Mamici de pepenasi de iulie - august 2008 (117)
Raspunsuri - Pagina 5
gallyb spune:
Am promis ca scriu si eu povestea prin care am trecut.
La mine erau picioarele umflate c-am de vreo 5 saptamani si nu exagerez erau foarte, foarte umflate, aratam ca un elefant. Doctorita mea tot imi spunea sa urmaresc tensiunea mereu.
Pe 7 iulie pe la orele 17:00 am vazut asa niste stelute albe in fata ochilor, care au disparut foarte repede. Mi-a luat sotul tensiunea, era 13/9. Nu prea mi-a placut, dar am zis sa asteptam. Pe la 22:00 aveam deja 17/11 si eu nu aveam nimic, nu ma durea nici capul, nu aveam ameteli...
Am sunat medicul, mi-a spus ce sa i-au. Si cu tot cu medicamente la 2:00 era 14/9, asa ca am luat bagajul si am ajuns la spital, unde am ramas internata.
Marti sub medicatie a scazut tensiunea, era stabila, analizele erau foarte bune, doar proteinurie un pic, ma bucurasem si eu... De fapt eu mi-am dorit din tot sufletul sa nasc natural, ca daca vroiam cezariana se rezolva de luni noaptea.
Miercuri, pe 9 iulie, nu aveam chef sa mananc nimic dimineata, eu care mancam de spargeam pana atunci, nu gluma. Am mancat totusi un iaurt si atat. Tensiunea iar incepuse sa creasca. Pe la 10 :00 a venit doctorita pe la mine si ma intreaba ce fac ? Si eu zic bine, eram chiar bine dispusa, radeam, nu aveam nici o treaba, desi pana marti seara plangeam incontinuu, nu stiu singura de ce plangeam. La care ea imi spune : Tu faci bine, iar fetita ar putea suferi, in 10 minute intram la cezariana, anunta-l pe sot.Tensiunea iar creste si ai proteinurie foarte crescuta, nu avem timp sa asteptam.Am crezut ca mor in acel moment, am inceput iar sa plang, sotul nu raspundea la telefon, eram disperata… Am dat in sfarsit de sot, care a ajuns repede la spital.
La 12:00 am intrat in sala de operatii, mi-au facut anestezia si nici nu am apucat sa gandesc ceva, ca la 12:10 s-a nascut mogaldeata noastra mica – Xenia. Mi-au aratat-o, dupa care au luat-o la verificat. Plangea saracuta de ea. Am avut 2900g, apgar 9 la nastere si 10 la 5 minute. Dupa care am pupat-o si au dus-o la bebelusi. Plangeam de fericire, ma simteam cea mai fericita mamica din lume. Nici acum nu imi vine sa cred ce comoara nepretuita am. Sotul a vazut cum a decurs operatia, era in sala alaturata si se uita pe geam.
Seara pe la 20:00 mi-au adus-o la alaptat, spre marea mea mirare incepuse sa curga cate ceva si eram foarte fericita. A doua zi de la nastere, am fost mutate in salon impreuna. Imi era greu sa ma misc, dar ce nu face o mamica fericita pentru copilul ei.
Vineri deja eram gata de externare, dar din cauza tensiunii mele am plecat acasa sambata.
Multumim lui Dumnezeu ca s-a terminat totul cu bine, suntem o familie fericita si implinita alaturi de ingerasul nostru scump.
Ma tot uit acum la fetita mea si tot nu imi vine sa cred ca o am. E cel mai frumos dar pe care l-am avut vreodata.
Asta a fost experinenta mea cu nasterea. Nici acum nu-mi vine sa cred ca am facut cezariana, eu care vroiam sa nasc natural si fara nici o anestezie. Eu imi doream 4 copii, acum nu stiu... s-a spulberat visul meu...
Xenia (9.07.2008)
dr_anca spune:
Scriu si eu cate ceva dupa ce am citit in diagonala putin. Sara mea este cuminte si sper sa nu o deochi Doamne fereste desi are azi 6 zile doarme noaptea cate 5 ore pauza de masa apoi iar vreo 4 ore daca se lumineaza. Cand am ajuns sus la bebei toate asistentele o cunoasteau de ce rea fusese si cate tipete indurasera de la ea si tot o dojeneau sa nu ma sperie dar in brate la mami e o dulce.
Multumesc tututror si lui Diarux mai ales pentru frumoasa poezie care mi se pare super si mie si sotului.
Am intrat putin in panica a 4-a noapte cand aveam sanii pietroi si am plans de durere cand am folosit pompa dar a trecut si cu sfaturile dr. care mi-a spus ca atunci cand ai furia laptelui pana se stabilizeaza suptul lui bebe se limiteaza la maxim aportul de lichide si dupa fiecare alaptat se foloseste pompa. ma gandesc poate foloseste la cineva sfaturile astea ca la mine au mers.
La noi e zarva mare musafiri peste musafiri asa ca timp de forum nu prea exista
As fi preferat sa nasc natural dar pana la urma nu mai conteaza cum ajunge pe lume miracolul cand vezi un omulet mic, sanatos si strambacios parca nu mai conteaza nimic.
Va pup !!!!!!!
Anca mamica de Sara-Stefania
diarux spune:
CARMENELA, dragutza de sor'mia, numai de framantat paine nu m-am mai apucat acum! oricum nu aveamdrojdie in casa. si in caz de cava, il trimiteam tot pe bietul barbacmiu pana jos. ca in cele din urma avea sa na doboare foamea pe amandoi. Pranzul l-am luat la ai mei. Mama sa traiasca saraca! a gaiti si ne-a chemat l;a ea. Stam la o statie de autobuz distanta. si cand am intrat in casa, pe usa de la bucatarie era un bilet roz pe care scris mare "RESTAURANT- CA LA MAMA ACASA" si dedesubt meniul complet, inclusiv desertul si baututrile. mai putin pretul.![]()
![]()
![]()
Asadar, cine n-are mama, sa-si cumpere!!!
INA C bine ai revenit. deci sa prestam o poezica asadar!
DR_ANCA welcome back! Deci am avut dreptate ca este si STEFANIA. m-am contrazis cu fetele. nu stiu de unde stiam, poate de la vreo semnatura de a ta, dar poezica mea era schitata cu numele asta.
oricum, sa va traisaca puisorii !!!!
Ruxandra
35+ in asteptarea lui
bebe Andrei Tudor
AMR 5 SAPTAMANI 

poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
diarux spune:
GALLYB ce ai mai tras si tu. tensiunea asta...Bine ca acum e bine.
Ruxandra
35+ in asteptarea lui
bebe Andrei Tudor
AMR 5 SAPTAMANI 

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
truli-luli spune:
Gallyb ma bucur ca totul s-a terminat cu bine si acum o aveti pe printesa scumpa alaturi de voi.
Diarux si Carmenela sunteti tare simpatice amandoua. Dialogurile voastre ma binedispun mereu. va
pe amandoua zuzelor.
A venit si randul meu la depresat zilele astea. E o combinatie de oboseala cu lipsa de chef si nemultumire care duce la scantei si reprize de plans. Noroc ca ma suporta barbatul....inca. Bebeloiul e tare jucaus. Sqarcina trecuta m-am speriat pe final ca nu mai prea misca bebelina, dar acum face niste permutari prin garsoniera de zici ca muta mobila.
Noi vineri am fost la un chef cu cei de la job, am dansat si eu de vreo 2 ori pana m-am prins ca se cam uita lumea speriata la mine si a inceput sa ma necajasca spatele. In schimb l-am convins pe tati sa ne faca neste poze ca prea m-a uitat aparatul de fotografiat sarcina asta. Asa ca daca vreti sa vedeti o balena de 38+ de saptamni ne gasiti pe picasa. In poze sa stiti ca nu e un baietel in rochita ci e Ana mea pe care am tuns-o periuta din cauza caldurii si a lipsei ei de cooperare la capitolul pieptanat +prins clame in par. Eu sper de la anul sa le accepte ca prea imi plac zulufii ei.
Gata, fug ca tot da sotul tarcoale la calc.
Sper sa auzim curand vesti bune despre Darius.
Cami
37s+ cu
si
ANA (17.08.2005)
poze Ana
varsta Anei
diarux spune:
Inca ma straduiesc cu poezica pentru INA C.
TRULI-LULI pai ne-am gasit si noi, ce sa facem!
daca esti depresata, "zuzele" te invita calduros sa participi la dialogurile deloc arisotelice. Daca se apuca nebu' de sor'mia CARMENELA sa-ti povesteasca de calu'ei...sau de soacra personala....dai in isterie de atata ras. sau oi fi eu cu capu' rau de tot???
Ruxandra
35+ in asteptarea lui
bebe Andrei Tudor
AMR 5 SAPTAMANI 

monalac spune:
cine ne adauga si noua la listuta?pe bebe il cheama andrei codrin si a avut la nastere 50cm.multumim.
INA C,felicitari!sa ti traiasca bebelul si sa fie sanatos!
sisisailberg spune:
Felicitari mamicilor care au nascut, sa va traiasca si sa fie norocosi si sanatosi.
La mine AMR 5 zile, am niste emotii groaznice!Oricum mult a fost putin a ramas nu? Nasc pe 1 august cand va fi eclipsa totala de soare.Mai naste careva pe 1 august?
diarux spune:
sa vedem ce a iesit...
INA_C n-a mai dat vesti
si s-au inventat povesti.
Fetela si-au pus problema
daca nu i-a sosit vremea.
Ba c-o fi..., ba c-o pati...,
Uite ca INA sosi.
Acolo la Botosani,
unde sta ea de multi ani,
si-a gasit prietene,
amintiri sa depene.
Calciu -n sarcin-a luat,
pe final, s-a saturat.
Cu citate intelepte
ce-au fost pilda pentru fete.
Si-acum are un puiut
ce se numeste VLADUT.
Ii uram sa ii traiasca!
Sa vina sa povesteasca!
Ruxandra
35+ in asteptarea lui
bebe Andrei Tudor
AMR 5 SAPTAMANI 

diarux spune:
INA daca esti tu draguta sa ma lamuresti cu datele tale personale, ca sa scriu pe "fisa personala" din "dosarul" cu poezici.n-am data nasterii tale si nu stiu daca pe bebe il cheama si Victor, ca in listutza de aici asa apare.
Ruxandra
35+ in asteptarea lui
bebe Andrei Tudor
AMR 5 SAPTAMANI