Nazdravani de august-septembrie 2003
Raspunsuri - Pagina 15
cristinamh spune:
tigresa, inca o data felicitari! imi plac copiii de ep 15, merg la scoala cu cutia de bomboane
.
mi-au placut si pozele cu al doilea pui de tigru, cat ca nu avea costum portocaliu si dungi! mai mai, da' ce de par a avut!
mihaela, pa... fata e hotarata! asteptam invitatia la nunta 
da, sunt sigura ca lui andrei i-ai placea. e innebunit cu hartile, a romaniei, a lumii, stam si cautam diverse. cand citim despre animale, trb sa-i spun pe ce continent traieste. am inceput sa-i povestesc de fiecare din gasca, pe emma, diana, si sara le stie cel mai bine. california o gaseste imediat... si sa te tii cand incepe cu "cat de dor ii e lui de fete", si ca vrea sa le facem o vizita in california. eh, i-am promis ca atunci cand o fi mai mare, se poate duce singur la ele.
mai noi vrea la londra. nu mai stiu cum i-am povestit de disneyland. a priceput copilu... si a venit intrebarea... da' e si thomas acolo ? (daca mai sunt necunoscatori... thomas si prietenii lui trenulete) nu mami, thomas are alta casa, pe insula sodor... si unde e insula? in anglia! unde in anglia? la londra... aaa, londra unde e si peter pan. cand mergem?... cand o sa ai 10 ani!
nu mi-a dat prin cap sa pun un interval mai mare. nu e zi sa se uite la thomas, sau sa se joace cu ele, si sa nu ma puna sa-i promit a mia oara ca ma tin de cuvant si cand implineste 10 ani mergem la londra.
asa ca, sa revin, cand am ajuns la suedia pe harta europei, i-am spus ca si acolo are o prietena (ce bine prind pozele impreuna, ca i le arat), pe silvia. normal, cand mergem pe la ea...
.
anka, da, coc vinete... cand iei ditai juma de sacu gratis din gradina de la tara... coptul nu mai pare asa complicat. n-ar fi pacat de ele?
cu gradinita ai dreptate, trb sa aiba si chef. noi avem educatoare noi. au jumatate de grupa de anul trecut, jumatate sunt din grupa lui andrei. nu stiu cum se simt copiii, dar , noi parintii de la grupa veche, ne-am cam simtit in plus
. acum om vedea...
doamnele par "pretentioase" rau. parca prea vor sa fie toti in stare de toate.
de exemplu... ca fi-miu e visator, si trb sa-l aducem cu picioarele pe pamant. ca sta si priveste aiurea prin clasa. dar ca atunci cand il intrebi ceva, raspunde corect, cat ca ti se parea ca nu-i atent deloc. o da, asta o face de la grupa mica, o face si acasa cand citesc povesti. si o face mai ales cand are impresia ca nu tii sa vorbesti cu el in mod special. dar... ce e rau in asta? adica ce e atat de rau incat sa-l oblig? ... si sa ce? ca nu tine corect creionul nu mi-au spus, desi eu vad asta mereu, trb sa stau cu ochii pe el, si chiar sper ca macar aici sa fie atente cu el. nu0i place in continuare sa coloreze.
au avut expozitie de pictura la sedinta, nu era cu mult mai stangaci decat altii. o casuta, un pom de-o parte si de alta, peisaj de toamna. andrei l-a facut pe verticala, si sus pe cer era o ...chestie roz-siclam-portocalie... daca te uitati fara "ghid", nu pricepeai o iota... dar copilul mi-a explicat apoi ca in peisajul lui de toamna ploua si tuna, iar chestia aia era tunetu (am reglat apoi, ca e fulgerul). sincer... mie mi se pare geniala ideea, si nu manifestarea artistica cu 0 talent. daca nu le are, nu le are... ce sa fac acum?
hai ca deja m-a luat valul, ma duc si la treaba ![]()
ps. irinuca... fi-mea intreaba de peter pan
.
cristinamh spune:
stiam eu ca am uitat ceva, sa pupam fetele sarbatorite azi!
si pe langa crina si craita, mai e o pereche de gemeni, mihaita si gabriel!
sar'na mama soacra, ce-mi face ginerele
??
liliacu, zicem in avans, da' va asteptam maine pe-aici, sigur aveti ce povesti!
l_carmen2003 spune:
Buna dimineata ... pupam toti puiutii sarbatoriti si pe mamicile lor... si uram din tot sufletul numai bine!...
Alex e bine, va multumim, nu mai tuseste nu mai plange noaptea, e mai zambitor si mai aproape de Alex cel din august! - ca termen de referinta!
Ne pregatim sa incepem si gradinita cand doamna psiholog va spune ca e gata... pana atunci insa facem miscare multa si pictam... a reinceput sa foloseasca culori calde - asta dupa ce a disparut maro-ul si negrul!
ca am avut eu grija... - si continuam si vizitele la psiholog... probabil doar saptamana asta... Am fost si la concert si i-am luat o orga ca ii place sa zdrangane - normal ca nu stie notele si ca nu ii era necesara insa suntem inca in perioada de inconjurat copilul si suflat intre cornite si nu am rezistat...
Psihologul spunea ca Alex e ok, si ca putem incerca sa il ducem la gradinita si probabil asta vom face in curand... Cand va cere el... pana atunci incercam sa stam cu el cat mai mult si sa il tinem in aer liber cat mai mult!
roisin spune:
Tigresa, sa va traiasca micuta comoara, sa fie sanatoasa si fericita alaturi de tigrutul cel mare si de voi! ![]()
Moama, ce dor imi e de unu' mic si moale si cu miros din ala dulce... mmmm...
Noi abia am aterizat din Grecia, duminica seara, dupa doua saptamani de vacanta. Anul asta ne-am dat in barci, am avut de doua ori cate doua saptamani vacanta, si a contat al naibii, acuma sunt plina de energie si am si chef de munca, desi inca nu mi-am revenit din starea aia de "relache".
Azi le-am dus pe caprite la gradi, noi mergem la o particulara aproape de casa, si Irina a cam dat apa la soricei dimineata (desi pana acum nu avea probleme). Din fericire, la gradi asta au activitati dragute, o tin din serbare in serbare (au zile de nastere si le fac ei petreceri la copii), iar azi au avut clown si teatru de papusi, asa ca a uitat piticu' de tristete.
Apropo de activitati, io-s multumita ca nu se pune asa mult accent pe engleza (cum era la prima gradinita a Mirunei), invata in fiecare saptamana cate ceva (au diverse teme saptamanale), dar nu uita sa vorbeasca si sa cante si in romana.
Eu sunt mai ciufuta cand vine vorba de sistemul de invatamant romanesc, ala cu mult-si-fara-rost. Prefer sa ii vad pe kinderi ca se joaca, sa stea afara cand e vreme buna, sa invete un cantecel, sa se distreze cat mai mult.
Si-asa or sa aiba parte de mult stres odata cu inceperea scolii.
Mihaela, m-am tot uitat la voi prin poze si incerc sa mai citesc si din povestirile tale... e foarte interesant ce spui despre Suedia!
Sotul meu a fost recent intr-o delegatie la Goteborg (si s-ar putea sa mai mearga o tura) si din ce mi-a povestit si el am inceput sa ma indragostesc de tara asta.
Si, culmea, a inceput sa-mi incolteasca si un gand de stramutare, tocmai mie care nu mi-am pus niciodata problema sa plec de aici.
O sa mai citesc pe blogul tau, imi place mult ce scrii, mai ales despre acomodarea fetelor.
Danateu, ma bucur mult ca va e bine acolo, desi speram in secret sa ne mai intalnim prin Herastrau! ![]()
Din punctul meu de vedere, Austria e intangibila, pentru ca nu vorbesc nici boaba de germana si din cate stiu acolo engleza nu e la mare moda. Dar sper sa dam o fuga intr-o vacanta, de mult i-am pus gand rau... ![]()
Mi-e dor de Raducu cel frumos, m-am uitat mai demult la poze si m-am trezit oftand... ![]()
Hai, ca iar n-apuc sa zic mare lucru, acuma plec putin pe jos cu caprele, sa gasim un cadou pentru un coleg, ca maine iar au serbare si de data asta chiar vreau sa ducem si noi un cadou sarbatoritului.
Sper sa pun cateva poze din Grecia cat de curand, si va dau de stire cand le am pe undeva.
Va pup, seara faina!
PS Multi pupici prichindeilor sarbatoriti zilele astea!
PPS Carmen, ma bucur tare ca Alex e mai bine, m-a luat cu tremurat cand ai povestit de sedinta la psiholog. Foarte trista treaba, m-a pus pe ganduri rau...
PPPS Cristina, saru-mana de alerta de pe mail! Foarte eficienta, dupa cum vezi. ![]()
cristinamh spune:
roisinu, cu placere! pupam capritele, si asteptam sa le mai vedem.
io am intrat mai mult pentru faza zilei de dimineata:
andrei nu mai vrea camasa la gradi, ca are capse si nu stie sa le inchida. nu ca, daca ar fi nasturi , s-ar pricepe.
totusi, l-am gasit incheiat la gradi.
dupa vaicarelile lui, il intrebam... bine, dar de incheiat, cine te-a incheiat? "aaa, m-am chinuit eu cu mihai... m-a ajutat el sa le inchid. si l-am ajutat si eu, ca avea bretele si nu stia sa si le ridice." iar mihai e un piticut la fel ca fi-miu. dar... e acelasi mihai care...
... andrei, ati colorat azi? "da, dar m-am plictisit. l-am rugat pe mihai sa-mi termine si mie desenul"
in seara asta e la meci de hochei cu ta-su. sunt taaaare curioasa ce-o povesti de-acolo!
fi-mea sta cu bucatarioara si cu sfiosu, are toate cratitele pe foc, si-l indoapa pe bietul pitic. "dau ca[r]nita, mancale nu e buna", "acum gata, a mancat, face nani" a trecut la urmatorul, sunt 7 pitici, asa ca mai are. cel mai frumos e cand i-l arat pe hapciu... ca stranuta ea ca sa-mi arata cum il cheama.
la gradi s-a resemnat. nu mai plange. il asteapta pe peter pan la ziua ei. eu, disperata dupa set de petrecere, am rezolvat mai repede decat imi imaginam. am dus-o la stand si-am lasat-o sa-si aleaga ce vrea ea. si-a ales de toate cu pooh si tiger. asa ca am scapat. pentru tort insa cred ca ma dau peste cap sa gasesc figurine din peter pan...
dar de ieri a inceput, ca la ziua ei vine si mowgli, si baloo, si cenusareasa. nu stiu de ce taman pe asta o prefera. dupa alba ca zapada.
si in incheiere, ultima lor expresie "preferata" e <sobolan batran>. traiasca desenele dublate in romana, ca mai am nitel si le invat pe dinafara.
danat spune:
Carmen ma bucur mult ca Alex e mai bine...mi s-a rupt inima cand am citit ce spunea psiholoaga la care ati fost :-( Mi se pare asa o nedreptate, sa ai copil ok, cu psihic bun si robust, si sa ajungi la medic din cauza unui mediu defect...fir-ar sa fie! Sanatate multa si optimism cu tonele! (Cand mai veniti prin Viena?)
Roisinule multam de aprecierile flatante la adresa lu' Raducu. Si noua ne lipsesc intalnirile din Herastrau si putinii prieteni adevarati pe care-i aveam in Buc. Insa asta se compenseaza cu multele parti pozitive ale traiului aici. Am inatat acum la stadiul de HB, ca in viata trebuie sa faci compromisuri, nu le poti avea pe toate
Cat despre limba, e adevarat ce spui, engleza nu e f agreata aici, sunt putin cam nationalisti ca sa zic asa, cu toate ca foarte multi cunosc bine engleza. Pentru inceput, chiar daca vorbesti engleza, toti iti raspund zambind si nu te fac nicidecum sa te simti aiurea. Cu timpul insa, se ridica pretentii de la orice auslander (cum mi se pare si normal, de altfel) ca sa le invete limba.
Oricum, Austria e o tara superba, cu de toate, munti, lacuri, campii, paduri si cate si mai cate. Merita sa veniti si cred ca va veti indragosti de ea ![]()
Pupici multi "caprelor" tale frumoase si ma bucur ca le e mai bine la noua gradinita. Subscriu contra modului de invatare practicat in gradinitele din Ro, mult si inutil, ca sa se plictiseasca de mici de invatat.
Cristina apropos de ce scrii cu Andrei si pictatul, si aici au cei doi baieti ai nostri un punct comun (ca stiu ca mai descoperiseram noi si altele); nici lui Raducu nu-i place sa deseneze ceva normal. Cel putin deloc "la comanda".
El face la greu desene abstracte. Linii care se intersecteaza ciudat, arabescuri (cu astea ne-a dat pe spate), insa sunt multumita ca acum, spre deosebire de perioada de gradinita de Buc, deseneaza in tonuri calde si optimiste: portocaliu, roz, galben, rar mai baga albastru, maron sau verde.
Asa ca, in ceea ce priveste desenatul, nu tin neaparat ca Radu sa fie "in randul lumii" sa picteze la fel ca ceilalti. Mie imi place sa ii dezvolt personalitatea, nu sa i-o inhib, sa fie toti o turma de oite cuminti, cum doresc doamnele educatoare din Ro (cred ca toate avem ceva cu ele, "saracele"...).
Va pup si o zi faina sa aveti!
Dana
mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
mihaela_s spune:
Buna dragelor!
In primul rand felicitari Tigresei pentru mogaldeatza mica si frumoasa. Tin sa-ti spun ca are o combinatie de nume super, amandoua suna foarte nobil, imi plac tare mult. Va
cu drag si tie refacere rapida!
Anka, sa stii ca ce spui tu despre Eliza se potriveste si Silviei: teama de intuneric, de singuratate...eu cred ca asta e varsta. Tin minte ca si cu Diana am avut o perioada cu faze de frica. Acum nu mai are demult frica, sau nu asa ca trebuie sa mearga cineva cu ea...in casa ma refer. Afara e normal sa ii fie frica, si mie imi e
. Nu chiar ca in Ro, e mult mai safe, dar si aici mai sunt "nebuni".
Insa Silvia a inceput de o vreme...inainte statea singura la TV sus in camera, acum numai daca sta cineva cu ea, usa la WC nu mai sta inchisa de frica, nu merge in camera ei singura sa se imbrace sau sa se joace...si-a carat jucarii aici jos si aici se joaca. Si nu vrea cu nici un chip sa o lase pe Diana sa se mute din camera comuna. Diana e mare deja, toata viata ei
a visat sa aiba camera ei si acum nu poate de gagalicea mica...inca mai tratam cu ea, mai amanam cu Diana...dar tot va trebui sa facem mutarea. Nu imi spune de ce ii e frica, am scos doar "monstri de la Scooby-Doo" insa aici nu sunt desenele acelea si ma indoiesc ca de anul trecut din Ro sa-i fi ramas asa frica de ei...iar in rest nu se uita decat la desene "normale"
.
Roisin, multumesc si eu pentru complimente! Asa cum zicea danat, nu e usor sa-ti "iei lumea in cap" insa daca o faci trebuie sa stiide ce si pentru ce, sa stii sigur ca acela e drumul tau mai departe. Eu asa am simtit si asta o spun tuturor. Si eu simt lipsa unor prieteni aici, desi am reusit sa ne imprietenim cu o familie de romani extraordinari, ne-au ajutat mult. Dar cel mai acut simt bariera aceea de comunicare, faptul ca nu stapanesc decat putin limba. Aici te descurci cu engleza, e adevarat, dar ca turist sau temporar. Cand deja vrei sa te integrezi, sa ai un job, copiii se descurca in suedeza si tu ramai undeva in urma...e neaparata nevoie sa inveti suedeza. Singura exceptie este un job intr-o firma multinationala, cunosc cativa romani care lucreaza asa si nu stiu suedeza, desi sunt de cativa ani buni aici. In Stockholm sau in alte orase...Lund sau Växjö. Sunt multe de cantarit, eu va doresc sa luati decizia inteleapta. Inteleg ca sotul tau are ceva colaborare la Stockholm? Daca el poate lua un job aici, e mult mai usor, cum spuneam intr-o multinationala e perfect cu engleza. 
Carmen ma bucur mult ca Alex e spre bine! 
Cristina, la varsta asta incep sa fie "smecheri"...ne mai tranteste si Silvia cate una de ramanem paf!
Danat, pupam Raduc si mamica
.
O zi frumoasa! 
vorbe de copil...
Hobby
iuliana spune:
Pentru fetele care s-au intrebat de ce nu mai scriu (apropos, multumesc) vreau sa raspund ca m-am hotarit sa nu mai scriu deloc. Motivul: m-am simtit ca un outsider si un pic mai mult decit asta lasata pe dinafara complet cind a fost ziua Emmei si nimeni nu i-a urat "La multi ani" sau cind am trimis poze pe contul comun si nici dupa 2 luni nimeni nu s-a uitat la ele. Nu ca Emmei i-ar fi pasat ca nu i s-a spus la multi ani pentru ca ea nici nu are idee de forumul asta sau ca eu as fi avut pretentii sa imi admire cineva odrasla, dar credeam ca faceam parte din grupul asta, mai ales ca am pus suflet in tot ce am facut si scris aici inca inainte de a se naste Emma. Probabil ca motivul meu e infantil, stiu asta...dar asta e...mi s-a pus pata. Sper sa imi treaca, nu stiu daca o sa se intimple vreodata, dar sper.
Va pup!
mihaela_s spune:
iuliana imi pare sincer rau, nu cred ca cineva a facut-o intentionat. Cand am intrebat de tine, am citit in urma si am vazut ca in perioada aceea multe am avut diferite probleme-copii bolnavi, concedii, etc si de aceea felicitarile au ajuns mai tarziu.
Cred ca fiecare dintre noi am trecut prin asa ceva...dar eu nu le-am luat personal, atata tot.
Eu sper sa iti treaca si sa revii intre noi.
Cum spuneam, imi lipsesc postarile tale...
.
vorbe de copil...
Hobby
Sasha.p spune:
Iuliana - si mie imi pare rau, sunt de acord cu Mihaela, sunt sigura ca nu a fost intentionat ! Sa stii ca am avut si eu o perioada in care gandeam cam ca tine, cand scriam aici si nimeni nu ma baga in seama, nimeni nu comenta nimic la ce scriam eu. Dar mi-a trecut, sper sa iti treaca si tie
. Cat despre site, daca nu vorbesti despre "nazdravani.ro", eu personal nu stiu sa intru, nu stiu parole, nimic. Oricum, asteptam vesti de la tine !
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
"Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".