Calendarul gradinarului vesel 5 (de daniela_b)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Aici cred ca exista un soi de curse pentru cirtite. Eu stiu ca mai poti sa pui apa cu furtunul in tunel, il inunzi si ele pleaca. Sper!
Cu tufanicile nu mi-a iesit, le-am tuns eu frumos dar apoi m-am trezit ca sint pline de boboci si ele continua sa creasca de la faza de boboci pina sa faca florile. In fine, cind sint incarcate cu flori parca le ierti pentru forma aiurea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Cu asta s-a ocupat fi'miu toata vara: a bagat apa cu furtunul in gaurile de cartite.
Nu pleaca. O sa incerc la primavara cursele. Dar poate cine stie, isi schimba ele habitatul.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Mi-am luat cadoul de Craciun,o carte minunata pe are v-o recomand:
"Acasa la Jamie".
M-au cucerit emisiunile unde prezenta retete cu legume din gradina lui;aceasta carte este scrisa cu dragostea gradinarului dar si a bucatarului.

Mergi la inceput

Am rasfoit si eu cartea. E foarte faina. Vreau sa pun si eu la anul fasole verde si dovleci printre flori si alte tufisuri. Stiai ca fasolea verde a fost mai intai cultivata ca o floare si abia apoi s-a descoperit ca pastaile sunt comestibile?

Problema cu gradinile de legume si zarzavaturi este ca nu e prea usor sa le integrezi esteic printre celelalte plante decorative. Si atunci trbuie sa le aloci un loc separat, un loc care nu arata prea grozav. Plus ca este foarte mult de munca la gradinile de legume.

alice

Mergi la inceput

Simali in primul rand cu nucul ai grije in anii secetosi;asa am pierdut unul si am castigat un altul pe care l-am udat mai des.
Cu gradina de legume nu cred ca ai dreptate;sa vezi ce frumos se intind dovlecii si ce flori frumoase fac;anul asta care vine sper sa am rubarba care face niste frunze imense frumoase la fel si mangoldul(a varietate de sfecla cu frunze care intrece in marime si gust spanacul)
Sau,ceapa ciorii,o ceapa verde care face niste flori mov o frumusete.

Mergi la inceput

Simali in primul rand cu nucul ai grije in anii secetosi;asa am pierdut unul si am castigat un altul pe care l-am udat mai des.
Cu gradina de legume nu cred ca ai dreptate;sa vezi ce frumos se intind dovlecii si ce flori frumoase fac;anul asta care vine sper sa am rubarbar care face niste frunze imense frumoase la fel si mangoldul(a varietate de sfecla cu frunze care intrece in marime si gust spanacul).Nu mai zic de florile de fasole,de cele de bame mari,sau ceapa ciorii,o ceapa verde care face niste flori mov o frumusete.
As scrie un eseu despre frumusetea unei gradini de legume!

Mergi la inceput

Sunt foarte faine unele legume. Dovleceii si fasolea si mie-mi plac. Imi mai place un usturoi care face o floare mov splendida (posiil sa fie ceapa ciorii?). Si plantele aromatice (rozmarin, busuioc, salvie, menta, patrunjel, marar, etc.). Dar varza de pilda sau ardeii grasi, unele feluri de rosii, ceapa, sunt ceva mai greu de integrat intr-o gradina de flori. Dar este super daca ai un spatiu separat pentru legume, o gradinita... Poate si o mica sera. Eu una nu ma bag ca e mult de munca. Dar visez sa cultiv legume la pensie.

Oricum cartea e misto. Te face sa visezi la o altfel de viata.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Hellooo! Hibernati?
M-am intors in forta, am terminat cu examenul, adica l-am picat (lamentabil, nu asa..oricum), drept pentru care am venit spasita .. la sapa. Ca mie asa-mi zicea mama cand eram mica, daca nu inveti, o sa ajungi la sapa. Se vede treaba ca avea dreptate, iata-ma's!!

Vroiam doar sa va zic ca ghioceii mei mai au putin si infloresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Martie, imi pare rau. Data viitoare!
Macar n-am pierdut o gradinareasa.
La noi au fost citeva zile sub zero grade, dac anul trecut am avut flori toata iarna acum gradina arata jalnic. Oare mai invie ceva?
Au rasarit si la mine brindusele, imi pare rau ca n-am si ghiocei.
Sint rasariti si crinii albi de anul trecut, dupa cite frunze au tind sa cred ca s-au inmultit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Macar n-am pierdut o gradinareasa.

Vaai, asta niciodata, pasiunea te alege pe tine, nu tu pe ea. Inteligent spus, nu? Creda ca tot pe forum am vazut scris asta pe undeva, bine zis dom'le.

B.nica, abia astept sa-mi cumpar si eu cartea aia, am vazut de curand la tv o emisiune a lui J.O., prezenta gradina lui de legume si gatea. Excelent! Vad ca si Simali zice ca e o carte nemaipomenita.

Mergi la inceput