Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (174)
Raspunsuri - Pagina 16
amar spune:
Buna fetele, am intrat scurt sa va salut si sa va transmitem de la noi toate gandurile bune... o sa intrebati de ce nu intru mai des sau de ce nu mai intru? ..nu e nimic din ceea ce v-ati putea gandi , uneori e timpul de vina ,alteori dispozitia mea si uite asa trec zile sau luni cand doar va citesc..
Si pt ca am nimerit la subiectul cum adorm sau ne adormim copiii, subscriu la ideea ca nu toti sunt la fel, nu toti sunt buni si cuminti..mai e si vorba ca avem copiii pe care ii meritam..
Din experienta noastra Oana adoarme de 1 luna la ora 21h-21,30 in patutul ei cu bibe si eu langa patut ,ii mai tin sticluta sau pur si simplu ma uit la ea .Dar nu fortez nimic...pt .ca risc sa ma enervez .In rest nimic.,Nu legan , nu cant . Si avem acest ritual in fiecare seara. Doarme cam pana la 2-3 noaptea dupa care vrea cu mine in pat ,o iau ,ii mai dau bibe si adoarme multumita de asta si eu la fel pana la 7 dimineata cand incepe o noua zi.
Si asta e ,nu ma deranjeaza deloc. Asta e copilul meu , stiu ca intr-o zi nu va mai fi asa si sigur voi regreta.
Cat despre relatia cu sotul , va spun sincer e mai buna c a niciodata , suntem constienti ca suntem impliniti, ca centrul universului nostru s-a mutat in jurul Oanei,desi nu dormim impreuna ( eu dorm in patul mare dar in camera cu Oana, iar el in living..si credeti-ma ca orice intalnire uneori dupa ora 21,30 seara la un pahar este cat se poate de romantica si alte momente petrecute impreuna nu pot sa faca decat bine relatiei noastre.Ne simtim ca in tinerete cand nu puteam ramane peste noapte impreuna ca nu era voie....e bine asa desi stim ca vor veni momente cand o sa intervina rutina dormitului iar impreuna si de ce nu a plictisului pt. ca Oana nu va fi acasa...
Asta este experienta mea, a noastra...
greyeras spune:
La multi ani! SABINA 

Sa fi sanatoasa, fericita si sa te bucuri de copilasii tai.

Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)
greyeras spune:
Alinush ma bucur ca ai inteles si sper ca ce s-a scris aici sa te ajute sa ajungi la o solutie in privinta somnicului. Aduta mea in general a adoarme dupa ce mananca lapticul de seara. De multe ori scoate bibe din gurita se intoarce si inchide ochii. Parerea mea este ca e important si programul copilului inainte de somn. Noi de exemplu stam afara pana pe la 21, venim acasa facem baita si dupa papam lapticul apoi la somn. Dar ea de obicei pe timpul zilei mai are doar o repriza de somn de obicei de pe la 13 pana la 15 - 16 si apoi mai doarme seara de la 21:30 pana a doua zi la 9:30 - 10. Noaptea se mai trezeste sa pape laptic cam de doua ori, dar tot asa papa si adoarme la loc.
De dormit doarme mai mult cu noi in pat sau cand o pun la ea in patut cand se trezeste sa pape o iau langa noi. Nu ne deranjeaza, chiar ne place sa o simtim aproape de noi si speram ca cu timpul sa-si doreasca din proprie initiativa sa doarma singurica.
Iar relatia noastra nu s-a schimbat deloc, din contra ne iubim la fel de mult si profitam de timpul petrecut impreuna cu fata noastra pe care o consideram o binecuvantare pt noi. Iar pentru altele se gaseste oricand timp daca exista si vointa.![]()
Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)
Sabina spune:
dragele mele, profit ca merge cum reteaua sa va multumesc(si anticipat
) pentru urarile vostre.
Am avut pana acum o zi foarte frumoasa, a inceput dis de dimineata cu un pupic de la gh, cu o relatie cu sotu
, si apoi am mers in excursie cu rucsacul de bebe de m-am cocosat, dar macar sunt fericita ca am facut excursia:)
bernix, la multi ani lui Bobo! sa-ti traiasca si sa va iubeasca vesnic!
Myral, eu merg la mare de pe 15 august:)))), trebuia sa ma suni....sa nu te mai rusinezi alta data. Ma tot uitam dupa voi sa sii
. Unde ati stat in busteni?
trimit ca nu stiu cand mai vine unda;))))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
ANDREEA11 spune:

Sabina LA MULTI ANI!!!!! Sa fii sanatoasa si tu si familia ta, sa ai parte numai de bine, sa reusesti sa-ti inchei lucrarea de doctorat si sa devii cea mai mare compozitoare !!!!![]()

.
Si de la mine si de la Cristian
si cadou
.
cecilia L spune:
Andreea ma uitam la pozele voastre, sunt sigura ca ne-am intersectat prin parc.Poate ne vedem maine, cam pe la ce ora mergeti voi dimineata sau dupaamiaza......
Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)
asa merge Cristi
ANDREEA11 spune:
Referitor la dormit: Cristian adoarme singurel. Asa l-am obisnuit de mic. Dupa masa de seara il luam, il pupam si il puneam in patut, apoi ieseam din camera. La inceput ii lasam o veioza, insa cu timpul am renuntat la ea, inchizand lumina de tot. Nu vreau sa-i fie frica de intuneric. El doarme in camera cu noi (avem doar 2 camere - ca altfel dormea singurel si in camera), insa eu nu l-am luat in pat cu mine nici o seara. Nu l-am luat pt ca si eu si sotul dormim f urat si in primul rand mi-ar fi si teama. Acum nici macar dc e rupt de oboseala nu adoarme in patul nostru! Iar dc plecam avem patut de voiaj.
Cum am procedat???? La inceput il puneam in patut si plangea. Il luam il linisteam si il puneam iarasi jos. Dc plangea il mai lasam nitel si dc nu inceta il linisteam iar, in brate, apoi il lasam in patut. Pana la urma obosea si adormea. Intotdeauna s-a linistit cu suzi si cu Alessia ( papusa lui). Am aplicat aceasta metoda cateva zile, dupa care baiatul a adoptat alt comportament, pe care slava Domnului si-l mentine. Acum dc se mai intampla sa fie f marait, il mangai pe spate, nu-l mai iau in brate.
Cu Cris am procedat astfel de cand avea 2 luni. Multe fete m-au combatut si mi-au zis ca rasfatul nu se instaleaza decat dupa 6l, insa sincer eu nu am crezut. Si am aplicat aceasta metoda. Nu neg ca poate e corect si ceea ce zice Sabina si Greyeras, insa eu asa am procedat. Sincer, eu nu cred ca as fi rezistat in locul Ceciliei. Si de cate ori mai ma enervez ma gandesc la ea!![]()
Consider ca parintele trebuie sa fie odihnit si multumit, pt ca si copilului sa-i fie bine. Cu cat parintele e mai obosit si mai nervos cu atat e mai afectat si copilul.
Alinush incearca sa iti menti calmul si vei reusi. Educatia copilului se poate face oricand, dupa mine si de la o luna, insa sa fie adaptata varstei.
Sabina spune:
repede, despre educatie.
educatia unui copil se face prin forta exemplului personal si prin explicatii.
la un an si 4 luni nici Sofia nu lua de pe masa ce nu era pt ea:))))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
ANDREEA11 spune:
Cecilia noi iesim dimineata pe la 10.30 si seara pe la 18.00. Abia asteptam sa va vedem!!!
Mor de nervi! Tb sa editez toate mesajele ca eu scriu, si nu imi apare in mesaj!!! Nu stiu ce se intampla!
Roxali spune:
quote:
citat din mesajul lui moldoveanca
Nu mi-a raspuns nimeni cum e cu aerosolii la mare va mai ganditi si ma luminati????
teo
Aerul de la mare =aerosoli ,indicat ptr asmatici,bronsite etc...cel mai "bun" e pe malul mari adica acolo unde se sparge valul ca formeaza bolicine in aer.
Ali , Sonia 22.10.07 si Enrico 8ani
poze