Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (91)
Raspunsuri - Pagina 14
Kitty spune:
Buna dimineatza!
Stefaniya, ma bucur foarte mult ca ai revenit, sper sa nu mai pleci!
E tare dragutel blondinul tau si tare mi-au placut pozele de la gradi. Te rog povesteste-ne cum e sistemul acolo (ca sa-mi bag gheara-n gat de ciuda ca la noi e asa cum e!).
Elyanne, eu de tine atat am de spus: tare imi doresc sa se fi evaporat problema ta, ca sunt tare curioasa cum esti tu fara probleme...in conditiile in care cu probleme de sanatate si cu 3 copii esti asa vesela, mereu prezenta cu o vorba buna si cu un simt al umorului de invidiat!
Sanatate si muuuulti pupici!
Marta...asa e, pana depinzi de ei cu cresterea copilului o sa-ti faci nervi muuuulti. In conditiile in care nu am nici un ajutor si numai eu stiu cum il trezeam pe Raul la 6 si il duceam la cresa iarna(odata si la -21 de grade) pe jos....si ma consolam ca cel putin nu am discutii cu nimeni despre cum sa educ copilul(nu-i vorba ca socrii si asa au pretentii si fara sa ne ajute). Vreau sa spun ca e inevitabil sa fie divergente cu privire la cresterea copilului si ca te inteleg ca astepti sa-l poti aduce acasa.
Promit sa mai scriu, dar acum nu ma lasa copiii si mi-e frica sa nu pierd mesajul.
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
alionushca spune:
Io tot sint 
Ioanaradu- mi-a placut ideea - casa e a ta, dar e copilul meu - sunt de acord - darim tot ce sta in cale chiar si in casa socrilor daca e vorba de copilul meu.
La socrii mei e ceva ce nu pot ,,darima,, - ii iai tot ce are in mina cind maninca - sa nu faca farimituri, sa nu curga suc de la fructe - indiferent unde se afla - la masa sau in alta parte
Ultima data ia luat piersica din miina - nu a spus ilinca nimic, dar si eu am lasat-o in plata Domnului - va naste fiica sa si atunci vor vedea cum creste un copil.
Scriu mai tirizu mi-a venit cucoana cea miica....
madybulancea spune:
Neatza...ioana vin eu al cafea kci am o durere de cap de pot sa ma mai tin pe picioare!!!!
Poze Razvanelu
varsta nazdravanlui Razvan
ioanaradu spune:
episodul iaurtul:
protagonisti: eu, matei, soacra mea si nepoata de 4 ani.
actul 1: eu ii dau lui matei iaurt cu prajiturica-pandispan. nepoata: mami, eu am iaurtel?? ma-sa: n-ai, da' lasa ca-ti cumpar! i-am oprit din iaurtul lui matei, ca el oricum era la desert, si se saturase.
actul 2: trecuse cam 1 ora. apare soacra cu un iaurtel si o lingurita sa hraneasca nepoata de 4 ani (no comment: de ce la 4 ani ii mai da cu lingurita si nu o lasa sa manance singura???). matei cu gura si el. soacra oripilata: N-AM SI PT EL!!!! da' el mai mananca acum??? eu: hai sa-ti dea mami si tie (ca mai aveam iaurt in geanta - de rezerva). oricum matei a mai luat 2 lingurite si si-a vazut de treaba ca nu-i era de foame.
deci?
mamica lui
Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
poze cu matei - 1 AN 4 luni!!!!
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!
ralualexandrei spune:
Ioana deci
ma apucau toate cele si ii ziceam vreo 2 de nu le putea duce.
Din ciclul iaurt am si eu o povestioara,acum multi ani cand era Robert bebe si finantele noastre era subtiiiiiiri de tot,ii cumparam iaurtele si tot ce avea nevoie la fel ca si astora acum,numai ca pe atunci faceam eforturi sa-i asiguram ce-i trebuie,stateam la soacra-mea si de cate ori urma masa lui Robert nu mai gaseam iaurturile in frigi,le mancau cumnatii mei,explicatia soacra-mii "lasa-i mama ca sunt si ei copii" raspuns aca eu:"pt tine vor fi copii pana le-or creste fl.ci albi la c.r dar pt mine nu asa ca daca vor mancare de bebe n-ai decat sa le cumperi tu ca eu nu-mi permit"asta in conditiile in care ea nu-i cumpara lui Robert nici un pachet de biscuiti.
Marta ursu nu-si face griji ca stie ce scorpie are la usa
,multumesc pt complimente daca veti continua asa n-o sa-mi mai incap in piele.
Aliona no coment,zau daca-i inteleg pe oamenii astia,ei nu au avut copii?Da-o-n ma-sa de mizerie ca se strange si ce daca pica pe jos,las' copilul sa manance.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
elpower spune:
Salutare lume noua si veche! ![]()
Imi pare tare bine ca mai incepeti sa scrieti printre picaturi si cele care v-ati intors la serviciu. Ma bucur sa vad cum cresc bebeii nostri, de la galmele din burtica la frumusetile de azi. 

Noi suntem bine. Ne topeste caldura asta. Ieri cand am iesit cu treaba pa la 15, efectiv, frigea aerul pe care il respiram, iar pe piele simteam ca frige soarele. Groaznic!
Thea mea sta toata ziua cu suzeta-n gura. ![]()
![]()
Nu stiu ce sa ii mai fac. Alaltaieri noapte a avut o repriza de plans de vreo ora, iar eu ma intrebam de la ce. Evident ca dadeam vina pe dinti, dar dimineata cand am schimbat-o, am descoperit adevarata cauza. Se oparise, mititica, si o ustura cand facea pipi, cred. 

Si ea strangea piciorusele noaptea, da cui sa ii treaca prin cap sa se uite-n pampers 

. Mama denaturata! Asa ca are toate alea acide si dintii aia nu stiu cand au de gand sa sparga, ca m-am saturat eu, dar ea?
In rest creste, e capoasa cat cuprinde, testeaza toate limitele de mii de ori pe zi, ar eu nu prea am rabdare cum ar trebui cu ea. Totusi, am progresat.
Nu mai simt ca as fugi in lume. Nu stiu cand si cum s-a petrecut "minunea", dar nu mai simt nicio povara timpul asta "obligatoriu" cu copilul nonstop. Ciudat!
Tare greu trebuie sa fie pentru mamicile obligate sa tina puii departe de casa. Si pentru cele care ii lasa cu bona sau ii duc la camin, dar parca alta e cand ajungi in fiecare sa iti saruti puiul de noapte buna. ![]()
![]()
Mai scriu mai tarziu, ca acum am o treaba imputita. 

Avem si cateva poze mai proaspete
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
pisikuta spune:
sint o imbecila! am sters ce am scris juma de ceas

elyanne: felicitez implozia! cum ai reusit? ca mi amintesc ca acu' vreo luna erai iminenta de cutit. parca erai ca si programata la operatie, nu? eu cu doctorii am un conflict intern...mai mult de atat, a punctat kitty cu precizie si talent ca nu mai am ce ti spune. vei avea si vacanta ta de vis!
marta si ioana: m ati blocat cu soacrele voastre! eu am tinut mereu o relatie diplomata si mai distanta cu familia partenerului de viata, ca sa nu ajungem la animozitati. nici nu le da prin cap sa ma atace cu ceva. si nici mie. magaria soacrelor voastre, fiinte mult prea odioase, depaseste capacitatea mea de reactie spontana. da' si p aia de premeditatie, ce i drept. nu stiu cum as fi reactionat, ma gandesc dar ma blochez. as opina totusi sa va pastrati neutralitatea si rezerva. poate asta le va deconcerta si nu vor mai indrazni si alta data. daca creezi situatii inchise cu cei cu care nu poti stabili comunicare sanatoasa nu vor indrazni sa ti incalce spatiul intim. 
thea e cumva sefa de santier? 
stefanya: din ce scrii despre carlutu, cred ca se simte independenta creata de gradinita. compar cu evolutia norei mele, cu o luna mai mare decat el. ii place ideea de a manca singura, dar daca o vedeti cum baga lingurita in gura, ce acrobatie, cum o indeasa pe gat mai s o inghita..ce mancat singura, frate, ca dac o nimereste cu susu in jos, e tot continutul pe ea
! as vrea si eu un sistem civilizat de invatamant romanesc, n apuca nora minunea asta...
elena2006: cum, ma, alergie ca n ati facut vaccinul? ca asta se face ptr boli virale...ce naiba doctori sint astia? cred si eu ca esti neimpacata...
marta: fa bagaju' de mare ca ti spun eu cum ajungi si la noi. si faci papanasii aia sub ochii mei, sa mi intre si mie in cap!
azi avem o surpiza maare en famille. i am lu' bunicu o masina noua
!! abia astept seara sa i o dam, habar n are ce i am pregatit! e o zi fericita. iupiii!
mama de papusha si cateodata balaur, Loli mic
Asa creste o fetita
Varsta mea
Everyday is the right day
elyanne spune:
Acu o luna eram chiar internata 
Chistu era... deci nu a fost o greseala... l-am vazut si io pe monitor... si l-am simtit la control (a duruuuuuut)...
Daca a explodat (o sa fiu sigura sambata daca e asa sau nu) se pare ca am reactionat frumos... ca nu era tocmai ok sa se sparga... Inca nu's lamurita ce s-a intamplat, ce putea sa se intample sau ce se intampla cu continutu bombitei explodate... Dar sunt super fericita ca nu ma mai taie 
Kitty
o mai iau si io pe aratura uneori... ohoooo... stiu mai bine aia din preajma 
Bine ca ma suporta soata... mi-e mila de copii ca se uita ciudat la mine... dar elena nu-i afectata, mai are un pic si imi zice sa fac pasi si sa nu mai comentez... ca o enervez... 
Apropo de Elena... ne-a zis intr-o zi ca nu vrea sa se culce, ca nu vrea muschii ei
Si a mai zis altele mai... soft... dar cum spunea mai are un pic si ne da pe usa afara... sper sa fi o faza, ca ma termina cu incapatanarea ei...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
pisikuta spune:
cine, ma, ELENA aia mica si inocenta, cu fata aia de inger ganditor?? fugi de aici! 

apropo de dialogul cu parintii:
baietelul nasilor, de 9 ani, vorbeste super licentios(cum n am voie sa scriu aici
)si n are ma-sa succes sa l dezvete. asa ca mai bine ii tine lectii de sexologie, macar sa nu fie ignorant. si vine vorba de sex. ii explica care i treaba, el crede ca singurul folos e procrearea,i se spune ca de fapt simti si o mare placere, iar seara la dus simte apa calda pe coconel si exclama: e atata de placut! asa e si cand faci dragoste? da, i se raspunde. atunci cred ca telefonul meu n o sa mai iasa din teaca!

mama de papusha si cateodata balaur, Loli mic
Asa creste o fetita
Varsta mea
Everyday is the right day
stefaniya spune:
Buna,mamici si copilasi
Va multumim pt urari 
Mady - de ziua ei,Mirela era aici si un buchet era de la noi si unul de la fostul ei prieten care m-a sunat si m-a rugat sa-i cumpar un buchet de flori. Mi-as dori eu sa-si gaseasca aici pe cineva dar cica nu-i atrasa de danezi.
De intalnit lasa ca ne intalnim noi data viitoare (sper de sarbatori).
Soacrele - Marta,cred ca de tine e foarte greu unde si stati in acelasi apartament cu socrii,si cred ca singura solutie e ca atunci cand exista posibilitatea,sa va mutati.
Pe tine Ioanaradu eu te vad o tipa care nu se sperie de soacra.
Si ca ati vorbit de caminul lui Carl si conditiile. Aici se obijnuieste sa se inceapa caminul la 1 an,mama are de la stat doar un an concediu maternal.
Ca tot imi zicea Marta cum e fara el,la inceput eram suparata pe sistemul lor cum ca e prea mica varsta lui pt a merge la camin dar cand am ajuns acolo m-am schimbat.
In primul rand educatoarele care iti dau raspuns la orice intrebare.Mi-au dat voie sa stau cu el pana se acomodeaza,deci cam o saptamana jumatate mergeam cu el de la o juamtate de ora pana am ajuns la program normal.S-a acomodat neasteptat de repede.Educatoarea ma sfatuia sa nu fug de el,il luam in brate,il pupam,ii spuneam ca revin sa-l iau si eu i-l puneam in brate educatoarei.Plangea dar asa el a inteles ca mami il lasa intr-un loc unde ea are incredere.M-au sfatuit ca niciodata sa nu vin si sa-i zic, " ce sa faca mami,trebuie sa stai aici ca mami sa mearga la munca " e ca si cum eu nu te-as lasa ca nu e bine aici dar asta e. Astea le practic si acasa pt ca am vazut ca a mers.
Ele sunt 4 educatoare la 11 copii,de fapt 2 educatoare si 2 ajutor de educator. Ele ii invata sa se descurce singuri pe scari si sa manance ca asa isi fac viata ele mai usoara si plus de asta sunt si mai marisori de 2 ani si atunci cei mici vor sa copie.Mai mi-a placut ca educatoarea nu da niciodata jucarie la vreun copil ci ii spune unui copil sa-i da unui alt copil jucarie.Deci de-aici poate invata si Carlut ca nu e totul al lui.
Va spun sincer,descopar asa multe la Carl cand vine de la camin.Se invarte cu o mana intr-o parte,face niste fete pe care eu nu i le arat.Se joaca intr-un anume fel care eu nu-i arat.In curte caminului au de toate pt a se juca,jumatate din ziua de camin stau afara,ies afara chiar si pe ploaie.Costumase de ploaie si afara cu ei.
Mie mi-e greu fara el,mi-a fost mai greu la inceput dar eu muncesc program de 5 ore si vin acasa inaintea lui Carlut si a lui Klaus si asa am si eu timp sa aranjez,sa cumpar ceva,sa dorm...Ei la 15.30 sunt acasa.Plus de asta ma ajuta sa ma simt si eu mai integrata,sa invat limba mai bine si mai repede si nu in cele din urma,sa am banii mei.
Nepoate mea a mers la un camin de care noi a mfost foarte multumiti.Se poate si in Romania sa gasesti camine bune dar daca se poate privat.
Pisikuta - dau si pe ei dar asa se invata.Eu il pun pe o fata de masa din plastic,il dezbrac sau ii pun vestuta si isi incepe treaba
Eu nu-i dau supe pt ca nu vrea,deci mananca sosuri,orez sau paste cu lapte cu lingurita,si pe langa si ín gurita.
Poate ii fac un filmulet si va arat cum mananca.
Biki - te-am copiat si i-am luat si eu ciupercuta din aia pt plaja si toata lumea ma intreba daca am adus-o din afara
In DK chiar nu am vazut modele asa mai deochiate cum sunt la noi,dar cred ca oamenii nu prea stiu sa caute.
M-am intins mult.
Elyanne - sanatate si sper sa-ti rezolvi problema!
Elena2006 - sanatate lui Adrian si nu te ingrijora prea tare ca orice ar fi va trece.
Elpower - eu cand folosesc pampers,il vad iritat la fundulet,probabil o avea el un pis mai acid si nu se impaca cu pampersul.
Cand e iritat nu ii dau cu nimik,il spal doar cu apa si il tin cate 10 min gol si a doua zi iritatia trece mai bine de jumatate.Cu cat pui creme cu atat la schimbat trebuie sa-l stergi mai mult si asta inrautateste.
O zi buna!
pupici
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya