Calendarul gradinarului vesel 5 (de daniela_b)
Raspunsuri - Pagina 16
denisa73 spune:
Multumesc mult Adriana, sper sa nu mai iasa ca a venit frigul.Poate luni ma apuc si eu de plantat bulgi.Aseara am luat 10 ghiocei.Tu ai vazut pe undeva ghiocei multi la punga? Ce face Aidan?
Fetele,eu nu am scos cartofii, ceapa si usturoiul.Ma gandesc sa le las pt la anul in pamant,ce credeti mai iese ceva la anul?Anul trecut am uitat vreo cativa cartofi si sau facut de aceea ma gandesc sa-i las si cum sunt acum mai multi intr-un cuib se fac si mai multi la anul caci acum sunt cat nuca.
olympia spune:
Buna, gradinareselor!
Georgeta, felicitari pt bebe nr 4
!
Denisa, bine ai venit! Cand scoti ciuperca aia scoate si pamantul din jurul ei sa nu ramana resturi...Miceliu, cred ca-i zice, sa nu se raspandeasca si asa.
Ramona, cred ca numai in Texas mai poti face ceva in gradina! Daca te lasa iepurii
La noi doar sotul are probleme cu polenul primavara dar numai la nivel de stranut repetat. Nu se trateaza...
Bnica, ce-ai facut cu pomii? Ai cumparat pana la urma?
Afara e tot urat si prin urmare, in continuare n-am chef de iesit. Singura activitate legata de gradina pe care am avut-o in ultima vreme, a fost sa iau semintele de la trei rosii mari si gustoase (provenind din trei surse diferite) iar la anul le voi testa!
Mama a descoperit ca o vecina chiar reuseste sa faca rosii mari si frumoase fara sa le stropeasca si fara sa aiba solar! Le ingrasa pamantul regulat (cu solutie facuta din gunoi macerat de pasari), le-a plantat rarut si le sapa si marunteste pamantul de cate ori e nevoie, dar cel mai important lucru e ca foloseste numai seminte proprii. Deci opreste in fiecare an seminte de la cele mai frumoase si mari rosii! A ! Si le uda vara numai dimineata devreme! Adica pe la 6 a terminat cu udatul...Cam greu, nu?
Ramona J spune:
Olympia, avem vreme superba. Ma bucur ca mai pot iesi in gradina sa fac treaba.
Multumesc de pontul cu rosiile. Tocmai am mai pus si eu unele, ca la noi mai e timp sa se faca. Sper sa am mai mult succes decit cu tura cealalta, de acolo nu m-am ales cu mare lucru.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
b.nica spune:
Olympia daca te referi la pomii de la "Bekeri" ...trbuie sa recunosc cu mare umilinta ca,da;nu am rezistat ispitei 
.
Am mai luat si Merisor pt. nu creste pe la noi;daca nu am ametit cautand pe net de ce la noi merisor(cimisir)este Buxus semper...si ala al lor este Vaccinium Macrocarpon sau cam asa ceva.
martie spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olympia Mama a descoperit ca o vecina chiar reuseste sa faca rosii mari si frumoase fara sa le stropeasca si fara sa aiba solar! |
Daaaa... si marmota zicea...
Hai ca minte de ingheata apele, chiar nu cred.

olympia spune:
Martie, "a descoperit" inseamna ca le-a vazut! Erau mari, frumoase si nu erau stropite. Asta chiar inainte sa vina frigul...Cele stropite se vad ca-s ori albastre de la zeama bordeleza ori cu stropi albiciosi.
Pe de alta parte pe-aici, pe la noi pe strada, fiecare e "doctor de rosii in felul lui" si mandru sa dea sfaturi cum ca numai asa se poate face! Cand am zis eu prima oara ca nu vreau sa le stropesc toti vecinii cu care am vorbit mi-au zis ca nu merge, ca tot la asta voi ajunge si asa a fost. Unii ziceau ca stropesc preventiv, altii ca sunt atenti la cea mai mica pata si intervin imediat!
Din pacate la vecina asta ne-am dus dupa ce noi deja nu mai aveam rosii.
Nu cred ca minte, o cunosc de vreo 25 de ani, e foarte harnica, are si niste flori de mori! Ar putea avea sens toata povestea daca e vorba de un soi rezistent, care s-a selectionat in timp, in conditiile de clima locale.
De importanta soiului m-am convins singura, eu am avut vreo 4 soiuri diferite si cele mai rezistente au fost cele provenind din rasaduri cumparate in piata! Deci nu seminte romanesti de sera, nu italienesti...Luate de la o babuta care avea rasaduri de 50cm in luna martie. Pusese semintele de Anul Nou!
catalina2307 spune:
Fetelor, florile sunt inca afara, trandafirii au mai multi flori ca niciodata ,toate plantutele au boboci. Pana si iasomia a facut flori. Cred ca tot ce e la mine pe batatura e putin haotic
. Am plantat ghiocei,zambile,lalele,narcise,lacramioare,branduse....sa vedem ce iese.Sunt tare fericita ca dupa multe cautari am reusit sa gasesc bulbi de ghiocei mari.Din cate stiu se inmultesc foarte repede sau gresesc?
Ramona J spune:
Catalina, ce frumos! Asa e, ghioceii se inmultesc.
Olympia, eu cred ca are dreptate vecina ta. Am gasit recent la biblioteca o revista "pentru tarani" si era acolo un articol exact pe tema asta. Secretul e sa folosesti semintele potrivite pentru zona ta. Eu cumpar ce gasesc, asta e. Am primit si seminte de la bunicul din Romania, aici n-au mers bine. Poate am mai scris, tocmai am plantat niste rasaduri, sper sa apucam sa mincam rosii pina nu vine frigul. Pina la cite grade rezista? Deocamdata noptile sint pe la 16-17 grade, dar nu mai tine mult in felul asta.
Am pus si niste mazare, asta se face repede si n-o sa fie probleme.
Astazi am mai mincat doua piersici.
Luam cite una-doua din pom si le impartim frateste.![]()
The best thing you can do for your children is to love your wife.
denisa73 spune:
Am cumparat ieri 2 hortensii numai ca nu stiu daca se mai pot planta acum sau trebuie sa le plantez in pamant la primavara? De ciuperca cred ca abia la primavara mai dau.Capsunii ii pot schimba acum sau sa astept la primavara?Cum pot sa scot iarba ca sa nu mai iasa,caci din cauza asta nu s-a facut nimic,desi este al 2 an care am incercat sa plantez..pupici
GeorgetaR spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui denisa73 Am cumparat ieri 2 hortensii numai ca nu stiu daca se mai pot planta acum sau trebuie sa le plantez in pamant la primavara? De ciuperca cred ca abia la primavara mai dau.Capsunii ii pot schimba acum sau sa astept la primavara?Cum pot sa scot iarba ca sa nu mai iasa,caci din cauza asta nu s-a facut nimic,desi este al 2 an care am incercat sa plantez..pupici ![]() GABRIEL 28 aprilie 2008 si Cristian - 31 mai 2005 poze http://fotoalbum.web.de/gast/ddenisa73/GABRIEL "CEI MAI DULCI PRINTISORI" |
De hortensii nu stiu ce sa-ti zic, dar capsunii ii poti rari/planta/muta acum fara probleme.
Cu iarba, cea mai buna solutie mi se pare cea din unele parcuri, cu "folia" aia neagra care acopera pamantul si e decupata doar in jurul plantelor/copacilor. Si daca nu-ti plce cum se vede folia neagra o acoperi cu un strat de pietricele decorative si...gata stratul impecabil. Da' chestia asta merge doar cand o iei de la 0 cu amenajarea ca eu, spre exemplu, tot de vreo 2 ani, plantez asa haotic, ca tot timpul am surpriza sa rasara ceva despre care nu mai stiam ca e acolo si ar fi pacat sa-ti moara florile vechi sub folie.
Olympia, saru'mana, dar e "doar" bb3
."In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

GABRIEL 28 aprilie 2008 si
Cristian - 31 mai 2005