Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (30)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dalma spune:

Naty, nu am facut dublu test....pentru ca nu mi s-a recomandat, nu stiu de ce...( dar ii scriu mail doctorului si-l intreb care-i relevanta si importanta acestui test)
El e dezarmant de direct si se poate discuta cu el orice.

Mi-a prezentat 2 optiuni tinand cont de 2 factori: linistea sufleteasca si banii.

1. costuri mai mici daca facem TT + ultrasound + genetician si avem noroc sa nu se puna probleme amniocentezei

2. direct amniocenteza dar costuri mai mari dar si acuratete in rezultat ( ne costa aprox. 500 euro pt ca vrem sa-l facem la clinica din Debrecen)

Sincer nu ma intereseaza cat costa, fac orice pentru sanatatea copilului meu , dealtfel am fost dispusa sa fac CVS (un fel de amniocenteza dar facuta la 13 saptamani) si data trecuta dar geneticianul ( un profesor doctor cu reputatie internationala foarte de treaba si rabdator)ne-a spus sa nu aruncam banii pe fereastra fiindca malformatiile sunt prea grave si nu ajuta la nimic.

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev038prs.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

Buna, fetelor! azi am fost mai ocupata la servicu, de asta nu am mai intrat. Multumesc si eu de primire si de urari si va urez si voua la fel! sarcini usoare si bebei sanataosi!
Cristi, eu zic sa nu te superi si sa te apuci sa-i faci si tu tort. sa fie ceva si de la tine. lasa, ca poate e mai bine asa, nu te mai obosesti prea tare...
Si eu am probleme cu soacra, in sensul ca e overprotective cu toata lumea, mai ales cu mine, de cand am ramas...nu am voie nici sa stranut ca ma pomenesc cu ea ca zice: "hiii, ai mai stranutat vreodata azi?" si multe alte chestii asemnanatoare, nu ma lasa sa ridic nimic, nici un pepene galben de 3 kg...Nu-mi place ca ma simt inutila, sa stau sa pun mereu pe cineva sa faca ce as vreau eu sa fac? off! cand ma gandesc cum va fi cu bebe....
Roxana, , te rog, pune si la mine , cand ai tu timp, data nasterii mele: 06.02.1982, ca DNP am vazut ca ai trecut 02.02.2009 si...imi place sa le vad alaturate in ideea ca poate primesc cel mai frumos cadou de ziua mea.......

14+ Doamne ajuta!

Believe in your dreams...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

hihi propunerea Micolei e cea mai misto - faci tort Cristi si il faci doar ptr voi doi. in forma de inimioara. si faci si cina la lumina lumanarilor. pe asta nu poa' sa o bata soacra in vecii vecilor.
Dalma, la TT se masoara doar doi markeri, proteina PAPP-A si si HCG (sau AFP si HCG) - impreuna cu ecografia de pliu nucal da rezultate bune si se spune ca da mai putine rezultate pozitive decat TT. oricum in mod clar amniocenteza este singura care da rezultate de diagnostic si nu statistice.
edit: am scris si DN Micola

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Dalma chiar vroiam sa te inreb de ce nu ai facut acum CVS?
Eu am o prietena care a avut bebe cu SD si la urmatoarea sarcina a facut CVS ca sa stie din timp cum e. Din fericire e bine! Ea a facut la Viena CVS ca de altfel si amnio de la cealalta sarcina. A costat-o bineinteles destul de mult dar era mult mai sigur decat in Bucuresti.

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 15+
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

or fi si la mine doar hormonii - ca normal ca m-a apucat boceala de a venit iubi sa vada ce-i. si are dreptare - ei ii place sa bucatareasca si are mult timp liber. macar de data asta nu i-am aruncat cu verigheta in cap ca saptamana trecuta.

dalma - poate ar fi cel mai bine sa faci amnio - nu da rezultate false, si cand ai rezultatul sa poti sa te linistesti total.

17+ cu Traian Carol

the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return

http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Naty, buna intrebare....
asta l-am intrebat si eu pe sotul meu ieri....
Dar marti seara, cred ca m-am blocat cand am auzit vestea si am uitat sa intreb de ce nu- mi recomanda CVS....
In plus discutia intre noi si dr. se desfasoara in engleza si stau tot timpul concentrata sa inteleg toti termenii astia medicali....
Dar oricum voiam sa-i scriu mail si o sa-l intreb mai multe printre care si despre CVS ca are timp peste weekend sa raspunda :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Dalma din cate stiu eu CVS se face la scara mult mai mica decat amniocenteza. poate e doar o lipsa de experienta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

fetelor.....

si pe mine ma ingrozeste gandul cu TT....si vazand ce pateste si prin ce trece dalma......eu cred ca voi refuza sa fac asa ceva.....pur si simplu mi se pare inutil sa ma chinui cu daca 6 luni.....pentru ca si daca as afla ceva groaznic nu as putea omora un suflet din pantecele meu......eu cred ca voi face doar morfofetala cand va veni momentul si gata.....ca sa nu ma stresez....ma voi ruga mult la Dumnezeu sa imi dea un bebe sanatos.....si cu asta basta.....

cat despre kg in plus si eu azi trec in luna a 4-a, fiind prima zi din saptamana 13......si cred ca am luat deja 3 kg si am burtica destul de maricica.....asta e....bebele sa fie bine ca eu ma voi reface daca am ambitie apoi.....

12

Camelia

Mergi la inceput

Nu, nu e vorba de lipsa de experienta. Data trecuta chiar mi-a recomandat acest test ( am detaliat mai sus) si atunci am intrebat si eu care e experienta lor in prelevarea de celule prin CVS. A spus sa nu-mi fac griji ca au experienta, desi evident exista un risc ceva mai ridicat decat la amniocenteza, dar vorba doctorului...viata in fiecare zi eu un risc...

Cami, nu vreau sa te speriu, fiecare caz e diferit in felul lui.Am nevoie si eu de suportul vostru ( si va multumesc din suflet pentru raspunsuri si sfaturi) + cazul meu e un pic aparte datorita "backgroundu-lui" gri...

Mergi la inceput