Calendarul gradinarului vesel 5 (de daniela_b)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Hai ca mi-au trimis comanda cei de la Bakker.
Desi am raspuns imediat ce am primit catalogul, ioc bonuss unealta Bosch!
Daca nu-mi cresc pomii, fac scandal mare ca am dat o caruta de bani si nu am mai vazut pomi de plantat care sa nu fie cu radacinile acoperite de un substrat de protectie.
Cadoul cu 100 de unelte merita sa va spun in ce consta ca sa nu va para rau ca nu ati comandat.
Este o minicutiuta cu capete de surubelnita ,o ruleta,si alte alea pe care sotul meu le avea de deja, ca orice gospodar le are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Dragele mele, eu sunt nou nouta in ale gradinaritului, adica tocmai ce-am cumparat o casa care are deja o curte superba. Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac pentru gazon acum ca se apropie iarna? Trebuie sa aplic ingrasamant? Sau il las in pace pana la primavara si atunci o sa isi revina singur din inghet?
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiMus spune:

Buna fetelor!

Da' vad ca nu ati stat deloc degeaba.
Nici cu gradinile nici cu forumul.
Eu m-am ocupat doar de gradina (printre altele am plantat vreo 500 de bulbi in toamna asta), forumul l-am cam uitat.
Dar sper ca acum cand a venit frigul si prin gradina mai putina treaba, sa stau si eu "la gura sobei" si sa chat-uiesc cu voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

ce subiect frumos, abia acum l-am descoperit.

eu nu am gradina, am doar cateva plante de apartament, insa imi place sa fac poze la flori.

Bine v-am gasit!

Ale
le mie foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eliza, toamna dai cu ierbicid. Ingrasamintul la primavara.
LiMus, ce fel de bulbi? Descrie, sa ne bucuram si noi.
Am pus si eu niste bulbi, mai am niste narcise, lalele si crini Montenegro care asteapta... A, si un soi de zambile ca si strugurii.
Nici nu stiu pe unde sa le mai pun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Am scos si eu bulbii la dalii,la gladiole le-am pus in ladita si in pivnita cu ele!Mi-au inflorit toate tufanicile de cand n-am mai scris aici,unele s-au si trecut,mi s-a prins una grena,de care eram convinsa ca o sa moara,are o singura floricica,dar este absolut superbaaa!Daca mai supravietuiesc pana sambata cand ajung eu pe lumina fac si poze,da azi dim. era o brumaaaa,brrr!A si unii din trandafiri au boboci saracii!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Am facut copy-paste din fisierul pe care l-am intitulat "My flowers encyclopedia" si unde-mi notez tot ce am in curte (sau in pivnita pentru la primavara). Am lasat denumirile stiintifice doar din comoditate, nu ca sa par interesant.
In lista de mai jos sunt doar cele plantate acum in octombrie-noiembrie. Si ca sa fiu mai exact sunt 475 de bulbi pe care i-am achizitionat de la o familie de horticultori pensionari care m-au "infiat" si care ma initiaza in lumea asta fantastica in care traiesc ei zilnic (da' si muncesc neneeeeeeeee!!!).

HYACINTHUS Blue Jacket, HYACINTHUS Jan Boss, HYACINTHUS Carnegie, HYACINTHUS Fondante, HYACINTHUS Splendid Cornelia, HYACINTHUS Gipsy Queen, HYACINTHUS Delft's Blue, HYACINTHUS City of Harlem

Tulipa Giuseppe Verdi, Tulipa Stresa, Tulipa Heart's Delight, Tulipa Red Emperor, Tulipa Plaisir, Tulipa Cape Cod, Tulipa Purissima, Tulipa Oxford, Tulipa Big Chief, Tulipa Apeldoorn, Tulipa Golden Apeldoorn, Tulipa Red Matador, Tulipa Apeldoorn Elite, Tulipa West Point, Tulipa China Pink, Tulipa Queen of Night, Tulipa Aristocrat, Tulipa Burgundy Lace, Tulipa Princess Margaret Rose, Tulipa Holland's Glory, Tulipa Peach Blossom, Tulipa Halcro, Tulipa Magna Cum Laude, Tulipa Yellow Inglescombe, Tulipa Edith Eddy

Muscari

Sternbergia

Narcissus Barett Browning, Narcissus Ice Follies, Narcissus Mount Hood

Lilium regale, Lilium asiatica Crimson Pixie, Lilium orientale Garden Party

Amaryllis Beladona

Allium Giganteum

Crocus Queen of the Blue, Crocus Pickwick, Crocus Jeann d'arc, Crocus Yellow Mamuth

Erantis Hiemalis

Am mai pus 2 brazi argintii, 2 tei argintii si un stejar rosu.

P.S. Am scos de pe net poze pentru toate florile enumerate mai sus. Abia astept primavara sa le pun alaturi de cele ale mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Uau cate feluri de lalele ai!Trebuie sa-mi cumpar si eu neaparat ca am doar rosii,galbene si unele rosii batute!
Am niste flori,pe care le-am vazut si prin parcuri in Bucuresti,da nu stiu cum se cheama, astea aveti idee cum se cheama?

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Felicitari LiMus!Nu vreau sa-ti stric ziua dar eu cu teii am o experienta f. neplacuta;sunt frumosi dar pe langa ei cresc lastari de care nu mai scapi si cu cat se mareste coroana cu atat se mareste si aria in care lastaresc.Ar fi bine sa gasesti solutii de pe acum.

Eu mi-am facut un jurnal pt. ca am inceput sa ma cam incurc si nu mai stiu ce si unde am pus;acum imi pare rau ca nu m-am ingrijit de asta mai demult.
M-am indragostit, acum toamna,de tufanele si de Calluna vulgaris(Iarba neagra).Cu Calluna si cu merisorul ma tot framant cum sa le plantez;am cumparat niste ghivece din argila (30/30, nu am gasit mai mari si la Brico nu am drum )in care m-am gandit sa pun ghiveciul cu planta si pe langa sa pun nisip dar tot ma gandesc sa nu inghete radacinile.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Uau cate feluri de lalele ai!Trebuie sa-mi cumpar si eu neaparat ca am doar rosii,galbene si unele rosii batute!
Am niste flori,pe care le-am vazut si prin parcuri in Bucuresti,da nu stiu cum se cheama, astea aveti idee cum se cheama?

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Sper sa-ti fie de ajutor:
1.
http://www.panamnursery.com/perennprod.html
si mergi la Canna Lily Collection sau Canna Tropicanna Collection sa vezi daca seamana cu ce ai tu in gradina (daca se dezvolta prin rizomi sigur astea sunt).
2.
cauta pe google imagini cu "canna indica" sau "canna lily" sau "canna tropicana" si la fel compara cu ce ai tu.

Te rog sa-mi spui daca am tras "lozul norocos"

Mergi la inceput