Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (30)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Iris si tu doar 6kg? eu recunosc ca daca m-as rezuma la cele 10-11 pe care le-am pus cu Patrick as fi in al noulea cer . sper sa se racoreasca si la voi dar sa nu inceapa ploile alea interminabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Roxanaz, cred ca putem sa trecem un carucior roz in dreptul numelui meu. Daca dr si colegul lui au spus ca va evolua spre fetita, atunci e FETITA!!! De ieri cant in continuu cantecelul pe care l-am scris mai sus si sunt tare emotionata.

Iris, ce frumos ca stai la casa!!! Si noi ne dorim tare mult o casuta cu un petec de gradinita pentru bebe!

Ce fel de maioneza faceti?

Pupici

Bee13+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchi123 spune:

Hei!Buna dimineata burtici
Azi am baut si eu o cafeluta cu muuult lapte si parca-i alta viata
Roxi si cand se ridica uterul
La cine a mai miscat bebele?

16+Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalma spune:

Buna tuturor

Sper sa fiu si eu o mamica norocoasa de februarie 2009 ( ultima menstruatie 02.05.08)....Deoacamdata stam cu sufletul putin "strans" de emotie.
E a treia sarcina, primele doua intrerupte ( prima la 5 saptamani, avort spontan si a doua la 13 saptamani grave probleme genetice)
Acum sunt in 12 saptaman,marti am fost la control si din pacate pliul nuchal e un pic mai mare decat normal ( 2.5 mm, ideal ar fi fost sub 2mm) Acum asteptam triplu test, un echo cu ultrasunete si o discutie cu un genetician sa vedem daca ajungem la amniocenteza sau nu.
Inca am sperante ca va fi totul bine deoare doctorul nostru ( Dr Zatik, Debrecen) era destul de increzator ca va fi bine....doar ca antecedentele ne ingrijoreaza....

Va doresc tuturor sarcina usoara si bebe sanatosi

Imi cer scuze fata de moderatori ca nu am anuntat sa fiu scoasa din lista mamicilor de august ( atunci ar fi trebuit sa am bebe daca totul era ok)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Tuchi, cica pe la 18 saptamani, asa mi-au zis si mie.
La mine bebelina e prea micuta pentru ca sa ii simt miscarile. Deja mi-e dor sa o vad, puiul lui mami.

Bee13+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

tuchi, se ridica dupa 20s, dar depinde mult de greutatea bebelusului. stii ca nu au ritm standard de crestere, de aceea unii au curbe accelerate la inceputul vietii intrauterine, ca apoi sa faca o pauza in care organismul se concentrteaza doar pe organogeneza, si din nou sa creasca mult dpdv fizic. altii cresc continuu sau constant. dar la carte ar zice ca dupa 20s uterul incepe sa se ridice constant (si odata cu el si placenta) datorita greutatii fatului.
flower, hai ca trec caruciorul roz

edit: dalma bine ai venit printre noi! sper ca aceasta sarcina sa fie cu noroc si sa stam impreuna mult timp de acum inainte! am sa te trec pe listuta. (da-le un mesaj si fetelor de la iul-aug sa te scoata din listuta )
dupa calcule ar iesi DPN 15.02, asa este? sa stiu ce trec la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchi123 spune:

Bee felicitari pt. si sa-i canti ca ei ii place.

16+Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Hello!!

Lisa, stelutza, venerata bine ati venit burticilor!! sa aveti sarcini usoare si bebelusi sanatosi!

Stelutza stai linistita ca nu s-a nascut nimeni invatat, eu chiar daca sunt mai mare decat tine, sunt la fel de dinafarista in problema...dar exista informatie si materiale si acum este timpul sa aflam tot...si exista DC cu o armata de fete care trec prin aceleasi stari ca si tine!! La 12-13 sapt ar trebui sa-ti faci o eco in care sa-ti masoare pliul nucal, pe langa controlul la gine si analizele de sange pe care spui ca le-ai facut. Daca nu ti s-a masurat pliul nucal pana acum, ar cam trebui sa te grabesti...ca doar la aceasta varsta a sarcinii se poate evalua daca-i in limite normale sau nu (sindromul Down). In rest, stai linistita, mananca sanatos, cat mai multe fructe si leg proaspete, ia acidul folic zilnic pana la 16 sapt iar daca ai dureri de burta, scurgeri maronii sau alte scurgeri, mergi la doctor pt consult. Nu sunt semne bune si nu trebuiesc ignorate, poate ai nevoie de ceva progesteron pt sustinerea sarcinii, etc, asta numai dr decide. Intreaba pe forum tot ce nu stii.

cami si michelle bine ati revenit, fetelor!

mvb, monac felicitari pt analizele bune!!
mvb nici eu nu cred ca este chestie de grasa sau negrasa ca sa ti se vada burta. Este vorba de constitutie, daca ai soldurile mai inguste, osatura in general mai mica, burta iese in evidenta mai usor. Si apoi, in toate cartile spune ca deja din trim 2, burtica este vizibila, capeti alura de graviduta. Iar cine mai are si probleme cu digestia, constipatia, balonarile, etc. face burtik mai mare, din aceste cauze. Nu-i neaparat din cauza bb-ului. Gandeste-te ca la toate mamicile bb-ii au aceesi dimensiune, cel putin la varsta asta, iar mamicile nu-s toate la aceleasi dimensiuni. Nu poti compara o pers miniona cu o pers solida si inalta din punct de vedere al constitutiei. Este adevarat ca daca mai sunt si niste straturi de sunculite pe dedesubt, totul iese in eidenta mai bine, dar nu-i obligatoriu. Eu ma incadrez la greutate normala pt inaltimea mea, dar burtik se vede bine.

flower pupici multi pt fetita din burtika!!felicitari!!

Mai fetelor, terminati cu gogosile!!! de fiecare data cand aud cuvantul gogosi, vad in fata ochilor un platou plin cu gogosele umflate si brunetele, parfumate a vanilie si rom, tavalite prin zahar pudra!!

Iris merci pt pontul cu saculetul de dormit, deci tu nu fol plapumioara. Cred ca ma adaptez pe parcurs... la tine la 24 de gr zici ca-i cald?? pai eu imi setez aerul cond la 24 de grade, ca sa pot sa-l suport...pe aici in casa avem si peste 30 de gr! este sauna curata!

Catalina

18+ Ana-Maria

Bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

dalma bine ai venit!

Am uitat sa va povestesc ca m-am jucat cu stetoscopul aseara. A fost interesant, dar si la aproape 19 sapt ale mele, de-abia am localizat de 2 ori ritmul cardiac al bebelusei. Se auzea destul de incet, probabil ca cu un doppler se aude mult mai bine, si am alergat o gramada dupa ea, pana am localizat-o. In schimb se auzeau tot felul de baltacaieli de lichid, lovituri, pocnituri, etc. Cred ca din cauza spatiului destul de mare pe care-l are, se misca incontinuu si este greu sa o prinzi cu inimioara spre tine. Altfel nu se aude. Mi-am ascultat si propria inima si cu toate ca-i ditamai organul si ii stiu localizarea, daca am pus stetoscopul un pic mai jos sau mai pe lateral, nu se mai auzea. Deci, la un bb mititel care face tumbe si este deja un alt corp inconjurat de mult lichid, este mai greu sa-l asculti. Concluzie: trebuie multa rabdare la un stetoscop normal.

Dar ce m-a distrat cel mai tare este ca eu ii cautam pulsul si ea misca prin burtik intr-un mare fel...se simteau ghionturi si impunsaturi pe langa mana mea la greu

Catalina

18+ Ana-Maria

Bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalma spune:

Va multumesc pentru primire
DPN 08.02.2009 ( conform tabelului)

Mergi la inceput