Nazdravani de august-septembrie 2003

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

ANDREEA!!!! Sa traiesti fericita si sanatoasa alaturi de cei dragi!

Si noi am fost ieri la sedinta cu parintii. A fost prima sedinta la care am participat. A inceput cu prezentarea pe calculator si cu o muzica linistitoare pe fundal a fotografiilor facute de educatoare copiilor in timpul activitatilor...superbe. Am ramas muta de uimire cat de frumosi sunt cu totii si in cate ipostaze frumoase i-au prins . Apoi ne asteptau mesele aranjate frumos cu fructe, biscuiti, unt, banza, ceai, cafea si suc. Ne-am prezentat fiecare in parte, noi parintii, pentru ca anul acesta grupa s-a schimbat, copiii de 6 ani au plecat la scoala si au venit copiii de 3 ani de la alta grupa din camin. Una din educatoare a prezentat pe scurt programul, il stiam pentru ca primisem deja hartia cu o saptamana inainte. Apoi ne-a rugat sa scriem numele pe absolut toate hainele copiilor ca sa nu le incurce. A fost tare simpatica, spunand ca oricum copiii isi cam cunosc hainele dupa miros si stiu exact care haina a cui este . Apoi am stat la taclale si la rontait una-alta si gata. La asa sedinte sa tot mergi! Bine ca noi avem intalnire lunara la cafea, insa nu sunt toti parintii deodata. Care cum vin dupa copii stau 10-15 minute la ceai/cafea si prajiturele(facute neaparat de educatoare acolo in gradinita si va spun sincer ca de fiecare data imi vine sa le cer reteta ), insa cu educatoarele ne intalnim si povestim.

La Silvia in grupa sunt 3 categorii de varsta: cei nascuti in 2003 sunt grupa de 5 ani, cei din 2004 sunt grupa de 4 ani iar cei din 2005 sunt grupa de 3 ani. Silvia e a 3-a ca varsta in grupa ei. Toti cei din 2003 vor merge in august la scoala, in grupa pregatitoare. Aici caminul si grupa pregatitoare e joaca de copii , activitati de joaca si invatare prin joaca. Nu e nici un stres ca merge copilul la scoala. De fapt asa e scoala aici pana in clasele mai mari. Nu stiu cat e de bine, dar asta e. Trebuie impinsi mai tarziu de la spate de parinti ca sa faca ceva...in fine, e o discutie lunga. Pana atunci mai avem...cu Silvia, ca cu Diana incepem in 2-3 ani.

Activitati extra inca nu facem, desi Silvia ne tot spune ca i-ar palcea sa stie sa inoate. Vom incepe in curand sa mergem la piscina si poate va invata cu noi.

Cam atat, va pupam!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Buna fetelor si multumim de urari tuturor celor care si-au amintit
LA MULTI ANI pentru piticutele care au implinit cei 5 anisori zilele acestea, Ioana de Floare de soare si Andreea a Iulianei76, sa fti sanatoase si norocoase!

Noi suntem ok, fiecare cu activitatile zilnice. Raducu este la program lung de gradinita, incepand de la 1 septembrie, se descurca bine, educatoarea ni-l lauda ca intelege tot, repeta dupa ea tot ce le spune ea copiilor si vorbeste si el, este optimista in privinta evolutiei lui.
Ieri am avut si noi pt prima data asa zisa sedinta cu parintii, de fapt e total diferita de cele din Ro, pentru ca in primul rand se numeste "Eltern Abend" (Seara parintilor), se sta la discutii, pe scaunelele copiilor, asezati in cerc, se servesc prajiturele, cafea, sucuri si se discuta relaxat.
La inceput ne-au prezentat educatoarele ce activitati doresc sa faca in continuare (muzica, patinaj pe gheata, engleza) si in ce locatii vor sa-i mai duca inafara gradinitei, muzee,excursii, etc.
Apoi fiecare parinte a primit poza copilului in ipostaza cand era pictat pe talpa (caci le-a luat amprentele talpilor si manutelor si ni le-a dat apoi intr-un fel de dosar al fiecaruia).
Apoi fiecare ne-am prezentat si am spus cateva cuvinte despre noi. Nu pot sa va zic ce emotii am avut, era primul meu "discurs" in germana in fata unor nativi de germana, in plus nici nu eram pregatita pt asa ceva . Dar se pare ca m-am descurcat onorabil, caci la final educatoarea m-a felicitat pt evolutia mea privind limba (chiar daca probabil ca am vorbit mai mult ca arabii de la Romania ).
Eu imi continui cursurile de germana, zilnic am 3 ore, imi place si sper sa intre la tzacalie cat mai bine.

Cam atit despre noi. Va pupam si numai bine!

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

asa, sa continui...

la noi toata grupa face dansuri si engleza. si asta din cauza spatiului, pentru ca n-au ce sa faca cu copiii care nu participa. adica in timpul optionalului ei ar trebui sa stea cuminti pe scaun, cat ceilalti fac ceva.

fi-miu la dansuri e antitalent , dam macar topaie si nu exclude varianta asta de activitate. de alte sporturi nu prea avem timp, asa ca... asta e.

am cam ramas tablou la fondul clasei.. 150 ron, sunt curioasa ce se cumpara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Cris - mai COCI vinete?? Eu am renuntat, clar! Miros, fum, caldura... Iar mai nou am vazut la Carrefour la congelate, asa ca pe viitor, pentru o pofta de vinete, congelatele ma cheama!
Si eu am inceput gradinita la 3 ani la grupa mare cu frate-miu, apoi am facut mijlocia si apoi din nou grupa mare si n-as zice ca am ajuns rau

Eliza a inceput anul la ALTA gradinita, adica nu la cea de anul trecut. Asta e. A 4-a gradinita in 4 ani... Daca e sa fac un bilant, cel mai bine a fost la Acorns, unde a stat 2 ani, mi-a placut foarte mult la Waldorf unde nu am putut sta mai mult de 2 luni, iar Clara vine pe ultimul loc, unde iar a stat 2 ani fara cele 2 luni de la Waldorf.
Gradinita asta imi place, educatoarea (care e si directoare in acelasi timp) are o multime de pareri pertinente. Are experienta si mi-a placut "discursul" ei. Fac 2 minute FIX din casa pana la gradinita.
In mod clar, diferenta esentiala intre personalul BUN de la o gradinita de stat si personalul de la o gradinita privata este ca primii sunt profesionisti. Doar sa aiba chef sa isi faca si treaba.
La gradinitele private .... au fel si fel de specializari... numai pedagocie nu, sau mai rar... si nu par mereu preocupati sa dezvolte deprinderi copilului, poate pentru ca multi sunt mega-razgaiati si personalul nu vrea sa supere parintele, mai ales daca ala mai tranteste si cate o sponsorizare din cand in cand.
Asa ca.... cu bune si cu rele, mergem la gradinita asta, dar o iau la 12 ceea ce e grozav. Macar nu miroase toata gradinita a cantina, ca nu se mananca acolo. Alaturi se contruieste o noua gradinita, mare, cu 3 etaje, "ctitorie" a lui Ontanu, dar desi trebuia sa fie gata pe 30 august, nu va fi gata nici in noiembrie... Eu nu ma grabesc... pentru prima oara in "cariera" mea de mama, nu ma grabesc...
Lucrul bun, in afara de faptul ca mi-a placut educatoarea, este ca nu am dat spaga la inscriere. De fapt, inscrierea s-a derulat conform regulilor. Nu m-am dus inainte, ci in intervalul din calendar mentionat si la TV, nu m-am dus nici macar cu o floare, ci doar cu dosarul, am completat cererea, si gata, copilul a fost inscris.
Elizei ii place, dar nu ma mira pentru ca mereu a fost fericita la gradinita.
Un alt lucru bun este ca toti colegii ei sunt "normali". Paranteza - se poarta sortulet. De ce spun ca este un lucru bun - pentru ca nu suport diferentierea copiilor dupa valoarea masinii lui ta-su sau dupa marca blugilor pe care copilul ii imbraca! Chiar si la Waldorf erau niste gipane la intrare cand era sedinta sau ora de preluat copiii de iti picau ochii nene! Fiind langa ProTV, unii parinti erau vedete de ii vedem pe sticla. Si tot asa.
Nu frate, aici copiii sunt "normali" ascultatori din cate se pare, politicosi.
Pai la gradi Clara erau vreo 2 care reuseau sa te sperie in max 30 de secunde!!! Era un pusti, atomic nene, alerga, se trantea pe jos... atomic de atomic. Nimeni nu ii zicea nimic, sau ma rog, i se zicea rar cate ceva, ca era si plangacios iar maica-sa era la "pertu" cu directoarea... Un gest oribil pe care il facea si pe care l-a repetat si Eliza de vreo 2 ori din imitatie... se lovea cu mana in cap! Bai nene, sa vezi acasa ca face copilul tau asa si sa ti se para amuzant sau cum, de nu il corectezi?.... In fine
Lucrul cel mai bun din afacerea asta e ca sunt eu acasa si pot sa imi organizez copilul singura, sa stiu si eu in sfarsit ce si cat mananca, daca si cum doarme, cand se trezeste etc..
In afara de gradinita, merge la balet/ lunea si miercurea seara (e al doilea an), si sambata dimineata la inot (aici abia a inceput). Pana acum ii place tare mult, si vreau sa o inscriu si la un curs de initiere in muzica, aici langa noi la Scoala de Muzica. E un curs pentru prescolari de initiere in pian si vioara. Si asta sper sa ii placa. Interesant ...cursul e [b]gratuit. Ceea ce nu prea intalnesti des la noi...
In prima saptamana la gradi s-au jucat, s-au acomodat unii cu altii, s-au cunoscut. Saptamana asta mi-a venit cu un cantecel invatat, mi-a povestit ce planse au lucrat si au invatat si un joc nou numit "vine trenul" Mi l-a explicat. Dragut.
Sper sa fie ok si in continuare, sa vedem cum o fi cand or incepe racelile sau Doamne fereste epidemiile de alte boli. Sper sa fie putin mai ferita cu programul asta scurt.

[b]Pentru prima oara
de cand merge la gradinita nu imi mai e teama ca nu pot sta cu ea daca se imbolnaveste, pentru prima oara nu mai conteaza daca au o vacanta prin noiembrie (ca au, de pe 23 oct pana pe 3 nov!!!) sau prin februarie, sau ca trebuie sa o iau la o ora la care altadata mai aveam mult de lucru la serviciu, si alte asemenea. De fapt, pentru prima oara nu mi-a pasat macar daca o vor primi sau nu (stiti balamucul de la inscrieri in general), ca puteam foarte bine sa o tin acasa si ma durea in cot de sistem! Probabil ca mi-a fost asa usor cu inscrierea pentru ca e program scurt si lumea nu se inghesuie foarte tare. Chiar si asa insa, pe 40 de locuri (doua grupe) sunt 58 de copii inscrisi. Iar ma intorc si ma gandesc ca daca ar fi fost mai mica, lucrul asta m-ar fi ingrozit.

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Miha - nu ai terminat de povestit jocul cu pescuitul. Agati punguta de dulciuri de undita si? Astept urmarea ca pare extrem de distractiv...
Vazut pozele. Super buburuza! Mi se pare asa de mare si serioasa!

Vorbeati de schimbari - si eu ma temeam ca tot mutand-o pe Eliza ar putea sa o afecteze, dar nu a fost asa. De lucrul asta m-am convins deplin in vara asta, cand am vazut cat de usor isi face prieteni si cat de usor se adapteaza la fiecare situatie. Oricum, nu am avut de ales, ori de cate ori am mutat-o...
Totusi, si ea este un copil extrem de sensibil, dar sensibilitatea ei vine, cred eu, din faptul ca eu (noi) nu am putut petrece prea mult timp cu ea. O sa spuneti ca mai mult conteaza calitatea decat cantitatea, dar totusi, o ora dimineata in masina, in drum spre gradi, si vreo 2 ore seara plus weekendul, printre treburile casei, nu sunt nici pe departe suficiente. Asa ca ea are un soi de insecuritate, mereu ne spune ca ne iubeste si ne imbratiseaza des (mai ales pe mine, ca ta-su a petrecut mai mult timp cu ea...), imi spune ca vrea sa stea mereu cu mine, intr-un cuvant isi manifeste excesiv afectiunea si cere acelasi lucru de la noi. Are si ea o serie de temeri si de frici, si ei ii e frica de intuneric, teama de singuratate... Sper sa pot recupera de acum inainte golurile lasate in anii din urma, golurile cauzate de absenta noastra.

Stiam si atunci ca nu e nici o scofala, dar uite ca la noi nu ai de ales, ca daca nu muncesti ca un rob, nu poti trai decent, si te trezesti ca lucruri pe care le vrei facute PENTRU copil sunt de fapt IMPOTRIVA lui...

Desigur, nu i-am lipsit, chiar si in alea 2 ore seara ne straduiam sa completam, ii citeam povesti, ne jucam, dar nu suficient pentru cat avea ea nevoie. Asta tot citesc intr-o carte despre "limbajele de iubire" ale copiilor, foarte interesanta cartea. Mai precis, cum stie copilul tau ca il iubesti? Eliza e un copil al carei "limbaj de iubire" e prezenta noastra. Nu cadourile, nu declaratiile de iubire, ci prezenta.

Sa stiti ca si la gradinita Elizei sunt frati, chiar daca nu au 3 ani! Cica e chiar ordin ministerial, ca "sa nu innebuneasca parintii" alergand intre doua gradinite. De fapt, de-asta au si ajuns sa fie 58 de inscrisi... surplusul sunt majoritar frati/surori.

Si la Eliza o sa se faca engleza si muzica. La engleza, mi-e ciuda ca a pierdut mult fata de cate stia cand era la Acorns. Iar o sa inceapa cu 1-2-3, fructe si animale.... Dar asta e, e normal pentru ceilalti care fac prima oara. Noroc ca Eliza asculta mult la desene animate si la povesti. Totusi, as fi vrut sa incep si franceza cu ea, dar nu am succes deocamdata... Atata stie "un-deux-trois-quatre" si ca pe Tinkerbell o cheama Clochette...

Mihaela - ce mult imi place cum povestesti despre gradinita Silviei. Mai povesteste-ne si despre Diana pls

La fel si despre Dana - asa erau "sedintele" si la Acorns. De fapt, erau intalniri periodice, se discuta cate o tema de interes general, educatoarele ne aratau ce lucreaza copiii, primeam cd cu poze din timpul activitatilor...

Moamaaaaa.... nu scriu un secol, dar si cand scriu....

LA MULTI ANI Andreea! Si Raducu (ne scuzati de intarziere...)

Ma tot straduiesc sa pun poze, poate reusesc.... va dau link asap

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

La noi la gradi totul e asa cum am lasat.Doar litera de la inceput i-au schimbat-o.Au facut acum Grupa mare C in loc de A.Activitati avem cu duiumul.Muzica, pian,calculator, engleza, dans, inot,arte plastice.Anul asta vrea Radu la ate, ca la pian si la dans nu pre i-a placut.
Lui nu-i place la gradi asa ca nici eu nu ma inghesui sa-l duc atucni cand nu vrea.Mergem cam de 3 ori pe saptamana.Chiulim si noi la greu acum ca de la anu...

Eu sunt in cautari mari.Ne-am hotarat ca Mos Craciun sa aduca anul acesta mult asteptatul (de mine!)catel.Asadar vrem un cocker pe care sa-l scoata Mosul din sac.Dar de unde credeam ca voi gasi pe toate drumurile, uite ca pana acum n-am dat de nici unul.Sunt in ziare ceva anunturi dar in aia n-am incredere ca cica-s multi tzepari.
Daca stiti pe cineva...sa ma anuntati, da?

Cris- si la noi s-a stabilit fondul clasei de 150 RON .

Ma duc sa spal mormanele de vase caci ieri a fost ziua lui Mircea si-am avut bairam.Va pupez!

Mergi la inceput

anka, pai cu pescuitul credeam ca am explicat . copilul arunca undita in "lac" care e de obicei un paravan si cineva sta in spate si prinde o pungulitza cu dulciuri(la capatul atzei e o clema de rufe ). Copilul trage unditza fericit ca a pescuit dulciurile din lac . Pungulitzele se fac la fel, ca sa nu fie competitie intre copii. Asta e un fel de pungutza cadou inainte de a pleca copiii acasa. E sub forma de joc ca sa fie distractiv. Sa vezi ce se bucurau cu totii de dulciuri! Aici e obiceiul ca numai sambata primesc copiii dulciuri. Se numesc godis si sunt varsate, se vand la kg. In rest parintii nu cumpara dulciuri copiilor. Se numeste "sambata dulciurilor". Cam aceeasi regula e si pentru chips-uri si cola, cine mananca. Insa dulciurile sunt un adevarat rasfat si se bucura copiii de ele...abia asteapta sambata ca sa primeasca godis.

Despre Diana nu stiu ce sa va spun...ea e integrata, are prietene si ii place tare mult. Vorbeste cursiv suedeza, inca din primavara. Teme are putine, ei lucreaza foarte mult in clasa, materiile sunt indeosebi practice si mai putin teoretice. Programa e aerisita si daca la inceput ma stresam de diferenta intre scoala romaneasca si cea suedeza, acum m-am obisnuit. Asta e scoala aici si nu are rost sa o fortzez. De fapt aici nu gasesti culegeri, asa ca si sa vrei nu ai din ce lucra. Numai din culegerile din Ro care sunt peste nivelul de aici. De cand a inceput scoala, mai mult de o luna deja, copiii au avut tare multe activitati sportive, competitii, cred ca au fost saptamani in care au fost si 2. Stiu astia ce stiu, peste o luna nu mai poti face mare lucru afara, va ploua si ziua va fi scurta...
Singura chestie pe care insistam si e excelenta colaborarea intre mine si profesoara de romana a lor, este limba romana. Pentru ca incet-incet o uita ambele fete...asa ca Diana are teme si la romana, scrie compuneri. Extra scolar face handbal. Mi-ar placea sa faca si ceva desen, ea a facut in SM la Palatul Copiilor si chiar are talent, insa momentan nu vrea.
Azi a fost ziua portilor deschise la scoala Dianei si toti copiii au fost insotiti de parinti, de frati si surori si au participat impreuna la activitati. Regula este ca ccc clasa a 6-a in fiecare an(Diana e cl.6-a acum) organizeaza servitul cafelei(aici e un obicei cu cafeaua foarte fain) si a prajiturilor, apoi a mancarii(am facut si servit hamburgheri) si un mic targ de vechituri(si asta e traditional suedez) si o tombola. Banii ce s-au strans au intrat la copii in fondul pe care il strang de cativa ani pentru excursia de final de cl.6-a (cl.6-a aici e sfarsitul unui nivel de studii si copiii se muta la alte scoli). Daca va amintiti am mai facut si alte activitati de Craciun si de Pasti. Si vom face si anul acesta. Ideea aici este ca parintii sa nu dea bani din buzunar, sa lucreze tot felul impreuna cu copiii ca sa vada si ei cum se castiga banii. A fost o zi plina, s-au strans bani frumosi(desi elevii scolii au primit masa de pranz gratuit la scoala), majoritatea parintilor si a insotitorilor au cumparat.
Cam atat, urmeaza imediat sa aiba testele nationale si imediat au o saptamana de vacanta. Cand voi avea si eu, scolarita .

Imi place ca se simte relaxarea din postarile tale, e foarte bine ca lucrurile sunt asa acum. Si fetele mele au momente din astea cu dragostea, desi noi stam destul de mult cu ele dar probabil nu destul dupa cerinta lor.

Va pup, un we fain va doresc!

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

PS. Despre Silvia scriu in blog, ajungeti direct cu linkul de la semnatura. Noutatea este ca acum se marita!

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

Buna fetelor,
Nu am mai scris de un car de ani....sper ca nu ati uitat complet cine suntem ...dar de data asta avem ceva vesti noi: o bebelusha nou-nouta, pe care o cheama Ilinca-Anastasia, si care intregeste familia noastra incepand cu 15 sept.
Ea este bine si sanatoasa, a avut la nastere 2950 g si 50 cm lungime, si scor apgar 9, eu ma refac ceva mai incet dupa cezariana, dar per ansamblu suntem bine.
Site-ul nostru este tot www.photoart.ro (tot aici avem si pozele noi cu Ilinca).

Va pup si promitem sa scriem mai des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Tigresa sa va traiasca beblusha nou-noutza si sa aiba muuult noroc! Felicitari si recuperare cat mai rapida tie! M-am uitat la poze e o scumpa (ce dulci sunt bebeii miiiici ... am si uitat).

Ankalaura bafta la noua gradinita, sper sa fiti pe deplin multumiti acum!

Si pentru azi, LA MULTI ANI gemenelor Crina si Craita chiar daca mamica lor nu a mai intrat pe aici demult.
Si, cu o zi in avans, LA MULTI ANI si pentru Andra de Liliac (apropos, stiti ceva de Liliana, ca nu a mai postat de ceva vreme..).
Sa fiti sanatoase cu toatele si norocoase!

Va pupam!

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Mergi la inceput