Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(60)
Raspunsuri - Pagina 14
bebecris spune:
da?
nu stiu ce inseamna toate prescurtarile alea..imi daduse una din fete un site dar nu mai stiu care este...era un site in care erau trecute dimensiunile coresp varstei gestationale.
ma poate ajuta cineva cu denumirile?
BPD
AC
FL
TIB
HL
MULTUMESC,
23+
DAVID ANDREI 
http://bd.lilypie.com/4s2Jp3.png
http://community.webshots.com/user/bebecris78
Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!
mav spune:
quote:
citat din mesajul lui crismargrg
Buna fetelor,
Pentru ca tot am vazut ca ati postat atatea extrase de legi, imi incerc si eu norocul cu o intrebare in domeniu: din cate stiu in perioada in care ne aflam concediu de ingrijire a copilului angajatorul nu ne poate desfiinta postul sau angaja pe altcineva pe postul respectiv. Ce nu stiu sigur este daca exista vreo reglementare care sa prevada o anume perioada in care angajatorul nu are voie sa ne desfiinteze postul dupa ce reicepem serviciul.
Scuze daca nu am fost prea coerenta in exprimare dar inca sunt socata dupa discutia avuta cu seful meu. Daca stie cineva ceva despre asa o lege va rog sa ma luminati si pe mine.
Pupici tuturor bebeilor si mamicilor lor.
CCMN 2007-2010 art. 76 alin 3.
ART. 76
(3) Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata; perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau de concediu legal platit pentru îngrijirea copilului în varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.
nu e un raspuns direct la intrebarea ta, dar e singurul pe care il am la indemana...
Edit:
OUG 96/2003
Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei prevazute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legatura directa cu starea sa;
b) salariatei care se afla in concediul de risc maternal;
c) salariatei care se afla in concediul de maternitate;
d) salariatei care se afla in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 3 ani;
e) salariatei care se afla in concediul pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 18 ani.
(2) Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b)-e) se extinde o singura data cu pana la 6 luni, dupa revenirea salariatei in unitate.
(3) Dispozitiile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierilor pe motive economice ce rezulta din desfiintarea postului ocupat de salariata, ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii angajatorului, in conditiile legii.
(4) Prevederile alin. (1) lit. d) si e) si ale alin. (2) si (3) se aplica in mod corespunzator si salariatilor barbati aflati in situatiile respective.
Art. 22. - (1) Salariatele prevazute la art. 21 alin. (1), ale caror raporturi de munca sau raporturi de serviciu au incetat din motive pe care le considera ca fiind legate de starea lor, au dreptul sa conteste decizia angajatorului la instanta judecatoreasca competenta, in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia, conform legii.
(2) Actiunea in justitie a salariatei prevazute la alin. (1) este scutita de taxa judiciara de timbru si de timbru judiciar.
26+Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
anes spune:
loren@ cu constipatia
...si eu...rau de tot, cu dureri de burta si pauze intre toalete de 3 zile
Eco morfo de trim. III se face intre 30-34 de sapt.Am sa ma programez si eu e pe acum la Iasi la dr. Iliev.
25+ 
diana21 spune:
quote:
BPD
AC
FL
TIB
HL
Bebecris,
AC-circumferinta abdominala
FL- lungimea femurului
TIB- tibia
HL-cred ca e humerus
HC- circ capulu
BPD-diametrul biparietal, adica de la tampla la tampla
OFD-distanta de la frunte la ceafa
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
cu Bebedoi
23+ Asa creste bebe
diana21 spune:
Eu am primit confirmarea de la Cord Blood Center, in cateva zile primesc contractul acasa! O sa va dau detalii imediat ce am contractul in fata!
_
Dialoguri strumfesti
cu Bebedoi
23+
Asa creste bebe
anes spune:
bebecris felicitari pt. BB lungut si dolofanel. Si al meu avea pe la 23+ vreo 660 gr. 
Ramo, DA, eco morfologica de trim II e aceeasi cu screeningul pentru malformatii de trim II.
25+ 
BraveGirl spune:
Anes- am facut perfuzii cu Ginypral. Acum iau pilule din 6 in 6 ore si No-spa.
Bebecris- felicitari pt eco!
Legat de circulara de cordon. Bebelina mea avea circulara la 16 sapt. Marti la eco mi-a zis ca nu mai are. Dar apoi, in timpul ecografiei exact cand daduse aparatul pe 4D a luat frumos cordonul in manute, s-a invartit si iar avea circulara. Se juca apoi cu cordonul si se incrunta ca nu-i convenea ca nu are loc.
==========
Corina
21+ 
My baby
Albumul meu
bebecris spune:
cred ca m-am tampoit...ce ar trebui sa adun ca sa vad cat are el in lungime?
merci din suflet DIANA21
23+
DAVID ANDREI 
diana21 spune:
Bebecris, pai daca ti-a spus cat are bebe de la cap la fund (CRL), aduni asta cu tibia si cu femurul. Dar ma mir ca ti-a mai zis CRL la varsta asta a sarcinii, de obicei e bebe prea mare si se masoara pe bucatele
!
_
Dialoguri strumfesti
cu Bebedoi
23+
Asa creste bebe
bebecris spune:
NU MI-A ZIS CRL-UL...ASA AM INTELES EU ...CA AC INSEAMNA LUNGIMEA LUI...NU DATI CU PIETRE.
SI CREDEAM EU MANDRA FOC CA ATAT DE LUNG ESTE BEBE!!!! ERA DOAR O CURIOZITATE..PT CA TATI ESTE F INALT (1.82CM) IAR EU PITICA (1.65).
23+
DAVID ANDREI