Sezatoarea canadiana (98)
Raspunsuri - Pagina 17
Ica 1975 spune:
Oana, super-vacanta. Merci si de magaz, o sa incercam si alti crenvursti, mai ales ca unde stam acum este f aproape si incercam si pateul
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
Simonna spune:
Ziua!
Ktrinette, chiar ca abia astept sa te vad, pe tine ca pe tine da' pe bebica ta, care nu mai e asa bebica... zau ca da.
SI, da, asa scria pe avertisment: dermatite du baigneur. Cica sa te freci bine cu prosopul cind iesi din apa si sa faci dus cit mai repede. Eu n-am riscat, desi aia de la oficiul de turism zicea ca de 2 -3 saptamini n-au mai avut nici un caz...Reamintesc ca nu vorbesc de lacul Magog, ci de Memphre-Magog. In schimb, la citiva km. 20 min in masina aprox, este Lacul Stukley - in parcul de la M. Orfort, unde nu e nici un avertisment. Si nici la Lac Brome nu era... iar Knolton ne-a placut mai mult, mai patriarhal decit Magog.
Oana, pupici, o caruta, tare-mi place cum pui tu puncte pe i si ne-aduci soarele :) Ce-mi place sa citesc cind vii tu din vacanta, stiu ca am savurat si excuria europeana de anul trecut...
Dana, pe unde esti? Sper ca n-ai probleme cu piciorul... Ca aveam de intrebat daca S. stie ce-l asteapta??? :)) (Asta m-a intrebat pe mine Colegu' cind i-am spus de intrunire) Sarmina inca o data, chiar abia astept sa ne vedem!
In alta ordine de idei, nu cred ca-s normala la cap, imi place la serviciu de mor! Plec de-acolo si-mi pare rau, dom'le, ca mai aveam lucruri de facut! Si ma oftic ca tre sa merg acasa, ca am de facut mincare si curatenie, si copilu' nu ma baga'n seama, ca e ocupat, auziti la el! Asa mi-a zis azi cind l-am rugat sa stea cu mine doua minute...
Ma duc sa vad daca-l tenteaza un badmington cu mama-sa.... Daca nu, ma duc sa ma uit la tv :))
Pupici, pe miine!
Ica 1975 spune:
Simona, esti sanatoasa si norocoasa, eu nu stiu cum s-o sterg mai repede de la scarbici si ma oftic ca nu-l pot schimba ca in sept avem prea multe schimbari.
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
Pucku spune:
Steph e intr-o Cpe si au pranzul servit si 2 colatioane....acasa nu prea se omoara cu mancarea, dimineatza ii dau batoane de cereale, alternez diverse soiuri, sau chiar grau cu oua de dinozauri...cand se trezeste mai repede, ma uit tot timpul sa contina cat mai multe fibre.....mai poate primi o banana dinineatza, un alt fruct daca o tenteaza si mai rar lapte....branza, cascavalul intr-un mic sandvich cu paine integrala este o alta alternativa, sau iaurt cu probiotics
din cate stiu eu gauffrele nu aduc nici un aport nutritiv important, mai putin cele din faina integrala...eu le-am scos din alimentatie
mai rar mai fac eu in casa, saleuri, prajiturele uscate, muffins pt dimineatza
eu mananc in fiecare dimineata bolul de cereale allbran cu lapte
de cand cu stomacul, pun o mare baza pe fibre si in special pe micul dejun,in wk mai trisez cateodata cu omleta, dar foarte rar
si eu m-am pus pe cereale de vre-un an, inainte nu as fii mancat asa ceva....acum chiar m-am obisnuit cu ele si imi plac....dar dupa cateva urgente, nutritionista m-a facut sa inteleg cat de importante sunt fibrele, si in special cerealele de dimineata....asa ca steph asta primeste in general
crenvusti si noi mai mult cei de la costco, dar mai rarutz ca-i mai dragutz
la noi trece repede la orice ora, fructe de mare, facute cu sos de ghimbir, vin alb si smantana, tortelini, pui cu masline, pui cu piper verde, pastele colorate.....supa crema de ciuperci, ciuperci, vinete si zuchini la gratar.....si foarte greu supa, de orice natura ar fii ea
corsica ce bine suna.....
eu ma lupt cu catelul asta al meu, care tot latra, de maine il duc la pensiune peste zi, dar ma costa mai mult cainele decat copilul....o sa incerc maine sa vorbesc daca i-au timp mai indelungat oare nu ies mai ieftin? si daca tot veni vorba de catel, nu stioti pe cineva care sta acasa, vreun batranel, bunic si vrea un catel? ii platesc tot, mancarea, veterinarul.....numai sa-l stiu bine...cineva care are curte....uf de-as putea sa il trimit lu maica-mea ce s-ar mai bucura el la tara pe dealuri si campii
Nelia ce-tzi fac pitici? nu am inteleseu prea bine, dar cineva a dus copilul bolnav la gradi de scarlatina? mama stia? poate ca trecuse de perioada contagioasa
si eu am dus-o de multe ori pe steph bolnava la gradi cu boli contagioase, dar nu stiam, eram doar doar telefonata, si avertizata ca nu e bine si ca s-ar putea sa aibe aia sa vin sa o iau....daca ma faceam doctor le stiam, dar nu am stiut cum arata un impetigo sau o conjuctivita pana nu am avut de a face cu ele.....24 de ore dupa inceperea tratamentului se considera copilul 'safe' si poate fii introdus in colectivitate
o seara buna va doresc, ma duc sa ma culc
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
nelia spune:
Piticii sint bine, nu au scarlatina, au viroza, un pic rosii urechea Tudorei si gitul lui Lisandru, inca un pic febrili... dar trece! Multumesc celor care au intrebat.
www.dropshots.com/aurice#date/2008-05-29/18:19:47" target="_blank">CORNELIA, mami de www.dropshots.com/aurice#date/2008-03-21/11:24:31" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:56" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:45" target="_blank">LISANDRU
Podeanu spune:
Imi tot plimb degetele pe taste si nu stiu cum sa incep....imi pare rau ca v-ati suparat asa tare. Fiecare are dreptatate in felul ei dar eu am o vorba in cercul meu de prieteni...nimeni nu e perfect si suntem o mana de romani aici asa ca ne acceptam ca astia suntem.
Simonna sunt binisor, de vreo 2 zile a inceput sa ma doara genunchiul si cind merg. S stie ce-l asteapta dar si stie ca-mi sunteti tare dragi...putinele minute libere seara le petrec doar aici pe sezatoare.Asa ca ma intelege. In plus pe mine nu ma mai atrage intilnirea in parc, copiii mei au trecut de asta si m-am gindit ca o bere si o ambianta placuta i-ar atrage si pe soti si ar veni si ei cu drag la intilnirea de mamici..
Deci sa refac lista de POOL PARTY 23 august St Hubert ora a se stabili:
-Ktrinel cu sotz si Julia
-Oana cu Antonia si sotz
-Ana cu sotz si Tudor ( si micii de la Transilvania)
-Ica cu sotz si sarbatorita
-Simonna cu sotz si atomix
-cge cu sotz Anca si Victor
Am uitat oare pe cineva din lista initiala?
Lista ramane in continuare deschisa.
Eu dau bautura (aperitive, bere si vin si sucuri ptr copii) si ptr mincare fiecare poate aduce ce-i face placere sa manince.
Carmen tu nu vii? Roxana?
Ptr copilasii mici s-ar putea sa fie problema piscina care e adinca. Eu ma gindisem pe weekend sa o rog pe Nelia s-o aduca pe a ei ca tot n-a reusit s-o umfle. (am pompa) Dar daca ea nu mai vine, are altcineva o piscina mai mica sa o punem atunci ptr copiii mai mici? daca nu aveti macar sa le aduceti flotatoare ptr miini (asa se numesc??).
Ah, saptamina viitoare suntem in vacanta la Vegas dar voi citi la intoarcere cine mai vine la petrecere.
carmen77 spune:
Eu nu stiu daca vin, ca Florin are vacanta ultima saptamana din august si prima din septembrie, si s-ar putea sa plecam undeva la o cabana. Daca suntem in Montreal, venim, o sa confirm/infirm intr-o saptamana.
lorelaim spune:
Buna dimineatza
Oana - ai descris super-fain vacantza voastra in Corsica - mai-mai ca m-ar tenta si pe mine pt la anul :-) mai ales daca mi-ar da ocazia sa ne si vedem :-)
Ica - mamica super-fericita (si norocoasa) de "soricel" dulce si cumintel :-) - facem schimb? asa pt 1 sapt? tzi-o dau imprumut pe Gabisor si o iau la mine pe Christinutza :-) poate-poate imi vinzi vre-un pont cum pot face nazdravana mea sa fie mai cumintzica :-)
Intrebai de "tratament naturist" pt intarirea sistemului imunitar: eu am folosit cu succes polenul, mierea, uleiul de ficat de cod, uleiul de catina si fructele. Anul acesta am cumparat din Itala oscillococcinum si intentzionez sa incep sa-i dau de prin sept... sa vad daca, cu ajutorul lui, reusesc sa micsorez numarul de zile cu muci... ca la noi asta e probl! In perioadele cu muci si tuse (datorita secretziilor nazale) am folo Sinupret (fara prea mare succes), sirop de coacaz negru (este indicat de-asemenea si in cazuri de alergi rebele), sirop de ridiche neagra si potbal si, bineintzeles, mult-prea-celebrul sirop de ceapa cu miere si suc de portocala.
In legatura cu micul dejun - la noi ramane nectarul/crema de piersica cu para (2 piersici mijlocii si o para curatzate si blenduite bine cu o linguritza mica-mica de polen - se bea in loc de lapte) si o felie de piine de tip Wasa (hard-bread cum ii zice Gabisor) cu unt, apoi masline sau rosii (despielitzate si cu un pic de sare), branzica (de tip cascaval) taiata spagetti si mult-iubitul salami (e danish - da' seamana la gust si textura cu salamul de sibiu). In weekend-uri (cand micul dejun se intinde pana la amiaz de nu-l mai vedem terminat :-)) mananca si omleta simpla, chiftelutze, cremvustei, pateu - dar din fiecare cate putzin - mai mult gusta si se rasfatza. In afara de portzia de fruct - care ramane un MUST - restul e alegerea ei - o intreb ce vrea si apoi deschid frigi si ii dau. Nu e nici o dimineatza la fel. La 11 are iaurtul amestecat cu kefir si ii mai place langa sa rontzaie niste cornflakes simplu (niciodata nu le amesteca!). La 2-3 mananca salata de quinoa cu rosii si salata verde si ceva carnitza (un pic de pulpitza de pasare) sau paste cu Wok de legume si putzina carnitza sau supa de rosii (rosii oparite, despielitzate, blenduite cu ulei de masline si frunza de patrunjel si un praf de sare - uneori mai pun si morcovi fiertzi in aburi si taiatzi cubuletze mici) cu quinoa (in loc de orez). Pe la 5pm mai rontzaie niste alune/amande/nuci (sau daca-i pofteste cere struguri, afine, zmeura, pepene rosu) si pe la 7pm are crema/nectarul de capsuni cu mar si banana si apoi mai rontzaie masline daca are chef sau 2-3 feliutze de salam (imi pare bine ca am reusit sa reduc salamul - desi e fff gustos nu e deloc indicat).
Nu am foarte mari variatziuni in meniu - nici pt ea si nici pt noi. Tati e de parere ca de cat sa-mi pierd timpul la bucatarie - mai bine sed si "visez la nemurirea sufletului si iesirea parului prin caciula" (just kidding :-) intotdeauna e ceva de trebaluit prin casa!) Am incrcat s-o imbi cu mozzarella proaspata - dar nu a vrut, i-am mai oferit ardei gras (rosu ca-i mai dulce decat cel verde) - a mancat dar nu s-a dat in vant dupa el... Eu ii ofer tot ce mananc eu - da' gusta (ca-i curioasa) si scoate afara din gura strambandu-se :-) asa ca... Ii poftesc prajiturile din vitrinele patiseriilor - dar daca cumpar se licioreste un pic si dupa aceea... mananca "porcul familiei"... guess who is "the fam pig"? ()
Laura - vacantza placuta si sa va insoleiatzi din plin!
Maru - scuze ca am pierdut "firul" - ce ai mai facut cu job-ul?
Try - felicitari pt carnet si multa-multa bafta la condus!
Ana - ai ajuns la medic? multa sanatate itzi doresc!
Nelia - ce fac puiutzii? mai au febra? stiu ca-i al naibii de greu sa-i vezi bolnaviori :-( imi pare rau... stiu ca te infurie sa stii ca parintzii ii aduc racitzi la gradi... da' sa stii ca eu am intalnit cazuri in care ii aduc cobza la spatziile de joaca (aici mamele stau acasa daca pruncul e racit... dar NU stau in casa! il scot frumos afara in parc sau in centru comercial - sa mai imprastie cu generozitate virusi si la altzii!) In Italia, la Arenzano, o mamica tinerica si dulcica din Belgia si-a dus feciorasul de 5 anisori cu febra de 40 grade la piscina la ora 12 la amiaz cand afara erau 37-38 de grade! ca daca dr a zis ca e ceva viral si nu are nevoie de medicatzie... de ce sa stea cu el in camera? logic... nu?
Dana - asa mi-as fii dorit sa vin si eu la party :-) da'i cam departe :-) multa sanatate itzi doresc - sper sa nu iasa nimic negativ la genunchi!
O zii faina va doresc si ma duc sa "intampin" zambitoare prea-frumoasa "vara suedeza" care nu s-a lasat mult asteptata... ploua-ploua-ploua... ca prea mult ne-am rasfatzat cu temp de 26-28 grade vreo 10 zile!
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
maru spune:
ok, acu m-am apucat sa citesc, asa ca raspund cu citate:
Ana, noi am avut un weekend tare umblaret, si sper sa dau jos ceva centimentri din trunk, ca altfel imi fac harakiri!
Da sa stii de la mine ca cel mai important e sa incepi sa faci miscare, ca apoi o sa inceapa sa iti placa!
quote:
citat din mesajul lui Ana Stroe
Dana, bafta cu RMI-ul sa nu fie mare lucru!
Laura, vacanta placuta sa aveti!
Noi ne-am inaugurat ieri (mai bine-zis eu, ca barbatii mei au asta in obicei ddemult) plimbarile cu bicicleta si tenisul; am o febra musculara...; cred ca Maru stie despre ce vorbesc:((
aoleu, nu vorbi de gaura financiara ca ma doare capul dupa citeva incidente aiurea si tzepe destul de costisitoare cumulate intr-un timp foarte scurt ...sanatosi sa fim!;
http://www.floriinro.ro/
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
maru spune:
ok, asta a picat ca bata in balta
nelia, de ce esti tu atat de sensibila la subiectul : stat acasa crescut copii? nu cred ca ai cerut bani cuiva, va descurcati singurei, ba mai si mergi la facultate, so again, de ce esti sensibila la acest subiect? Vrei sa stii parerea a majoritatii ontarienilor referitor la populatia din Quebec? de ce te afecteaza atat?
quote:
citat din mesajul lui nelia
Pentru fetele din Montreal si din jurul lui, am primit un email de la o prietena cu un loc frumos pentru copii, m-am gindit ca este inca vacanta si poate vreti sa iesiti. Mi s-a parut foarte interesant ce se petrece acolo:
http://www.lagrangeauxfees.com
Pucku, eu iau ingrediente de la un magazin micut, japonez. Sigur exista si pe la voi macar unul... Iti trimit acum reteta de sushi.
Simona, bine ai venit din vacanta! Ne cam lipseai pe aici...
Dana, ai un PM.
Dana, te rog frumos si fara suparare sa ma stergi de pe listuta de la petrecere.
Off-topic: Ana, stai linistita, nu-ti fie teama, ca nu-ti mai raspund nicaieri, nici macar aici.
Va salut pe toate fetele de aici, va doresc numai bine si multa sanatate, dar tinind cont ca parerile mele au deranjat atit de mult pe unele dintre fetele care scriu aici si probabil ca nu sint singurele, pentru ca aflu cu stupoare ca cel putin un membru al acestui subiect gindeste ca din cauza faptului ca stau eu acasa si imi cresc copiii, nu are bani sa-si trateze copilul, gasesc ca locul meu nu mai este aici.
www.dropshots.com/aurice#date/2008-05-29/18:19:47" target="_blank">CORNELIA, mami de www.dropshots.com/aurice#date/2008-03-21/11:24:31" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:56" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:42:45" target="_blank">LISANDRU
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/