Calendarul gradinarului vesel 5 (de daniela_b)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ramona mi se pare cea mai comoda si mai spectaculoasa modalitate de a-ti infrumuseta gradina.
Sunt "bulboase" care infloresc in diferite luni si pot fi aranjate in moduri spectaculoase.
Le ador!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Astazi am cumparat trandafiri si crizanteme, le-am si plantat.
Cu bulbii am ezitat pina acum ca nu am avut noroc de fiecare data. De fapt n-ar trebui sa le zic bulbi, dar radacinile de hosta si clematis... Imi pusesem mari sperante si nimic! Dalii am pus in doua rinduri si nu m-am ales cu mare lucru, multe nici n-au rasarit. O parte dintre crini la fel.
Astea de primavara au mers mai bine. Am pus si eu brinduse, narcise si lalele. Sa vedem ce mai rasare la primavara.
Am amenajat si noi un loc de joaca pentru copii, cam ca al Georgetei. Casuta nu e gata nici acum. Ii dau circumstante atenuante sotului, ca a inceput job nou si s-a ocupat si de locul de joaca.
Astazi a cumparat seminte de gazon pentru perioada de iarna. Gazonul nostru se ofileste peste iarna. Decit sa dau cu chimicale pentru buruieni, mai bine punem seminte pentru gazon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Sambata am pus niste bulbi de crocusi in jardiniere. Sper sa infloreasca la primavara. E prima data cand am gasit bulbi de crocusi. In fiecare an experimentez cate ceva.

Album 1 + Album 2

Mergi la inceput

Mi-am cumparat si eu allium, lalele si narcise. Acum sa vad cind le plantez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Si eu mi-am cumparat Allium,narcise si lalele dar si Ranunculus ;cand m-am uitat pe net sa aflu cum il plantez,am aflat ca planta ar fi toxica.

Mergi la inceput

Habar n-aveam. Am incercat si eu odata, dar n-au mers bine la mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Voi plantati, eu sap si ingras pamantul... Nu vreti sa stiti cu ce bataturi m-am ales! Si abia am inceput!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Bine v-am regasit!

Si noi suntem in pline (re)amenajari ale casei si gradinii
Am plantat toti bulbii pe care mi i-a cumparat sotul meu (si cind spun asta inseamna ca s- contaminat de la mine si s-a contaminat rau
Tot el a mai cedat la una bucata gazon si inca una bucata colt de curte in favoarea florilor

Acum am foarte multe ghivece de crizanteme pe care vreau sa le pun in gradina .Intrebarea mea e cind sa le pun :acum sau la primavara ?Cum se dezvolta ele in pamint de gradina ? Si cit de inalte vor creste ,ca mi-ar place sa isi pastreze inaltimea, forma si desimea de acum

Mergi la inceput

Gabi, eu am plantat crizanteme si te asigur ca nu-si pastreaza forma de acum. Tot tai la ele, le aranjez pe cit se poate, dar nu mai au forma aia frumoasa de la inceput. Oricum, sint extrem de productive, acum sint deja incarcate cu flori sau boboci.
Nu stiu cind e mai bine sa le plantezi, pe aici e mai cald decit in Romania si nu sint aceleasi reguli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Eu am mutat saptamana asta niste crizanteme din ghiveci in gradina si par OK. Mai am cateva si vreau sa le pun in week-end-ul viitor. Chiar daca e mai frig, eu stiu ca le poti planta (valabil si pt. bulbi) daca nu e pamantul inghetat. Am mai pus iar vreo suta de bulbi si mai am de pus, ma-ntreb cati mai incap oare, am o curte mica si nu mai termin, ce faceam daca aveam mai mult teren?

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput