Calendarul gradinarului vesel 5 (de daniela_b)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Georgeta ti-am vazut acum pozutele si nici nu iti poti inchipuii cat de impresionata sunt.
Eu nu inteleg unde ti-au incaput atatea minunatii:flori, arbusti, vita si pomi!
Nu mai spun cat de reusita este casuta copiilor;este visul oricarui copil si practica;sa ma vezi pe mine cu toate "chestiile"aste mari din plastic cum le mai inghesyui pe unde pot cand plecam de la tara!
Spune-mi de unde ai pomii si cand i-ai plantat?Mai precis: piersicul si ciresul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Georgeta ti-am vazut acum pozutele si nici nu iti poti inchipuii cat de impresionata sunt.
Eu nu inteleg unde ti-au incaput atatea minunatii:flori, arbusti, vita si pomi!
Nu mai spun cat de reusita este casuta copiilor;este visul oricarui copil si practica;sa ma vezi pe mine cu toate "chestiile"aste mari din plastic cum le mai inghesyui pe unde pot cand plecam de la tara!
Spune-mi de unde ai pomii si cand i-ai plantat?Mai precis: piersicul si ciresul.

Merci frumos de aprecieri dar vara asta nu m-am ocupat mai deloc de gradina si saracuta arata cam jalnic acum.
Piersicul si ciresul (si altii) i-am luat acum doi ani de la o pepiniera, nu mai stiu exact de unde pt ca i-am comandat pe internet, dar nu am fost prea multumita atunci. De prins s-au prins toti dar erau tare rahitici cand au venit, cate un bat cu radacina firava.
Intre timp am mai luat si alti pomi si mi s-a parut OK o expozitie sau cum s-o numi, din curte de la Agronomie. Nu stiu acum sa-ti spun cum se numeste dar e chiar la Facultatea de Agronomie de primavara pana toamna. De la ei am un smochin de care sunt tare mandra, a facut smochine inca de anul trecut cand avea vreo 30 cm.
Piersicul a facut cateva fructe anul asta, micute dar foarte aromate, ciresul inca nu, dar pe el saracul l-am mutat anul asta, dup-aia a curs langa radacina lui din gresala ulei de la o torta de gradina, ce mai, am crezut ca-l pierdem dar a fost rezistent bietul de el.

Astazi am apucat sa pun cam jumatate din bulbii pe care i-am pregatit pt. toamna asta. Daca mai prind cateva ore libere zilele urmatoare ma declar multumita pe moment. Si sotul mi-a promis ca sambata sta acasa si pune tabla pe casuta piticilor, asa ca incepem si noi sa mai miscam cate ceva prin curte.

Va pup, spor la treaba!

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Am cumparat pentru prima data bulbi de crocusi, pachet mixt. Va trebui sa-i pun in jardiniera, caci locuiesc la bloc. Abia astept sa-i vad infloriti in primavara.

Album 1 + Album 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Nu stiu daca scriu la topicul care trebuie, dar sper totusi sa primesc un raspuns :-).

Stie cineva cum se ingrijesc begoniile?
Am primit acum vreo 3 saptamani o begonia superba, inflorita. A ajuns la jumatate . Bobocii nu se mai deschid, se usuca direct. Sau, daca se deschid, nu se deschid complet.
Am citit pe net ca are nevoie de multa apa in timpul infloririi.
Din pacate, nu reactioneaza bine la udat des. Nici la udat mai rar.
oare imi moare? Pot face ceva sa o salvez?

multumesc mult!!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Denizel,acum begonia intra in repaos;trebuie sa nu o mai uzi decat f. rar si pe urma deloc ca sa nu putrezeasca tuberculul.
La primavara o sa vezi ca din tuberculul ei vor rasarii lastari tineri;atunci poti sa incepi sa o uzi regulat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Multumesc mult, Bnica!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha08 spune:

Buna gradinareselor,
Astazi cred ca voi iesi si eu in gradina sa plantez bulbii de lalele, crini si ghiocei si voi incerca sa-i scot pe cei de dalie. Vremea frumoasa de afara ma inspira!
Spor la gradinarit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Inca nu am plantat bulbii....doar 2 hortensii si o fritilaria galbena.Trabuie mai intai sa sap si e tare greu,ca e frig si ploua.Stiti cumva daca le pui mai desi bulbii mai ies balarii?

Mergi la inceput

Mai fetelor v-ati pus pe tanjeala acum cand trebuie sa facem atat de multe lucruri?
Eu am innebunit cu bulboasele!Daca ar stii al meu sot cat am cheltuit cu ele cred ca ...ar lua masuri.
Mai nou nu stiu daca v-am spus ce mi-a dat prin cap:pun in niste ghivece mari din plastic (pret infim si gauri mari in fund)bulbi de lalele,narcise,Muscari,branduse,zambile,etc.care sa infloreasca esalonat si sa am combinatii bestiale de culori.
In aceste ghivece pun bulbii de asa maniera incat sa alterneze faza de inflorire si pe verticala dar si pe orizontala .
Ghivecele le-am pus in pamant astfel incat sa nu inghete si cand doresc sa scot bulbii (2-3 ani)sa nu-i stric.
Am pus si bulbi care se scot anual (gladiole)aranjati cu alti bulbi ca sa am flori pe luni de inflorire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ce idee buna! Eu m-am abtinut pina acum sa cumpar bulbi, dar cred ca m-ai lamurit cu ideea asta. Am gasit o oferta bunicica si ma tot gindesc...
Denisa, abia acum vad intrebarea ta. Daca plantele sint mai dese nu prea au loc buruienile. Sper ca am inteles intrebarea ta.
Eu m-am intilnit cu alt iepuras, se infrupta din zmeura si mi-a mai omorit o vita de vie tinara. Sarea peste un gard inalt, zic eu. Acum l-am inaltat si mai mult.
A venit si la noi frigul, dar am prins elan acum cu bulbii astia.

Mergi la inceput