Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (174)
Raspunsuri - Pagina 15
moldoveanca spune:
Ok nu-i disciplinam acum dar cand incepem sa facem asta?Chiar sunt curioasa,voi cand credeti ca le putem impune anumite lucruri copilasilor nostri?
teo
cecilia L spune:
La multi ani!
Sabina
sa fi fericita si iubita, sa ai parte numai de bucuri alaturi de cei dragi. 

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)
asa merge Cristi
alinus_25 spune:
Imi cer scuze daca am parut artzagoasa in ultimele mesaje, poate chiar am si fost
, eu credeam ca vorbim la modul personal si de fapt se vorbea la modul general. Eu v-am cerut ajutorul in ideea de a culege cat mai multe pareri, sfaturi, idei, modele de succes. E important pt mine sa stiu cum adorm ai vostri, insa si mai important e sa-mi expuneti cum ati reusit sa ajungeti intr-un anumit punct, care au fost etapele. Un copil nu-si perfectioneaza somnul peste noapte, o mama nu poate aplica din start o anumita metoda si sa reuseasca din prima zi. Deci imi trebuie si metodologia... tb sa aflu pasii intermediari pe care i-ati facut pana sa ajungeti la un somn bun.
Greyeras
Bun ca m-ai lasat cu ale mele. Da' poate imi povestesti cum adormea Adutza la 4,6,8 luni.
Mamici sa nu credetzi ca ma grabesc, nepasatoare, sa-mi las baiatul sa urle in speranta ca va adormi singur, si eu sa-mi vad de ale mele, ori mai rau
de relatia cu sotul. NU-NU-NU! Am tot timpul. Seara numai de adormitul lui ma ocup. Seara de seara. Adica sper ca voi reusi sa-l invatz sa adoarma in patutul lui pana cand va putea sa sara din el. Deci e timp.
Eu vorbesc nu doar de adormit ci si de o igiena a somnului, care la noi e inexistenta, de o oaresce disciplinare (sa nu credeti ca o sa cobor militaria din pod) de o atitudine a mea, de taria de a persevera in ceea ce mi-am propus. Avea dreptate Sabina cu sovaiala mamei aflate la primul copil. Nu e doar copilul cu probleme la somn, sunt si eu cu o problema de atitudine. Intr-adevar, cu un copil nu trebuie sa fii rigid, tb sa ne mulam,adaptam lui asa cum spunea Papanash, insa nu intr-atat pana la a ceda definitiv in fata copilului. Deja e varsta la care stiu ce vor, se alinta, exploreaza limitele noastre, devin profitori si constienti ca smiorcaielile lor au un efect si un rezultat asupra noastra.
Eu am inceput deja sa-l invatz cu "NU" si "NU E VOIE", ii retrag manutza si ii spun NU, ii fac semn din deget. Poate nu intelege mare lucru acum, insa repetitia e mama invatzaturii. Copii asociaza usor lucruri, actiuni, cuvinte.Eu vorbesc mult cu Teo, ii explic de ce nu e voie, de ce asa si nu asa. Si baiatul a inceput sa retzina unele lucruri. Sa va dau un exemplu, Teo tot se ducea la partea dinspre picioare a patului, unde am o stinghie innalta pe care se ridica in picioare. I-am tot explicat ca e "BUBA" si ca va cadea. A cazut apoi de 2 ori si mereu l-am alinat si i-am zis de buba. Poate ca pare insistent si inutil sa-i repet atat buba, insa acum stie si se fereste. Si nu doar de acel loc, a prins ideea ca BUBA nu e doar acolo, poate fi si in x loc.
Si ca sa exemplific si mai bine cat de importanta e disciplinarea usoara... copilul unei prietene, educatoare, are 1 an si 4 luni. A venit de ziua mea la noi, era masutza plina cu de toate cum ne cinsteam noi acolo, pahare, goale/pline, farfurioare. A venit de mai multe ori langa masutza, A ARATAT CU DEGETUL ce l-a interesat. Dupa caz a fost servit sau i s-a spus NU/ NU AI VOIE/ NU E PT TINE. Si nu a insistat, nici macar nu s-a sclifosit. S-a uitat lung, a ascultat explicatiile, a dat din cap si si-a vazut de joaca, misunat si zbenguieli in continuare. Imi venea sa-l mananc ce dulce si intelegator era. Acum vin si intrebarile: V-AR PLACEA CA SI AI VOSTRI SA FIE LA FEL DE INTELEGATORI?
CREDETI CA ACEL COPIL A DEVENIT ASA PESTE NOAPTE?
CREDETI CA E UTILA REPETITIA DE LA VARSTA MICA?
DE CAND V-ATI PROPUS SA INCEAPA EDUCATIA COPILULUI VOSTRU?
Alinus
de Iulius Teodor (10.10.2007)
alinus_25 spune:
Teo eu cred ca educatia copilului mic nu incepe de la o varsta anume. Vorba aia, cei 7 ani de acasa. Deci din primul an.
Alinus
myral spune:
LA MULTI ANI, SABINA!
Stiu ca nu am sunat
data viitoare, adica luna asta las eu nr de tel ca eu sunt mai
Ce vroiam sa spun ca eu sunt mai fericita ca o am si pe soacra pe langa mama campioana la reprosuri (desi de ceva timp ne vedem mai rar cu soacra si e bine
, mama nu mai are timp si energie ca e ocupata cu bunica mea) deci sunt in pauza. Ce m-a durut pe mine cel mai tare ca acum ceva ani i-a spus sora mii (care e mai mica) VEZI SA NU AJUNGI CA SORA TA
desi eu ajunsesem fff bine (dar a mea mama nu o sa uite niciodata ca intai m-am maritat si am facut copil si apoi mi-am continuat studiile, puteam sa fac si 3 facultati degeaba ca nu le-am facut cand trebuia). Nu mai zic ca dupa ani ajunsese disperata ca nu se mai marita sora mea
desi avea prieten de vreo 7 ani.Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
alinus_25 spune:

Sabina, iti urez ani multi de viata, sanatoasa, fericita si implinita, cu familia, copii si cariera asa cum ti le doresti! Adica perfecte!

Alinus
Marunzika spune:
Sabina La multi ani cu bucurie, fericire, impliniri, sanatate. Sa te bucuri de ai tai copii minunati, caci ei sunt cu siguranta fericiti sa aiba o mama asa de buna si iubitoare ca tine.
www.youngnutrition.net/member/tickers/96168/ticker2.png[/img][/url]" target="_blank">
Yannisa Milena
24.08.2007
myral spune:
Mai Alinus sa-ti spun eu despre fata mea cea mare care a fost un copil din ala exemplar
dar eu NU AM FACUT NIMIC SPECIAL ca sa fie asa, depinde fff mult si de copil, ba din contra am stat cu soacra cu care aveam f multe batai de cap. Deci Isabela a fost o cuminte de la inceput, nu a avut colici, a dormit noaptea cred de pe la 2, 3 luni desi a fost si ea alptata un an, am intarcat-o fara probleme, dormea in patutul ei, la 3 ani am mutat-o in camera ei (atunci am avut posibilitatea) si eu am fost cea care i-am simtit lipsa ea nu a avut nici o treaba, mai avea si ea toanele ei binenteles dar acum cu asat mica care e total opusul ei
chiar nu stiu cum o sa procedez
Insa eu sunt de parere ca prea multe NU-uri si interdictii nu sunt asa educative pt copii, eu incerc sa le pastrez pt lucruri cu adevarat interzise, adica nu ii spun nu la tot pasul de ex. nu pune mana, nu arunca.Si disciplinarea nu cred ca incepe la o anumita varsta, fiecare copil e diferit si cred ca mama incepe sa-si dea seama cu timpul cand copilul pricepe si ii poti explica anumite lucruri nu impune. Deci v-am lamurit bustean
, eu inca nu o disciplinez, iar cu adormitul si trezirile nu vad o rezolvare buna si pt mine si pt ea asa ca astept sa fie ea pregatita, deocamdata
A si da CRED CA E UTILA REPETITIA DE LA VARSTA MICA, chiar cred ca asta e cheia disciplinarii unui copil asa mic.Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
myral spune:
Eu citesc si din urma, am ajuns la mesajele de ziua mea![]()
![]()
Va multumesc mult tuturor
sunteti niste dulci ca de obicei
Sabina
, Devylla
, Roxana
, Adimercedes
, Carpatina
, Mandarinutza
,Bikmaria
, Gabitz
, Danuta
, Cecilia
, Alinus
, Sim
, Greieras
, Erina
, Bernix
, Alehiam
Deci sunt nascuta in aceeasi zi cu sot de Bernix
poate si in acelasi an
Asa, daca am sarit pe cineva
Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
devylla spune:
SAbinuta
La multi ani fericiti!Tot ce-ti doresti sa devina realitate!
Alinush am sa iti spun cum doarme Erika si care au fost etapele.
La inceput dupa 4 luni,nu s-a mai trezit peste noapte...insa am acceptat ideea de a dormii cu noi in pat,asadar am lipit patul ei de-al nostru.
Pana sa plece mama,o invatase in brate...ei dupa 6 luni,cand nici mama nu mai era,am cautat o metoda sa o pot adormi usor si repede...fiind legata si de munca.In primul rand am incetat sa o adorm in brate.Am pus-o in pat si langa ea am stat pana adormea...erau zile in care urla si nu vroia de nici o culoare,zile cand se juca si nu reuseam sa o adorm si zile cand era cuminte si adormea.Treptat a invatat ca mami sta langa ea si face nani.
Urmatorul pas a fost sa ies din camera,la inceput a plans...o zi da,una nu...reusisem sa o pun in pat si sa adoarma fara sa fiu in camera.Apoi a urmat o perioada in care a vrut sa stau numai langa ea...ma prindea de o mana si chiar adormita fiind,ma simtea cand vroiam sa plec.
Niciodata n-am fortat-o...n-am lasat-o sa planga peste masura...Acum sunt zile cand adoarme singura fara probleme si zile cand trebuie sa stau cu ea(partea nasoala ca ma fura si pe mine somnul si ma trezesc dupa miezul noptii)
Adevarat,copiilor le place rutina.Erika are program de masa si somn aproape neschimbat.Si seara dupa 8:30 cel tarziu face nani,se mai trezeste dimineata pe la 6-6:30.
Eu am invatat-o cum am crezut ca este mai important pentru ea...si apoi daca cineva considera ca metoda mea a fost aspra...am fost nevoita sa imbin munca cu bebelina...daca stateam acasa nu stiu cum as fi procedat.
Eu nu consider ca este corect sa lasi un copil sa planga,insa nici sa il alinti mereu.:)
Iar referitor la copilul cuminte...care doar arata cu degetul...tind sa cred ca era un caz rar
...depinde de personalitatea copilului.
Erika acum face crize de plans cand nu este lasata intr-o camera sau cu un anumit obiect.
Acum pe mine ma macina treaba ca doarme cu noi in camera...chiar daca doarme la ea in pat,peste noapte vine in patul nostru.Insa sunt constienta de un lucru,pana la majorat sigur nu o sa doarma cu noi.Treptat isi cer singuri independenta.
Fiecare mamica face cum crede ca este mai bine.
Si da,uneori as vrea sa o adorm in brate,sa o alint mai mult dar nu mai vrea ea.
Jurnal de mogalneata
www.flickr.com/photos/54445410@N00/" target="_blank">Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)