Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (3)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floryela spune:

apropo de cezariana: mie mi-a zis dna doctor ca o sa fac cezariana sigur (data fiind virsta mea - din pacate sint cea mai mare de virsta de pe forumul asta)

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

Buna mamicile... Petra, daca esti din Bucuresti, gimnastica+cursuri Lamaze+masaj prenatal se face la club aro. Site-ul este www.gimnastica-gravide.ro. Au oameni care au facut facultate pentru asa ceva, nu doar un curs. Sunt convinsa ca e mult mai bine sa faci miscare tocmai de aia as vrea sa ma duc. Pe site scrie ca trebuie sa asteptam cele 12 saptamani si abia dupa aia. Bineinteles, doar daca nu zice medicul ca nu e voie.
Galushca... analizez si eu posibilitatile. Si tot citesc si citesc. Si sfaturi avizate, si pareri ale mamicilor care au nascut prin diversele spitale din Bucuresti. Daca eram in strainatate, cu siguranta 100% as fi ales sa nasc natural. Insa, fiind in tara asta unde foarte putini medici/asistente/infirmiere se gandesc la intimitate, la calm, la sprijin si compasiune de care ai atat de multa nevoie atunci... nu stiu ce sa zic. La mine sunt mai multi factori care ar concura la pro cezariana. Factori medicali. Voi avea 36 de ani cand o sa nasc, am miopie -1,5, am conformatia foarte ingusta, am avut in infectie cu streptococ B si e posibil sa ma reinfectez in timpul sarcinii. Sigur ca nimic nu se compara pe lumea asta cu a munci ca sa-ti aduci copilul pe lume, dar... Mai am timp, aproape 7 luni. Oricum, multumesc de sfaturi si de parere.
Floryela, ziceai ca ai 37 de ani? Eu am 35 si ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Fetelor, voi ce rontaiti pe la birou toata ziua ??
Ca eu de cand m-am lasat de tigari (care evident imi taiau pofta de mancare) imi vine sa tot mananc cate ceva dar nici nu vreau sa devin balena ucigasa... sunt in saptamana a 9 a si am pus pana acum 2 kg mi se pare cam mult,nu?

Va pup si Lorin te asteptam cu vesti bune !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adirys21 spune:

Salutare burtici!

Lorin nicio veste?Sunt cu gandul la tine mereu.Tin pumnii stransi stransi.
In legatura cu nasterea...eu sincer imi doresc sa am puterea sa nasc natural chiar daca am probleme cu vederea si stiu ca e posibil sa mi se modifice dipotriile.Cezariana ma insapimanta, nu din cauza ca mi-e frica de anestezie ci doar din cauza gandului ca trebuie sa dea la o parte si sa taie si burta si muschi si uter si tot.Si am avut ocazia sa vad o inregistrare cu o operatie de cezariana realizata in Spitalul Judetean din Bacau si pur si simplu m-a ingrozit ce am vazut acolo.Tratau pacienta ca pe un animal,fara pic de mila, si plus decorul din sala de operatii..de aveam impresia ca era intinsa pe o masa de morga, goala toata si manjita cu iod pt dezinfectare.
Am speranta ca se desfasoara diferit operatiile de cezariana in alte spitale.
Deci eu, daca nu apar complicatii, Doamne fereste o sa nasc natural.
Maria k ma bucur ca te simti mai bine, tot raul spre bine.
Eu ma simt super ok, niciun simptom, cateodata stau si ma intreba daca chiar sunt insarcinata sau nu.Norocul meu
Ma streseaza numai sefu..dar cred ca asa sunt toti sefii.
Va pupici pe toate si sper sa va fie bine la toate.

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash78 spune:

Buna, fetelor....ma bag shi eu in seama la acest capitol....!
DN: 02.07.1978
UM: 30.05.2008
DPN: 06.03.2009
Deocamdata e f bine, nu am gretzuri, nu mi-e rau, nu mi-e pofta...doar ca mi se face somn exact cand nu trebuie!
La sarcina trecuta...in perioada asta imi dadeam afara shi matzele..scuzatzi expresia, 3 luni de zile...nu puteam papa nimic...!
Sper ca de data asta sa fie un baietzel...!

ppv 9+ shi Sara Ioana (7 octombrie 2004)
http://www.flickr.com/photos/27728467@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Si eu sunt la fel, nu am pofte, nu mi-e rau deloc in afara de faptul ca nu mai fumez sunt ca inainte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galushca spune:

Floryela si Gina, nu stiu ce sa zic, eu am cunoscut o mamica de 38 de ani la nasterea primului bebe care a nascut fara probleme natural, cu vreo cateva luni inainte de mine, tot in apa. Fara epidurala, parca. :) Numai varsta nu stiu daca face obligatorie cezariana. Cu miopia se complica, dar nu stiu cat.
Iar despre calitatea medicilor, eu garantez pentru medicul cu care am nascut primul BB, atunci (2006) era singurul care asista nasteri in apa, acum nu mai stiu. Este un om absolut extraordinar, dispus sa asculte si care te sustine foarte mult in timpul nasterii. Se vede ca unii medici, pe langa stiinta, mai au ceva, talent, har, cum vreti sa-i ziceti.
Acu sa vedem ce-i cu astia de aici, ca nu par prea luminati capitalistii in putrefactie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

ce fac burticile????
ELILOV , JOANNA , AALINA.....ce faceti mai fetele?????? unde sunteti??? daca nu raspundeti.. la toate...

8#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Salutare la toate mamicile fericite!...
Si la noi s-a lasat cu bb (al2lea) asa ca vin si ma alatur voua tuturor.
Chiar daca am mai avut experienta asta...parca a trecut o vesnicie (aproape 6 ani) si lucrurile s-au schimbat mult.
Voua tuturor va doresc sarcini usoare si bbei sanatosi si voinici!
Eu si bb2 speram sa ne simtim bine si sa ii oferim lui Adrian o surioara la sfarsitul lui aprilie 2009.

Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Galushca, eu am tusit ingrozitor pana zilele trecute, am fost racita rau cam 3 saptamani la rand si am avut emotii mari, mi-a recomandat Dr. o analiza care se cheama ASLO si care detecteaza eventuali streptococi. Mi-au iesit valori peste cele normale, dar nu cu mult ….Dar doctorul a zis ca nu e motiv de ingrijorare, ca e doar bine de stiut si luat in calcul, si, mai mult de atat, mi-am facut si restul analizelor de sange si mi-au iesit toate bine, am fost atenta mai ales la VSH, care se modifica in caz de infectie in organism.

Cat despre sperieturi, si eu reactionez altfel acum, dar ma gandesc ca toate gandurile frumoase si faptul ca sunt foarte linistita il influenteaza pe bb in mod pozitiv.

In alta ordine de idei, la ce clinica se poate naste in apa ? M-ar interesa si pe mine, am auzit numai de bine despre aceasta modalitate ! Si mai mult de atat, pot sa te intreb cine este doctorul care te-a asistat ? Iti multumesc anticipat, sper ca nu am pus prea multe intrebari, nu te supara!

Gina, iti multumesc pentru pontul cu Club Aro, da, sunt din Bucuresti dar ma gandeam ca te referi la Get Fit Studio, am fost acolo la Pilates si stiam ca se face si pentru gravidute, dar inca nu m-am interesat. Vreau tare mult sa ma inscriu, stiu ca miscarea din timpul sarcinii favorizeaza atat nasterea cat si refacerea ulterioara. Doctorul mi-a recomandat si inotul (desi piscinele nu sunt foarte sigure, nu neaparat in privinta igienei si tocmai datorita igienei excesive – clorul nu face bine) si alergarea pe banda. Eu insa momentan stau foarte linistita, am pierdut o sarcina in saptamana a 11-a anul trecut si fiind in primul trimestru nu vreau sa fac nimic care sa il zdruncine pe bb! Nici macar sotul meu nu are unda verde de cand am aflta ca sunt graviduta, desi nu ne-a spus Dr. sa ne abtinem….Asta este, doresc mult sa avem acest bb si imi iau toate masurile de precautie !

O seara frumoasa tuturor !

Mergi la inceput