Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (174)
Raspunsuri - Pagina 4

papanash spune:
La desene animate . la bebe tv. pune singur capul pe perna, ii dau bibe cu lapte sau ceai si se alintaceste cu bibele ( il roade, il baga pe sub perna, etc) si se mai uita la desene si adoarme cam in 10 minute.
daca-i ff obosit e suficient sa-i legan eu perna de cateva ori si adoarme. Ii las tv deschis inca vreo ora dupa aia, sa auda melodiile de la desene, dupa o anumita ora sunt numai de-alea de somn.
si ziua doarme in 2 reprize. se trezeste intre 6 si 7.30 si pana la 10 nu mai doarme. daca doarme 2,5 ore il mai apuca alt somnic pe la 16. asta-i mai scurt, ori juma de ora ori-maxim o ora.
.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi

Marunzika spune:
Alinus de frica asta o sa-i car patul pliant dupa noi in concediu. Nu vreau in cele aproape 4 saptamani sa doarma cu noi in pat si apoi sa nu mai vrea in patutul ei. Si asa o adormim seara de cele mai multe ori in brate si asta dor de cca 2 luni, caci pana atunci, cand vedeam ca-o obosita o puneam in patut cu suzy si al ei ursulet si adormea singura. Acum, cand tre' sa adoarma singura face scandal, dar ii cantam si o asezam la orizontala de nenumarate ori pana cedeaza de oboseala si adoarme.
Puppi doarme 1x la pranz 1-2h si apoi pe la 6-7pm inca 1/2h. Dar incercam sa eliminam dormitul asa tarziu ca decaleaza somnul de noapte, iar fara acea juma de h adoarme pe la 8.30-9pm si doarme pana dimineata.
Poti sa-l pui in patut si sa-i canti, ori sa-l pupi de noapte buna si dupa cateva min, sa-l asezi la orizontala fara alintaturi si pupaturi; faci de cateva ori si poate intelege ca e rost de nani. Alta idee nu am. Succes !
www.youngnutrition.net/member/tickers/96168/ticker2.png[/img][/url]" target="_blank">
Yannisa Milena
24.08.2007

Marunzika spune:
Moama ce de greseli...hi-hi, am adormit iar printesa-n brate....deci nu cred ca-s prea buna de dat sfaturi pt nani !
www.youngnutrition.net/member/tickers/96168/ticker2.png[/img][/url]" target="_blank">
Yannisa Milena
24.08.2007

alinus_25 spune:
Papansh, si ce ma fac io ca nu am bb.tv? In plus al meu nu e pasionat de tv. Se uita max 5 min si apoi se ia cu joaca. Eu ii cand o groaza seara. Al meu se joaca si cand suge la tzitz, se rasuceste pe burta, se ridica in 4 labe, suge din funduletz. L-am obisnuit sa adoarma la tzitzi (de fapt efortul suptului il doboara) insa in ultima vreme e satul (ii dau cereale cu lapte seara) si e mare chin cu agitatzia. Uneori abdic si il pun pe perna la leganat.
Papanash, la ce ora adoarme Ghighi seara? Asa ca sa-mi fac o idee cat doarme noaptea.
Alinus de Iulius Teodor (10.10.2007)

papanash spune:
seara adoarme pe la 9.30-10. depinde cat e e obosit. si se trezeste cam din 3 in 3 ore sa manance. pe la 1 il mai pacalesc cu ceai ( de menta ca a tot avut probleme cu stomacul) dar pe la 3 jumate e musai sa-i fac lapte.
si ce crezi ca nu-i bine sa-l legeni pe picioare ? dar cereale de ce-i dai ? eu stiu ca-s mai bune dimineata ca produc sete, dar fiecare cum s-a obisnuit.
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi

alinus_25 spune:
Maruntzico, bine faci ca ii cari patul. E mai greu cu atat bagaj dupa voi, insa eu va respect pe cele care nu rupetzi rutina bebeilor.
Cat despre a2a repriza de somn... am incercat si eu sa i-o scot, adormea mai devreme, era agitat in somn, suspina, se trezea de tot dupa 1-2 ore desi il pazeam si nu mai vroia sa adoarma pana la 1 noaptea.
Asa ca am decis sa-l mai las la 2 reprize cat o vrea el.
Acum l-am adormit in patutzul lui in dormitor,(eu sunt in alta cam)... A durat 1h. Intai i-am dat tzi, apoi pus in pututz la orizontala de nenumarate ori, timp in care plangea de mama-focului, apoi i-am dat un biberon (de ros si alinat setea. 1 cupa lapte la 90 ml apa, adica ceai, zeama de alint, NU RADETZI PREA TARE, CA SE AUDE, HIHI) Apoi l-am intors pe o parte si l-am leganat de spate 3 min. Si a clacat! Ofof, de-as avea timp sa fac asa mereu...

papanash spune:
quote:
citat din mesajul lui alinus_25
i-am dat un biberon (de ros si alinat setea. 1 cupa lapte la 90 ml apa, adica ceai, zeama de alint,
Alinusde Iulius Teodor (10.10.2007)
Alinus nu-i bine ce faci acolo, fa laptele exact cum scrie la instructiuni ca altfel are probleme digestive. O masura la 30 ml apa.
daca vrei zeama lunga fa-i un ceai f diluat .
filme Ghighi

alinus_25 spune:
Aoleu, cu adormitul pe picioare... pai se invatza cu leganatul si mai tarziu ce ma fac? Eu zic asa, cu cat le impunem mai de mici o anumita rutina si conduita a somnului e cu atat mai bine. Si interesul nostru e sa devina cat mai independenti.
Andries m-a dat gata cu ideile ei despre independenta. Da' e scumpa la vorba (stiu, stiu, ocupata si obosita cu noul job), dar poate ne mai vinde niste poturi cu independenta puilor, a adormitului.
Papanash, eu credeam ca cei hranitzi cu formula sunt mai satui si dorm pana dimineatza, de asta il inghesui pe bietul pui cu cereale seara. Si orice mancare i-as da seara tot se trezeste noaptea in disperare, la 2 ore, sau in fericit caz la 3 h cere tzitz.
Nu am reusit sa-l conving sa suga bibe noaptea, nici cu apa, nici cu lapte, ceaiul nu-i place de nici un fel. De fapt accep[ta tetina aia numai ziua, sa o vada el, sa o analizeze bine, apoi suge si o da pe la gingii.
Si cred ca ai dreptate cu setea de la cereale. Sete oricum li se face noaptea. La noi se fac 28 gr noaptea, e criminal. Ma feresc sa dau drumul la Ac ca l-am racit de multe ori din cauza lui.

Marunzika spune:
Alinus pai Yannisa are un patut la ea in camera si unul plinat la noi. Pana la 5 luni a avut un fel de pat leagan, dar a ramas mic, asa ca am luat unul pliant sa nu-i desperechez mobila si sa doarma in continuare cu noi in camera (aici e recomandat sa dormi cu bb in camera pana la 1 an, dar bb sa doarma in patutul lui). Asa ca ea e obisnuita cu patutul pliant si de aceea-l car cu mine. Bebeii iubesc rutina, dupa cate am inteles. Si la masa noi respectam mai mereu 4h distanta si nu-i prea dam gustari intre si asa mananca destul de bine la ora mesei. Hai ca am plecat de la una si-am ajuns la alta :)
Yannisa Milena
24.08.2007

Roxana_G spune:
Rodica, hai mai ca nu eram asa serioasa cum ziceti voi. Multa sanatate puiului si tie, sper sa scapati repede de belea.
Lavinia, nu avem casa la Mamaia, ci la Neptun. Dau imediat PM cu nr de tel. Si nu te necaji cu preferinta fetei pentru tati, asa era si la noi cu Alex si asa e si cu Andrei, poate tocmai pentru ca tati sta mai putin cu ei.
Papanash, pai acusa imi spui tu da masinarie? Prea tarziu. Sa imi amintesti peste vreo 3 ani cand il ducem si pe Andrei. Si sa stii ca si noi ne mai dam pe bebe tv dar nu in scopuri adormitoare, ci cand am nevoie sa mai fac una alta si imi e frica sa il las sa misune liber. Asa macar stiu ca se uita fie si 5 min (ca apoi se plictiseste).
Alinus, Andrei doarme 3 reprize de somn, spre disperarea mea ca nu reuseste bona sa le reduca la 2. Una pe la 10 si ceva, una pe la 2 si una pe la 5-6. Prima si ultima sunt de fitze, 30-45 min maxim maximorum. Cea de la 2 e mai lunga. Seara la 9.30 cel tarziu e in pat. La noi se adoarme pur si simplu, pus in pat si gata. In concediu facea scandal ca nu e patul lui si il lasam sa planga, pana la urma adormea. Oricum plangea maxim 5 min si alea nu continuu. Ii dau o paturica favorita, o ia in brate si gata, Mos Ene isi face datoria.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/