Leoaicele DC*(18)*-Happy birthday
Raspunsuri - Pagina 7
catutza spune:
Daria , da-mi te rog retetele si la diplomat si la cel cu ciocolata
cand ai tu timp doar sa nu ma uiti
ca vreau sa fac o crema testata de cineva. Eu inca am noroc cu Bia ca ea tipa doar ca vrea tort dar inca nu stie de care sa ceara ![]()
Annie , am notat si reteta ta
sa ne spui cum a iesit tortul
Lilia , de la ce a scazut glicemia asa de mult? mi sa zbarlit pielea pe mine cand am citit
Multa sanatate la fata frumoasa si refacere rapida 
Daria , eu am gatit ieri supa de pui, iahnie de fasole si putina fasole batuta (mi sa parut prea multa pentru mancare) si azi fac un pilaf cu pulpe de pui...in rest nu mai fac nimic poate doar ceva dulce...as face o crema de zahar ars ca nu am mai facut de cateva luni si noua ne place dar sa vad totusi ce fac...
Cata si
Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
szivarvany spune:
Diplomat (reteta Lilianei Neciu dp culinar.ro
) o voi copia aici direct ca e bagata in alta reteta, am facut reteta asta de nshpe mii de ori:
Tort diplomat cu fructe
Necesare:
1 l lapte,1 l frisca,16 oua, 600g zahar,50 g gelatina,2 budinci (de vanilie, frisca sau banane, dupa gust-trebuie sa fie de culoare deschisa),cca 2 pachete mari cu piscoturi (eu folosesc Savoiardi) si fructe preferate (banane, portocale, kivi, zmeura, mandarine, ...etc)
Se pun la fiert pe aburi , laptele, budincile ,zaharul si ouale, amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca, apoi se la sa la racit.In timpul cat asteptam sa se raceasca crema, se bate frisca tare. Cand e rece crema, se dizolva gelatina in apa rece (atata apa cat sa se dizolve praful, nu mai multa), apoi se incalzeste (nu se fierbe).Se adauga peste crema racita si se amesteca bine.Apoi se adauga frisca batuta.
Intr-o cratita, de cca 5 l, se pune celofan inauntru, pe toata suprafata, apoi se aseaza fructele,aranjamentul pe care il vom avea pe tort.(e bine s fie deja pregatita atunci cand e gata crema) Adica, tortul il facem" cu capul in jos" in oala. dupa ce am asezat fructe, se toarna crema, de 3-4 cm, apoi se aseaza un rand de piscoturi, unul langa altul, dar nu chiar pana la peretele vasului , ca sa poata sa intre acolo crema, care tine tortul.Peste piscoturi, se aseza iar fructe, apoi crema si iar piscoturi, si tot asa cat te tine oala si crema.))
se inchide celofanul si peste fundul tortului si se pune la rece in frigider. eu l-am tinut minim cam 3ore si a fost destul de intarit..
Se scoate de la frigider, se desface celofanul de pe fund, si se intoarce pe o tava. Apoi se curata de celofan .
Catutza, poti face juma de portie daca ai si blaturi de tort.
Iese o bunatateeee.
Asta va fi torul alb cu Barbie
Crema de cioco e cam asa: 500 ml frisca se pun pe baie de aburi cu 500 g cicolata pana se topeste, nu e voie sa fiarba; eu folosesc Milka din`aia uriasa cu lapte :-) si se tipeste repede; o pui la rece si dup`aia o mixezi bine-bine, iese o bunatateee, moamaaa.
Anul asta voi folosi reteta asta cu cioco alba pt ornat torturile :-)
Ma scuzati ca am acaparat discutia si am pus retetele.
Deh, am mai fost facute o data, noi cele de la scutece, bucatarese
o fi un mare defect gatitul asta 
Cu mancarica ... mi-ati facut o pofta cu fasolea astaaa ... si ideea cu pilaful e super ok si si cartofi cu pui la cuptor merg :-)
Io tre sa fac 3-4 feluri de haleala, pun la caserole si fiecare isi pune ce vrea. Mancare din we dureaza pana miercuri, joi e zi de paste
, vineri oo sau cremvusti , sambata mamaligaaa 
Daria &
GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3 ![]()
catutza spune:
Daria , sautmana si-un piciot pentru retete
la anti talentul meu diplomatul nu va iesi in veci asa ca o sa fac crema de ciocolata ca e mult mai rapida si simpla
Daca tot suntem la capitolul mancare : cum faci tu pastele? Eu fac paste cu sos rosu in care pun carne, carnati si ciperci si cam atat. Da si mie retete poate mananca si Bia mea
Annie , tu cum faci pastele pentru Claudiu?
Cata si
Bianca-Maria(2.11.2005)
szivarvany spune:
Catutza,
cumpar pastele (penne sau tortellini)
cumpar sos dif marci si gusturi
la care adaug smantana, daca sunt albe sau rosii decojite la cel rosu
parmezan la plic :-)
Ce prefera Giulia: paste penne, al dente; sos: in ulei prajesc bacon cuburi micute, adaug sos carbonara sau 4 staggioni si smantana si gata, deasupra parmezan.
Daria &
Annie80 spune:
Fetele mele
tortul a iesit bun, dar tot am iesit sa iau crema ca nu mia ajuns si pt acoperit si ornat, si asa m-ati facut sa-l ornez, cum tot voi m-ati facut sa mai fac si eu ceva bun si dulce cu manutzele mele
Clau mi-a zis ca e cold, cand lam intrebat cum e ,
Daria, am copiat reteta,mie o pofta de diplomat, numai ca al meu sot nu papa frisca si restul de lactate asa ca mereu am facut cioco
Si zici ca se bate frisca apoi se adauga ciocolata topita?
Bun ca Giulia papa cu sos si carnita legume ceva, dar al meu vrea numai cu lapte, care
Mai as vrea un Light Blue de d&g
Catuta infierbant laptele pun pastele si fierb timpul indicat pe pachetul cu paste.
Am si poze la tort imi fac timp si le descarc si arat ( a iesit colapsed din cauza platoului mai mic)
dar pana atunci va invit la una bucata (sau mai multe daca doriti) si suculet rece 
danyalo spune:
Heloooo iaca ajunsei acasica...
catutza
finutzul meu e suuper miiic...sambata face o lunitza manca-l-ar nasica pe el sa-l manance...un papacios...greu cu coliceiii...offf... au inceput!e un dulcel!
Annie cum sa ma supar?? Doamne fereste!!!Ideea e ca nu sunt ale mele retetele:cea cu cioco e luata de aici de pe forum initial a aparut cu numele TORT STEAUA ( a fost facuta pt. ziua fratelui celei ce a realizat tortul) spre rusinea mea nu mai retin cine sper sa nu ma insel: adi 69 sau hildegard!!!
Apare in pozele mele... crema imposibil sa nu iasa..insa trebuie smantana dulce la Dorna din aia de 32 grasime... se lasa la rece si se face beton!
Tortul e delicios...eu i-l fac de acum 2 ani...si prima data l-am facut asa netestat la botezul nepotelului la dublu( reteta dubla) si a iesit suuper...se lingeau pe botic invitatii!!!
Reteta tortului diplomat e mai simpla...mie imi place ca tot asa...nu are ce sa nu iasa...si e relativ rapida...postez mai jos cele doua retete!
Daria- ia fa tu si niste analize amanuntite la ficat!![]()
Pe mine nu ma mai intereseaza gatitul... sambata plec la tara 2 zile( unde gasim mancare )
aduc doar niste peste si niste pasta de mici ( sa facem un gratarel)si cam atat! O saptamana nu o sa gatesc ca deh...plec in conced!
Eu azi am trecut prin Obor( poate fetele din Buc. stiti mag. de la parter cu jdemii de tzoale pt. dame) si mi-am luat cate ceva...ca deja am primit neste banutzi...
... deci: fustitza, o camasutza , balerini mi-am luat sambata..si gentutza!Cam mult au costat per ansamblu..dar o data pe an e ziua mea...asa ca nu se pune...si peste 3/4 din bani i-am primit!Restul am completat eu! Acum mai am de asteptat cadoul de la sotz...
el habar nu are ...nu se pricepe la cadouri...dar sper totusi sa fie ceva fain!
Fug sa fac ceva dulce pt. maine ... ma gandisem sa nu fac tort... ci 2 praji' f. bune..une super selecta/ fina : brownies cappucino si cealalta o praji' cu ananas( retetele le gasiti pe prima pagina a topicului Balbinei...la Bucatarie).Inchid acest mesaj si dau altul mai jos cu cele doua retete.
Va pup
dany
szivarvany spune:
Dany, iejti jmekera, te-ai scos cu papik in we

Annie, se pune ciucalata in frisca lichida pana devin omogene, apoi se raceste, apoi se mixeaza.
Mey, BlueLight e super fain.
Sa mirosi Mariage de la Gyvenchy, e ultima cucerire 
Daria &
danyalo spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=71819 - Brownies cappucino
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=97285&whichpage=24 -prajitura cu crema de ananas
TORT DIPLOMAT
20 g gelatina
5 oua
1 cutie compot ananas( eu pun chiar 2) si pun chiar si alte fructe din compot nu numai ananas
1/2 l lapte
1 lg faina
300 gr. zahar
400-500 gr frisca
300 gr piscoturi
punem ananasul la scurs, adica zeama in ceva si fructele in altceva
galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert cu o cana de lapte plus o lingura de faina. ac. compozitie se amesteca pana se ingroasa.
gelatina se am. cu zeama de la fructe..si se pune peste compozitia de mai sus amestecand din cand in cand.
cand e rece se amesteca cu frisca batuta spuma..si cu albusurile batute spuma.
gelatina pudra se am cu sucul de fructe si se intareste rpd se face ca o piftie tare deci treb lucrat rpd dar nu e complicat. Ideea e ca vezi.,...cand se intareste prea rau gata.
asaaaaaa... acum facem balotarea tortului
se imbraca o cratita cu celofam umezit piscoturile eu le dau putin prin suc de ananas (imi opresc zeama de la o cutie pt. piscoturi si cealalta o pun la gelatina) deci dau piscoturile doar pe o latura prin zeama pe cealalta nu ,si le asez cu partea nedata prin zeama in jos.
deci tapetez fundul si peretii cratitei cu piscoturi de fapt pe fund pun fructe... dupa imaginatia mea, apoi pun crema mai arunc niste fructe prin crema( din conserva) apoi iar crema si tot asa pana sus. Sus ...inchid tortul cu piscoturi
se da la rece pt. cateva ore la rasturnare, de aia trebuie umezit celofanul...sau data cratita cu putin ulei se trage de marginime celofanului.... pt. a usura desprinderea se rasuceste si se pune pe platou
si gataaaaaaaaaaaa
POFTA BUNA!!!
TORT BUUUUN de ciocolata( de pe D.C. )
Blat
9 oua
9 linguri de zahar
9 linguri de faina
esenta rom
o lingura ulei
200 gr piscot sampanie
Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul,se bate pana se topeste,galbenusurile se bat usor cu uleiul si esenta.peste albusurile spuma se toarna galbenusurile si se cerne faina.Se amesteca,se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe fund,se da la cuptorul preincalzit ,la foc mic .
Crema:
1 l frisca lichida Dorna rosie 32 % grasimi
600 gr ciocolata amaruie
Oprim aprox 200 gr din frisca lichida si punem la rece.
Restul se pune intr-un ceaunel(craticioara) se incalzeste se da deoparte si se pune in ea ciocolata maruntita,se amesteca pana se topeste ciocolata.Se da la rece pt minim 2 ore.
(eu fac seara blatul si amestec frisca cu cioc. iar dimineata termin tortul)
Sirop:
Se fierb 300 gr de zahar cu doua cani de apa pana se topeste zaharul,se adauga doua linguri de cacao,se fierbe pana se umfla,amestecand continuu.Se raceste si se pune esenta-rom sau ce doriti.
Ansamblare
Blatul se taie in doua,pe platou punem prima parte de blat,insiropam,intindem o treime din crema,trecem fiecare piscot cu o parte prin sirop(numai pe o parte sa nu se moaie prea tare)le asezam peste crema unul langa altul pe toata suprafata,intindem deasupra o treime din crema,asezam a doua parte de blat,intindem ultima parte de crema(din care lasam o lingura pt ornat pe margine)
Se da la rece.
Cele aprox 200 gr de frisca se bat cu 1 plic zahar vanilat si 1 intaritor frisca.Se Imparte in trei,o parte se coloreaza in albastru ,una in rosu .
Dupa ce s-a racit tortul,se scoate ,se deseneaza cu o scobitoare conturul stemei,se umplu cu frisca colorata ,se scrie cu cea alba.
Eu am folosit pt scris si pt stelute Crem Ole de la dr Oetker dar mi-a ramas multa crema si frisca colorata nefolosita..de aia ziceam sa impartiti in trei frisca si sa folositi si la scris...
Este un tort usor,insiropat si bun..
Sa aveti pofta !
diplomatul si tortul de cioco se afla intr pozele puse de mine in cap. trecut!
Lilia- ma bucur ca e bine fetita!Ce problema aveti cu casa??Vreti sa va luati cu credit??
Fug la trebi!Ciau...revin mai incolo...sper si cu pozici...poate spre noapte...ca eu asa obisnuiesc!
![]()
Dodo-pui spune:

Giul - 
Laurahadade - 

La multi ani!
Traiesc,azi dupa cca 2luni de senzatii de greata,rau si dureri de burta (cand mergeam sau stateam insezut)am aflat ca-s posesoarea unui "sac" cu lichid la nivelul de sac Douglon
Aceasta "minune" m-a facut sa cred ca-s insarcinata
.Sper ca dupa terminarea tratamentului sa apara si BB 2.
Azi am avut zi de "alergaturi" :medic,sediul Oriflame,distributie prod,iar mai pe seara o sa cunosc o "prietena virtuala"de pe forum.

Blogul lui Bogdan-Andrei
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
Doamne ajuta!
catutza spune:
Gabi , multa sanatate! te asteptam cu vesti mai bune 
Daria , tu la crema aia de cioco parca nu ai mai insiropat tortul, nu? iese multa crema la cantitatiele astea? adica-mi ajunge sa umlu un tort rotund normal?
Dany , sa porti sanatoasa hainutzele! de unde au luat balerinii, cu cat?
sa va arat ce am primit in avans de la soacra
Margele
Cata si
Bianca-Maria(2.11.2005)