Calendarul gradinarului vesel 5 (de daniela_b)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Dragi gradinari, slaba activitatea pe aici in timpul iernii.
Am avut si noi citeva zile cu ger, asa ca in iarna asta nu ma mai laud cu flori frumoase ca s-au cam dus toate.
Ca venira sarbatorile ne-am facut si noi niste cirnati afumati (ca tot gospodarul, nu?) si ne adunam fortele pentru la primavara ca am fost cam lenesi in toamna asta.
Craciun fericit tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Un An Nou fericit tuturor. Gradini frumoase flori inflorite si plante viguroase va doresc!

Am trecut prin Ungaria la intoarcerea de la schi si am vazut din masina o multime de sere si pepiniere cu plante decorative pe centura Budapestei. Are cineva idee daca sunt mai ieftine ca-n Romania? As face la primavara o excursie la Budapesta si la intoarcere as umple portbagajul. Mi-ar placea sa cumpar plante cu frunze perene, gen Ilex sau Buxus care la noi costa de te-ndoaie. Puteti sa credeti c-am dat 70 de lei pe un tufis de Buxus de cam 30 de cm?

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

La multi ani, gradinari de pretutindeni!
E ger si seceta la noi, dar eu n-am uitat ca anul trecut in martie am pus in solar rasaduri cumparate din piata, mari si aproape inflorite. Deci...incep operatiunea "rasaduri", mai timpuriu ca pana acum!
Simali, am vazut intr-o curte pe str Heliade Radulescu, multi puieti de buxusi si tuia, plantati unul langa altul, evident o minipepiniera. Nu stiu unde sunt valorificati, dar cred ca o intrebare nu strica. Vanduti de-acasa, ar trebui sa fie cam la jumatate din pretul pe care l-ai dat tu, nu? Plus ca sunt afara in curte si nu in ghiveci, deci cred ca-s mai rezistenti si deja aclimatizati...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

La multi ani! Un an nou cu gradini frumoase si roade bogate!
Olympia, felicitari ca te-ai desmortit deja si te-ai pus pe treaba!
Eu doar scot cate putin nasul pe afara si ma uit la toate plantutele mele degerate si ma apuca plansul! Mai ales ca o mare parte din bulbi deja rasarisera din cauza vremii calde de luna trecuta. Acum ma-ntreb daca nu cumva i-am pierdut definitiv cu gerul asta. Oricum primavara se anunta cam saraca anul asta, banuiesc ca, chiar daca nu degera de tot bulbul, tot nu mai rasare nimic din el anul asta, nu?

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

La multi ani gradinarilor!!

Olympia, adica te-ai apucat de rasaduri???

Georgeta, nu ingheata bulbii, stai linistita, sunt extrem de rezistente floricelele astea de primavara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Georgeta, nu mor bulbii, stai linistita, pune un strat protector pe ei. Bulbii de primavara sunt rezistenti si au nevoie de o perioada de frig, chiar daca au incoltit.
Fetele, suntem in ianuarie, ce facem? Eu ma gandeam sa trasez aleile din gradina (pe teren sunt doar cativa copacei plantati acum doi ani si atat). Sa fac o mica harta a viitoarei gradinii si sa incep vizitele la pepiniere. Ce parere aveti? E prea devreme? Si daca tot am intrat, ma ajutati si pe mine cu o idee de planta cataratoare (pe gard) care sa creasca repede, repede si, eventual, sa ramana verde peste iarna?

Mergi la inceput

La multi ani cu intirziere si din partea mea! Culturi bogate si floricele minunate la gradinari si gradinarese!

La noi a fost mai frig decit anul trecut, n-am prea avut flori in iarna asta ca au inghetat toate. Avem zile cu peste 20 de grade, apoi 2-3 zile cu frig.
Ieri a fost frumos afara, am curatat putin la plantele care inghetasera, ca aratau rau.
Au inceput sa infloreasca brindusele si se tot chinuie niste trandafiri.
Am inceput sa sap mini-gradina mea de legume, n-am dus treaba pina la capat. Am pus acolo niste frunze uscate (masinaria cu care le adunam le si macina destul de marunt), sa-l imbunatatesc un pic.
Chiar ieri ma gindeam ca ar trebui sa incerc din nou sa pun rasaduri, uite ca nu numai eu am nostalgii din astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

RamonaJ, bine ai revenit! Btw si eu am ..pofta de niste rasaduri, cred ca voi lua niste seminte de ... ceva, cat de curand. Iar am vazut emisiunea lui JO, arata in tot felul de galeti si recipiente ciudate, salata verde si mirodenii, tare mi-ar placea, ca le-as pune pe aleile insorite (uf, aleea, ca e una singura), ca gradina e toata sub umbra (dupa cum bine stiti deja)

Medeea, daca te duci pe la pepiniere, sa ne spui si noua ce au pe-acolo, cred ca e putin cam devreme pt. pepiniere. Ma rog, acum poti lua rasadurile fff ieftin, ca sunt mici, mai incolo, pe masura ce-ti vinde un rasad mai mare, va fi si mult mai scump.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Martie, m-as duce la pepiniere pentru arbusti, ca rasaduri e prea devreme sa plantez, nu? Oricum, eu prefer plantele bulboase, ca nu-mi dau bataie de cap, si le plivesc mai usor... Nu cred ca o sa ma abtin si o sa arunc si cateva maini de seminte de plante anuale, abia astept, deocamdata gradina mea e la nivel de experiment de vreo doi-trei ani, abia acum m-am hotarat sa dedic ei un intreg spatiu. Ma primiti in club?

Mergi la inceput

Bine ai venit Medeea! Le-am admirat pe Tea si pe Ana (am si eu o Ana) pe blogul tau, abia astept sa le vad si gradinarind.

Mergi la inceput