minus zece grade. In primul rand, bebelusii au alt sistem de reglare a temperaturii, iar in al doilea rand, ei stau pur si simplu in carut, sau dorm, nu fac miscare ca si noi. Deci, din punctul meu de vedere e cam mult spus "imbraci nou-nascutul cum te imbraci tu insati".
Alta "greseala" ar fi ca eu am in casa 23, 24 de grade iarna pt. ca altfel nu ma simt eu bine, imi ingheata mainile si picioarele. Pe de alta parte, vara nu prea dau drumul la aerul conditonat. Teoretic ar trebui sa-i fie bine si copilului asa cum imi e mie bine, ca ASA SCRIE IN CARTI, insa practic nu e asa. Copilul meu seamana cu taica-sau, care nu suporta caldura si ar putea trai fericit cu 16 grade in casa iarna.
Cu alaptatul, mi se pare atat de intima chestia asta, incat nu m-as baga sa trag pe cineva de urechi ca n-o face! Sau ca o face prea mult
Cu diversificarea, la fel...sunt cateva reguli de baza, insa nimeni nu e expert, si ce-i prieste unui copilas, nu-i prieste altuia. La fel de intime si personale mi se par si deciziile (chiar si alea "inconstiente") de a nu vaccina un copil, de a-i da sau nu antibiotic, etc. E bine acolo unde avem informatii, bazate pe argumente, sa le oferim, insa nu tragand de urechi, nu cu agresivitate si cu degetul aratator fluturand in aer. Hai ca m-am aprins, insa discutiile astea pot fi la fel de enervante si deprimante pt unele mamici ca "sfaturile" pe care le primim in timpul sarcinii.
Nu vad de ce vopsitul parului, fumatul, consumul de bere
, maioneza si alte cele ar fi mai putin nocive pt. bebe decat amarata aia de caciulita!
Ma distreaza teribil ca toata lumea te judeca la capitolul infofolit, ne-alapatat, etc., insa la capitolul "palmita la fund", oamenii au tendinta sa zica "e al lui, il educa cum vrea el".
Hihi, hai ca v-am stresat eu acuma, da' na, ce sa fac, ma plictisesc la ora asta!
Sa nu ma intelegeti gresit, eu sunt pro-alaptat pana cel putin cand bebe face un an, sunt anti-infofolit (dar aici pb. e ca fiecare percepe diferit si subiectiv frigul si caldura), insa consider ca nu e nevoie sa fim ostentative sau agresive in incercarea de a convinge ca asa e bine!
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
cu Bebedoi
24+
Asa creste bebe
diana21 spune:
quote:
Diana, am pus in lista linkul. Unde iesiti la cumparaturi? Eu nu am mai zis nimic de intalnire pentru ca am stat prea putin prin Bucuresti si sunt si fara printesa ca trebuie sa mai stea si cu socrii.
De obicei mergem in Cora ca e foarte aproape de noi, dar azi ne-am limitat la MiniBlu pt ca acolo era caruciorul ala de papusi(si au reduceri la hainute
), si i-am luat lui bebe doua body-uri si doua suzete
(sunt pro-suzeta atunci cand bebe isi suge degetul) _
Dialoguri strumfesti
cu Bebedoi
24+ Asa creste bebe
Andy08 spune:
Dandusa: Aha, deci si Raducu sughite! Buun. M-am linistit. Nu stiam de lamaie, inca nu stiu ce trebuie si ce nu trebuie sa fac cu un bebe mic. Dar o sa aflu eu in curand! ![]()
Otilia: Nici pe mine nu m-ai felicitat pt. baietelul meu...dar e ok, ca stiu ca esti cu sotiorul....
. Apropo, va intoarceti impreuna in Norvegia sau numai tu cu Ana?
Bravegirl: Gata, te-ai facut frumoasa?
Eli: Sunt convinsa ca nimic nu va putea sterge durerea din sufletelul tau....Noi suntem aici si te ascultam, sa stii...
Catalina: Ce groaznic....Privind in urma la toate prin cate ai trecut, cred ca decizia voastra de a sta in Grecia pe perioada urmatoarei sarcini este f. inteleapta.
Diana: M-am uitat azi pe albumele de pe webshots si te-am vazut. Noi ne cunoastem ![]()
M-am uitat peste toate pozele si am vazut niste burtici dragutze si niste mamici frumoase (si nici una nu era grasa!).
Andy
20+
diana21 spune:
Andy08, uitasem sa-ti raspund! Si bebele meu sughite foarte des, de vreo doua ori pe zi, cel putin! Nu stiu ce inseamna asta, insa exact la fel de "sughicioasa" a fost si fetita mea!
W...girl, felicitari pentru domnisoara, astept cu interes si finalul disputei pe tema numelui!
Legat de nume, fetita mea e suparata pe noi ca nu vrem ca pe bebe sa-l cheme...Merisor 
quote:
Diana: M-am uitat azi pe albumele de pe webshots si te-am vazut. Noi ne cunoastem
Da? De unde, cum, cand? Spune tot
! Daca e de rau, spune-mi pe PM _
Dialoguri strumfesti
cu Bebedoi
24+ Asa creste bebe
Otiliav spune:
Andy, scuze, te cred daca asa spui, eu am si zis ca nu am citit tot din urma si am raspuns cand am putut. Doar eu cu Ana si bb din burtica ne intoarcem in Norvegia, vom fi intre fete din nou.
Diana, mare dreptate ai cu sfaturile.
Eu stau langa Cora Pantelimon si tare mi-e greu sa crec ca stati in aceeasi zona.
Bine ca mi-ai adus aminte ca am uitat sa caut la farmacie o solutie care se da pe deget sa nu il mai suga copilul, Ana nu adoarme fara degetel
, dar si asa pe cea mica o sa o stresez cu suzeta poate am noroc desi am poza si de 12 saptamani si de la 18 saptamani cu degetul in gura
. Ci cine or semana fetele mele nu stiu, eu nu am vrut nici la san sa sug, nici la suzeta/deget ci doar la biberon.
Daca ati vedea cate pungi de la farmacie am in casa, zici ca fac depozit si se pare ca mai trebuie sa mai cumpar cate ceva.
Am luat ieri de la Plafar un gel relaxant pentru picioare umflate, e tare bun, de dimineata mi-am vazut si eu gleznele si am doar 66 de kg, nu 67 de kg ca acum 2 zile, yupii.
Corina, distractie placuta si vreau poze ca nu ai mai pus de mult.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
Poze BB2
22+
Amalia spune:
Neata fetelor!
Tot citesc cate ati cumparat si ma intreb eu ce pazesc.
Nu am cumparat absolut nimic pana in momentul de fata. De la David nu mai am nimic, am dat tot de-a lungul timpului la prietenele mele.
Ma gandesc cand ma intorc din concediu, dupa 10 august, sa incep sa cumpar si eu incet-incet. La toamna incepe si David scoala si trebuie sa iau si pentru el, dar cred ca nu e cazul sa iau dinainte, mai bine astept sa vad ce ne spune la sedintele cu parintii. O sa ocup 2 locuri in banca
Bebe e tare miscaret. Ma trezesc noaptea de cateva ori buimaca si nu stiu de ce, apoi realizez ca de la miscarile lui
..si adorm treptat la loc. E pozitionat mult mai jos decat la David si-mi apasa pe vezica, asa ca ma duc tare des la toaleta, dar nu ma deranjeaza pentru ca asta m-a ferit pana acum de arsuri. David a stat foarte sus, imi presa stomacul si arsurile erau deja in top acum
Elilov m-am gandit ieri toata seara la tine dupa ce am citit
. Ma rog la Dumnezeu sa-ti dea liniste sufleteasca si sanatate pentru bebe belacila!
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani)
si
27+
Luca Gabriel
Miky-ea spune:
Just me, La multi ani frumosi,sarcina usoara si bebe sanatos si frumos!
Elliov,imi pare rau ...nu tb sa-ti negi trairile,tb sa le accepti,sa treci prin ele si sa gasesti resursele sa mergi mai departe!Fii puternica!

Brie vacanta placuta!Distractie maxima!
Bebecris este la mare...la soare...sper ca se simte minunat...o asteptam sa revina...
Tuturor burticilor multa,multa sanatate,putere,incredere si numai vesti bune!Pupici de la mine si printesa mea!
Graviduta fericita...
http://bd.lilypie.com/6phTp3.png
elilov3 spune:
buna fete dragi
va multumesc de cuvintele dragi si pline de caldura si intelegere...cred ca asa sunt lasate lucruruile le acceptam si invatam sa traim cu ele
dandusa,diamisha,miky-ea,diana, otilia, amalia,andy sincer va multumesc 

25+
Dimitrie
anes spune:
Fetelor, nu am mai intrat de vreo doua capitole pe DC. Am citit din urma, dar nu pot sa raspund fiecareia.
Felicitari fetelor cu rezultate bune la controale (cel mai important lucru este ca bebeii sunt bine).
ginye, ma tot intreb ce este cu placenta ta varicoasa! Cred ca nu trebuie sa faci efort ca sa nu se decoleze! 
Andy, 
Catalina, NU POT SA CRED! Abia acum am citit la ce te refereai cand mi-ai spus ca esti norocoasa ca ai scapat cu viata! Totusi, ce ti s-a intamplat este ceva elementar pt. un medic OBG-ist! Cum se poate atata incompetenta! Pai mare noroc ai avut ca nu ai facut septicemie! Trebuia sa fie un semn de intrebare pt. dr. faptul ca sangerai abundent in continuare! Sunt extrem de revoltata! Erai monitorizata atent si o pacienta responsabila, nu o tanti care venea dupa nu stiu cate luni la un control!! Multa bafta la FIV in octombrie! Sper sa fie o luna norocoasa atat pentru tine cat si pentru o mare parte dintre noi ! 
26+