Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (30)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

aha. asa deci. prin carti zice ca CVS si Amnio au statistic aceeasi rata de risc. dar avantajul ptr CVS e ca se face mult mai devreme decat amnio deci se poate lua o eventuala decizie mai usor (ma rog, in teorie....) si ptr amnio ca are o istorie mai lunga si implicit medicii se bazeaza mai mult pe ea.
la CVS mai exista si riscul de mozaicism - adica proba prelevata da un mozaic de cromozomi normali si anormali ceea ce face imposibila interpretarea - si atunci se recomanda automat amniocenteza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalma spune:

Roxana, atunci cand s-a pus problema sa facem CVS am primit consultanta de la genetician care ne-a explicat procedura si care sunt riscurile ( in special a insistat pe avort spontan si faptul ca factorul de risc e putin mai ridicat decat la amniocenteza) dar ne-a recomandat sa facem CVS in acel moment numai pe baza valorii pliului nucal luata in data controlului ( era joi) Marti am mers la clinica unde am facut ultrasoud si am intrat cu rezultatul la acelasi genetician. Deja punga aceea cu lichid crescuse cu inca 3mm ceea ce era enorm de mult in numai 4 zile astfel incat sfatul lui a fost sa renuntam la sarcina cat mai repede pt a evita alte complicatii. Probabil daca am fi ajuns sa facem CVS as fi avut mai multe informatii primite direct de la medic pe care sa le impartasesc, dar sincer nu am mai avut motiv si nici nervi sa mai intreb nimic.

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev038prs.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Buna, fetelor!

Aveti un ritm la scris...

Am citit cam tot, m-am bucurat pentru fiecare succes, veste buna si rezultat OK, si m-am intristat pentru fiecare problema.

Am vazut ca unele dintre voi si-au pus problema ca nu mai creste burtica, exact aceeasi problema mi-au pus-o si eu azi, imediat am 5 luni si parca nu s-a schimbat nimic in ultima luna. Nici pe bebe nu l-am mai simtit, ceea ce nu-mi place deloc. Sper sa fie bine.

Ieri am stat in pat toata ziua, din cauza durerilor de burta. Azi am facut efort - curat casa - si m-am simtit bine mersi.

Duminica seara sau luni ma duc la Bucuresti, am auzit ca e canicula, naspa pentru mine. Si aici e canicula, n-ar ploua, Doamne fereste sa ma bucur si eu.

Dupa calculatorul asta: http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/calculator_greutate_sarcina.php si datele introduse de mine, ar trebui ca, in saptamana 20, sa am 80,53 kg. In acest moment, am 76,9, adica 76 de kg si 900 de grame, cu 1 kg si 900 de grame mai mult decat cele 75 de kg cu care am plecat. Imi pare cam putin.

In rest, bun venit noilor gravidute, sanatate si pupici la lume!

cu un puiut de 19+
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchi123 spune:

Selenne, eu am dat tonul la "burtici stagnate" am impresia ca bb. este prea jos si burtica nu mai creste cat despre simtit bb...nici intr-un caz....dar la tine, de cand nu mai simti bb

16+Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

fetele

vroiam ssa va mai spun ca si eu merg sapt viitoare pe 5 august la eco sa vedem daca se vede ceva putulica sau nu desi eu cred ca e inca devreme.....ahahhahaha....

dalma...te sprijin moral cu toata fiinta mea.....suntem alaturi de tine...dar ai mare incredere si nu te mai stresa...ca face rau la bebe....

12+

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchi123 spune:

DalmaDoamne ajuta, sa alegi ce este mai bine pt. puiul tau, suntem alaturi de tine

16+Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

tuchi, de vreo 5 zile...

cu un puiut de 19+
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmi spune:

Ledi, imi pare rau pt ce ti s-a intamplat. Odihneste-te si stai linistita si totul se va rezolva

quote:
citat din mesajul lui cristi_2003

sa ma supar sau nu?

vroiam ca de ziua lui cristi sa-i fac tort si platouri de dus la servici - si i le face mamaa lui

da e prima lui zi de nastere de cand suntem casatoriti. nu ar trebui sa am prioritate?

17+ cu Traian Carol

the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return

http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

cristi, eu zic sa nu te superi . Evident ca tu ai prioritate, dar la munci, poti sa-i mai lasi si pe altii, sa nu te obosesti. Eu ma bucur cand al meu mai merge si mananca la ai lui. Mai ales acuma cand nu suport mirosurile de mancare asa bine

dalma, bine ai venit si iti doresc ca de data asta sa fie tot bine!

Bee, felicitari pt fetita!

Jasmi 11+
way to go
BB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

tuchi eu mi-am simtit bb-ul prima oara la 17s+2z si era tot pe jos, in partea stg...de fapt primul gand a fost ca mi-au luat-o ovarele razna apoi mi-a picat fisa ca trebuie sa fie nazdravanica . Acum simt impunsaturi si inghionteli prin mai multe locuri.

dalma tin pumnii sa fie altfel de data asta!

roxana am ras copios la faza cu "da-te jos de pe mine" eu si acum am inceput sa am momente cand imi vin mancarurile sau apa inapoi in esofag...este tare neplacut...imi inchipui cum o sa fie mai incolo. Aseara daca tot am pus mana pe stetoscop m-am ascultat pe mine, l-am ascultat pe Cristi...apoi el pe mine, si pe el La un moment dat face ochii mari si zice: wow, dar inima ta bate mult mai repede decat a mea (si el are tensiunea marita de obicei, asa ii e felul, nu-i hipertensiv). I-am explicat ca noi suntem doua!

Catalina

18+ Ana-Maria

Bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

roxana din cate stiu eu in Ro. se face destul de rar CVS. S-ar putea sa fie lipsa de experienta, ca din cate am auzit nici la amnio nu sunt prea priceputi.
Dalma insa nu le face in Ro.

selene dar inainte il simteai in fiecare zi? Mi se pare cam mult 5 zile ... Pe de alta parte sunt mamici care la 19 sapt. nu simt inca deloc bebeii fara ca acestia sa aiba probleme.

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 15+
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput