Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (174)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Hello mamici si de la noi !
suntem pe ultima suta cu pregatirile, aseara a venit prima bucata bunica, Ghighi a doermit cu ea, io nu am dormit mai deloc, am stat cu urechile ciulite . Cred ca pana la urma o sa fie bine, mai am o mare emotie: noi trebuia sa plecam azi, asa cum stiati, deci aveam bilet dus-intors Bucuresti-Viena, de pe 8 pe 12 Viena-Amsterdam si retur . Am mai luiat un Bucuresti-Viena pe 6, si am citit pe un forum ca cica daca nu te sui in avion si ai bilet dus-intors, se anuleaza integral biletul, adica si zborul de intoarcere, ceea ce ma streseaza f. tare, fiindca nu am anulat zborul, pur si simplu am mai luat un bilet numai dus spre Viena, n-am cerut banii inapoi pt. primul. Ar fi tare sa se anuleze intoarcerea si sa mai platim de-acolo un bilet. Nu stiu cat de inteligibila am fost, is pe mare fuga, spalat, calcat, instructiuni soacra, bagaje, etc.
In seara asta mare concert mare, Gabitz, sa fi pe faza !!!!!
Maine o asteptam si pe mama.
Mai am de lucru la subiectul ala de donatii, nu prea ne concretizam, o sa-l fac public pe mai multe subforumuri, poate iese ceva frumos.
Acu va pup, aveti grija de voi si de comorile voastre, nu stiu cand mai apuc sa intru, cu toate ca am o mare tastarnita la degete....

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Anisia bine ai revenit, am vazut pe Yanisucu, ce simpatic este mai ales murdarici....
Adimercedes ma bucur ca a fost ok in minivacanta, asteptam poze.

Myral, Bernix cata dreptate aveti cu titzileala....de aceea sunt copilasii nostri super-alintati, nu ca ceilalti nu ar fi, dar asa cum a remarcat Bernix ai nostri au nevoie de alint si noaptea......

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

asa merge Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Papanash ma faci sa rosesc .
Bafta cu mama / soacra si distractie placuta.

papanasha Eliza (06.09.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

quote:
citat din mesajul lui bernix

Prin urmare, am ramas la metoda care ne-a consacrat si care a fost descrisa de mai toate mamicile alaptatoare: supt, joaca, supt, joaca, supt si-n final adormit la tzitzi, mestecand la ea de zor pe post de suzeta (n-am gasit inca nici una pe care s-o accepte - chiar asa, adimercedes tu de care Avent ziceai ca functioneaza la voi?), cu mine amortita langa ea. Intr-un final reusesc sa scot bietul mamelon hartanit din ghilotina incisivilor, mai stau un pic langa ea, ma ridic tiiiptiil si ies din camera.
Si invariabil, fata mea se trezeste dupa o juma de ora si ma striga, mai are nevoie de o mufare de alint. Uneori nu adoarme deloc singura, si atinci imi iau o carte si stau langa ea sau adorm si io.
Azi, etapa de adormire a durat o ora jumate, insa sunt seri cand suge, se intoarce cu spatele la mine si adoarme.

Toata povestea asta se petrece la noi in pat ca io am renuntat demult la patut. Nu erau decat nervi si la mine si la ea si parca se prelungea si mai mult timpul de adormire.

Bernix, asa stau/ stateau lucrurile si la noi. Adormitul prin epuizare la tzatz e metoda cea mai la indemana. Cand era mai mititel adormea repede dupa un supt zdravan, acum e din ce in ce mai greu de doborat. Si cand suge gaseste ceva de joaca, ori e cu ochii pe peretzi. Si Teo are momente cand suge-suge, se smulge efectiv si se intoarce cu spatele si adoarme. Dar tb sa fie liniste monumentala in casa. Aseara cand s-a intamplat treaba asta, a venit taicasu sa traga cu ochiu la usa noastra si l-a auzit. Apoi s-a dus la dush si iarasi l-a auzit. Asa ca aseara, de la 21.20 - 23.00 am prestat adormit baiatul tot prin aceeasi metoda. Halal seara de3 duminica

Apoi i-am povestit lu tatsu' despre urechile fine ale lui Teo si i-am trasat regula - sa nu mai misune prin casa la ora somnului! Of, stiti vorba aia... "unu incarca, doi descarca"
Si sa nu crezi ca imi permit sa ma grabesc cand il adorm. Ma simte si e si mai greu de adormit.

Alinus de Iulius Teodor (10.10.2007)

Mergi la inceput

quote:

Si-n final, o curiozitate personala: voi observati ca numai mamicile alaptatoare au probleme cu somnul de noapte al copiilor? Ca nici o mamica cu bibe nu se plange?
Sa fie puii alaptati mai rasfatati, sau ce D-zeu se intampla?

Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)

www.flickr.com/photos/22336005@N05/" target="_blank">Poze cu noi

Am tras demult concluzia asta. BB-ii hranitzi cu bibe sunt mai independentzi, laptele e mai satzios deci sunt satui noaptea, si daca tot au primit bibe de ce sa nu primeasca si suzeta!?! Si mai important, nu au prins la idei ca mami e la dispozitia lor mereu, cum e in cazul alaptatoarelor. Io am zis deja ca bb2 va fi alaptat mixt. Zic, da'...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Cu intarziere, La Multi Ani Sabina . Si multe multumiri pentru sfaturile pe care le dai .

La noi in oras a fost ieri Kinderflöhmarkt. Care s-ar traduce "targ de vechituri pentru copii". Organizat de primaria orasului, de la ora 10 la 14, copiii intre 6 si 14 ani isi vand lucrurle nefolositoare (ca sa isi stranga bani pentru urmatoarele jucarii) . Legea spune insa ca n-au voie sa vanda jucarii-arme de razboi.
Noi am fost pe la ora 1, cand am vazut muulte mamici ramase singure la standurile de vanzare . Am cumparat o groaza de carticele pt copii, de-alea colorate si cartonate, cu diferite animale, si 2 jucarii de plastic pt bebelusi. Am venit acasa cu o sacosa plina de jucarii, si nici macar n-am reusit sa cheluit tot maruntul lui barbata-meu (10 - 20 - 50 centi o carte, 50 centi o jucarie).

papanasha Eliza (06.09.07)

Mergi la inceput

quote:
A facut curat, a gatit si a facut toate cumparaturile ca sa ma degreveze pe mine, sa pot io sa ma ocup linistita de copil. Si, ff important, nu m-a lasat nici o noapte singura cu Degetzica. Poate de-asta inca rezist si nu sunt disperata.

Tot respectul pt dl Profesor, si felicitari fericitei detzinatoare al acestuia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Salutare si de la noi. Postez rapid pana schimbati capitolul. Totul bine, am fost la mare, super vreme. Am venit asta noapte pe la 1. Copiii s-au distrat pe cinste. Soare, apa calda.

Andrei a adorat nisipul, a stat tare cuminte si a mers mult de manute. A dormit pe plaja, el care nu doarme nicaieri decat in pat. A intrat si in mare, in prima faza s-a speriat putin de valuri apoi cerea el la apa. Si intra nu gluma, nu se speria deloc. Am doar putine poze, o sa va pun diseara dovada.

In plus a socializat pe plaja, a agatat 2 gagici. Cea de-a 2a de 9 luni a primit tarcoale si vizita pe cearceaf. Mai haios era cum vorbeau ei pe limba lor.

Atomica a stat numai in apa si a alergat ca de obicei in toate directiile.

Chiar m-am relaxat. Pupici si saptamana usoara si voua!

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

bernix, alinus, a mea adoarme tot cu san de cand a venit ea pe lume si doarme toata noaptea..fara probleme.Insa ea a refuzat total bibe si laptele praf..
LA MULTI ANI SABINA!! cu intarziere..

www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank">paginuta mea
Avem 9 luni!!
Cristina fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)

Mergi la inceput

quote:
insa voi incerca sa obtin asta treptat, in functie de posibilitatile copilului, fara sa-l fac sa sufere prea mult. Si tine cont ca io-s d'aia care si-a altoit copilul cu palma la fundulet...

Da, cred si io ca ei vor invata sa faca una sau alta prin repetitie si prin imitatie, primele modele fiind noi, parintii. Nu va invata insa nici unul dintr-o data , ci treptat si ideal ar fi sa inteleaga, nu sa faca de frica sau din resemnare.
Pup dulce mamica obosita. Ia mai da-l tu pe Teo si lu' tati, sa vada si el cum e si tu pune-ti un film!

Asa e, noi suntem primele modele pt ei, de aceea, mai mult ca oricand tb sa ne revizuim comportamentul acolo unde e cazul. Cat despre frica, nu e cazul, mi se pare infiorator ca unui copil asa mic sa-i fie frica de un parinte. Noi suntem protectorii lor, sunt atatea alte lucruri de care le poate fi frica si de care tb sa-i ocrotim si incurajam. Cu resemnarea... poate deja am comis-o in serile cand plangea in reprize cate 3-4 minute. Pana la urma cred ca tot de oboseala a adormit, si nu din resemnare.

Bernix, cu treaba cu palmutza.. eu parca nu stiu sa mai ai si alt copil. De Degetzica vorbesti? Poate ne spui cum s-a intamplat. (daca nu cumva ai spus si am ratat eu.)

Mergi la inceput