Sezatoarea canadiana (98)
Raspunsuri - Pagina 7
Podeanu spune:
Carmen, multa sanatate lui Marc.
Doar o actualizare pentru POOL PARTY 23 August 2008 in St Hubert:
-Nelia cu copilasii
-Ktrinel cu sotz si bb Julia
-Oana cu Antonia si sotz
Lista ramine in continuare deschisa.
Ica, exact la asta m-am gindit si eu azi... de ce nu i-o serbezi la mine? N-ar avea niciodata atitia copilasi la petrecere...
musetto spune:
Carmen, am inteles cum sta treaba cu umezeala. Multa sanatate puiului!
Multumesc pt recomandarea de carucior. Pb e ca eu deja mi-am comandat unul acum cateva zile si astept cu mari emotii sa vina si sa il incerc. Si sper sa mi-l primeasca astia la avion.
Donia, multumesc pt raspuns, mi-ai luat o piatra de pe inima, ca noi si asa aveam multe bagaje (mai mult de-ale Soniei) si ma gandeam ca daca mai tb sa platesc si pt carut...
nelia spune:
Musetto, nu l-am luat, dar din cite stiu eu carutul se da la bagaj special, extra si nu platesti nimic pentru el... Da, e cam greut, ca si eu l-am ridicat pe scari de m-a cocosat, dar e bun rau la mers mult.
Carmen, da' ce preturi au, frate! Si mie mi se parea al meu scump! Mie mi se par exagerate preturile in general la caruturi, pe bune, ca doar nu iti iei caruta! Uite, al meu arata cam asa:
http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2980785
Eu sint multumita, e usor, se manevreaza usor si bine, alerg foarte bine cu el, astazi am alergat 40 de minute, 20 la venit de la gradinita, dimineata si 20 cind m-am dus sa o iau pe Tudora. Se simte, se duce burtica, incet, dar sigur... numaic a am febra musculara. Miine mi-am propus sa fac si abdomene... iar astazi am mincat orez si salata!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
Ica 1975 spune:
Dana , multumesc, esti f draguta, ar fi o idee tentanta, ne gandim cum sa mutam petrecerea de familie pe duminica si poate reusim sa venim si noi.
Carmen , sanatate lui Marc. Noi n-am patit-o insa a avut cateva per in care plangea noaptea ca nu putea respira din cauza secretiilor, noi am rezolvat cu umidif cu bruma rece ci cu asta http://www.benylin.ca/fre/Comfort.asp care da vapori mentolati (pastila si un aparat de pus in priza) in aer si repiri f usor, nu stiu insa daca va fi bun ptr Marc. Am mai vazut si umdif in care poti pune vicks si dau un aer mentolat
Ana , sanatate si tie, ce-ai facut?
Noi am fost azi sa cumparam electro-casnicele cu lista primita si masinile de spalat si de uscat sunt prea mari ptr spatiul alocat, plus ca vor fi suprapuse si singurele care au filtrul in fata sunt evident cu 3" mai mari. Mai cautam ... sper sa nu ajung sa spal la mana si nici sa-mi pun sarme de intins rufe in baie
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
Ica 1975 spune:
Nelia , nu cred ca alcoolul din deodor poate face rau, poate doar sa irite pielea daca este mai sensibila sau s-o usuce. Bruma de la Secret mie imi place, are mai putine ingrediente si nu ma ustura pielea decat daca pun in masa. Daca ai sfaturi ptr slabit si daca sunt si monti si retete usoare gandeste-te si la mine, ca eu am luat 10 kg de cand lucrez la astia si n-am nascut ca tine de 8 luni Nu mai zic de Carmen care nici nu zici ca a nascut 2 copii, poate cand o fi Marc bine ne impartaseste din secrete ... Stiu, stiu, miscarea este buna, dar n-am timp uneori nici sa ma relaxez daramite sa ma apuc de gimnastici sau de sala ca Dana
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
Ktrinel spune:
Ica, mi-ar facea mare placere sa te cunosc daca vii la Dana.
Dana chapeau! pt propunere, esti tare draguta daca ne primesti pe toti cu catel cu purcel...
oanagabriela spune:
Pucku,, legat de proviciile maritime, noi am fost in PEI (superb loc, cu plaje f.frumoase si apa calduta) si in Nova Scotia (peisaje la fel ca in PEI, f.frumoase, dar racoare si in miezul verii). Dar am auzit de Shediac si Parlee Beach in NB, se pare ca este frumos si apa este calda.
nelia spune:
Ica, eu am tinut Montignac si a fost bine, dar acum nu mai am timp sa ma uit, sa caut, sa adun retete. Plus ca eu inca alaptez la greu si cum am observat o scadere calitativa a laptelui cind tin un regim mai strict, sarac in grasimi, am zis ca nu ma apuc acum de slabit asa cum o voi face cind il voi intarca. Dar nici asa nu mai pot sta, nu mai simt eu bine, mi-e rau de atita grasime, iar lipsa de miscare m-a anchilozat de-a dreptul. Dar cum eu mi-am propus sa slabesc vreo 20 de kilograme in doi ani, nu ma grabesc, important este sa se duca si sa se duca bine, adica sa fac si ceva miscare, sa nu atirne... nu dau detalii, ca mi se face mie rau. Asa ca, nu am retete miraculoase, de aceea am dat din toata saracia bani pe carut din asta, sa pot sa alerg, pentru ca eu fiind tot timpul singura cu bebe sau cu amindoi, nu pot face mare lucru (sala, exercitii asa cum ar trebui etc.), dar pot sa alerg cu carutul cit ma tin picioarele. Alerg pe ruta de biciclete, dimineata chiar nu e aglomerat, care e neteda ca-n palma si nu-l zdruncina pe bebe, care doarme la ora respectiva (dimineata vreau sa spun). Si mai alerg dupa-amiaza cind ma duc dupa Tudora... Intre, acasa, vreau sa incep niste exercitii pentru locurile de unde grasimea nu se va duce prea usor si nici nu se va aranja corpul fara exercitii, cum ar fi burta (de fapt e singurul loc unde am pus excesiv de mult), niste abdomene si alte exercitii pentru burta, dar trebuie sa ma uit pe CD0-uri ca le-am cam uitat. La capitolul mincare, deocamdata reduc portiile, ca prea maninc mult, s-a marit stomacul, mai si alaptez si mi se face o foame de lup dupa... asa ca, ma asez la masa si nu ma mai ridic. Incerc, fara sa ma fortez prea mult (ca mi-e teama sa nu pic in vreo depresie daca vad ca nu reusesc, ca eu nu ma joc cu hormonii), vad ca se poate, dar trebuie vointa multa... Nu scot nimic din alimentatie, dar maninc mai putin si daca se poate lucruri care nu ingrasa, respectind si regulile lui Montignac pe cit se poate... Mi-am umput frigiderul cu fructe, morcovi, telina, conopida, broccoli, rosii, castraveti, salata, iaurt... Cind mi-e foame, bag legume crude cu iaurt sau fructe... Dar maninc si supa, si cereale, si gratar cu salata... numai ca imi fac niste portii mici si incerc sa ma satur cu ele... Nu prea reusesc, dar eu stiu ca inceputul e greu... Tot inceputul e stimulant, pentru ca dai repede jos prima tura, dar apoi e mai greu. Numai ca eu ma rog sa ma tina pina dau jos macar 10 kile, apoi incet-incet, ma fac si eu femeie... ca acum nu prea pot sa spun ce sint exact.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
lorelaim spune:
Buna dimineatza
Mii de scuze ca nu mai apuc sa intru si sa scriu... de-abia am reusit cata-cat sa citesc cate ceva din urma.
Carmen - multa sanatate puiutzului! cum se mai simte?
Ana - ai ajuns la medic? itzi urez multa sanatate si ai grija de tine! nu neglija nici o clipa probl de sanatate! parca tu spunea-i la un moment dat ca flacaul doreste catzel... mi-as permite o sugestie: ia cartzi despre caini de la bibleo (cartzi facute special pt copii) - cititzi-le impreuna si explica-i cat mai pe intzelesul lui ce implicatzii are aducerea unui catzel in familie (sunt multe pozitive - indiscutabil, dar sunt si cateva... negative). Si Gabisor ma toaca ca-i trebuie o surioara sau un pet :-) da' i-am spus ca surioara nu - iar pet cand are 10-12 ani si e responsabila sa-l hraneasca, sa-l plimbe (adune kk in punga :-P), sa-l duca la vet, etc (i-am spus din capul locului ca e exclus rodent sau pasare, i-am sugerat ca pisica e mult mai usor de intretzinut ca si cainele, etc) ca si caine mie mi-ar place un Smooth Coat Jack Russell Terrier (singurul lucru care ma ingrijoreaza un picutz e temperamentul: http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Russell_Terrier)
Nelia - felicitari pt umblaretz! repede a luat-o "la picior" :-)
Ica - ce a mai trecut timpul - cat a crescut frumusica ta Chritinutza! Tot asa cumintzica e? (daca raspunsul e da - precum banuiesc - atunci felicitari - esti o mamica super norocoasa!) Apropo - de spalat de mana - nu e o placere! in Italia, timp de 5 sapt am spalat de mana tot-tot-tot pt totzi 3(bine erau maruntzisuri: sosete, tricouri, etc) zinlic! noroc ca a fost fff cald si se uscau rapid spanzurate pe umerase in camera!
Oana - apropo de intrebarea ta - daca ramanem "definitiv" in Suedia - raspunsul nostru este NU!!!!!! dar, deoare s-a terminat contractul (omul meu e pe pozitzie locala acum) trebuia sa ne luam lucrurile din storage din Canada (storage-ul era platit de firma atat timp cat omul meu era pe contract). Deoarece nu avem unde le pune in Canada am hotarat sa le aducem aici (transportul a fost platit tot de companie) si sa vedem ce putem face cu ele... Intalnirea cu cartzile au fost o reala placere (ca si cu un "prieten vechi si drag")... din pacate a trebuit sa aruncam multe electro-casnice :-( (intr-adevar "omul modern" e un urias factor poluant) care nu se incadreaza la reciclabile... Daca as fii stiut ca nu ne intoarcem dupa un an (in 2006 - cum a fost planuit - la plecare) nici macar nu le-as fii bagat in storage - le-as fii dat pe loc de pomana (umidificatoare, heater-uri, toaster, fier de calcat, aspirator, video-player, radio, telefon, etc). Aici nu am ce face cu ele... si nici nu am cui le da ca nu poate nimeni sa le folo :-(
Noi acum vom fii la "panda" pt un nou contract... sau chiar pt o pozitzie loco - dar spre Canada, State, Dubai, ... si ne mai gandim plimbandu-ne cu degetul pe harta... Numai ca tre' un picutz sa asteptam sa pinda sotzul "cheag" si sa invetze mai multe in noua pozitzie in care e - a trecut la o noua tehnologie (noua pt el :-)) si ca sa "sara" pe un contract tre' sa fie bine pregatit in ceea ce i se cere sa faca intr-un proiect - nu poate sa mearga... "pe bajbaiala". In Suedia nu vrem sa ramanem definitiv pt ca sunt prea mult care nu ne plac (in primul rand sistemul cu taxele care sunt aberant de mari si nedrepte - incurajeaza clar parazitismul: sunt la bolnavi inchipuitzi de zici ca-i o natziune de handi! cat si pe cei care aleg sa mearga o viatza numai la scoala si sa nu mai ajunga in veci sa si lucreze!, si sa nu mai vorbim de zecile de mii de azilantzi - legali si ilegali cu puradeii dupa ei - care nu vor ajunge in veci sa lucre!). Degeaba zic ei ca se straduie sa "incurajeze" aducerea emigrantzilor care sa mai si lucreze - nu doar sa profite de sistem - ca fug de-aici mancand pamantul si nemtzii si americanii si suedezii - spre alte tzari unde sist e mult mai drept fatza de cei care lucreaza... In fine - nu mai vreau sa re-deschid discutzia despre asta ca ma inervez de numa' - e o adevarata bataie de joc la adresa omului care lucreaza!
Miki - Gabisor a fost din totdeauna tunsa scurt - dupa moda "mami" :-) pt ca e f usor de intretzinut si nu ma caraie la baie cand o spal (si nici macar nu am nevoie de piatptan dimineatza :-) nici eu si nici ea :-))
Denisa - "La multzi Ani"! pt Mark! S va traiasca sanatos si norocos! Am vazut pozele - f frumoase! Tu aratzi super! Cum reusesti sa te mentzii?
Roxana, Doina, Kristin - vacantza placuta in continuare!
Va tzuck si ma duc sa-mi fac "informarea politica" :-) si apoi sa pregatesc micul dejun (azi eu sunt doar pe pepene rosu - sa vedem cum rezist :-)... ca ma bate gandul sa fac o cura de o sapt... da' o incep usurel-usurel)
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
musetto spune:
Nelia, multumesc de raspuns. Sper sa ma descurc.
Am citit tot ce ai scris despre slabit si ma apuc si eu de treaba. Dar de mers mult si rapid, ca de alergat nu-s in stare deocamdata. Si eu alaptez inca, ba mai iau si prenatale, dar Sonia implineste un an peste cateva zile si am zis ca odata atins milestone-ul asta, ma pot apuca de o dieta, ca oricum nu o sa mai conteze prea tare ce calitate are laptele meu. Important e mai mult din pct de vedere psihologic/afectiv sa o alaptez si de aceea chiar vreau sa mai continui cateva luni cel putin.
Ica, sa stii ca fara miscare nu se intampla mare lucru... Asta-i adevarul, eu am constatat pe pielea mea. Cu dieta si fara sport am slabit vreo 4 kg si atat! Si apoi le-am pus rapid la loc. Ideea e sa facem sport in mod regulat si sa mancam des si putin. Well, teoria e buna, cu practica stau mai greu...