FIV in Austria cap ( 3)-Germania cap (2)
Raspunsuri - Pagina 9
cami30 spune:
Blanche, multumesc de raspuns. M-am mai linistit si eu ca deja ma apucasera nervii. Bine, noi oricum am zis ca orice ar fi platim cat trebuie da' mai bine stiam de la inceput ce si cum, desi noi initial asa discutasem cu dr, FIV simplu. Asta e insa, las' sa fie banii astia dati si noi sanatosi si cu copii. Nu-mi pare rau si pentru cine are in cont banii astia disponibili, le recomand cu caldura clinica
cami
psj spune:
Pai daca oricum nu vreti decat 2 de ce nu mergeti fara icsi? Pp. ca nu ar putea sa zica nu. Parca e pacat sa iti iasa 9 embrioni si sa renunti la 7. Adica, imi dau seama, e decizia voastra, dar e si diferenta de cost si nici nu vreti multi embrioni...
Blanche25 spune:
Dar tu ce vei face cu ceilalti embrioni? Noi trebuie sa alegem: ori ii c ongelam pentru noi, ori ii donam pentru cercetare, ori ii donam pentru cupluri care vor sa ii adopte ori ii distrug. Nici eu nu inteleg de ce trebuie sa ii fecundeze pe toti daca voi vreti doar 2...Te pup
antosit spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cami30 buna dimineata! Nah ca am supravietuit punctiei! N-am murit desi aseara aveam sentimentul asta. Am avut 9 foliculi 9 ovocite mature toate, dupa parerea medicului stam f bine. Singura mea nelamurire este ca noi initial vb cu dr despre FIV simplu si daca e nevoie de ICSI, facem si icsi, insa chimista care a venit sa vb cu mine mi-a zis ca fac icsi oricum ca asa e bine, sa fim siguri, ca puii mei spermograma f buna, 58 de milioane, dar ca nushce mobilitate n-ar fi ok. Mi s-a parut ca ori nu au discutat ei intre ei ori n-au inteles ei de la noi. Va rog explicati-mi cum e cu fiv simplu sau icsi, ca eu stiam altceva, ca se lasa la fertilizat si daca nu se fertilizeaza atunci se face icsi.. In fine, asta e.. unde am dat 3000 mai dam 2 ca oricum ne-a adus fiv-ul asta la sapa de lemn. Frumos, dragut da' Germania e f scumpa, ar fi singurul motiv pentru care n-as recomanda fiv in germania. Deci dragele mele, cu FSH in tara de 12,7 uitati-va ca eu am avut 9 ovocite bune din 9 foliculi. Asa ca sa nu se sperie cine are fsh mare pe la noi. Luni cred ca facem ET. O sa mergem pe 2 embrioni si nu mai congelam. Oricum nu cred ca mai pot face drumul pana aici inca o data. Ce-o fi o fi si asta e! cami |
Cami citeste aici:
"Injectarea intracitoplasmatic#259; de sperm#259;, ICSI
Injectarea intracitoplasmatic#259; de sperm#259; (ICSI) s-a dovedit a fi o metod#259; eficient#259; de tratament īn cazuri severe de infertilitate la b#259;rba#355;i.
ICSI este o terapie complementar#259; FIV-ului oferind posibilitatea de-a avea propriul copil cuplurilor īn care b#259;rbatul este subfertil sau infertil.
Procedura este dificil#259; datorit#259; m#259;rimilor microscopice ale spermatozoizilor, care m#259;soar#259; 7 microni. Ace#351;tia sunt injecta#355;i sub microscop īn fiecare ovocit care m#259;soar#259; 300 de microni, folosindu-se manipulatoare foarte fine.
Cānd este indicat ICSI ?
Fertilizarea prin ICSI este folosit#259; īn cazurile severe cānd sperma are o calitate redus#259;.
O recomandare adi#355;ional#259; pentru ICSI poate fi f#259;cut#259; īn cazul īn care nu a avut loc fertilizarea īntr-o īncercare FIV anterioar#259;.
Prin ICSI probabilitatea procentului de fertilizare este de 70%."
...eu cred ca la voi desi nu sunt probleme cu spermograma, folosind metoda icsi vor sa mearga la sigur si sa obtina cat mai multe ovocite fecundate pt. ca mai apoi sa poata merge la blastocisti(et la 5 zile!)cand sansele sa se prinda sunt considerabil mai mari.Sper ca nu te-am ametit mai rau !
Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
"Toata lumea stie ca adevaratul punct G este in finalul cuvantului shopping!"
Avalon spune:
Cami, eu asa am inteles de la dr.Beran cand corespondam pe teme de fiv, ca face ORICUM ICSI, chiar daca sperma e buna (nu era cazul nostru, dar pe mine m-ar fi atras mult mai mult posibilitatea ca macar jumatate din ovocite sa le lase sa se fertilizeze natural)... ulterior, am avut o experienta fiv oribila in care desi spermograma se imbunatatise semnificativ, m-am trezit ca natural nu s-a fertilizat niciun ovocit (si avusesem 14 ovocite mature!)... asa ca de data asta as sufla si-n iaurt si as cere ICSI din start pentru a nu mai avea surprize (gandeste-te ca eu eram la a 3-a experienta fiv si INTOTDEAUNA s-au fertilizat fara ICSI, chiar si cand avea oligospermie foarte severa).
Eu zic ca Beran te-a sfatuit corect, si in functie de experienta pe care o are, sunt sigura ca au mai fost cazuri de esec in fertilizare, desi nimic nu ar fi prevestit asta si nu ar fi fost nevoie de ICSI (spermograma buna).
In orice caz, doctorul Kovacs a sesizat problema mea si mi-a propus inainte ca eu sa deschid gura aplicarea ICSI (pentru siguranta) la jumatate din ovocite.
Apropo, de ce nu vrei sa conservi restul embrionilor? Eu am niste cunostinte care au o fetita in urma unui fiv cu dr.Beran si mai au 2 embrioni crioconservati... fetita are aproape 2 ani si eu vor sa-i aduca un fratior sau o surioara... Stii ca nu mai sunt aceleasi costuri pentru fiv cu embrioni crioconservati, nu? In jur de 500 euro costa tot si nu mai e nevoie de stimulare...
bombonique spune:
Ioana merci de urari!
Nu sunt agitata acum, sunt chiar f calma!
Pb este ca nu ma doare nimic, decat f rar burtica, in zona ovarelor.(o durere care trece repede).
Ar trebui sa ma doara oare ceva?
Bq
cami30 spune:
fetele multam de informatii.. stiam ce inseamna icsi si fiv dar nu stiam ca ori sa face fiv ori se face icsi.. aveam proasta impresie ca doar daca nu se fecundeaza naturel se face icsi, dar logic ca n-aucum sa supravietuiasca ovocitele prea mult right?
Nu ma mai intrebati de ce nu congelam ca am hotarat deja. Stiu ca transferul cu embrioni congelati e mult mai ieftin, da' eu in germania nu mai pun piciorul. Pentru mine experienta a fost un mare stres. N-am venit doar cu sotzu de mana ca intr-un mic concediu, stam la un prieten, am carat 3 muncitori dupa noi sa-i faca sotul meu casa la interior prietenului. Am gatit pentru 5-7 persoane, m-am certat cu sotul la tot pasul din nimicuri ( el stresat, eu stresata). E drept ca e pacat daca raman atatia embrioni care se duc pe apa sambetei dar daca raman acum gravida ( si sunt extrem de optimista) nu mai vreau un alt copil ( oricum transferam 2 si poate ma procopsesc cu gemeni).
In plus toata tarasenia ne-a dus la sapa de lemn. fatza de austria germania e f scumpa da' noi am gandit altfel problema. Din discutiile cu Beran el nu mi-a zis niciodata ca fac icsi din start ci m-a lasat sa inteleg ca e ca noi. Ma rog poate am fost eu bleaga si n-am cerut mai multe detalii. Crioconservarea aici e 500 de euro 6 luni dupa care se plateste 100 de euro pe luna ceea ce e f mult.
Nici nu stiu daca mai am curajul sa mai fac un al doilea FiV daca asta nu reuseste. Poate ca's acum in depresie din cauza durerilor de burta de dupa punctie da' nu mi-e bine deloc si nu mai rezist fizic si psihic la alte traume de tipul asta. Si asa sanatatea mea e subreda , daca mai lucrez si eu la ea cu tona de hormoni si medicamente unde sufletul meu ajung ca nu mai apuc sa-mi vad copilu mare. Poate ca Dumnezeu, ala in care nu cred eu, nu vrea ca eu sa fortzez acolo unde natura nu a vrut.
Imi iubesc sotul, avem o relatie superba si ce-o vrea destinul aia vom face.
Daca vreodata as mai incerca.. poate ca as alege austria sau chiar ungaria. Clinica germana e foarte ok sunt super profesionisti da' e mult peste puterile mele fizice, psihice si financiare. Pe noi cu tot cu medicamente ne duce undeva la 6500 de euro. In romania faci 3 fiv-uri cu banii astia. Repet, pentru cine are bani multi e de recomandat, pentru mine e doar o singura incercare
cami
Avalon spune:
Bombonique, stai calma ca nu este necesar sa ai simptome. Iar daca totusi ai, sunt efectul stimularii. Fii cat mai optimista si gaseste preocupari care sa faca sa uiti de simptome... usor de spus, greu de facut insa, stiu... mie cel mai bine mi-a prins cand m-am dus la serviciu si uitam. Hai ca mai ai putin, tin pumnii!
Cami, ce sa mai zic, e complicat cu banii... dar dupa 3 fivuri in Romania (din care 2 la clinica particulara) mie una imi pare rau ca mi-am pierdut vremea aici... nu spun mai multe ca doare numai cand ma gandesc. Si sa stii ca nu plang dupa bani, cel mai tare ma doare ca am bagat hormoni in mine aiurea. E adevarat ca faceai 3 fivuri aici cu banii astia, dar ia gandeste-te ca le faceai, treceai prin stimulari si-ti faceai o mie de sperante degeaba. Din pacate, la partea de embriologie suntem undeva sub nivelul marii...
cami30 spune:
Avalon, trebuie sa iti dau dreptate. Aici nimeni nu a mers pe orbecaitelea, toata lumea calma si schema de tratament a fost perfecta. Daca nu-l speriam eu cu un estradiol prost facut in Romania, probabil acu' eram deja cu bebe in burtica. Astia stiu sigur ce si cum. Ma mai intreba cineva de ce nu mi s-au prescris o mie de medicamente dupa punctie, de la antibiotice pana la nu stiu altceva. Eu cred ca stiu ce fac si sunt atat de siguri pe mana lor incat n-au cum sa greseasca. Ai nostri vor sa-si previna propriile greseli prin medicatie poate uneori data aiurea.
Azi ma simt mai bine, ma mai doare burta doar putin, oricum suportabil.
Mi-a mai trecut si supararea cu cei bani, la naiba cu ei, am cheltuit noi mai multi pe alte kkturi , dar deh, gandesc si eu ca bugetaru amarat care are salariu nici de muncitor in constructii ( muncitorii sotului meu primesc mai mult pe luna decat am eu salariu ). In plus cand il vad pe al meu cum se zbate si n-are odihna nici un gram imi spun ca inca mai vreau sa-l am langa mine, sanatos si in putere. Ghinionul nostru ca si-a ales cea mai grea meserie din lume care-ti da batai de cap 24h pe zi.
Cand ajung acasa ma duc la medicul care mi-a monitorizat foliculii ca' tare l-am mai stresat cu masuratorile si sper sa-i duc o veste buna.
Va pup si weekend placut!
cami
lindutza spune:
cami,
n-ai nici un raspuns de la laborator?
Sint foarte curioasa ce s-a intimplat!!!
I-ti tin pumnii strinsi!
Apropo de ICSI, mie mi-au zis ca daca faceau ar fi trebuit deja sa semnez dinainte hirtii pentru asa ceva si oricum ICSI se face in primele 2 ore dupa punctie dupa aceea e prea tirziu.
Am fost si eu ieri la o discutie cu doctorul si mi-a zis ca daca ar fi fost probleme cu spermiograma s-ar fi gindit si ei la ICSI dar asa ca a iesit bine nu si-au facut probleme.El zice ca s-ar putea sa fie din cauza ovulelor pentru ca ele au un fel de perisori care se misca si prin miscarea lor atrag spermatozoizii dar la mine a spus ca nici macar nu aveau intentia sa mearga catre ele.
Daca ai un nr. de tel fix si ai chef sa vorbesti trimite-mi un PM.
te