America (117)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Lexi, in comunitatea noastra a aparut de curand o fetita de vreo 8 anisori care este un pic mai salbatica si mai aparte decat ce avem noi in cartier.
Noi, mamicile, ne tot plangem ca aceasta fetita e calare pe geamurile noastre sa se uite in casele noastre, daca ii inchidem jaluzele in nas, vine la usa si suna pana raspundem.
Asa ca ai mei cum se trezesc dimineata nu le mai trebuie masa nimic ca ei vor afara ca doar o vad pe aceasta fetita.
Zilele trecute statea ochi cascati pe geam sa vada ce facem si sa intrebe cand vine Luca afara. I-am spus ca Luca picteaza cu surioara lui si ca nu iesim prea curand afara. Vine peste 5 min. la usa sa ne intrebe daca Luca a terminat de pictat ca ea vrea sa se joace cu Luca. Pai atata a trebuit ca Luca innebunit sa iasa afara ca s-a saturat de pictat.
Deja mi-am auzit vorbe ca sunt o mamica rea ca ii fac prea des observatie lui Luca. Fetita asta le baga in cap copiilor ca nu trebuie sa asculte de mamici, ca ce ei nu stiu ce sa faca singuri, au nevoie de sfaturile parintilor?
In cartier avem reguli stabilite. Copiii se joaca in fata casei ca sa ii putem supraveghea. Pai fetita asta vrea numai in spate. Ca hai sa vedem iepurasi, hai sa cautam serpi in iarba cea inalta. Si ce este nasol, ca putin mai departe este calea ferata . Am incercat sa vorbim cu ea ca este cel mai bine ca ei sa se joace in fata, sa ii vedem, bla-bla-bla. parca ai vorbi cu peretii.
Alt aspect care ma calca pe nervi sunt strambaturile. Una-doua se stramba. Vad ca Luca inca nu a invatat asta din fericire.
Eh, si dupa ce am auzit ca ea le baga la copii in cap tot felul de lucruri urate (celelalte mamici s-au plans si ele), i-am interzis lui Luca sa se mai joace cu ea. Vad ca celelalte mamici au inceput sa isi tina copiii mai mult timp in casa, asa au considerat ele ca trebuie sa faca.
Si duminica, dupa ce se trezeste Luca din somnul de frumusete o vede pe aceasta fetita in fata casei noastre. Si ne-a innebunit ca el trebuie sa vorbeasca cu ea sa ii spuna ca nu mai are voie sa se joace cu ea ca asa a spus mama. Pai nu stiam cum sa ii distragem atentia sa nu iasa afara. Am incercat sa ii explic ca va iesi pe seara afara, cand va fi si mai racoare. In cele din urma i-am zis ca ar fi o idee buna sa ii scrie fetitei un biletel. Si da Luca si scrie in romaneste "NU MA MAI JOC CU TINE" . Iese afara ii da fetei biletul, fetita se uita nedumerita la el , iar Luca incepe sa ii explice ca nu mai are voie sa se joace cu ea pentru ca a invatat lucruri urate de la ea si ca a facut lucruri ce nu le facea inainte. Of, si incepe fetita sa planga, dar asa un plans isteric. Acum, nah drace, ca am facut-o . Ma duc la ea sa o linistesc si sa ii explic de ce Luca nu mai are voie sa se joace cu ea. Am luat-o deoparte i-am explicat ca ei sunt mici si trebuie sa asculte de sfaturile parintilor, ca parintii le vor binele ... cum ma pricepui si eu mai bine ii explicai.
A parut ca a inteles. De duminica seara vad ca este mai bine.
Insa Luca pare mai interesat sa se joace singurel, cu bicicleta, vaneaza paienjeni ca e captivat de ei, parca nu prea mai este dupa coada ei.
Ah, Luca o striga "princess", "Dsoara Kailey" etc, ca asa ii placea fetitei.
Acum am inteles ca aceasta fetita s-a mutat in zona noastra ca e districtul de scoala cel mai bun si ca ea necesita programe speciale. Am impresia ca are o problema cu concentratul. Parintii sunt recasatoriti, acum are un fratior vitreg, iar mamica ei e cu toata atentia asupra acestui bebelus. Fata sta afara de dimineata pana seara, intra in casa numai sa manance si cand se duce la culcare, adica la 9-9:30. Noroc ca a inceput sa se intunece mai devreme.
Nu stiu cat de explicita fusei eu, dar in adancul sufletului sunt un pic speriata ca nu as vrea sa am un copil prea influentabil si sa imi faca probleme. Apoi ma gandesc ca nu ma descurc singura cu doi copii. Ma cred eu cateodata o superwoman, dar uite ca nu le fac pe toate bine. Sotul meu e din asta casatorit cu munca, plecat mai tot timpul. Si zau de nu ii simt lipsa in situatii din astea.
Pe de alta parte, ma gandesc ca poate este bine ca Luca e expus la anumite parti negative iar eu sunt in spatele lui si ii spun ca asta e bine, asta nu. Unele lucruri le realizeaza singur. Faptul ca el a vorbit cu ea si i-a expus situatia cat de cat prin prisma lui, cu cuvintele lui, m-a facut sa inteleg ca a receptionat mesajul.
Ce ma bulverseaza e ca de ce naiba nu se ia ea dupa ceilalti copii, ci e invers?
Tot in comunitatea noastra, mai sus cu doua case sunt niste fetite indience tare dulci si cuminti. Cea mare are vreo 10 ani care este un fel de leader in cartier. Tot timpul vine afara cu fel de fel de idei, dictionare, carticele sa le arate copiilor, stie cum sa ii implice in diverse jocuri. Dar acum sunt plecate in India pe toata durata verii. Tare mult le simtim lipsa. Se vede cat de mult timp mamica a lor a petrecut cu ele. Cea mare este si in programul acela cu copii gifted.
Acum dati-mi si voi niste sfaturi. Ce ar trebui sa fac? Cum sa actionez daca povestea va continua?

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Grea problema Ciuf...
Ma gindesc ca la 8 ani nu-i prea mult vina ei ca e asa...probabil a trecut prin multe iar parintii nu-i dau suficienta atentie.

Parerea mea (poate gresesc dar sint de scoala "tine prietenii aproape iar inamicii si mai aproape") este sa faci o noua regula de joaca. Da-i voie lui Luca sa se joaca cu ea doar in casa...in felul asta ai un oki pe ei tot timpul (si o ureche) si poti corecta nitel mesajul pina la "destinatarul" inocent. Tot asa reglezi si cit timp petrec impreuna.

Sa-i interzici e mai greu si pentru el dar si pentru fetita...ramine singurica toata ziua (mai ales daca si restul mamicilor se dau diplomatic la o parte) iar Luca ramine cu nedumerire de ce nu are voie sa se joace cu ea.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

ooof ciuf, delicata situatie. eu cred ca ai procedat bine explicandu-i lui Luca de ce si cum ii ceri anumite lucruri si e bine ca el sa aiba posibilitatea sa-si incheie socoteala cu fetita. Cred ca trebuie sa-ti pastrezi influenta majora asupra lui si sa-l faci sa ineleaga mereu motivele pentru care trebuie sa se supuna cererilor tale fara sa devina frustrat ca o face.
hmm, ea a cerut sa i se spuna "princess", "Dsoara Kailey"...any personality problems there?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nu cred ca ar avea personality problems daca i-a zis sa-i spuna printesa...la virsta asta se joaca mult in chestii gen fantasy...ai mei se incing intr-o clipita in roluri de Obi-wan si Luke Skywalker...si o pot tine asa vreo ora...creeaza scenarii (au si tablia aia de film de-o pocnesc si zbiara "CUT! That's a wrap")...

Eu zic ca-i lasata prea mult in banii ei...nu stiu ce copil de 8 ani sta singur toata ziua afara...eu una nu imi permit sa-i las singuri in fata casei...si in spate am eu sau mama un oki pe ei in permanenta...

Ai mei sint mai marisori si nu pot sa ma rezum la interzis foarte mult (trebuie sa justific pe puncte cu "avocatelul" de Nick) asa ca prefer sa ghidez si sa le "dau ata" sa vad pina unde merg si cum isi gestioneaza situatiile nu chiar perfecte.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

De ce nu i spui ca Luca se poate juca cu ea dar doar in fata casei unde este safe si doar daca se poarta frumos ca un copil mai mare ce este? Poate reusiti sa cadeti la pace si sa fie bine ptr toti.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am avut si noi problema asta la un moment dat, cit am stat in chirie.
Eu nu l-am mai lasat pe Alexandru sa iasa la joaca. Ma rog, nu cind era fetita asta. Nu i-am spus direct, ci am evitat pur si simplu.
In timpul liber l-am dus in parc (in loc sa-l las liber in fata casei), am mers la piscina, am facut deci altceva.
Daca aparea donsoara pe la usi ii dadeam copilului extra de lucru din workbook, chestii din astea. Mai chemam alti copii la playdate si deci el era ocupat cind venea ea...
Alexandru pica intotdeauna in mrejele copiilor rai, e de-a dreptul fascinat de ei. Ii admira pentru ca el nu indrazneste sa faca toate nebuniile alea de unul singur.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Si noi am avut oarece probleme vara asta cu un prieten de-al lui Marcu tot pe seama parintilor bine-inteles (mama, ca tata nu mai prididea sa se scuze bietu de el si sa scoata castanele din foc).
Cit era Marcu mic mergea cu "noi asa facem in familia noastra" si ei asa fac in a lor (asta ca sa scutesc sa devina "judgemental"). Acum fireste trebuie sa explic mai mult, dar poate merge la Luca.
Ma gindesc ca daca ii intrerupi mereu cind se poarta urit fata si iti iei copiii in spate (unde ei nu-i dai voie, cu timpul poate va alege sa se poarte frumos)
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Off, fetelor, pai fetita asta nu prea asculta. Ca doar nu am fost eu singura care i-am spus ca trebuie sa se joace in fata casei.
Probabil ii voi lasa sa se joace in casa la toamna/iarna. Nu acum cand e asa frumos afara.
Pe undeva imi pare tare rau de ea ca nu are pe nimeni. Il mai vad pe taica-sau care scoate un cap afara sa vada unde e fata si atat. Nu prea mult interes pentru ea. El sta toata ziua acasa si are grija de bebelus, iar maica-sa vine la 4 acasa preia bebelusul si asta este. taica-sau pleaca si el apoi la serviciu.
Ieri m-am dus cu ai mei la piscina si fiind acolo au mai venit copii din cartier, printre care si ea cu parintii (cica aveau "family thing"). Cand a vazut atatia copii i-a spus maica-sii "mama, sunt asa de fericita, au venit toti prietenii mei".
Ieri s-a dus sotul cu Luca cu bicicleta si au luat-o si pe fetita sa o invete sotul sa mearga fara training wheels. taica-sau a strigat-o sa vina la cina si i-am spus noi ca e plecata si ca o anuntam cum se intoarce. Eh, cum i-am spus fetitei ca taica-sau a cautat-o, a avut o mutrica disperata, se uita in toate partile de ziceai ca acum fuge cat vede cu ochii, insa nu acasa. I-am spus sa se uite in ochii mei si sa asculte. taticul ei a zis sa intre in casa ca masa e gata.
Lucasmom, acum la varsta asta fetitele traiesc in lumea povestilor. Sunt tare visatoare. De aceea a si pretins sa i se zica princess ca in lumea ei e o printesa.
Luca acum e mare fan Crazy Loop. Se imbraca cu camasi, isi trage niste ochelari de soare si canta sarind in pat "They call me crazy ...".
Eu totusi sper sa o dam pe fetita pe brazda. Numai ca trebuie sa am aliati, nu sa fiu singura. Ca nu ma vad facand observatie la 3 copii.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Ramona, Luca e mic sa ii dau de lucru. Mai mult de o jumatate de ora nu imi sta. Are de-abia 4 ani jumate, dar il pot atrage cu cartile despre paienjeni. I-am luat de la Biblioteca vreo 7 carti despre spiders de am ajuns sa ii visez noaptea. Ca sa il bag in casa ii spun ca ii citesc despre paienjeni si vine precum catelusul la treat.
I-am spus fetitei ca ne tot innebunea cu yucky poopy sau poopyhead (nu stiu daca se scrie impreunat sau separat) si i-am atras atentia ca noi nu vorbim asa. vad ca nu a mai zis. Deci sper ca cu ceva corectii se va mai linisti.
Alteori am surprins-o aratandu-si chiloteii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Ciuf, eu cred ca poti sa ii spui clar si foarte ferm ca voi in familie aveti reguli pe care le respectati cu totii si daca vrea sa se joace cu copiii tai, tb sa le respecte si ea. Daca nu ii plac regulile acelea e libera sa plece si sa se joace in alta parte. Ea e inca mica si e normal ca nu stie de limite, ce e permis si ce nu, de vreme ce parintii o neglijeaza. Si, nu in ultimul rand eu as incerca totusi sa vorbesc cu parintii (dar pe un ton cat se poate de binevoitor) si sa vad cum reactioneaza.

Mergi la inceput