Sezatoarea canadiana (98)
Raspunsuri - Pagina 6
nelia spune:
Vaporub, asa se cheama...
Hi-hi-hi, pai ce, numai eu sa stau jumate de noapte la calculator... Marule, sa stii ca si eu am rasuflat usurata ca nu m-am vazut pe acolo, ca la cite perle mai scot si eu... dar, stai ca nu am citit decit o parte, cine stie, pina la coada...
Mikiion, nu, nu merge sa o o pun si pe Tudora. Adica i-am gasit eu o solutie, o pun pe masuta din spate, cu ceva sub fund, dar nu se simte in siguranta... si ea cum e fricoasa... sta ce sta, dar apoi vrea pe jos. Plus ca o incinta cordonul ala atirnat de miner, pe care si-l pune parintele-alergator ca sa nu-i scape carutul din mina. Si cum acest carut merge singur, il imping cu usurinta cu o mina, o tin si pe ea cu cealalta mina. Am rezolvat mai multe lucruri cu acest carut: mami face sport si mai da si ceva kile jos, ca are de unde, fetita face si ea sport, a inceput sa-i placa sa mearga pe jos, bebe sta foarte bine si nu mai e zgitiit cind merg repede... Voi gasi solutii pe parcurs: de exemplu, tin tot timpul port-bebe-ul cu mine, daca Tudora oboseste, il iau pe bebe si il mai tin la piept si o pun pe ea in carut... Si nu am aruncat Jeep-ul, ca oricum avem doi copii mici, daca reuseste Octav sa vulcanizeze totusi roata sau sa o schimbe si sa-l mai repare pe la frine, sa-l unga... cind va fi cazul, il mai iau si pe ala. Deocamdata e cald si frumos si ma bucur ca Tudora accepta sa mearga pe jos, poate reusesc sa o duc si pe la vreo activitate in toamna... I s-a deschis pofta spre sport, astazi numara si mergea in pas alergator si imi zicea mie, care aveam limba de un cot: hai, mami, hai, hurry up!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
carmen77 spune:
Multumesc de sfaturi. Am luat de la Jean Coutu Vicks baby, nu vad nici o imbunatarile dar nici nu ma asteptam la minuni. Nu e grozav si nici mai bine, dar din ce am citit eu pe wikipedia, bronsiolitele tin cam 3-4 zile minim si la unii copii pana la 2 saptamani .. sper sincer sa nu fie cazul, ca e un copil destul de puternic in general. Numai ca e super marait, imi face kk dupa 2-3 linguri de mancare sau lapte, a slabit (noroc ca are rezerve). I-am ridicat salteaua, odata ce adoarme, incepe sa tuseasca si se scoala, vrea iar plimbat in brate si e greu .. ma rog, trece si asta. In carut o dormit decent, o ora, ca l-am tinut semi-ridicat. Tot wikipedia zice ca singurele chestii care functioneaza la bronsiolite sunt bronhodilatatoarele, gen Ventolin, dar nu vreau sa ajung la asa ceva ... pediatrul i-a dat ieri pe masca Ventolin, dar mi s-a parut groaznic, saracul Marc se zbatea ... offfff !
Ktrinel spune:
carmen,e adevarat ca produsele nu sunt miraculoase...dar asa , ca sa nu zici ca nu ai incercat... dar cu aburi sau cu aer mai rece unde doarme ai incercat?...poate amelioreaza un pic...de-aia e bine sa aiba bebeii rezerve..pt astfel de perioade. eu nu am reusit niciodata sa folosesc ventolinul sau alte chestii din astea...ce sa mai vorbesc de copil..mi se pare un chin sa il tii in masca aia.o fi bun nu zic, dar poate la copii mai mari ..putere si rabdare!
maru spune:
ceai de busuioc sau si mai bine, ulei volatil de busuioc, fac minuni in bronsiolite (pus in candela, sa raspandeasca mirosul)
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Donia spune:
quote:
citat din mesajul lui carmen77
Neata. Noi am avut o noapte super alba , Marc mi-a impuscat un virus de undeva si a facut bronsiolita, respira ca trenul in gara, adica are probleme mari sa inspire, suiera ... am fost cu el la pediatru, am mers bou si am venit vaca . Mi-a zis ca nu se da nimic si ca sa lasam natura sa isi urmeze cursul .. timp in care copilul tuseste pana vomita, respira ca vai de capul lui ... Donia, vroiam sa te intreb pe tine, daca tin minte bine, baietelul tau a facut bronsiolita ... cand ati ajuns la spital .. i-au dat ceva tratament sau tot nimic? Eu .. dupa 4 ani de Canada, sunt de acord ca trebuie lasat organismul sa lupte, dar macar fi uman si ajuta un pic bietul copil, creaza-i un minim de confort ...
Vai, saracutul Marc, cum mai sunteti? Multa sanatate!
Cristinelul meu a avut laringita si a primit tratament inca din salvare, apoi si toata noaptea la spital, nebulizari pe masca... si din nou cand ne-am intors la urgente pentru internare. Dar nimic pentru acasa.
Daca e tot rau, poate trebuie sa mergi din nou la urgente, nu stiu ce sa zic...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
maru spune:
Donia, ceva planuri pentru duminica?
bagam un Marineland?
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
musetto spune:
Carmen, ai incercat sa ii pui copilului in camera si un umidificator?
Pe noi asa ne-a sfatuit doctorul... Multa sanatate baietelului tau!
Nelia, te pisez iar cu o intrebare despre carut: tu ai luat vreodata Jeep-ul tau in vreo calatorie cu avionul? Daca da, ti l-au acceptat pe langa celelalte bagaje sau au luat in calcul si greutatea lui? Intreb pt ca am vazut ca are vreo 28 lbs si ma tem ca fiind prea greu, voi avea pb cu el la avion (am inteles ca daca ai carut usor nu e o pb, ti-l accepta separat de restul bagajelor).
carmen77 spune:
Musetto, la noi e umiditatea oricum super mare vara, nu are nici un rost sa pun umidificator. L-am tot dat cu Vicks si am sa ii fac si ceai de busuioc (daca l-o bea, ca nu prea se omoara cu mancatul/bautul, nici macar laptele lui favorit). Pare totusi un pic mai bine, ca o inceput sa misune iar prin casa, si ieri si azi o fost tare apatic, deci cred ca e semn bun.
Iar despre carut: daca vrei ceva usor si manevrabil, uite aici: http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2471754 , m-am hotarat sa imi iau si eu un jogging stroller ca Peg Perego sunt cam nashpa la offroad, si mi-am facut temele azi noapte, si m-am hotarat la asta ce ti l-am aratat, f usor, pliabil, manevrabil. Eu o sa il comand din Canada, dar tu ai varianta cu Toys'R'us USA.
oanagabriela spune:
Carmen77, un carut din asta am avut si eu, a fost intr-adevar super, l-am luat dupa prima iarna, cind m-am omorit cu un carut obisnuit . L-am tinut pina tirziu, Antonia avea poate 5 ani, il mai foloseam cind mergeam la pediatru, care este la 10 min de mers pe jos, dar cu ea as fii facut peste 30 min, iar daca era bolnava nici nu ajungeam . Si cind mergeam in parc, ca sa ajung si sa ma intorc mai repede. A fost una din cele mai bune investitii facute in acest domeniu. Eu am avut noroc, l-am gasit la 150$ intr-un magazin pe Jean Talon si a fost de f.buna calitate. L-am inprumutat la o colega de birou si cind ea mi l-a adus inapoi l-am dus la biserica, pentru cine o fii avut nevoie. Si inca era in stare f.buna.
Sanatate multa puiului cel mic!
Donia spune:
maru, acum procesam ideea cu plaja, parca incepem sa vedem ceva rezultate pozitive... la voi port stanley e batut in cuie, sau ar merge si un port burwell din vecini? ca ne e tare dor de zona aia si daca tot batem atata drum am vrea sa o revedem, unde mai pui ca e mai aproape.
Dupa aia bagam si ideea cu marineland, ti-am zis ca la mine procesorul merge prost azi...
musetto, noua ne-au acceptat caruciorul (mare, greu) si scoica pe langa bagaje, deci nu au calculat ca greutate suplimentara. A fost extra si nu am platit nimic in plus pentru el.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.