Mamici ce asteapta al doilea copil (14)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Claudia, sa stii ca si eu l-am nascut prematur pe Cristian, nu stiu daca mai tii minte. Am nascut la 33 sapt, a avut 2350 gr si 47 cm. Aproape ca la tine, de aceea eu te simt foarte aproape de mine pentru ca stiu prin ce treci. Nu inseamna ca te vaiti, eu pot sa-ti raspund daca vrei la orice intrebare, atat cat ma pricep si eu din experienta pe care am avut-o.
Sa-ti spun, pe mine m-a obligat neonatologul sa cumpar un cantar, asta in primul rand. Dar vad ca la voi vine sa va cantareasca , asta e foarte bine, caci trebuie monitorizata cresterea. Bine ca suge, caci al meu a trebuit gavat 2 saptamani si a fost foarte nasol, l-am gavat acasa cu ajutorul unei asistente.
Dar ma gandesc sa nu plictisesc fetele, o sa-ti mai scriu pe PM.

In concluzie, ea va papa mai greu, dar trebuie sa te tii sa pape mult si sa ia in greutate, adica sa nu stea la san degeaba si sa nu suga nimic. De aceea ar fi bine sa ai si tu un cantar ca sa faci proba suptului si sa o cantaresti zilnic. Nu te lua dupa lumea care o sa te critice la tot pasul. Un prematur se creste diferit fata de un copil la termen. Poti sa le spui celor care te streseaza(daca va fi cazul) sa-si dea cu parerea doar daca stiu despre ce e vorba. un copil nascut la termen cu greutate mica e una si un prematur e alta, chiar daca are greutate maruta pentru varsta lui.
In primul rand sa te odihnesti foarte mult, sa te menajezi ca sa ai lapte ( daca ai pre mult mulge si pune la congelator ca vei avea nevoie). Multa rabdare si totul o sa fie bine.

Nu e tragic, dar e mai greu, fetita va lua in greutate si in 2-3 luni nici nu se va cunoaste ca a fost prematur. Ai sa vezi.

Hai ca mai tinem legatura.

Crengu 38w+5d cu Rianna si mami lui Cristian( 5 anisori)

AMR 2 zile !!! (fara asta, ca deja a trecut). Doamne ajuta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Crengu, merci mult de raspuns!!! Si eu voiam cantar dar moasa mi-a zis ca mai mult o sa ma innebuneasca, o sa ma invart obsedata in jurul cantitatilor de mancare si ca singurul rezultat va fi sa ma stresez si pe mine si sa o stresez si pe ea. Astept sa vad si maine la cantar ce iese, daca ia sau nu in greutate. Ea pare sa suga bine, a supt din ziua a doua de viata de mi-a facut rani la sfarcuri, oboseste insa mai repede, nu suge 10 si 10 minute. Dar ma gandesc ca daca suge mai putin si mai des tot e bine decat sa o fortez sa pape mult o data. Merg putin pe mana ei si daca vad ca nu creste cum trebuie, o sa trecem la monitorizarea atenta a meselor. Am vazut ca exista subiectul "prematurii-esentele tari...." O sa mai intru pe acolo sa mai vad ce mai zic si altii ca sa nu stresez restul fetelor cu preocuparile mele un pic diferite.

mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008

Mergi la inceput

Foarte bine Claudia. Asculta ce spune moasa si daca o sa ai impresia ca instinctele tale iti zic altceva ( ca atunci cand s-a rupt apa) treci la planul B. Oricum, in Germania ai mai multe sanse sa se ocupe mai bine de copilul tau decat avem noi aici. Este foarte bine ca suge si mai ales daca trece de 2500 gr este excelent, caci asta este ca un prag, adica mie mi-a zis ca daca ajung la 2500 gr el va putea papa singur din ce in ce mai bine. Si asa a fost.
Si este un ajutor imens moasa care vine la tine zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Claudia esti in primul rand o fericita ca Lucia suge, Dragos de 2 ori a tras din san si gata, dar noi am stat si mult in spital (3 sapt) si l-au alimentat la biberon. Eu m-am muls 2 luni si i-am dat mixt, apoi am capitulat, ca tot nu a vrut sa suga.Cand voi avea timp am sa trec graficul greutatii si lungimii lui dragos pana la 1 an sa-ti faci o parere, dar fiecare copil e unic. Atat poti sa-ti spun ca la 3 saptamani Dragos avea la o masa 60 ml (cu atat l-am scos din spital)/ la 3 ore.Deci Lucia poate suge si mai putin fiind mai mica, deocamdata!
M-ai facut sa rad ca poate si "hernia" mea e inchipuita, ce bine ar fi! maine seara aflu ce si cum!
Crengu galeria e gata!
iulia relaxare placuta in calatorie!
Va pup pe toate

29+ cu David Gabriel si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici
Burtica bebe 2
Poze camera copii

Mergi la inceput

Claudia, dupa ce a scris Sanziana, mi-am amintit sa-ti spun ca , Cristian sugea la inceput 10 ml din ora in ora. Apoi am trecut la 20ml, asta cam 2 sapt cat a fost gavat. Si am continuat asa destul de mult timp, nu mai stiu exact cat, dar oricum, manca foarte putin si foarte des.Si eu ma storceam toata ziua cu pompa, din ora in ora, dar practic pana manca alea 10 ml trecea iar ora si iar ma storceam, deci parca era non-stop. Si aveam mult lapte. De aceea eu am congelat laptele si dupa ce am capitulat si eu , cam tot dupa 2 luni ca Sanzaiana, am folosit laptele de la congelator.

Mada, am luat niste chestii, cam nu prea am gasit ce am vrut, si voi face eu ceva mai incolo daca voi putea. Daca nu, asta e, va merge si cu caruciorul albastru, sanatoasa sa fie ea. O sa pun niste poze daca iese ceva.

Mergi la inceput

Multumesc de galerie fetelor!!!!!!!!!!!!!!
Vai, indata vine marele moment !!!!!!!!!!!!!!
Am emotii la greu.

Am vazut dupa lista ca dupa mine, urmeaza Julax cam dupa 2 luni, exceptand fetele de pe lista dar care nu au scris niciodata aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rromanitza spune:

Neatza mamici!!!
Eu nu pot sa va invit la cafeluta pt ca oricum ar fi prea devreme pt voi (acum la noi este 9 dimi, iar la voi 4 dimi!!!) si pt ca eu nu mai pot sa beau!!!! Ei si chiar daca beam nu pot sa pun zahar sau orice alt indulcitor: neagra imi place cel mai mult!!!!

Cami, sa stii ca ai mare dreptate cu contactul piele-piele si cu plimbatul cu masina!!!! imi amintesc ce ture facea cumnata mea la 2 noaptea cu masina in jurul blocului doar-doar o adormi bb!!!!

Crengu, super chestia cu wrap-ul dar nu este prea cald cu el vara?
Cel putin cred k aici nu as putea sa il folosesc....Si sa stii ca si eu ma intreb cum ma descurc cu nr 2 dar parca vad ca o sa vina totul de la sine!!! Hai ca a mai dat o ploicica asta-noapte si iar e racore si bine!!! Daca mai am nevoie iti mai cer!!!

Mada, sanatate la Ari si ma gandeam ca parca asta a fost asa....sa iti mai dea si tie ceva de lucru ca parca tot stateai toata ziua.... Sper ca este bine acum!!! Pai sa stii tu ca merita sa alergi pt actele de alocatie ca macar simtiti ceva din ea!!!
Despre noi cum am ajuns aici...este mult de spus dar pe scurt: eram in Moscova cand Cris a aplicat pt un job in Shanghai la unul din cele mai futuriste hoteluri Marriott! El este in aceasta industrie si la aceasta companie de 15 ani! Bani buni, pozitie buna..Am zis de ce nu, oricum nu stii cand o sa vezi vreodata china!!!! Dar ne-am dat seama pe parcurs ca inainte sa ajungi sa stai aici o perioada indelungata trebuie mai intai sa "incerci marea cu degetul", sa probezi china!!! Nu am avut cum...Sunt si bune si rele dar daca nu te poti acomoda in nici un fel...este foarte greu...Limba (scris, vorb it)este cel mai mare obstacol!!! Sfatul meu: vreti in China? Mergeti doar in vacanta!!! Asa merita!!

Claudia, multumesc de ideea cu iaurtul in casa dar laptele lor este asa de prost ca nu merita!!!! Am incercat sa fac branzica de casa pt Dvd dar mi-a luat mai mult tp decat pana a mancat-o el!!! Acum am gasit un shop unde au smantana si iaurtel k la noi!!!! Sper sa aduca des ca la cum il savuram noi....
Eu zic sa stai fara griji cu Lucia, multumeste-i lui Dumnezeu ca papa si totul o sa fie bine!!! Soacra mea a avut de crescut un avorton...copil nascut la 6 luni...care acum are 40 ani si doua fete mari!!!! Si atunci erau alte vremuri si nu era nici germania!!! Multa bafta la cantar!!!!

Deci maine mergem la intalnirea cea mare cu bb!!! I-am spus sotului ca nu vreau sa mearga cu mine pt ca el oricum nu vrea sa stie ce este....Dar s-a suparat si a zis ca daca eu vreau sa stiu atunci si el vrea!!!!
Cand ati intrerupt voi sexul? Eu asa nu mai am chef si ma simt ca o balena...si cu "gogosica" asa umflata chiar imi este aiurea.... Medicul nu mi-a spus nimic dar vreau sa intreb dupa eco. de maine!!!

Acum am de facut cateva drumuri si sa ma cert cu cativa chinezi ca prea sunt batuti in cap cateodata (ma rog, de cele mai multe ori, dar nu vreau sa ii fac de ras).Am primit in posta o hartie cu o suma de plata care se rezolva aici la noi in complex, dar p hartie este scris majoritar in chineza si cateva vorbe in engleza!!! Deci, dupa ceea ce scrie in engl, ar trebui sa merg in cladirea nr 1 dar dupa cum imi explica ei est in cu totul alta parte....Norocul meu ca prietena mea de aici stie ceva chineza si imi spune:vezi ca de fapt tu tre sa mergi in cladirea 5 pt ca textul in engleza este complet gresit!!!!
Gata cu vb, hai la treaba ca acusi trece si ziua asta...
Va pup si o sa incerc sa tin pasul cu ceea ce scrieti voi, dar avand in vedere diferenta de fus orar este mai greu....

Aoleu era sa uit!!!! Galeria pt CRENGU!!!

Dana, 20, mami de David 9.11.2004

Mergi la inceput

Neata !!!!!!!!!!!!!!!!!
Cafeluta inca nu e gata dar ma duc acum sa fac.

Romanitza, poate sa fie cat de cald o fi, daca o sa planga intr-una, am sa-l port. Si ma incanta faza ca am mainile libere sa pot face si eu trebusoara ca m-am plictisit de cat am stat pana acum. Oricum, la noi in Moldova este destul de racoare, eu vara asta inca nu am suferit de cald. Si chiar la sfarsitul lui august -inceputul lui septembrie se face rece , mai ales seara. Noi spunem ca aici vara este intr-o joi.
Bafta la intalnirea cu bebe si cu alte cuvinte, maine aflam ce este?
Cu sexul, nu ma intrebati, noi am postit cam toata sarcina, ma pot considera fata mare inapoi. Dar vine si vremea noastra.

pup fetele si revin cu cafeluta.

Crengu 38w+6d cu Rianna si mami lui Cristian( 5 anisori)

AMR 1 zi !!! (fara asta, ca deja a trecut). Doamne ajuta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Aparem si noi ieri am avut o zi plina am fost dim si am printat niste acte pt Flo pt maine la interviu si am fost la biblioteca si ne-am facut si eu si Ari cardu-uri ea a primit o gentutza cu niste acrticele, numere si creioane. A fost f incantata si de acuma o sa mergem in fiecare sapt la o sesiune de citit povesti si cantat cantecele pt copii si bebeii.
Si fiind acolo am vazut si prospectul de la colegiul local si zic hai sa il iau is cursurile pe 2008/2009. Si surpriza au cursurile care am eu nevoie. Si am sunat azi dim sa vad daca ma pot inscrie si am reusit deci din septembrie sunt studenta din nou.
Am un curs marti seara de la 6 jumate la 9 si unul joi seara de la 6 jumate la 9. Abia astept dureaza din sept anul asta pana in iunie-iulie anul urm.
Asa ca fac cinste:
Acuma tre sa fug iara ca mergem sa platim o factura la posta si apoi putin in parc. Revin mai dupa amiaza.

-----------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si Amira Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Buna fetelor

Ne-am intors si noi marti dupamasa dar pana acum nu am reusit nici sa deschid calculatorul. Am citit in urma asa fugitiv sa vad din mare ce s-a mai intamplat, o sa recuperez cum se cuvine in weekend.

Claudia ma bucur ca sunteti acasa si ca sunteti bine amandoua.

Multumim si noi pt galerie si pt felicitari, sunteti tare dragute toate.
In spital a fost tare bine, am fost 100% multumita. Anestezia generala a fost bine, mi s-a parut chiar mai usor decat la anestezia rahi de data trecuta. Operatia a decurs bine, desi a durat ceva mai mult deoarece a fost mult mai grava situatia cu firele mele decat s-a asteptat medicul, a iesit bietul tot transpirat din operatie, am stat aproape 2 ore in operatie. Maine mergem inapoi sa scoatem firele si dupa o sa va povestesc mai multe.

Acum tre sa alaptez feciorul care in spital mi-a slabit la 2500 de grame dar de cand suntem acasa am mai recuperat 200 gr.

Poate revin mai spre seara.

Crengu , nu mai ai mult sper sa treaca repede si la tine.....ma gandesc la tine.

------------------------------------------------------------------------
Ada38+ deja mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

AMR 1 zi

Mergi la inceput