***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (73)***

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Fetele da,pana la urma s-a distrat STEFAN desi am cam stat cu inima in san ca v-a raci pana am vazut ca nu se intampal nimik.
Gata ma duc la culcare!

Madi ca tie ti-a fost greu sunt sigura da' cum s-a simti printesa fara mami azi?Cu cine sta ea in lipsa ta?Ma gandesc cu groaza ca de la anu' se va intampal la fel si la noi

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

am revenit- am inceput mesajul de dimineatza dar il am pe R in vacantza.

In cartea pe care o recomandam acu ceva timp in urma a lu Francoise Dalto Opere 1 - ce sa spunem copiilor.. Ed. Trei, 2005 se face diferenta intre nevoie si dorintza. "Nevoia este repetitiva, in timp ce dorintza este mereu noua "(p 44) Sunt nevoi care trebuiesc satisfacute in mod continu si repetat si dorintze. fiecare are o delimitare clara iar daca o dorintza trece in sfera nevoilor este supusa mortificarii. Dar o nevoie nu trebuie ridicata la rang de dorinta. si acu o sa va dau cateva citate pt ca uneori autoarea merge pana la extrema spunand ca e chiar perversa atitudinea mamei care insista ca ccc copilul ei sa manance cand el nu are nevoie.

"... a mancat bine!... A mancat, pur si simplu, nici bine, nici prost. ... nu este nici bine, nici mai putin bine ca mananca. Fiecare mananca cat ii este foamne. Uneori mancam mult, alteori putin, dar "bine", ce inseamna? De multe ori le auzim pe mame ca intreaba: A mancat bine? sau Nu si-a mancat iarutul? (Deoarece era evident iaurtul lui) Nu si-a mancat friptura? Cand de fapt a mancat atat cat ii trebuia, asta e tot.
exista si represalii: Daca nu manaci cutare lucru, nu iti fac cutare lucru.. Este de neinchipuit tot targul pe care il fac mamele dand valoare cu V mare la tot ceea ce copilul ingereaza prin corpul sau..." (p57-58)

"in realitate, nu exista varste fixe pt dezvoltare. Dar copilului nu trebuie sa i se ceara sa aiba un anumit comportament inainte de a fi ajuns la ceea ce se cheama un inceput de interes pt motricitate, pt controlul sfincterian etc" (p 54)

Dupa ce recitesc cartea am sa fac o recenzie edificatoare (sper sa am timp)

[El]. ma bucur ca scrii, cand scrii. Noi suntem bine. David si-a revenit cam intr-o luna dupa noro. Dupa ce ne-am intors din ro l-am culcat in patutul lui, si acolo adoarme singurel. Aseara i-am spus sa nu cumva sa se trezeasca ca doar apa primeste...si nu s-a trezit pana la 6,30. El adoarme pe la 20,30. il imita pe R in orice, e tare poznas in ultimul timp si vorbaretz. Am impresia ca nu am timpul pe care il aveam cand era Robert mik. urca scarile la topogane singur dar e inca un fricos. Am fost sambata in tripsdrill. i-am ridicat patutzul la nivelul de bb. Cred ca asta era motivul pt care urla cand se trezea in el. am incercat sa analizez de ce R a dormit fara probleme fara 2 ani si David nu. Cand ii dadeam siropul, cam scarbos pt diaree ii aprindeam o lumare, pe care a invatat sa o stinga, si il lua fara sa ii simta gustul :)
Tu ce mai studiezi?
An & Miha, suntem bine

An, nu avem un concediu, as fi vrut la mare dar asta sa fie pierderea noastra

* arcadia, nu stiu o carte despre americanul Heckman, cel care a luat premiul pt Nobel pt economie in 2000, initial mi-a vorbit pretena mea care a lucrat la un centru de cercetare in ec aici in oras si care a avut ocazia sa il intalneasca. O sa gasesti pe net tot ce vrei sa stii despre el. Tema lui de activitate este formarea abilitatilor cognitive si non cognitive, proces care are loc in copilarie, mai exact in primii 5 ani de viata. Cele mai importante sunt abilitatile non cognitive (cum ar fi: perseverenta, vointa, disciplina, puterea de concentrare, increderea de sine, etc.), pentru ca ele ajuta apoi la dobandirea abilitatilor cognitive. acestea ii ajuta sa reuseasca ulterior in viata, si astfel banii sunt investiti in politicii orientate catre copii si nu catre cei care nu reusesc in viata, in genu: politii antisomaj etc.

trec acu pe poze

Ralucami, te-ai intors din Thai? io inca nu te-am uitat cu pozele in care tu esti unul dintre personaje.
Vroiam sa te intreb, ceea ce descrie Murakami in cartile lui reprezinta realitatea in Jp?

Fetelor, scriu la mesaj de un secol, va pup si noapte buna

An, tu m-ai mai intrebat ceva, am uitat..si intrebarea si raspunsu, evident.

Sobi, cred ca am facut si noi un tratament cu pregnyl, nu stiu exact, 6 injectii in total, dar nu l-au ajutat prea mult. Hmm, scade imunitatea pe sezonul virozelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Mihamora,
fara am plecat, din pacate..
marea din vama arata superb, niste poze aici:
http://picasaweb.google.com/cinca.clementina/VamaVecheAug2008/photo?authkey=HtqW0LAalDM#5230767638649032674
as fi ramas la mare, a fost de vis; mi-a fost insa dor de si m-am uitat la toti copiii de pe plaja.

Elteka,
multa sanatate lui Elias si voua; sunteti bine sper acum.

Didi,
sotul meu a comandat pe net cartea pe care mi-ai recomandat-o si de care vorbesti si aici; abia dupa 3 zile l-au sunat sa-i spuna ca nu o au pe stoc de ceva vreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

quote:
citat din mesajul lui ella_74
Didi,
sotul meu a comandat pe net cartea pe care mi-ai recomandat-o si de care vorbesti si aici; abia dupa 3 zile l-au sunat sa-i spuna ca nu o au pe stoc de ceva vreme.

Ella, incearca la buybooks.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

tudorcatalin, cu placere si alta data. Poate gasim un parc mai central la care sa poata ajunge si alte mamici de capsunei. Cat despre nervisori, sunt normali, ei acum invata cum sa-si gestioneze frustrarile. Ca sa-l linistesti cel mai indicat e sa-i distragi atentia cu altceva. Treaba asta functioneaza chiar si la cei mari mari, de ex la Matei.
Ella, ati fost la Vama Veche pana la urma? Ce s-a intamplat de n-ati mai ajuns la Bulgari?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

ceau.
am pus cateva poze de la mare incepand de aici: http://community.webshots.com/album/565055164BPPeiB?vhost=community
Mai revin si cu altele .
Pupici !

Sunt mamica
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaraspt spune:

sunt in 'vizita' la sotul meu fara Mati, sper sa reusesc sa stau toata saptamana. cum zicea si mica incercam sa mergem unde nu puteam sa mergem cu el si am agenda plina, din pacate nu prea am avut de ales piese de teatru fiind vara.

Intrebare: manaca vreun capsunel lapte de capra? Diluat sau nu?
Am gasit de unde sa cumpar lapte de capra si as vrea sa incerc, dar eu nu am reusit sa beau un pahar de lapte. Cam miroase.
As vrea sa pot sa-i dau mai multe sa manace, e diversificat ca un bebe de 10 luni, doar ca am invatat sa variez meniul.
cand am curaj sa introduc ceva nou mai apar niste bubite. Si cu tot controlul mi-a facut si urticarie. Nu stiu de la ce, banuiesc pepenele. Din pacate mai mult de o zi nu am putut sari peste pepene, este singurul cuvant de aliment care il stie si-mi zice mereu cand vrea. Striga 'pep', 'pep'.

Am poze noi aici

Am vazut si eu poze cu capsunei si m-am indragostit de capsunice. Of, grea decizie.

Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

quote:
citat din mesajul lui tamaraspt

sunt in 'vizita' la sotul meu fara Mati, sper sa reusesc sa stau toata saptamana. cum zicea si mica incercam sa mergem unde nu puteam sa mergem cu el si am agenda plina, din pacate nu prea am avut de ales piese de teatru fiind vara.

Intrebare: manaca vreun capsunel lapte de capra? Diluat sau nu?
Am gasit de unde sa cumpar lapte de capra si as vrea sa incerc, dar eu nu am reusit sa beau un pahar de lapte. Cam miroase.
As vrea sa pot sa-i dau mai multe sa manace, e diversificat ca un bebe de 10 luni, doar ca am invatat sa variez meniul.
cand am curaj sa introduc ceva nou mai apar niste bubite. Si cu tot controlul mi-a facut si urticarie. Nu stiu de la ce, banuiesc pepenele. Din pacate mai mult de o zi nu am putut sari peste pepene, este singurul cuvant de aliment care il stie si-mi zice mereu cand vrea. Striga 'pep', 'pep'.

Am poze noi aici

Am vazut si eu poze cu capsunei si m-am indragostit de capsunice. Of, grea decizie.

Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)

Unde ai gasit lapte de capra? ca ma tenteaza sa-i dau si eu Anei...dac-o vrea, ca zici ca pute...

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Si mie mi-e dor de Alina24!si mai mi-e dor de Andrada si...de Pepsi...Unde sunteti?...Mai cititi pe aici,macar?!?Mi-am amintit ca a fost ziua Alinei 25 si...am uitat sa-i spun "La multi ani!"din toata inima!...(primesti,acum cu intarziere?!?Sper ca da...Didialex...imi scriai ca te-ai gandit la noi,plimbandu-te cu bicicleta...Ce bine e sa stii ca cineva se gandeste la tine!...Tamara...i-am dat si eu daphnicai lapte de capra.A doua zi...s-a umplut de bube...coincidenta sau nu...nu i-am mai dat.Stiu ca-i mai bun ca laptele de vaca(dar deocamdata,nu mai risc).am vazut pozele cu Stefan!Ce dulce e...poznasul!...Copiii astia...sunt fascinati de apa!...Cum o scot pe Daphne din tarc,cum fuge la pompa!E tare iubareata...cu caiinele!si pe noi ne pupa,ne iubeste...dar cu caiinele e ceva special!Nu stiu cum sa spun dar...mi-as dori sa fiu in locul lui!...Il mangaie si ...scoate niste sunete pline de dragalasenie..."ai,ai ....ai ai"pe diferite tonalitati...si el o iubeste si-i accepta toate capriciile.De cand sunt,atata dragoste nu am vazut,nici macar la oameni!...Mi-a povestit vecinul ca in plina furtuna,a stat caiinele toata noaptea langa caruciorul ei...Ziua e afara,langa tarcul ei,nu misca...Dac-o las pe Daphne sa mearga pe drum...e vesnic un pas in urma ei(ii spuneam sotului ca parca traiesc intr-un desen animat cu fetita si caiine)...e sa mai spun...in rest suntem categorie grea...Daphne are patima mancarurilor si-a traiului bun.Deja imi cere de prin magazine:"hammmmm,hammmm!...."si tot mai insistent..daca ma fac ca nu aud!...Vorbeste putin si...intelege tot!...E vis frumos...ii mai spun cateodata grasa pamantului...frumoasa mea....De fapt ii spun in toate felurile si...ea stie ca despre ea e vorba...Draga Daphne...pana sa te am...nu-mi inchipuiam ca pot sa iubesc atata!...De dragul tau iubesc caiinele!(Ca eu...nu iubeam animalele!)De dragul tau...iubesc florile(imi placeau doar cele uscate)..Azi chiar am cerut un pui de floare de piatra...M-ai schimbat si...m-ai facut sa vad lumea prin ochii tai.Sunt un alt om...(sper ca unul mai bun!)

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Didi, multumim pt pasajul din carte...of, teoretic stiu, dar cum fac cu practica, sa ma linistesc..desi parca in ultimul timp m-am mai linistit si accept ca mananca cat ii trebuie...cred ca imi printez citatul asta:"A mancat, pur si simplu, nici bine, nici prost. ... nu este nici bine, nici mai putin bine ca mananca. Fiecare mananca cat ii este foamne. Uneori mancam mult, alteori putin, dar "bine", ce inseamna?"si il pun peste tot sa imi intre o data in cap.

Aaaaaa, ca vorbeati de salata de vinete... a mea mananca salata de vinete de n-are aer...cu paine si rosii...si ii dau cat cere si n-am vazut sa o "afecteze" in vreun fel...n-am citit nicaieri ca ar fi grele. I-am dat si mancare de varza noua (fiarta, nu calita) i-a placut taaaare mult. Cu fasolea boabe mai astept...I-am dat si afine si a mancat un pumn de boabe, i-au placut, mie nu . Bine ca m-a avertizat sotu' ca o sa se kke mov-negru, ca altfel ma shocam .

Didi, nu stiu daca te-am intrebat ceva..cred ca de baieti...dar ai zis ca sunt bine...
sunt cam "dusa" in ultimul timp, iau niste vitamine poate imi revin ...

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput