Mamici de pepenasi de iulie - august 2008 (117)
Raspunsuri - Pagina 18
Carmenela spune:
Pup fetele din nou,
Ma bucur ca povestioara mea v-a inseninat zilele, cand mai vreti....mai am...o gramada..... Cred ca am fost tare toanta la viata mea...desi eu ma credeam super cool la vremea aia....de am numa' povesti din astea....
Imi pare tare rau sa aud de Camy si de noua ei problema.... Sper sa scape in curand de toate si sa se bucure de bebelonisul ei....
Dia, cum noi vorbim pe mess "cuait" des as zice.....stii parerea mea despre problema ta inducere versus cezariana...
Acum...cu intrebarea cealalta.....aia cu "expulzia" tuturor cele....noua la curs ne-au zis ca e cea mai normala chestie si sa nu ne facem probleme....ca 80% din mame "patesc" asta... Indiferent daca ai facut clisma sau nu.... Doctoreasa zicea ca ginecologii sunt super relaxati in privinta asta.... Asa ca relax si voi... Eu nu intru in clubul asta (mama.....un club "nashpa" pe care il ratez - ce minune!)caci si deoareshce fac cezariana... Oamenii ne-au explicat foarte clar de ce se intampla asta, cum ca bebeul preseaza atat pe rect cat si pe vezica, mai ales cand iese....asa ca...oricat ai fi de goala.....ceva-ceva tot mai e.....si te cureti atunci... Dar, tot doctoreasa zicea ca atunci cand nasti iti pasa atat de putin de treburile astea....ca parca ai face asta zilnic...In plus.....probabil daca ai epidurala, tu nici nu simti ca faci (asta zic io, ca o necunoscatoare...)....Ha, ha, ha....
Felicitari noilor mamici, sa va traiasca printii si printesele..
Cristina....si eu sufar pentru lupa..dar azi am vazut o luminitza la capatul tunelului...in sensul ca dupa 2 saptamani a fost prima data cand a iesit afara cu coada sus...chiar daca nu isi punea piciorul jos.....si era incantata de ea.... Mititica...sper sa isi revina.... A avut o viata tare grea... A aparut pesantierul nostru la cateva luni....batuta si plina de rani de bata...ingrozita de tot... Am inceput sa ii dam papa si s-a atasat de noi...dar saraca si acum daca te duci brusc spre ea fuge in prima secunda...Abia dupa ce vorbesti cu ea isi revine... La cateva saptamani dupa ce misuna pe aici a dat masina prima oara peste ea...I-a rupt 2 labe de am zis ca nu mai are picioare...asa stateau.. de fapt...a aruncat-o in aer, apoi a trecut peste ea si am crezut ca a murit...cand sa mergem sa o ingropam....a dat din coada la noi...Iti dai seama cat am plans...Saraca..la ce dureri avea...mai avea putere sa dea din coada... Am operat-o sa ii reparam picioarele....si s-au reparat....Si acum ...asta.... Cainele asta e iubit tare de DD daca scapa din toate astea...Iar psihic...ma mir ca mai e normala...dupa cate a patimit...
Eh..deci am si povesti din astea.... daca v-am depresat...tzarrrr...si pac o povestire cu natangi... Propunerea sor-mii Diarux e ok...daca se voteaza sa nu deranjez.... Si nu, sor-mia...cand te-am intrebat daca ai visat toate detaliile in legatura cu incuscrirea noastra...m-am referit la alea picante...de am zis io ca o intreb pe fii-mea! Ca alea in care noi scapam de datorii......puahahahahahaaaaaa.....ca sa fiu esplicita...Iar vanata esti pe forum...dar bine ca nu esti si vanata (adica a se intelege nu leguma...ci culoarea...)
Va pup pe toate.
Decat o viata ca o capra, mai bine o zi ca un leu...
36+ cu o bebelina luptatoare si incapatanata...
Carmenela
anaxena spune:
dana81 stai linishtita ca dc expulzezi totul nici nu vei shti,nu-tzi zice nimeni!!!si sunt sigura ca sunt obishnuitzi!
Ana-Maria
de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
bujo spune:
Salutare gagici. Bai da greu mai reusesc sa intru. Bb Filip park incepe sa se dea pe brazda. A inceput sa mai doarma noaptea, cu mici exceptii cand il chinuie colicii. Saracutu, mi-e asa o mila de el.
Vorbeati de lapte. Io in prima zi acasa am facut furia laptelui daca va amintit. Dureri frate, si noduri garla. Dar dupa masaj indelungat prestat de je, mama si sotu (ca ne amorteau mainile la toti) si muls cu seringa (seringa normala nu pompa tip seringa) reusesc sa desfund canalele finaly
Acu curge garla, ca la vaci cum zice Boti. Am muls odata complet ca sa vad cat e si am scos 260ml, asta la vreo 5 zile de la nastere. La inceput papa si formula completare, acu doar san, direct mufat. Papa de-i iese si pe nas, nu cumva sa ramana fara. Ce ma bucura e ca nu sta mai mult de 20 min la supt. TRage repede ce-i trebe si apoi cade lemn tanase. Am facut proba cu cantaru si papa in jur de 80ml. cateodata mai mult cateodata mai putin. Daca vreti va spun cam act ar trebui sa pape, dupa cum ne-ea zis dr:
-la 1 luna - 7 mese/zi x 100 ml
-2luni - 6 x 110 sau 120 ml
-3luni - 6 x 130 sau 140 ml
-apoi - 6 x 150 sau 160 ml sau 5 mese x 200 ml
Cu sughitu si noi avem probleme, ori dupa ce papa, ori cand schimba temperatura. Ii trece de la sine.
Nu mai stiu cine zicea ca bb a vomat jet. E ff important sa nu-l manevrezi dupa ce papa. Stiu ca face kk in timpul suptului dar e ceva perfect normal, il lasi asa pana la masa urmatoare ca nu se intampla nimic. Asa ne-a zis si la cur si dr pediatru. Si io am fost tentata sa-l schimb imediat dar mai rau faci, i se goleste stomacelu daca vomita, trebe alaptat iar, apoi iar kk si intri intr-un cerc vicios. Daca tii mortis sa-l schimbi, asteapta macar juma de ora de la alaptat, asta daca nu doarme deja.
Buricu noua ne-a cazut abia ieri, la 10 zile. Noi l-am curatat cu alcool daca erau secretii si in rest nimic. Am facut baie din prima zi si n-am ferit buricu. Nu s-a intamplat nimic.
Zilele astea am avut non stop musafiri si am fost varza amandoi, bb agitat si cu colici, io obosita si stresata de atatea sfaturi binevoitoare de park io as fi handicapata si habar n-am sa tin macar copilu in brate. Sa nu mai zic ca se inghesuiau toti sa-i bage bani in san desi le ziceam sa bage sub saltea ca nu-i igienic, cik asa se face
Ca la nebuni frate.
In concluzie laptic avem si sper sa nu-l pierdem ca va vad ca va plangeti de asta.
Burta am avut si io ca o pleasca dupa nastere, nasoala rau, acu a inceput sa se retraga fain. Eram dezamagita ca nu dadusem jos decat 5 kile din care Filip a avut 4
Dar acum am dat 11 kile jos, la 10 zile. Beau multe lichide ca mor de sete non stop iar de papa mai mult chinuit ca n-am foame, mai mult cand imi aduc aminte sau cand se ia lumea de mine.
Diarux iti multumesc din suflet pt poezica
Ankuta imi pare rau daca nu ti-am raspuns, uit complet de tel dar insista. Pe net nu stiu cand reusesc sa intru, si daca pot sa-ti dau informatii, cu placere.
Ma tot intreb ce face Camy, am zis ca o sun azi mai pe seara, dar m-am gandit ca mai bine maine ca o fi vraiste saracuta. Doamne ajuta-i pe amandoi
Va pupic si sper sa intru mai des, eventual sa povestesc si io cum fu cu nasterea.
bujo mami de Filip
album de nunta
bb stuff
gandacelu
diarux spune:
ANAXENA da, stiu, dar tu ai facut 40 de saptamani si nu mai venea MARIUCA. eu stiu daca la mine o fi bine????
Ruxandra
35+ in asteptarea lui
bebe Andrei Tudor
AMR 5 SAPTAMANI 

poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
diarux spune:
CARMENELA acu te citii , sor'mia! eram cu o pagina in urma. Biata LUPA!!! o luptatoare si ea! prefer povesti de alealalte, soro! la care rad ca toanta!!!!
azi au reinnoit astia mici mormantul pisicii. I-au pus alta cruce, alt pomelnic, alta coliva. nu stiu cine le tot ravaseste munca pe acolo, dar ei cu mare rabdare o iau de la capat. Numai ca, surptiza, aud azi conversatie la ei (dupa ce m-au impresionatara cu slujba de odihnirea sufletului bietei pisici).Ala mai mare (pana in clasa a 4 a adik) o intreba pe une din fetite (mai mica decat el, evident)daca stie sa sarute cu limba!!!!

Oare am imbatranit eu asa de tare?????
nu am pofta de mancare. as vegeta toata ziua. si dac nu mananc nu imi mai este rau ca inainte. ce o fi cu mine????si am o senzatie de usoara durere de stomac.de vreo 2 zile. nu tare, dar cat sa ma sece usor si sigur.
BUJO la tine as mai fi tot scris...ca aveam ce! da m-am optit la timp, ca faceam o balada. 
RALU apoi daca e asa cu clisma...sa facem, dara! de mai multe ori!!!
Ruxandra
35+ in asteptarea lui
bebe Andrei Tudor
AMR 5 SAPTAMANI 

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
diarux spune:
eu ma retrag. somnic usor si vise placute!!!
Ruxandra
35+ in asteptarea lui
bebe Andrei Tudor
AMR 5 SAPTAMANI 

marimar spune:
anaxena, la tine a mers usor cu inducerea ca tu deja aveai contractii pregatitoare de ceva vreme, aveai 40 de sapt si probabil era deja pe vine Mariuca ...
diarux, incearca metode naturale cu citeva sapt inainte de inducere, ca sa se inmoaie colul: sex de citeva ori pe zi, zilnic
( ca doar e demonstrat stiintific, cum mi-a zis mie dr
), mincare picanta cit incape, ananas cit incape si plimbari lungi... si poate poate o fi mai usoara inducerea....
eu miine la 8 am programare la spital sa vedem cum stam....
sper sa dorm macar noaptea asta ca lumea
40 sapt + 4 zile
-------
vine bebe 3, surpriza
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
diarux spune:
MARIMAR ms de sugestii,. oricum voiam sa le incerc, au n-au efect...macar sa fiu impacata. treb sa-l mai ocnving si pe barbacmiu! 

succes maine la spital. poate nu mai vii 2 in unu. 
Ruxandra
35+ in asteptarea lui
bebe Andrei Tudor
AMR 5 SAPTAMANI 

Caprioara spune:
Fetele, intru si io rapid sa raportez ca am fost la pediatru la vizita de 2 saptamani. Avem 3300g, iar la prima vizita (acum 10 zile) aveam 3000g. Cel mai putin am avut 2940g in maternitate. Io imi faceam griji daca am luat destul in greutate, dar doctorul s-a declarat multumit de cum se prezinta Ilinca
.
Chestia e ca am uitat sa intreb daca mai dam la buric cu ceva, buric care noua ne-a cazut la o saptamana si o zi (iar la Matei a cazut la 4 zile). Specific asta ca vad ca sunt fete care intreaba.
Si am uitat pentru ca m-am zapacit de tot din cauza unui obicei cel putin ciudat al Ilincai, pe care l-a aplicat fix cand o cantarea doctorul. Mai, cand are mainile libere, isi infige o manuta in ciuf (in crestet, unde are un vartej), si se trage singura de par, dar cu o forta incredibila, si evident urla de durere. Si ma chinui ceva sa-i desclestez degetelele din par
. Apoi da-i si maseaza-i locul traumatizat si incearca sa o linistesti... Ati mai patit careva asa? Din cauza asta chiar nu o pot lasa cu manutele libere
.
Ruxandra, mai, cu scapatul de kk la nastere, e ceva normal. Nu stiu daca la Matei am patit-o ca nu mi-a zis nimeni atunci, dar la Ilinca sigur da. Acum mi-a zis doctorul ca am murdarit-o un pic de kk pe fata
, si eu m-am mirat ca nu am simtit, iar el a zis ca-i ceva normal si ca asa e, nu simti cand se intampla.
Am fugit, va urez nopate buna.
pup you all,
Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si de Ilinca (14.07.2008)
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
poze Ilinca, burtica si lucrusoare Ilinca
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
Tecky spune:
Ce mai faceti fetelor?Sper ca nu m-ati uitat.
Nici nu-mi dau seama cat de repede trece ziua si cand vreau sa intru pe calculator intervine ceva tot timpul.
Imi pare nespus de rau pt. Camy ca a tb sa fie operata din nou.Sper din tot sufletul ca bb Darius sa se insanatoseasca.Am fixat si noi botezul pe 27 septembrie si vom avea 2 nase:cea de la cununie si o prietena de-a mea.
Diarux si mie mi-a fost declansata nasterea pt ca ajunsesem la termen si mi se rupsese doar membranele interne nu si cele externe.Nu m-a durut absolut NIMIC!Iti recomand cu incredere inducerea!
Dara si fetita mea doarme cand o scot afara,in masina.Numai acasa face ce vrea ea.![]()
Ankalaura ce de planuri interesante aveti pt vara aceasta.
Boti felicitari pt primul drum cu masina.
Dana clisma se face inainte de nastere si nu e deloc ceva dureros sau neplacut,cel putin la mine asa a fost.
SUN ce frumos ai povestit ca a baut vin Thea.
Sa stii ca mi-a scazut mult lactatia si am bagat-o pe Raluca si pe supliment,nu vroiam dar nu am avut ce face.
Cristina mai ai si tu un pic si il vei tine pe Mihaita in brate.
Va las ca ma duc sa-mi hranesc puitul.
Va pup si voi incerca sa scriu mai des.
Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA