Gradinita Joe Kindergarten - sect 3 - stie cineva?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana15 spune:

am inceput si noi de ieri gradinita aici. fetita mea are 2 ani si 9 luni. ieri a ramas fara nicio problema,chiar era fericita.asta pana a venit ora somnului cand a facut circ acolo. a urlat cel mai rau dintre toti copiii si pana la urma a adormit epuizata in bratele unei educatoare.
acasa adoarme singura lasata la ea in camera.
azi nici nu mai vroia sa mearga.cu greu am ajuns acolo si doamna directoare a luat-o si a zis sa plec.dar in spate se auzeau deja plansete.
mi-e groaza. si sper ca se va obisnui. doamna directoare zicea ca incearca 2 sapt apoi mai vedem.
sa sper ca se obisnuieste cat de cat in 2 sapt?
nu as vrea sa renuntam la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ciprian13

buna seara,
sunt tatal Ralucai de 6 ani. Noi suntem la Joe kindergarden inca de la inceput. suntem multumiti. anul acesta gradinita s-a extins.
cu siguranta acum nu mai sunt locuri...dar, merita sa incercati.
grupele sunt de 10-12 copii, copii sunt supravegheati. mancarea se prepara zilnic de catre o bucatareasa. portiile nu sunt mari dar daca cineva nu se satura mai primeste inca 1-2 portii. saptamanal parintii primesc un fel de raport despre activitatile din timpul saptamanii. noi am fost martorii unor progrese....
un singur minus: activitatile extra gradinita aproape lipsesc. au fost de 2 ori la teatru si 1 data la zoologica..in 2 ani.

Am inceput ieri...cu emotii din partea mea de parca era prima data.... (nu stiu daca am zis dar anterior, de la 2 la 4 ani, Matei a fost la alta gradi).
Dupa ce la intrare vizigotu mi=a vomitat nitel de emotie (s-a incurcat in gatuletz nodul de plans cu tusea abtinuta... da mi-l stiu, de emotie era), dupa aceea a ramas cam trist in bratele unei educatoare insa raportul de seara a fost imbucurator: mancat, jucat si dormit fara scandal sau proteste.
El mi-a povestit cu mare placere prima zi la gradi, ce au facut, ce au vorbit, ce au mancat, cum au dormit, etc.
Pe scurt, deocamdata as afirma ca e de bine

Ciprian,

Ai dreptate, e cam putin.... dar au existat solicitari adresate de parinti dnei directoare? Cum a raspuns?
Nu au fost nici vizite ale teatrelor de papusi in gradinita? (dincolo mai veneau din cand in cand...).
Ce ne spui despre raportul saptamanal mi se pare f imbucurator. Nu intotdeauna avem timp sau prindem educatoarea sa intrebam de copil. Raportul acesta ar fi foarte util.
Intrebare: (daca ai marturisit ca esti veteran...)Care este politica gradinitei vis a vis de zilele de nastere? A lui Matei se apropie si nu prea stiu cum sa fac, sa duc eu tort si prajoturi si diverse zorzoane gen tichii, baloane etc? Ma gandeam sa le trimit un clovn sa ii distreze in timpul savurarii tortului? Oricum intentionez sa discut asta cu dna directoare dar mi-ar prinde bine o info in plus :D

Adriana,

Fruntea sus, toate sansele sa se acomodeze in 2 saptamani. La gradinita anterioara, unde a mers de la 2 ani, Matei a avut nevoie de o luna de acomodare. Cam 2 saptamani mormaia permanent (fara a fi totusi profund nefericit ) dupa care a ramas doar cu urletele de dimineata. Care ii treceau in 3 min de la plecarea mea. Cu rabdare si perseverenta se acomodeaza, daca acolo ii este bine, este inteleasa si tratata cu rabdare si tot asa.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si Monicai i-a placut in prima zi la noua gradi.
Altele mai zic peste vreo luna ca .... e bolnavioara si luam o pauza.
Mai plecam si in concediu si uite asa cred ca mai mergem la gradi in octombrie :)

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0571 spune:

Ce se intampla la aceasta gradinita ?
Am vazut cum o educatoare lovea un baietel.

Copii sunt primiti in incinta chiar daca sunt bolnavi.
Doua educatoare si-au depus demisia.

Cine poate da mai multe informatii ?
Initial am fost foarte placut impresionata, acum nu stiu ce sa fac si alta gradinita buna nu mai este in zona.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maria0571

Ce se intampla la aceasta gradinita ?
Am vazut cum o educatoare lovea un baietel.

Copii sunt primiti in incinta chiar daca sunt bolnavi.
Doua educatoare si-au depus demisia.

Cine poate da mai multe informatii ?
Initial am fost foarte placut impresionata, acum nu stiu ce sa fac si alta gradinita buna nu mai este in zona.

Ai vazut tu un baietel lovit de educatoare? De ce n-ai reclamat la directoare??????
Eu n-am vazut asa ceva, nici pe departe. Daca as avea cea mai mica banuiala ca asta se intampla (ca sa nu zic daca as vedea) as fi fix la directoare facand scandal.
Monica imi povesteste ca sunt copii care nu sunt cuminti si sunt trimisi la colt. Daca si acolo se joaca, nu sunt atenti, rad, etc. sunt trimisi pe hol. In unele cazuri sunt pusi sa faca genuflexiuni (daca nu se potolesc nicicum, cred).
Noi suntem in general in intarziere, astfel incat atunci cand ajung eu e o ditai forfota - unii vin la masa, altii pleaca, unii sunt deja la lectii. Mie mi s-a parut ca se ocupa ok de ei, nu am auzit niciodata sa ridice cineva vocea, nici vorba de altceva.

Copii nu sunt primiti bolnavi. Asta pot sa-ti garantez pentru ca pe a mea nu au primit-o . Adica sunt primiti doar cu avizul explicit al medicului de familie care spune ca boala nu e transmisibila si al lor (adica al medicului lor).
Fetita mea a fost depistata cu un streptococ in gat la exudat dxar este pacient sanatos. Este sub tratament, dar a fost primita in gradi cand atat cei care au efectuat analiza cat si medicul meu de familie si-au dat acordul.
Data trecuta, cand nu au primit-o (si mi se pare normal) ii iesise giardia la coproparazitologic. A trebui sa repet analiza (dupa tratament) si sa vin cu 2 rezultate negative + aviz de la medicul de familie.

Da, am inteles si eu ca 2 educatoare si-au dat demisia. Inclusiv educatoarea Monicai. Imi pare rau dupa ea, mi se parea o tipa ok, dar pana la urma fiecare stie ce-i mai bine pentru el. Eu am inteles ca au salarii mici. Asta nu mi se pare ca ar fi problema mea.

Te rog frumos apropos de incidentul pe care l-ai vazut. Stii cine era baietelul? Care educatoare? Ma gandesc ca daca nu te duci la directoare, macar ai putea sa o cauti pe mama lui si sa-i spui ....

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Maria - tu ai fetita sau baietel? In ce grupa?
Sau esti una dintre cele doua educatoare care au demisionat?

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Ciprian - Raluca cred ca e in grupa cu Monica.
Portiile de mancare sunt intr-adevar mici dar ... fi-mea cere supliment si il primeste
Activitatile extra (sau optionale) si eu zic ca ar mai fi loc. Anul asta parca a venit o data un teatru si o data un fel de circ. Personal mi-as dori ceva gen "fun science" - cred ca data viitoare ii sugerez d-nei directoare.

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0571 spune:

Sorana,

Tu ai o fetita care este mereu racita.
Sfatul meu este sa schimbi medicul. Orice boala netratata devine, in timp, cronica.

Stiai ca fructele sunt servite direct din frigider ?
Educatoarea Ramona (parca asa o cheama, are ochelari cu rama neagra) este cea care lovea baietelul ?
Copilul meu de cand mananca la aceasta gradinita mereu are pete de intoxicare pe piele.

Si nu sunt una dintre educatoare, sunt doar o mama ingrijorata.

Sincer nu stiu ce sa spun cand vad cat de inversunat aperi aceasta gradinita. Poate tu esti prietena cu directoarea ?!

Mergi la inceput

Nu sunt prietena cu directoarea.
Am cunoscut-o cand am inscris copilul.
Nu am o fetita mereu racita.
Asta este a 4 oara cand ii dau antibiotic in cei 6 ani ai ei. Si acum nu are nici un simptom, este "purtator sanatos". Cum si de unde a luat streptococul ala habar n-am. Dar il tratam si trece.
In cazul in care ai dedus ca e racita mereu pentru ca am lipsit de la gradi - sa stii ca am fost in concediu.
De racit a racit cam o data - de doua ori pe an. Doctorita mea este foarte competenta, eu am mare incredere in ea. Copilul meu chiar are o imunitate foarte buna. Si orice boala face tratez, crede-ma, nu as lasa copilul bolnav, nu cred ca ar face-o cineva. Dar nici nu ii dau antibiotic daca tuseste, ii dau sirop de pin ... tot la sfatul medicului.
Fructe si iaurt direct din frigider eu ii dau Monicai de la 4 luni, la sfatul medicului. Inghetata mananca si iarna. Nu am avut niciodata probleme din cauza asta.

Monicai ii place mancarea de la gradi, nu am avut deloc probleme din cauza mancarii. Niciodata.
Daca ar face pete de la mancarea de la gradi, cum zici tu - eu nu as mai lasa-o sa manance acolo.

Cat despre de ce apar gradinita asta - pentru ca Monicai ii place acolo. Se simte bine, ii prieste atmosfera si mancarea.
Din experienta proprie, adica din experienta la o alta gradi, am invatat sa am incredere in copilul meu. Daca ar fi ceva ce nu i-ar place as retrage-o instant. La gradinita anterioara am tras de ea vreo 3-4 luni sa se duca, desi era clar ca nu era ok, pana cand a ajuns copilul sa vomite de stres in fiecare dimineata. La gradinita asta, pana acum, nu am avut nici o problema.

Daca tu chiar esti ingrijorata - de ce nu retragi copilul? Sunt gradinite in cartier - sunt vreo 4 de stat si vreo 3 particulare. Eu zic ca gasesti alta, nu poti lasa copilul la o gradi care nu-i prieste. Si asta e un sfat sincer. Repet, la gradinita anterioara am tras de fi-mea cateva luni sa o duc acolo, desi evident nu ii era bine. Rau am facut, n-as repeta chestia asta .....

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Maria - eu nu te inteleg.
Eu daca as vedea o educatoare lovind un copil cred ca as tipa la ea, i-as lua copilul din mana si as fugi la directoare sa-i zic.
Oricum as reactiona cumva, pe moment.
In nici un caz nu as intoarce capul.
In nici un caz nu as pleca de acolo pana nu se intampla ceva - nu stiu ce, dar e clar ca nu as fi impasibila ...
O stiu pe Ramona, Monica nu e in grupa ei. Cat am vazut-o eu pe holuri mi s-a parut ok, mai mult nu stiu.
Monica e un copil sensibil. Ea si daca ridici tonul la ea se miorlaie. Si daca nu se miorlaie, amuteste, nu mai scoate un cuvant, daca insisti incepe sa vomite.
De cand e la gradinita asta parca a inflorit, vorbeste, povesteste, nu mai vomita, nu se mai plange, pleaca de dimineata incantata, vine incantata acasa. A capatat incredere in ea si nu mai e stresata.
Pentru mine e mai mult decat multumitoare evolutia ei in lunile de cand e aici.

Si inca o data - tu spui ca are copilul tau pete - pai orice boala netratata .... nu? Fa-i un test de alergie, poate e alergic la ceva si nu stii. Poate e alergie, poate e toxiiinfectie alimetara, poate e vreo boala care da pete (rubeola sau altceva) E destul de serioasa chestia asta cu intoxicatia ... poate deveni grava. Tu ai fost cu el la medic? Ce a spus? E intoxicatie alimentara? Cum ii tratezi intoxicatia? Nu pot sa cred ca lasi un copil cu "pete" cateva luni fara sa-l duci la doctor .... Sau vorba ta - schimba doctorul daca nu-i dispar petele .... Chiar asa - de cand sunteti la gradinita asta?

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput