Calendarul gradinarului vesel 5 (de daniela_b)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Medeea, saru-mana de aprecieri, gradina mea a fost anul trecut in al doi-lea an. Nu m-am apucat prea de multa vreme si nici experienta nu am deloc.
Oricum, in primul an nu te astepta la foarte mult, e greu daca faci totul singur (adica doar voi, fara ajutor de specialitate). Si efortul financiar e f. mare, eu am cumparat pomii si toate plantele cat mai mici cu putinta (f. multi bulbi si seminte) si tot mi se pare incredibil cat de multi bani pot intra intr-un spatiu asa mic. Dar deja spre sfarsitul celui de-al doi-lea an incepe sa arate a gradina.
Ce plante contine amestecul tau de cataratoare? Eu sunt mare "fan" cataratoare pt. ca am multe garduri si locuri inestetice de acoperit.

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Pai nu scrie pe plic, pot doar sa-ti spun ca sunt genul ala de seminte lipite pe o folie lunga din turba, care se dezintegreaza dupa ce le plantezi (semintele sunt asezate la distantele care trebuie, deci tu intinzi doar folia pe jos si o acoperi cu putin pamant). Scrie doar ca sunt cu crestere rapida...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

buna dimineata

eu, o impatimita a lui D.C. , intru mai mult pe sectiunea cu copii ... insa, cautand pe net despre perioada de plantare a liliacului, am dat de ........ D.C. ... si uite asa, vad ca de fapt D.C.-ul are muuuuuult mai multe lucruri interesante d eoferit...eu nici nu intram pe aici.

mi-ar placea sa vorbesc si eu cu voi ... stau la casa, si am o gradina imensa in fata casei, dar ... mama soacra o cultiva in f mare parte cu legume. imi ramane si mie ceva loc pentru flori. si mi-ar placea sa aflu cat mai multe, si sa schimbam idei.

cautam despre plantarea liliacului, pt, mama mea, are, in fata blocului niste liliac .SUPERB ...cu flori mari si dese si batute,..si miroase INNEBUNITOR .. si am zis sa iau si eu cativa puiuti, ca ii ies ffff multi din radacina, sa palntez in fata geamului.

anne-marry mamica lui teodor alexandru si 18 cu

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

anne-marry, super, bine ai venit!

Chiar ma uitam ieri in curte, mi s-a inmultit si mie liliacul, e langa cel principal, alt lastar luuung, ar trebui sa-i gasesc si lui loc, dar nu prea am.. In februarie e ideal sa fie mutat, ma gandesc... ca orice pom.

Medeea, de unde ai luat semintele alea? N-am vazut nicaieri asa ceva, plus ca am fost la Metro si inca bate vantul, nu prea erau pregatiti de primavara, doar bulbi de begonii, cateva ghivece si pamant de flori, in rest, mai nimic..

Vreau neaparat sa-mi iau iar bulbi de canna indica, cei despre care va povesteam ca i-am lasat in pamant (si ca a fost o iarna calduroasa anul trecut) - au murit. Si erau superbi, asta e, am avut copil mic-mic..am mai lasat-o cu gradina.... Daca vedeti pe undeva sa-mi spuneti si mie va rog.

Am pus multe jardiniere cu seminte de craite (seminte de anul trecut), un soi foarte frumos, portocaliu aprins cu maro inchis, de inaltime medie, mi se par potrivite, pt. ca sunt nepretentioase. Nu mai pun petunii, daca pleci un we la mare, cand te intorci sunt uscate.

Neaparat vreau sa pun rosii cherry, n-am vazut seminte. Am avut intr-un an unele galbene, au dat o productie, nu aveam ce sa mai fac cu atatea. Si am pus doar in cateva jardiniere.

Mi-au inflorit ghioceii

Uitasem sa va zic: poate mai stiti crinul meu rosu, i-am facut si album separat cu poze, pe langa pozele de gradina. Inflorea in fiecare an de ziua Sarei. Mi l-a furat femeia care vine la curatenie! Cu tot cu ghiveci. Am avut niste nervi. Acum cred ca ma duc sa-mi fac inventarul pe la bijuterii si alte alea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Martie, ce chestie! A plecat cu vasul cu flori? Nebunie!

Bine ai venit Anne Marry.

N-am pus inca rasaduri, sper sa ma invrednicesc saptamina asta. Mai am nevoie si de seminte.
Deocamdata imi bat capul cum sa mai imbunatatesc pamintul, nu e suficient de afinat. Am gasit niste sulfat de calciu (nu mai stiu cum ii zice) pe un site si au "gainat" care nu arde cica (a fost pus in compost). Stiam ca asta-i bun la rosii, vreau sa cumpar.
In fata casei e dezastru. Mi-au murit florile ca a dat inghetul la un moment dat. In schimb am destule buruieni. Trebuie sapat si cred ca si acolo ar trebui sa imbunatatesc pamintul.
Floricele n-am deocamdata, doar citeva brinduse. Au inceput sa rasara lalelele, cred ca si niste zambile.
Spor la treaba. Ce rasaduri va puneti?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Martie, ce chestie! A plecat cu vasul cu flori? Nebunie!

...nebuniee??? Altele pleaca si cu plasma in spinare. Asa ca un biet bulb intr-un ghiveci, nu i-as zice chiar ...nebunie. Doar ca pt. mine bulbul avea valoare sentimentala, nu stie ea cat sunt eu de gradinareasa, altfel isi indrepta atentia catre altceva, ca si-a facut un dusman.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Hop si eu! Am pus seminte de rosii, dar nu atunci cand m-am laudat, ci de curand...Pur si simplu nu le mai gaseam Am o ordine in dezordine care ma da gata uneori si pe mine! Culmea e ca erau acolo unde stiam, intr-o plasuta de hartie, dar mai la fund. Frumos ambalate, scris pe ele...da daca deasupra erau tot felul de cornete si pachetele cu seminte de flori, neetichetate si puse de-a valma, nici n-am scotocit pana la capat.
Anne-mary, esti binevenita cu tot cu soacra, sau macar cu ceva informatii de la dumneaei despre cultivarea legumelor.

Mergi la inceput

Ieeeee!!! Olympiaaaa

In sfaarsiit, bine ca ai venit, ai hibernat ceva. Fii atenta ca te-am vazut: tu si cu Victoria: Tradare! de 3 ori tradare! Dadeati informatii pretioase despre rasaduri, seminte etc. la alt topic!!! Na! ca te-am spus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Da Martie, da i-am chemat tot aici! Asta n-ai mai vazut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Martie, sper ca n-o mai chemi. Nu uita sa faci inventar prin casa.

Olympia tace si face. Felicitari ca te-ai pus pe treaba, eu numai mi-am batut gura. Am sapat un pic la gradina de legume, dar aia-i nimica toata la cite mai sint de facut. Sper sa vina mama in primavara asta. Cu ordinea in dezordine... cam asa sint si eu. Nu stiu sa functionez altfel.

Mergi la inceput