Mamici norocoase de sept - oct 2008 (108)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

fetelor, cand voi naste, o sa pun sotzul sa va scrie aici un msg:)
am lasat si eu nr de tel si id-ul de mess pe mailul comun

fetita sau baitetzel, sanatos sa fie!!
pozici
totul pentru bebe

35+ Florin Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

Salutare fetelor! Eu nu am apucat azi sa intru deloc pentru ca ne pregatim de concediu ....mai intru maine sa stau la o cafeluta cu voi apoi am plecat
babytza felicitari pentru ziua de maine si sa fie asa cum va doriti voi!!!! Casa de piatra!!!!
nocom felicitari pentru fetita in grafic si sanatoasa....ma bucur tare mult ca sunteti bine...intotdeauna ma uit sa vad daca ai mai scris ceva sau daca ai venit cu vesti noi

Va pup si va doresc noapte buna!!!!

31+Andrei
AMR 9 saptamani si ne intalnim cu BB !!!
Poze noi doi+"o casuta fff mare"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Piolica, tu tot cu colet din 25 iunie esti?Deci nu o fi de vina posta romana?

Noi tocmai ce ne-am intors de la curs.A fost ultimul curs in care am invatat cum face bebe baita si cum il schimbam si altele asemenea.A fost cel mai dragut curs din toata seria.Am obtinut si diplome..sper sa punem si in aplicare corect ce am invatat.

Si acasa ne astepta o surpriza: in camera lui David a aparut un covor..stiam eu ca am 'soacra' draguta. E tare scumpel.Poze pun cand e gata tot.

Nocom, felicitari pentru bebe 'recuperator'

30+
bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza2008 spune:

SAlutare tuturor!
Eva, multumim de vesti..o asteptam pe Anca ca ne e tare dor de ea...tinem pumnii sa fie totul bine fara medicatie!! printesa Carla.
Joy, Andy_galro concediu placut!
Aly, eu in urma cu 2 luni am avut leucocite multe , dar nu aveam infectie urinara...si atunci mi-a zis moasa ca analizele sunt normale pt o gravida!
Nocom, felicitari pt printesa Daria in grafic!

35+LUCAS
AMR 5 saptamani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza2008 spune:

Piolica, mai intra pe la noi cu vesti ca ne lipsesti!Si eu zic ca ne apucam de bebe2 cand face Lucas 1 an....dar cand eram in spital sotul meu si-a pierdut curajul, a zis ca nu vrea sa ma mai vada asa!Dar mai vedem...sa vad si cum decurge nasterea!
Mult succes la munca si mai ales cu gasirea unei case in Franta!!

35+LUCAS
AMR 5 saptamani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Nocom si puiutza mea tot 1700 gr are. Ma speriasem ca e micutza dar acum m-am linistit.

32+ - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

[quote]citat din mesajul lui musettepink
[Simodina[/b] prin ce ai trecut la prima sarcina,bine ca acum e totul ok,dar ai aflat de ce s-a rupt apa asa devreme?si ai stat in spital cu membranele rupte,cum au reusit sa prelungeasca atat???
Offf asta e noua mea obsesie ca mi se rupe apa prea devreme

Musette nimeni nu a putut sa-mi dea un motiv sigur, la internare analizele au fost perfecte. Am avut insa uter hypercontractil caruia nu i-am dat importanta ca eu credeam ca se misca bebe cand se mula burtica pe el si in plus am si reinceput sa fumez 3-4 tigari pe pe zi de prin luna a5a pana m-am internat, iar fumatul poate fi un factor. Eram dupa o perioada de vreo luna in care muncisem in medie 10-11 ore/zi ca de mi se parea ca pot si acumulasem multa oboseala. Apa mi s-a rupt in urma unei contractii mai puternice dar fie au fost numai fisurate membranele fie Serban statea dop ca desi schimbam 4-5 tamponoaie de vata pe zi nu am ramas complet fara lichid si bb era OK la monitorizari. Pt prelungire nu mi-au facut mare lucru decat un amestec de tocolitice intravenos in primele 4-5 zile, dar mie mi s-a declansat travaliul foarte tarziu, cand mi s-au rupt membranele aveam un col de 3 cm dur si inchis. Iar cand s-a declansat travaliul cel mai mult a durat sa mi se stearga colul si sa ma dilat pana la 3 cm ( vreo 12-15 ore din care doar vreo 2 ore cu dureri maricele ca-mi siroiau lacrimile pe obraji in tacere, eu neputand sa ma manifest cu sonor in fata altora ). Am inteles insa ca daca membranele se rup inainte ca travaliul sa debuteze atunci de regula acesta este mult mai lung si putin mai dureros. Dupa ce mi-au instalat insa epidurala la 3 cm dilatatie au mai trecut doar vreo 4 ore pana la dilatatie maxima. In timpul in care am stat in spital mi-au facut acele injectii de maturizare a plamanilor copilului asa ca dupa 3 zile puteam sa nasc linistita. De asemenea dr meu m-a pus sa iau o cefalosporina puternica si cu spectru mai larg pentru orice eventualitate si care probabil m-a ajutat ca infectia contactata pana la urma in spital sa nu se manifeste ca le ea acasa si nici sa ajunga in sangele copilului multumesc lui Dzeu. Asa ca am nascut la 35 de sapt un baietel cu greutate de 33 sapt dar sanatos, care a stat doar o ora la incubator si pe care mi l-au adus in salon imediat ce m-am instalat, mare ambitios de mic si mare papacios si care a fost distractia asistentelor de la neonato cele 10 zile cat am stat acolo.

Am scris atata polologhie pentru toate fetele din grupul nostru care se tem chiar daca nu spun de nasterea inainte de termen. Nu spun nicidecum ca e o placere, e groaznic in primele 3 luni deoarece copilul e foarte mic, tre' sa-l ingrijesti mult mai riguros( apa de baita tre' sa fie obligatoriu fiara,absolut toate ft bine sterilizate inclusiv toate carpele calcate etc )faci o gramada de investigatii sa te asiguri ca e totul OK s.a.m.d. Dar sa stiti ca dupa implinirea a 30 saptamani si mai ales dupa 32 sansele de supravietuire fara sechele de niciun fel sunt foarte foarte mari chiar si in RO. Iar dupa ce trece de 6 luni uiti tot ceea ce a fost greu.

Scuze pentru off topic pentru toata lumea care nu e interesata de subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Simodina, pupam baiat mare si frumos, tare multe emotii ne-ai dat atunci (noi am fost colege si la cealalta odisee si uite ca D-zeu ne trimite iar pui deodata)...Dar Serban nu prea a avut moaca de prematur, poate doar in prima luna. La 5 luni jumate le-am facut cunostinta, lui Serban cu Alexandra si avem poze de atunci. Sunt absolut la fel, de fapt mint, Serbanel este mai pufos si mai barbat asa, cu capul mare si umeri lati Unul nascut in sapt 35 (de fapt cam 33 asa ca nu a mai crescut saracul) iar unul la 39 sapt si 4 zile...deci nu mai stati cu frica in san. Sunt sigura ca la acest succes (practic la Serban nu cred ca s-a vorbit de varsta corectata ca la prematuri, el de la 5 luni era absolut normal) a fost mai ales grija parintilor...si normal, puterea flacaului.

Babytza, iti urez o zi superba maine, sa ai parte de tot ce e mai frumos pe lume, sa fii o miresica mandra si frumoasa. Casa de piatra si Noroc cu carul! Si un bebe sanatos!

Joy, succes plimbareato! Ia uite ce fata brava! Sunt sigura ca totul va fi absolut ok, nu te mai lua dupa proasta aia de asistenta, ce ea are vederea in raze X?

Nocom, felicitari pentru vestile bune de la eco!

Felicic, chiar asa te cocoseaza munca aia si nu mai dai nici un semn? Uite eu si Nadina ne-am hotarat sa mergem marti la dr, poate vii si tu, punem de-o sueta. (Sau/si Musette )

bb2

Mergi la inceput

Nocom, Irina felicitari pentru puiutzii in grafic.

Joy, andy-galro drum bun si distractie placuta!

Babytza, casa de piatra si numai bucurii va doresc!

Mesajul despre nastere eu il voi trimite lui kid.

Astazi iar am avut program casnic - am aruncat in ultima saptmana la vechituri din casa de incapeau intr-un sifonier. Nu inteleg cum naiba am reusit sa strangem atatea in 3 ani, la ultima sarcina a fost campania precedenata. Si inca nu am luat hainele la mana, sigur o treime sunt de dat Am inceput deja sa fac bagajul de spital, pe cel de copil l-am terminat iar pentru mine doar adeverinta de la serviciu si sa confectionez tampoanele de vata mai am, cel putin asa cred. Am inceput sa lipesc si abtibildurile pe mobila, sunt ff dragute. Eu tot din acelea din Brico am luat. Noroc cu mama care ma ajuta ca asa ma apuca pe mine toate schimbarile pe ultima suta de metri. Iar azi m-a sunat o prietena care mi-a reamintit ca fetele se nasc in general mai devreme asa ca dupa 37 de saptamani tre' sa ma astept sa nasc oricand. Concluzia: saptamana viitoare tre' sa ma mobilizez sa termin tot ca sa respire si sotzul meu saracul cand nasc si sa nu mai alerge in primele zile in toate partile ca bezmeticul.

Nadina, mama de Serban (20 aug 2005 ) si Mara in burtica

Mergi la inceput

Kid, pupam si noi fata frumoasa ca un manechin . Mergem marti dar as vrea sa nu uit sa sun maine sa-i avertizam, mi-a zis azi Aura ca ieri parca era nebunie acolo de a ajuns T sa o roage sa inceapa si ea sa se programeze ca nu mai face fata . Dar ce-i cu tine la ora asta, sper ca nu au inceput sa-ti dea tarcoale insomniile.

Intrebare: Fetelor i se mai intampla cuiva sa-i trosneasca maxilarul cand mananca asa din senin + o durere de scurta durata dar ft puternica in ureche? M-am trezit cu chestia asta de mai bne de o saptamana, nu stiu ce e si mi-e teama sa nu rup naiba ceva pe acolo. Pe net n-am gasit mai nimic sau n-am foat inspirata la textul de cautare. Cineva mi-a zis ca ar fi de la lipsa de calciu dar eu am avut si am analizele beton la capitolul asta. Marti o sa intreb si doctorul dar daca ma poate ajuta cineva cu un rapuns pana atunci...

Nadina, mama de Serban (20 aug 2005 ) si Mara in burtica

Mergi la inceput