***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (73)***
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ella_74/ella_74.jpg)
ella_74 spune:
doxinu,
nu plecam cu nicaieri fiindca ne e groaza de drumul cu masina; nu-i place si urla tare in scaunul de masina; scaunul lui e de decor, noi il tinem in brate in Bucuresti, dar pe distante mari si mai ales in afara orasului nu merge cu el in brate.
mai sunt si alte motive pentru care nu plecam cu el.
Sper sa ne facem curaj si sa plecam cu el macar in septembrie.
Liviana,
n-am mai plecat in BG fiindca eram un grup si pana la urma n-am cazut de acord asupra hotelului; eu as fi vrut BG chiar daca plateam 150 eur/noapte, insa prietenii nostri care au mai fost cu noi la schi/mare in BG nu sunt dati pe spate de aceasta tara
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
bettyR spune:
Ella, cred ca si Andreea noastra sufera de rasfat, pana si mama mea care o iubeste f tare a zis ca trebuie de acuma facut ceva in sensul asta ca o sa fie rau si pt ea ca om. Tremura de nervi si zbiara cat poate, incepe deja sa ma muste si sa ma bata daca nu fac cum vrea ea, si isi da palme si ei. Astazi am stat in fund pe o bordura de la trotuar, pe strada principala ca sa se joace ea cu pietricele, ca se paveaza strazi pe langa blocul nostru. Eu nu stiu cum sa procedez sincer, cateodata o mai ignor, dar uneori nu poti. Si vrea lucruri imposibile, sa fuga in strada si sa puna mana pe rotile de la masini, sa intre in magazine si sa traga de haine, jucarii ... Noi suntem de vina ca cedam f usor ca nu avem nervi sa o auzim tipand si atunci ii dam ce vrea numai sa taca. trebuie sa caut carti pt copii dificili, hiperactivi. Sa stii ca nici andreea nu rezista in masina mai mult de un ceas, asta e limita ei, asta a fost motivul pt care am fost la mare in Spania si nu la noi, ca era drumul din bucati tot de cate 2 ore si ne-am descurcat totusi. A plans si unde am ajuns ca nu cunostea casa, dar i-a trecut repede. Nu mananca daca e cineva la noi sau daca nu e acasa, ca e f agitata, is multe de facut si de vazut nu poate sa stea sa manance. Eu zic sa va faceti curaj si sa il luati cu voi pe distante mai mici prima data ca se invata si cred ca o sa ii placa. Dar trebuie sa te inarmezi cu multe jucarii, orice ii distrage atentia, si multa rabdare. Si multumesc ca ai impartit cu noi sfaturile doamnei dr.
Va pup si noapte buna!
Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
DidiAlex spune:
Azi, de 06 august 2008 Ralucami, mama Mariei bucuriei trebe sa de-a de baut
* e ziua ei: La multzi Domnitza Draga!!!
** schimba prefixul, Hei, cum e?
Un mare buchet de si un
din partea noastra!
..anu trecut fratelu iti face o friptura..ti-a impartasit pan' la urma reteta? asta-i nelamurirea mea :)
DidiAlex spune:
neatza,
io plec la strand dar nu puteam sa nu bag un okii p'aci.
An, is zapacita, am scris mesajul de ieri cu picioarele :)
Mi-am luat bilet: ticket24 de ieri pana azi ca am avut treaba mai multe drumuri. Nice cu unul in carutz si unul in lesa :) si expira azi la 10,10.
Da, am abonament anual in park, Luisen park, se merita.
Si, sambata am fost in park de distractie, Tripsdrill. incarc acu poze. E vacanta lu R:)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/doxinu/doxinu.jpg)
doxinu spune:
Fetelor va dau un model de papa ce l-am primit prin mail,s[er sa va foloseasca.Mie personal mi se pare cam multa mancare pentru 1 copil de 1 an,sau raportez totul la STEFAN
Perioada 1-3 ani este foarte importanta pentru dezvoltarea armonioasa a puiului tau.
Acum se realizeaza tranzitia de la statutul de bebelus la cel de "copil mare". Descopera alaturi de el placerea de a manca sanatos.
Meniul ideal
Micul dejun: 15-20% din necesarul zilnic de calorii. Sugestii: lapte cu cereale; ou fiert tare cu paine si o cana de lapte; paine cu unt pe care intinzi gem sau miere plus o cana de lapte.
Gustarea de la ora 10: 10-15% din necesarul zilnic de calorii. Sugestii: un mar, o para, o piersica etc. Daca nu ai proaspete, ia din compot!
Masa de pranz: 30-40% din necesarul zilnic de calorii. Sugestii: primul fel poate fi supa (nu prea multa, fiindca felul doi nu va mai avea succes), o salata de cruditati, mamaliguta cu branza, omleta cu legume etc.; felul doi inseamna o mancare de zarzavaturi cu carne sau paste fainoase cu branza si ou etc.; ca desert, ofera-i o salata de fructe cu frisca proaspata, compot sau un fruct proaspat.
Gustarea de la ora 17: 10-15% din necesarul zilnic de calorii. Sugestii: un iaurt (preparat in casa) sau o tartina cu cascaval, cas, uda sau telemea desarata, un fruct. Mai rar, o prajitura de casa cu fructe sau o placinta cu mere sau branza.
Cina: aproximativ 20% din necesarul zilnic de calorii. Sugestii: soteuri, mamaliguta, budinci, papanasi, sandvisuri cu unt si branza sau cascaval, urda. O cana cu lapte completeaza masa.
Ella asa pateam si noi cu STEFAN si pana nu l-am lasat sa urle destul nu a stat.Acum sta si 2 ore in masina fara sa zica nimik.Da' mie mi- a fost tare greu....mi se rupea sufletul sa-l aud plangand.Am inceput pe distante foarte mici(pana la coltul blocului
) si il laudam.............si foarte important (am citit) nu trebuie sa-l iei din scaun pana ce nu ajungi la destinatie, sa inteleaga ca atunci este luat din scaun(de asta zic pe distante foarte mici la inceput).Tre' sa te tina nervii da' sa sti ca reusesti
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
chiquitita spune:
Multumim de complimentele pt pozici
Ella multumim pentru ca ne-ai scris in amanunt tot ce ti s-a spus.
Madi, mananca clar mai bine, cu povesti si alte alea dar nu mai stam doar pe lapte.
Motannel, i-am pus si eu Liviei pe farfurie ficat taiat marunt-marunt -marunt, firimituri de paine si branzica si a ciugulit cu manuta ei. Parca incepe oarecum sa mestece ca si pe noi ne chinuie blenduitul asta fiiiiiiiiin, cu care se confrunta si ella.
Mihamora eu ii dau orice fagaras gasesc si sunt vreo 3 marci parca, diferenta fiind de textura, unele mai smantanoase altele mai branzoase.Ralucami
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)
tudorcatalin spune:
fetelor,fara treaba asatazi, ca e sarbatoare mare
Graviduta,m-ai sarit de pe lista sarbatoritelor .....(si eu schimb prefixul si ma simt ca la 80)
Magda,mama lui Tudor Catalin
pozeTudor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chris27/chris27.jpg)
chris27 spune:
La multi ani,Magda!La multi ani,Ralucami!...Sa va fie viata o gradina cu flori in care sperantele sa infloreasca mereu!...Va doresc sa fiti vesnic sanatoase(ca frumoase sunteti),sa aveti tot ceea ce va doriti...sa va lasati furate de parfum si...de verde...Toata aceasta gradina sa va fie sufletul,vesnic aproape de cei dragi!...
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
lbelciug spune:
La multi ani, Magda!
La multi ani, Ralucami!
Sa fiti fericite, iubite si sanatoase, fetelor! Sa va creasca pruncii mari ca fetzii frumosi din povesti!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
bettyR spune:
La multi ani! Magda si Ralucami! Sa fiti sanatoase, iubite si fericite!
Doxinu, mi se pare bun meniul,cu toate ca intr-adevar si mie mi se pare multa mancare pt bbei de 1 an, dar poate se refera mai mult la copiii de 2-3 anisori. La pranz nu am cum sa ii dau supa, felul 2 si desert. Si nici dimineata mic dejun, gustare la 10, dupa lapte.
Graviduta, v-ati intors din concediu? Cum a fost?
Ioana, cum mai sunteti? Cum se simte puiul?
Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)