Sezatoarea canadiana (98)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

doar daca nu au patentat astia o alta reteta in Canada..dar in general cred se fac la fel peste tot ..

ia uite aici:
http://www.jurnalul.ro/articole/130338/

nici pate-ul nu «canta» prea bine...sorici si grasime la greu...dar ce vreti, asta e comertul...cine vrea sanatate curata...la cratita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


am citit....! voi ce dati copiilor dimineata la micul dejun? pe mine doar brinza si laptele ma salveaza, pentru ca bea dimineata lapte (bio ii dau, intotdeauna), dar destul de des e crenvustiul linga, iar de cind e la camp de jour ii mai pun si in sandwich salam (muschi fiert) de la Transilvania.




http://www.floriinro.ro/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Vad ca prod astia au facut alte cursuri de costuri nu ca mine, ca ies pe profit 500% in ritmul asta

Pateut este favoritul piticei, ar manca non - stop, daca aveti sugestii de pate bio si calitativ, va rog ... Dimineata ea mananca rar acasa in timpul sapt, baza este la gradi, insa cum o vom schimba ma intreb daca si la CPE primesc ceva consistent de mancare dimineata ? Doamna la care merge soricelul meu acum este romanca si ii hraneste f bine, nu-mi fac probl daca nu mananca acasa, am incredere in dumneaei Inteleg ca musai trebuie sa ma apuc de bucatarit, insa ce sa-i pregatesc dimineata, afara de lapte sau branza, vesnicii biscuti pe care ma chinui sa-i reduc dar nu prea'mi iese. Ana, tu cumperi placintele sau le faci? Oua printesa nu serveste , paine cu unt si gem/miere mai mananca la gradi, sau paine cu pate, cereale cu lapte, cam astea imi vin acum in minte.

Daca aveti meniuri usoare de facut si sanatoase, va rog sa va ganditi si la noi

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Ica,

eu cumpar goffre din magazine, le pun in prajitor, o cana de lapte linga si gata micul dejun (citeodata ii mai dau un ochi, sau brinza de la greci de capra-manouri- cu ardei gras; placinte fac simbata citeodata, dar nu le maninca reci

http://www.floriinro.ro/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

fetelor, deja ati dat atatea variante...cred ca a mai ramas ceai cu paine cu unt si gem ...

a mea nu mananca nimic in afara de lapte dimineata, iar la gradi cred ca le mai baga in fata niste cheerios...

Ica, tu ai intrebat daca au mic dejun, ca eu din cate stiu nu sunt asigurate decat pranzul si 2 colation...celor mici li se mai dauniste cereale, dar slabut,fara lapte, mai mult asa ,sa aiba o ocupatie ...cred ca tu esti norocoasa ca doamna aceea le asigura micul dejun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Dimineata puteti incerca si muffins facute acasa, am eu o reteta usor de facut si ff bune, langa o cana cu lapte. Sau castravete verde taiat feliute + rosie + 2-3 feliute de branza + ou fiert (pentru cine serveste), sau eu ii mai fac lui Matei (fac e prea mult zic, asamblez mai bine), o mini-prajitura, adica pun intr-un pahar mai mare ananas taiat cuburi, peste care pun iaurt (cateodata bio, alta data nu), iar deasupra cereale gen musli, rade baiatul totul. Sau omleta servita cu garnitura de legume verzi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ktrinel, da suntem norocosi, pacat ca ne mutam, daca nu ar mai fi mers tot aici inca un an. Despre doamna respectiva nu pot spune decat ca este un om extrordinar, cred ca ii va lipsi piticei, incerc s-o pregatesc si gand aude de gradi noua zice nu, stie ca V. nu va mai fi acolo, nu prea stiu cum sa fac, sper doar sa vina totul de la sine

Ana, merci de idei

Carmen, eu vreau reteta, Christine iubeste prajiturelele si sunt convinsa ca ar fi incantata.

Nelia, ce ai facut cu copiii ?

Cge, impresii de vacanta ?

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Interesant ce spuneti voi cu masa de dimineata. Insa noi avem copii de varste foarte diferite. Ce ii dai tu Ana mi se pare normal pt. varsta lui. Dar eu, Ktrinel si Ica avem copii mai mici.
Al meu la 2 ani , ii dau lapte dimineata, si uneori un biscuite de cereale heinz sau paine cu unt si cu miere( prajita painea) sau un croissant sau gauffre.....
Insa nu reusesc sa-i dau mai nimic cu proteine. cand simte gustul de carne scuipa. Am incercat si parjoale si hamburgheri....doar doar o manca ceva. Noroc de gradinita ca acolo se pare ca manaca mai bine.
Ica, pe site-ul CPE nu gasesti menu-ul?. Am gasit la mai multe CPE asa ceva.
Noi in graba de dimineata nu apucam sa-l facem sa manance. In 30 minute trebuie sa il scoatem pe usa. Doar laptele il bea cum trebuie . Si apoi la 9.30 are oricum un colation. Dar nu e consistenta.
Pe maine.
Plec acasa



[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Pot sa va aduc putin soare pe aici? Ca afara au fost numai nori toata ziua, iar pe aici pe sezatoare a trecut o tornada ...

Uitati citeva impresii din Corsica (ca raspuns la intrebarea de ce ne vom mai intoarce...). Ramin inca datoare cu detaliile pe PM.

Corsica este o destinatie de vacanta f.diferita de ceea ce in general noi numim “statiune estivala”. Motivul pricipal este legat de atitudinea corsicanilor fata de turisti: desi traiesc din turism nu cauta sa cistige mereu mai mult, ei vor sa fie lasati in pace si se lupta sa-si pastreze felul de viata f.patriarhal, care ar disparea repede daca insula ar deveni o destinatie turistica clasica (ca de exemplu Costa del Sol). Deci locuitorii insulei se opun oricarui nou proiet de dezvoltare imobiliara si folosesc bombele fara nici o problema pentru a impiedica pe cei care nu au inteles inca mesajul. In afara de capitala Ajaccio, majoritatea oraseleor sint mici, de stil mediteranean si rar vezi constructii mai recente. Cam totul se opreste la anii 60 – 70 dupa care nu s-a mai construit nimic. Acest lucru a permis pastrarea aproape intacta a peisajul extraodinar al insulei si a naturii salbatice, natura care nu este alterata de constructii fara limita ca in Spania.
Pe insula nu exista industrie, deci nici poluare. Nu exista trafic, pentru ca in final capacitatea de cazare este f.limitata. Alimentele, legumel e, fructele sint in general locale si au un gust f.bun. Oamenii sint prietenosi si primitori, daca nu depasesti masura si nu intervii in felul lor de viata. Inamicii principali sint promotorii imobiliari si francezii in general (mai ales cei din zona Paris-ului).

Cind ajungi in Corsica ai un sentiment ca toata viltoarea civilizatiei a ramas undeva departe si poti sa te bucuri de placerile simple ale vietii, fara fast si lux inutil. Cei care isi petrec vacanta in Corsica cauta in general liniste, frumusetea peisajelor, clima exceptionala, mincarea buna. De multe ori nu ai televizor deci nu stii ce se intimpla in lume, zilele trec fara stress, linistite si insorite. Lumea se saluta, chiar daca nu se cunoaste, intri in vorba f.usor cu vecinul de locuinta sau pe plaja. Copiii se joaca fara grija pentru ca nu sint decit putine masini, cateii se plimba pe plaja, nu este aglomeratie (exista mici plaji unde nu este aproape nimeni). Ziua este cald dar uscat, vara nu ploau aproape niciodata pe coasta (ploua in schimb la munte si de aceea nu exista seceta ca in alte regiuni mediteraneene si totul este verde). Cerul este albatru si marea turcoaz (si calda). Noatea in schimb este placut si racoare (datorita muntilor din jur), deci de multe ori (mai ales in iulie) nu ai nevoie de aer conditionat. In august este mult mai cald, si probabil ca si noaptea este mai dificil.

In mod surpinzator, Corsica este f.cautata nu numai pentru plaja si mare ci si pentru mersul pe munte (au virfuri de peste 2500m). Cea mai mare parte a insulei este acoperita de munti (iarna se face ski), de aceea soseaua principala este pe coasta, un drum f.sinuos si ingust, pe care nu poti merge cu mai mult de 25 km la ora. Deci cei care iubesc muntele sint aici la ei acasa, sint lacuri, riuri de munte unde se face rafting, plimbari pe magar pe carari abrupte si multe altele (noi sintem iubitori de mare, deci nu am facut multe investigatii in acest domeniu).

In final pentru noi mai este un mare avantaj : toata lumea vorbeste franceza si Antonia si-a gasit de fiecare data copiii cu care sa se joace. Anul acesta chiar s-a intilnit cu o fetita de acum 2 ani si s-au simti f.bine impreuna.

In localitatea unde am mers noi (Calcatoggia – Masorghia) avem absolut tot ce ne trebuie: complexul unde stam are piscina (pentru zilele cu valuri mari, cind Antonia nu a vrut sa intre in mare), aparatamentele sint chiar pe malul marii, cu o vedere splendida a golfului « La Liscia », sintem la 30 min Ajaccio (si de aeroport). Peste drum este supermarket, brutarie, farmacie, tutungerie, magazin « universal ». Daca vrei poti sa nu folosesti masina tot sejurul. La 15 min este un orasel mai mare Cargese, unde gasesti mai multe magazine, un mic port unde se pot inchiria barcute sau poti sa faci o plimbare pe mare cu vaporul.

Noi ne luam mincare gata facuta si proaspata de la un magazin; la 10 min cu masina, in fiecare zii mergeam dimineata si cumparam de mincare pentru prinz si seara (lasagnia, calamari umpluti, canelonii cu brinza sau carne, pui fript, ardei copti, cartofi la cuptor, vinete la cuptor, peste cu sos sau la cuptor cu legume, gratin de dovlecei), mai luam cirnati proaspeti, salam de mistret (superb), cotlete de porc, oua proaspete, o brinza corsa minunata, placinte si cite alte bunatati. Asa ca nu aveam grija mincarii si nici nu mergeam sa mincam la restaurant (care este cam scump). La desert am mincat mult pepene (rosu sau galben), caise, piersici, dar si inghetata. Au si prajituri f.bune (gen sarlota, choux-a-la-creme), cu gustul pe care il stiam de-acasa.

Sper ca am reusit sa prezint macar o parte din atuurile acestui loc absolut minunat (m-as muta si miine acolo daca as avea un venit asigurat). Restul il puteti ghici din poze...Sa mai adaug ca nu au iarna (decit la munte) ???


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
citat din mesajul lui Ktrinel

doar daca nu au patentat astia o alta reteta in Canada..dar in general cred se fac la fel peste tot ..

ia uite aici:
http://www.jurnalul.ro/articole/130338/

nici pate-ul nu «canta» prea bine...sorici si grasime la greu...dar ce vreti, asta e comertul...cine vrea sanatate curata...la cratita !

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)




Stiu ca in crenvusti compozitia nu este f.apetisanta, dar si noi mincam, in general simbata dimineata...Noi ii cumparam de la un magazin al unei fabrici de mezeluri "Salamico", care apartine unor nemti adevarati, chiar si vinzatoarele vorbesc nemteste iar mezelurile lor sint mult mai bune decit ce se gaseste in general aici la Montreal (indraznesc sa spun ca sint facute dupa retete europene). Merita sa incercati, nu veti fii dezamagite.
Adresa este:

Salamico
1980 rue Lucien-Thimens
Saint-Laurent, QC H4R 1L1

(514) 336-8711#8206;

Iar pate bun de ficat luam de la "Premiere moisson". Acum gasim conserve de pate de ficat si la magazinul Bucuresti, aduse din Romania. Sint f.bune (dar nu ma gindesc prea mult la compozitie ).

Mergi la inceput