***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (73)***

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Ioana, imi pare rau ca nu va simtiti bine. Eu zic ca e ceva virus de raceala si are rocel mai probabil su in gat daca nu inghite mancarea. Va pup sa va faceti bine.

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

quote:
citat din mesajul lui DidiAlex

[quote]citat din mesajul lui chris27

Didi...nu am inteles pt ce ai donat placenta?
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">[

asadar pe mine nu m-a interesat colectarea celulelor de stem. si in tot dosarul ala din spital era si un formular, asta de fapt l-am primit decand am fost sa aleg spitalul unde voi naste, prin care erai intrebat ce faci cu placenta si daca nu o pastrezi esti de acord sa o donezi la un centru de cercetare din cadrul Uniklinikum Heidelberg care se ocupa de copii bolnavi de cancer.
Si, am zis da, si a venit asistenta de vreo 2 ori sa fie sigura ca am completat toate datele ca-s de acord cu aceasta operatiune.

Cris, in De operatiuni de genu asta sunt sablon. Si, daca iti moare cienva in accident se intreaba fam daca vrea sa ii doneze organele.
Am o pretena buna, ne-am cunoscut la cresa la Robert al meu. Si, acum de curand, din diverse motive mi-a povestit fata ca tatal ei a facut 6 ani dializa si intr-o zi a fost sunat de la centru de transplant de rinichi care-i la Tübingen ca au gasit si au rinichiul compatibil. asa ca a pelcat omu din Heilbronn si cand a ajuns la spital i s-a spus ca le pare rau a fost un caz mai grav si au dat deja rinichiul. dupa 2 ore l-au sunat din nou si persoana care primise rinichiul a decedat si il rechemau pt transplant. Asa a ajuns sa primeasca rinichiul si traieste omul de 7 ani cu un nou rinichi. il cunosc si io pe acel bunic, si Robert chiar il indrageste, asta pt ca el nu are un opa, prin zona.

Minunile exista!

Astia ai mei dorm, si io mi-am luat deja bilet in park. plec singura

Cum pleci, bre, singura in parc? mama denaturata ce esti...
da' ce parc e ala cu bilet? de dicstractii?

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Betty, nu stiu ce e... dar nu ii miroase kk asa rau ca atuci cind a avut enterocolita, dar a vomitat iar acuma, a ajuns si la lichidul ala verde Inca nu are temperatura, acum incearca sa adoarma, fara nimic in stomacel... dar e rupt se somn. Sper sa reuseasca si cind se trezeste sa fie vesel si sanatos... daca nu, chem dr.

Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Eu zic sa chemi dr sa il vada. Dragul de el. Sau poate e ceva virus la stomacel daca ii miroase kk, habar nu am. Cand Andreea face rosu in gat ca mai face asa o forma usoara fara febra, ii vine sa vomite cand mananca si accepta mancarea, o mesteca si cand sa o inghita o scuipa. Tot in perioada aia face kk mai moale, dar nu a vomitat niciodata.

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Am fost si noi la Dr Palicari.

a plans f putin, desi ma asteptam sa dea un concert avand in vedere ca era prima oara la acest dr in vizita.

Cabinetul plin de jucarii l-a atras din prima pe care a smotocit toate jucariile iar eu am putut vorbi in liniste cu dr.

O femeie echilibrata, cu multa experienta in a aborda copii dificili/plangaciosi.
N-am vazut atata rabdare la un dr, i-a dat stetoscopul lui , a consultat toate jucariile de plus si pe noi, abia dupa aceea i-a venit si randul lui care se uita captivat.

L-a cantarit; are 12 kg si 80 cm desi la 1 an tot atat de inalt era; mi-e greu sa cred ca n-am mai crescut in inaltime in 3 luni jumate, dar avand in vedere ca e argint viu si n-a stat decat 1 secunda la masurat, e posibil sa aiba alta inaltime.

Ne-a spus si noua ca suntem niste parinti extraordinari si avem un copil minunat, dar cred ca zice asta tuturor parintilor ca sa le dea curaj.

I-am explicat ca nu mananca nik decat pasat fin la blender si mi-a spus ca trebuie insistat chiar daca refuza de mai multe ori.

cica are hiperactivitate/rasfat indus educational ; nici nu se putea altfel avand in vedere ca soacra, care sta 12 ore cu el/zi, il tine in brate tot timpul si nu-i refuza nimic; eu sunt singura care sunt ferma cu el.
Ne-a spus ca e f bine sa-l dam la gradinita, ca putina disciplina, dar fara a fi duri cu el nu-i strica; ca daca pana la 1 an rasfatul era bun, de acum inainte tre sa facem ceva in acest sens fiindca nu suntem pe calea cea buna.

Sa nu-i spunem “nu” ci sa gasim alte formule care sa nu fie atat de dure, sa-l ajutam sa construiasca, in general, si mai putin sa demonteze/strice.
Ne-a recomandat jocurile lego, sa stam sa-i citim, sa nu-l lasam la TV pana la 2 ani.
I-am spus ca nu l-am lasat la tv niciodata ( reclame, muzica, filme, stiri) iar la filmuletele Baby einstein sta cineva cu el si ii explica/ construieste o poveste pe marginea a ce vede.
Sa si se vorbeasca clar si mult, fara a stalci cuvintele.

Sa-l imbaiem zilnic si sa stea cat mai mult afara; vigantol 2 picaturi pe zi la 1 an si 6 luni si dupa aceea in lunile cu R.
Fier nu mai luam, ne-a zis ca am luat bine si chiar ne-a intrebat la ce padiatra l-am dus fiindca aceleasi recomandari le-ar fi avut si ea.

Ne-a spus ca e un copil vioi si ca trebuie sa-i calauzim energia spre lucruri constructive.
Ne-a spus ca nu are deficit de atentie, ba din contra este foarte receptiv si poate face mai mult de 1 lucru deodata; asta fiindca aveam temerea cu ADHD-ul.

Cu alimentele ne-a spus sa-i dam orice, mai putin porc, prajeli, rantajuri.
Ne-a spus ca-l incaltam corespunzator si comod, ca tre sa fim atenti cum sunt cusute incaltarile ca ei au pielea fina si se ranesc usor.

S-a uitat la gurita lui, zilele astea i-au mai spart 2 maselute iar la una din ele are o ulceratie, adica a facut o punguta mica cu sange, dar dr zice ca o sa se retraga singura.
Deci avem 8 dinti si 4 masele si le tinem in continuare in vitrina sa nu se strice.
Ne-a zis sa-l spalam pe dinti, chiar daca la inceput e o joaca, copilul capata in timp aceasta rutina.

Sa nu-i dam toate jucariile deodata ci numai cateva/zi;

Cu somnul ne-a spus ca avem un copil activ si ca astia asa sunt, dorm bine pana la 3 dim fiindca la ora aia ei deja si-au incarcat bateriile (asa face si ) dupa care Dumnezeu cu mila; sa avem rabdare .

L-a ascultat, l-a ciocanit, i-a verificat reflexele, l-a analizat si a zis ca e un baietel foarte bine dezvoltat pentru varsta lui.

M-a linistit si mi-a spus ca preferinta pentru tata pe care o are acum se va transforma in timp in preferinta pentru mama; asta mi-a placut cel mai mult fiindca in acest moment ma lupt sa am in viata lui acelasi rol pe care il are tata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

...Se intampla totul acum 2 ani...Acum 2 ani v-am intalnit pe voi si...mi-ati schimbat viata!!!De-acum 2 ani omul singur si (oarecum)trist...nu mai e singur!...e cu voi!!!!!Ce vremuri...cata indoiala si...cata dragoste!....draga GinaM iti multumesc acum...cu foarte mare intarziere....)pt felul in care m-ai primit la mamicile de mai-iunie!si iti multumesc din inima...o sa te tin minte mereu...mai ales ca eu n-o sa ma mai intalnesc niciodata cu "asa ceva..."....cum o fi trecut tot timpul asta?Ca eu ma simt de parca...mi l-ar fi luat cineva (desi a fost teribil de greu...)Daca n-ar fi gandul asta...ca nu am sa ma mai intalnesc niciodata cu clipele-astea!Nu stiu...parca ma doare...Nu stiu "ce fata"are viitorul...poate ca-mi va oferi clipe si mai frumoase...Dar mi-e teama ca o sa-mi lipseasca tocmai...miracolul si...teama...Si Daphne in burtica-imi lipseste deja de mult!Pacat ca lucrurile frumoase nu au caracter repetitiv!...Daca viata noastra ar fii o caseta ...as derula-o mereu...sa pot trai complet momentele frumoase!Pe cele urate le-as taia la montaj, iar cele frumoase ,le-as amplifica!!!!Asa...la nesfarsit!...Ce vremuri!ce vremuri ...cand ne-am intalnit noi!Cate temeri si...cat farmec!...De cate ori vad berze si cuiburi...ma gandesc la noi!Cum ne straduiam fiecare sa ne terminam cuibul!Nu am apucat sa comand tricouas cu "capsunele"dar...intamplator are Daphne unul cu 2 capsuni si...tot la voi ma gandesc!...Ce vremuri........................!Cu Sonia mica,atunci cand voia si ea sa fie...capsunica-n scutecel...!si azi e minunea care e!.....Ce vremuri!Cand era s-o pierd pe Daphne si voi....mi-ati fost alaturi si...v-ati rugat pt noi!Cate victorii!....Cresc copiiii...Sa nu pierdem cumva ce-am avut...multe fete nu mai scriu!Mi-e dor de ele si...cand mi-e dor ma uit la filmuletul nostru!...Multumesc Andrada!...

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Imi pare rau ca nu am stiut de "treaba asta"cu placenta...de fapt...cred ca in Ro. nu se face...Eu sunt de acord cu tot,le-am spus si celor din familie sa dea tot,tot ce-i functional...Intr-un fel...continui sa traiesti...dupa...

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

[quote]citat din mesajul lui chris27

Imi pare rau ca nu am stiut de "treaba asta"cu placenta...de fapt...cred ca in Ro. nu se face...Eu sunt de acord cu tot,le-am spus si celor din familie sa dea tot,tot ce-i functional...Intr-un fel...continui sa traiesti...dupa...
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">
Chris, stai linistita, ca au dat astia o lege de ne fac pe toti donatori de organe. Au inversat procedura. Daca pana acum trebuia sa dai acordul ca in cazul in care ti se intampla ceva, sa devii donator, acum trebuie sa refuzi in scris donarea. Nu am citit inca legea, dar cam asta se vehiculeaza.

Am uitat: Ella, foarte utile informatiile. O sa mergem si noi, dupa ce scap de saptamana asta de cosmar. Sper sa-mi aduc aminte maine sa fac programare.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Mica felicitari pentru maseluta.Carenea de vitel nu este interzisa la copii ci din contra este recomandata(asa ne-a zis noua PALICARI,are fier mult mai mult ca puiul sau epstele care este sarac).Daca sti si de unde este io zic ca are un plus imens fata de cea din comert.Cum o gatesti?Noi o facem la cuptor cu sos so legume sau in loc de legume orez si mult patrunjel aaaaa si mai se strecoara si cate un catel de usturoi asa pentru gust de la STEFAN pentru MAYA SI POFTA MARE!

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Fetele care mergeti la sfarsitul lui august la mare?Da' sa fie la eforie nord.Adica noi plecam pe 25 si stam pana pe 29.Intreb ca sa nu "trec peste" vreun capsunel sau capsunica si sa nu stiu si apoi tare mi-ar place sa stea capsunicile impreuna ,bineinteles daca mai este cineva care merge asa de tarziu ca noi.....

Ella de ce nu la-ti luat si pe BOB?Ti-era frica ca se deranjeaza la burtica? Si mie imi este asa de frica..... si de bubitele de care se tot plang fetele care au fost.....Acum cu ne-o fi norocul

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput