Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (79)
Raspunsuri - Pagina 7
anca.b spune:
Monicaa, ce bine ca ati scapat de ham, chiar daca numai ziua. in curins n-o sa mai fie nevoie deloc de el! fata.
Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii
Lala_D spune:
Elenuta exista 2 tipuri de lapte in comert :
- lapte proaspat cel cu termen de valabilitate de la 2 zile la 5 zile si doar imbuteliat in diferite ambalaje , de la punga la cutii de carton.
si
lapte UHT cel cu termen de valabilitate 6 luni ce este un lapte procesat termic prin pasteurizare adica fiert si racit la temperturi foarte ridicate/ scazute , steril, facut prin aceiasi tehnologie ca si borcanasele, fara conservanti.Acest lapte este gen La Dorna, Fulga, Mili ( ei au si lapte proaspat parca).
Pediatra mea mi-a interzis cu desavarsire la Bogdan consumul de lapte de vaca proaspat din comert si mi-a recomandat doar UHT cu nivel de grasimi ridicat. Lapte proaspat doar din surse sigure de vacute, fiert in casa , nu cumparat.
Ce avantaje are laptele UHT?
Tetra Pak lanseaza astazi o campanie integrata de informare si promovare a beneficiilor laptelui prelucrat prin tehnologia UHT ( Ultra High Temperature ) ,
“Laptele ambalat aseptic , in cutii de carton , indeplineste toate asteptarile consumatorilor in materie de siguranta alimentara , pastrandu-si gustul natural si proprietatile nutritive timp indelungat , fara a fi necesara adaugarea de conservanti” , a declarat Catalina Siriteanu , Director Marketing , Comunicare si Mediu , Tetra Pak. Tehnologia aseptica a adus o imbunatatire radicala in eficienta distribuirii produselor alimentare perisabile. Laptele UHT si produsele lactate , nu necesita refrigerare in timpul transportului si al depozitarii , pentru a ajunge la consumatori in conditii optime de calitate. Aceste produse , pana acum atat de perisabile , pot fi pastrate in ambalajele aseptice cateva luni , la temperatura mediului ambiant. Secretul acestei inovatii revolutionare consta in incalzirea laptelui timp de numai 2 - 4 secunde la o temperatura ridicata ( 135-150AC ) , ceea ce permite inactivarea microorganismelor fara a fi afectate gustul si valoarea nutritiva. Urmeaza apoi ambalarea aseptica in conditii stricte de igiena , inlaturandu-se complet orice posibilitate de recontaminare. Pentru a mentine aceeasi calitate pana la momentul consumarii este utilizat un ambalaj special format din 7 straturi succesive de carton , folie de aluminiu si polietilena alimentara care impiedica deteriorarea laptelui si il protejeaza de contactul cu lumina si oxigenul ( doi factori ce contribuie la degradarea vitaminelor din lapte ). “Cercetarile in domeniu au relevat faptul ca in timpul fierberii laptelui , cel mai important aspect este durata de mentinere la o anumita temperatura si nu temperatura in sine. Mentinerea laptelui pentru numai 2-4 secunde la o temperatura foarte inalta nu afecteaza valoarea nutritionala a laptelui. Fierberea laptelui UHT acasa nu mai este necesara.” , a declarat Catalina Siriteanu , Director Marketing , Comunicare si Mediu , Tetra Pak. Tehnologia aseptica este considerata cea mai importanta inovatie in industria alimentara din ultimii 50 de ani.
Tetra Pak este lider mondial in domeniul procesarii si ambalarii alimentelor si face parte din grupul industrial suedez Tetra Laval. Este prezent in mai mult de 165 de piete din lume si are peste 20.000 angajati. Tetra Pak este reprezentat in Romania din anul 1993 de o companie de marketing , comercializare si asistenta tehnica. Tetra Pak crede in asumarea cu responsabilitate a pozitiei de lider in industria de profil , pentru crearea unei cresteri profitabile , in armonie cu protectia mediului inconjurator si cu o buna conduita sociala.
Acum fiecare cu fixurile lui, eu la asta nu m-am abatut, toti in casa consumam numai UHT.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
Lala_D spune:
quote:
citat din mesajul lui danonique
Buna dimineata!Am facut testul de sarcina si a iesit POZITIV.Sunt inca in stare de soc.Nu pot crede ca am ramas iarasi insarcinata.Imi vine sa rad si sa plang in acelasi timp.
Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)
poze albert
WOW !!!!!!!!!!!!!!!
FELICITARI !!!
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
Anandrei spune:
Danonique! Nu stiu ce sa zic! Felicitari sau nefelicitari? Cred totusi ca sunt Muuuuuuulte felicitari! Sa dea Domnul sa fie totul bine si sa-ti dea putere si dragoste pt o noua viata!!!
Ana-Maria de David pufosu' (11.01.2008)si cel mai fericit tatic, Andrei
Albumul nostru: mama, tata si copilul
CameliaH spune:
quote:
citat din mesajul lui virgo
Fetele , tin sa va anunt ca ieri dodo a spart 275gr de haleala ! Nu mai termina de molfait ! Bonus : a dormit rupt pana pe la 7 .
Am de gand sa-i bag si eu lactate , sa vedem daca-i prieste .
Voi dati carnita deja ? La 6 luni ? Am vazut borcanashe cu ceva pui , merge ? Eu parca l-as mai tine vegetarian ceva vreme .
Fetelor , vi s-a intamplat cumva ? N-AM CHEF nici sa-l vad la fata pe husbandul . Deloc . Mai ales ca se poarta mizerabil si cand ma suna incepe iar cu dezastre , cum munceste el , ca e singur si parasit etc etc . Iar mie ... mi se rupeeeeeeeeeee ! Ca ar putea foarte bine si usor sa amane totul si sa vina dupa noi , dar nu vrea . Asa ca , de sambata , n-a mai sunat . Deloc . Iar eu nici atat , ca iara ne certam ca chiorii .
In concluzie , nu-mi lipseste . Ooops . E de rau !?
Mami de Matei Cazimir
Bravos pentru mancatul si nani-ul lui Cazimirus. Nu stiu cum e la voi dar io nu suport sa stau si certata si departe de sot. Chiar daca ne certam macar sa stam impreuna ca se dizolva animozitatile, dar si departe si certati ... nu nu si nu.
Anandrei spune:
Va rog frumos sa ma scuzati ca insist, dar mi-au dat lacrimile! Danonique, ce frumos!
FELICITARI
stancutza spune:
quote:
Buna dimineata!Am facut testul de sarcina si a iesit POZITIV.Sunt inca in stare de soc.Nu pot crede ca am ramas iarasi insarcinata.Imi vine sa rad si sa plang in acelasi timp.
poze albert
DANA multe felicitari!!! M-a luat si pe mine rasu-plansu si s-a ridicat peru pe mine! Dar e o veste buna si frumoasa si m-am super-emotionat. Sa dea Domnul sa va mearga toate bine!!!
Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008
Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei
anca.b spune:
Virgo, bravo pentru papaciosul Cazimirus!!! Carnitza eu i-am dat la o luna de la inceperea diversificarii. in cazul nostru a fost la 6 luni. a papat f bine carnita de pui. acum papa si de vita. dupa 7 luni ii voi da si peste.
iar legat de sot, nu pot sa zic nimik, pt ca si eu sint momentan suparata pe al meu si n-as fi obiectiva.
Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii
Anandrei spune:
Si eu la fel!!! Chiar simt ca e sufletul meu pereche si nu pot sta fara el!
quote:
citat din mesajul lui CameliaH
Nu stiu cum e la voi dar io nu suport sa stau si certata si departe de sot. Chiar daca ne certam macar sa stam impreuna ca se dizolva animozitatile, dar si departe si certati ... nu nu si nu.
Maria si Ioana (01.02.2002)
Poze maria si ioana
Matei (04.02.2008)
www.flickr.com/photos/raluk/sets/72157605540640605/?page=2" target="_blank">Poze matei
Toate bune!
www.stardome.ro - Case ca peste o suta de ani!
CameliaH spune:
quote:
poze albert
Ohoho bravos bravos. Felicitari si bun venit in randul de 3 ori mamicilor. O sa fie greu dar si frumos. PEste vreo doi trei ani asa sa vezi ce bine o sa fie. Te pup, sunt alaturi de tine cu sufletul si daca as putea si cu ceva ajutor practic.