Gradinita Joe Kindergarten - sect 3 - stie cineva?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Maria,

In mod normal as multumi oricui imi deschide ochii asupra unei situatii din care fiul meu are de suferit.

Insa, in acest caz, tu pui problema putin gresit. Te rog sa revii cu informatii mai clare si mai precise ca sa stim ce avem de facut.

Subscriu la tot ce a spus Sorana despre calitatile gradinitei. Nu am timp acum sa detaliez toate aspectele care sugereaza ca lui Matei ii merge bine acolo.

Daca ai vazut ca un copil este lovit, ai anuntat mama copilului? Ai reclamat la directoare? Eu as fi facut-o si, in secunda 2, oricat de greu ar fi fost, imi retrageam copilul.

Daca fiul tau (sau fiica ta, nu esti f precisa nici aici...eu cred ca ai baietel) a avut pete pe piele de la mancare...care a fost diagnosticul? Spune-ne te rog de la ce a suspectat dr ca s-a imbolnavit. Daca a facut-o in mod repetat inseamna ca era o problema serioasa. Eu daca ma confruntam cu asa ceva, incepeam prin discutii cu gradinita, continuam cu organizarea comitetului de parinti pentru a verifica meniurile si a face inspectii inopinate (stiu de la colegi ca in alte gradinite se fac) si as fi ajuns chiar la a cere permisiunea gradinitei sa ducem mostre de mancare la analizat. Sau pur si simplu retrageam copilul.

Ca fructele sunt date direct de la frigider e o chestiune de obiceiuri alimentare. Daca-i asa, atragem atentia sa nu se mai intampla. Nu as da cu pietre numai pentru asta.

Spui ca doua educatoare si-au depus demisia....Da, luni cand ne-am dus am constatat ca al meu copil are alta educatoare, in cursul zilei am aflat si de cealalta.

Insa, Maria, tu detii deja mult mai multe informatii decat noi. Ne-ar prinde foarte bine sa vii cu detalii si, de ce nu, cu o propunere: cum facem sa rezolvam situatia? Comitetul de parinti poate face multe.

Asteptam raspunsul tau. Te rog gandeste-te ca nu e placut ca un parinte sa afle astfel de lucruri si, sincer si fara suparare, iti atrag atentia ca e destul de urat sa faci asta fara un fundament real. Pentru ca acum eu (si alti parinti) stam cu un stress. Intr-adevar, sper din toata inima sa fie unul inutil. Dar la fel de tare as fi preferat sa nu fie deloc.

Va doresc o zi buna tuturor. Astept si alti parinti implicati sa ne spuna ce stiu.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0571 spune:

Sorana,

Te rog sa ma scuzi, am confundat-o pe Monica cu alt copil.

Si eu sunt foarte multumita de gradinita.
N-am sa mai insist pe tema asta, s-ar putea sa-mi fac griji fara motiv.
Sper ca noile educatoare, sa fie la fel de adorate de copii, precum cele care au demisionat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Maria, nu-i problema.
Ma miram ca o stii asa bine pe Monica tinand cont ca noi am inceput gradi anul asta, in septembrie daca am fost o saptamana in total si in ctombrie am mai lipsit o saptamana ...
Cu exeptia fostilor colegi de la gradinita anterioara si a copiilor care stau in bloc cu mine, eu de-abia mai recunosc unu-doi copii din grupa Monicai ...

Ce sa zic - Monica o placea pe fosta ei educatoare, om vedea cum o fi urmatoarea, momentan sunt cu directoarea, pe care Monica o place ... Monica o place si pe Ramona, pentru ca o saluta in fiecare zi adica Ramona pe ea . De fapt Monica nu e greu de multumit, e comunicativa si se ataseaza usor de oameni, singura cerinta e sa nu se tipe, daca se tipa s-a incheiat prietenia, dar pana acum nu a fost cazul. Daca e laudata e si mai fericita si se pare ca e laudata suficient de des - asa ca e incantata.

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Maria,

Ceea ce ne-ai spus e grav: ai vazut sau nu o educatoare lovind un copil?
In opinia mea daca ai vazut fie si o singura data un astfel de incident, e grav si trebuie facut ceva. Te admir ca poti incerca sa nu-ti faci griji ... eu nu prea pot...

Deci?

Mina si

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna2000 spune:

Si eu am avut baiatul in aceasta gradinita si l-am retras de curand.De ce?
Eram intr-o dimineata si schimbam copilul jos.Dintr-o data s-au auzit de sus tipete.Ramona cred ca batea un copil , am auzit doar numele de David.In acest timp a intrat d-l Joe (sotul directoarei) , care a urcat imediat si decat s-a auzit ciocanit in usa si tepetele au luat sfarsit.Pe moment nu am realizat gravitatea faptei .Am stat de vorba cu niste parinti si ei,ca si voi,nu au crezut nimic din ce am spus.Atunci am luat masuri singura.Mi-am retras copilul de acolo.Vad ca si alti parinti au observat aceste lucruri.Tind sa cred ca asta se intampa des si totul e stiut si acceptat de directoare.
Am intrebat copilul de cele scrise de voi si mi-a confirmat ca alti copii sunt batuti de ea,pedepsiti,pusi sa faca genoflexiuni pana nu se mai pot ridica.
Ati spus ca nu sunt primiti copiii bolnavi.Eu mereu am fost primita si in fata mea alti parinti aduceau copiii cu antibiotic dupa ei si-l dadeau educatoarelor,ingrijitoarei,etc.
Chipurile copiii sunt izolati.Unde,la 2-3 m de ei intr-un colt?
Am avut probleme si cu mancarea:voma,pete pe corp.Am zis ca sunt eu exagerata,dar vad ca li se intampla si altora.Nu e de mirare,atata timp cat portarul face aprovizionarea de la colt(l-am vazut personal).Din ce stiu eu,o gradinita trebuie sa detina certificat de calitate a produselor in cazul in care au copiii probleme.
Nimeni nu are dreptul sa-mi atinga copilul,indiferent de ce a facut.Cine nu I-a in seama cele spuse inseamna ca nu-I pasa de copilul lui.Chiar daca nu I s-a intamplat pana acum copilului tau,poate fi oricand urmatorul .
E greu sa crezi ce se intampla atata timp cat directoarea pare o sfanta, "doamna RAMONA" joaca excelent,ai senzatia ca o intereseaza totul despre copilul tau,dar in realitate sunt niste prefacute.
MARE ATENTIE! Din partea mea numai BILE NEGRE pentru aceasta gradinita!

Mergi la inceput

Miruna - evident ca fiecare mamica ia in seama astfel de informatii, macar ca semn de intrebare.
Daca aveam un copil mai mic probabil ma ingrijoram mai rau. Fetita mea este mare, suficient de mare pentru a ma baza pe ce spune si pe pe felul in care se comporta.
Nimic din ceea ce spune nu pare in neregula. In plus e clar mai sigura pe ea de cnad e aici, mai vorbareata, mai deschisa.
Si in plus ea o place si pe d-na Directoare si pe d-na Ramona. Si nu place chiar pe toata lumea, adica la fosta gradinita era o educatoare (nu a ei) pe care n-o placea "pentru ca tipa la copii" si era vizibil stresata de Directoarea de acolo.

Probleme de la mancare nu am avut. Fi-mea raporteaza ca ii place mancarea, uneori cere supliment. Aprovizionarea "de la colt" - poate in cazul in care le lipsea ceva, altfel mi se pare logic sa se aprovizioneze dintr-un supermarket ieftin, in mod sigur e mai scump "la colt". Gradinitele sunt obligate sa aiba certificat de calitate de la vanzator? Nu stiam asta. Dar supermarketurile dau asa ceva? Nici asta nu stiu. Oricum la ce mananca acasa nu am niciun certificat de calitate. Daca ar face ceva de la mancare eu n-as fi sigura de unde i se trage. Pentru ca mananca la gradi, mananca acasa, mananca in diverse restaurante sau fast-fooduri. Nu cred ca as putea fi sigura de provenienta "alimentului vinovat".

Acuzatia de lovire a unui copil este grava. Miruna tu ai auzit de jos tipete. Deci nu stii ce s-a intamplat - poate si-a prins degetul in usa? Mai spui ca nici alti parinti n-au crezut, ma intreb de ce ...
In afara de plansetele de la grupa mica la inceputul anului eu n-am auzit tipete ... D-na care o ia pe Monica zicea ca o data un copil a cazut cand cobora scarile, la ultima treapta. Mie mi se pare ca asta se poate intampla si cand e cu tine, nu numai la gradi.

Oricum probabil tu ai luat decizia cea mai buna pentru voi - retragerea copilului. Daca nu ati gasit inca alta gradi - bafta.
Eu inca cred ca pentru noi decizia cea mai buna e sa ramanem, si nu pentru ca nu-mi pasa ci pentru ca Monicai ii e bine aici.

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna2000 spune:

Sorana, daca nu crezi nimic din ce spunem noi,daca ti-e nu ti s-a intamplat pana acum ,asta nu inseamna ca noi aberam,asta nu inseamna ca totul e ok.Ai dreptul sa crezi ce vrei.Ai zis ca eu nu am vazut nimic,deci nu stiu ce s-a intamplat,dar Maria a vazut cand a fost lovit un copil si tot nu ai crezut-o.In mod sigur nu esti o mamica sau ai niste interese de aperi cu atata inversunare ac gradinita.In mod sigur nu vrei sa stii adevarul.Asteptam parerile celor care li se pare ceva suspect,celor care au trecut prin ceva neplacut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miruna2000
dar Maria a vazut cand a fost lovit un copil si tot nu ai crezut-o.In mod sigur nu esti o mamica sau ai niste interese de aperi cu atata inversunare ac gradinita.In mod sigur nu vrei sa stii adevarul.Asteptam parerile celor care li se pare ceva suspect,celor care au trecut prin ceva neplacut.

nu am copilul la aceasta gradi, nu cunosc aceasta gradi DAR daca maria a vazut cum o educatoare a lovit un copil SI NU A REACTIONAT este fff grav.
bine, sarim peste faptul ca apoi maria a retractat afirmatia

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Citat:

Sorana, daca nu crezi nimic din ce spunem noi,daca ti-e nu ti s-a intamplat pana acum ,asta nu inseamna ca noi aberam,asta nu inseamna ca totul e ok.Ai dreptul sa crezi ce vrei.Ai zis ca eu nu am vazut nimic,deci nu stiu ce s-a intamplat,dar Maria a vazut cand a fost lovit un copil si tot nu ai crezut-o.In mod sigur nu esti o mamica sau ai niste interese de aperi cu atata inversunare ac gradinita.In mod sigur nu vrei sa stii adevarul.Asteptam parerile celor care li se pare ceva suspect,celor care au trecut prin ceva neplacut.

Am copilul la aceasta gradinita (de fapt stiti detaliile din postarile anterioare).

Ei bine, Miruna, daca tot astepti parerile celor carora li se pare ceva suspect, hai sa-ti spun ce mi se pare mie suspect:

1. Mi se pare suspect ca, la cateva zile dupa ce doua educatoare si-au dat demisia, deodata, apar pe forum 2 useri care, surpriza, au aceleasi pareri pentru contra celor care au copiii in gradinita respectiva.
2. Mi sa pare la fel de ciudat faptul ca nici tu nici Maria nu dati nici un detaliu...putine sunt cele de pe forum care nu pomenesc numele lor sau al copilului. Nu ati spus nici macar la ce grupa ati avut copiii, sau la ce educatoare.
3. Iarasi ciudat mi se pare faptul ca nici una dintre voi nu a reclamat nimic nicaieri - nu mai mentionam ca Maria chiar si-a retras afirmatiile. Nici eu si nici Sorana nu am fost abordate de nici un parinte alarmat despre aceste violente? Sau s-a potrivit ca tocmai pe noi nu ne-ati putut contacta? Si surpriza deodata (reamintim, dupa plecarea celor doua educatoare) v-ati adus aminte de problema.
4. Cand a fost ziua lui Matei, mi s-a cerut pentru tortul dus, certificat de calitate. Deci gradinita se preocupa de calitatea mancarii.

Tu, Miruna, spui despre Sorana ca nu ii pasa si alte asemenea, dar ce parere ai despre Maria care A VAZUT un copil lovit, iar la cateva zile dupa aceea (sau, ma rog, dupa ce a povestit acest lucru) afirma ca "Si eu sunt foarte multumita de gradinita.N-am sa mai insist pe tema asta, s-ar putea sa-mi fac griji fara motiv".

In concluzie: ca voi aveti o vendeta impotriva gradinitei e o problema care ar trebui sa va privesca personal (si ar trebui sa se limiteze la relatia angajat-angajator...stiti de ce spun asta da?). Ca, in acelasi timp, va cam jucati cu nervii parintilor copiilor din gradinita...mi se pare cam prea de tot. Ori spuneti lucrurilor pe nume ori o lasati balta, zau asa.

Mina si

Mergi la inceput

Citat:

1. Mamica sunt, Monica (fetita mea) e in pregatitoare la Joe.
2. Maria a vazut un copil lovit si ... nu a facut nimic. Adica a plecat linistita acasa si apoi s-a plans pe forum, dupa care a retractat. Repet ce am spus intr-un mesaj anterior - NU as fi plecat linistita daca as fi vazut un copil lovit. De asta mi s-a parut ciudata reactia Mariei. Nu cred ca exista mama pe lumea asta care sa vada un copil lovit de o educatoare in gradinita unde are si ea copilul si sa plece linistita acasa. Imi pare rau, dar pentru mine asta e de neconceput.
3. Miruna - tie ti s-au intamplat fix acelasi lucruri ca Mariei, drept pentru care imi pun aceleasi intrebari - petele pe corp ale baietului tau - ce diagnostic a pus dr? Copil (posibil) lovit - ai reclamat? Tu stii ca era vorba de educatoarea Ramona si baietelul David - in afara de mers la directoare mai puteai sa iei legatura cu parintii lui ...
4. Da Mina si mie mi s-a cerut certificat pentru tort.
5. Interese nu am - vreau sa zic altul decat sa-i fie bine Monicai.
Cred ca am mai spus - Monica este as zice exagerat de sensibila la ridicarile de ton (de lovit nici nu mai vorbesc). La cat imi cunosc copilul la ea in grupa nu s-a intamplat asa ceva. Copii care nu erau cuminti au fost trimisi la colt sau (daca si acolo radeau si se jucau) pusi sa faca cateva genuflexiuni. Asta povesteste Monica. A mai zis ca daca nu sunt cuminti dupa ce mananca de pranz sunt dusi mai repede la culcare. Mie nu mi se pare exagerat genul asta de pedepse. Si la dansuri sunt pusi sa faca genuflexiuni sau "mersul piticului" daca nu sunt atenti sau se joaca sau vorbesc intre ei.
Daca voi ziceti ca aici e "batalion disciplinar" eu ma intreb ce D-zeu se intampla la gradinita (tot particulara) unde a fost Monica inainte si unde copilul era vizibil stresat, mergand pana la a vomita ..... De fapt stiu 99,99% ca nu se intampla mare lucru, doar ca erau impinsi un pic cam mult spre "performanta scolara" daca pot spune asa - si stiu asta ca am fost cu copilul la evaluare / consilere psihologica.

In concluzie - copilul meu, care vomita de stres pentru ca i se spunea ca n-a facut liniute suficient de bine, ca nu e atenta, ma rog chestii de-astea si care acum e vesela si duce cu placere la gradi - eu cum as putea sa cred ca aici e mai rau ca acolo?

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput