Frunze de gulie si sfecla... le mancati?
Raspunsuri - Pagina 2
ML spune:
Ramona, o tucatura de la mine. Cred ca o fac joi, pare tare gustoasa..
Ia stai... Este 1 kg. sau 1 lb. de collard greens?
Criss, multumesc si tie. Imi plac mult ciorbele cu lapte batut. Iti amintesti daca predominau frunzele de sfecla sau erau cateva ratacite pe acolo ?
Take joy! (poze)
Bic spune:
Noi mincam in mod frecvent collard greens, kale si chard. Cind cumpar sfecla, pun si frunzele de sfecla. Le curat, le rup de pe tulpina aceea din mijloc, care mie nu-mi place ca e prea tare, si le pun la steam citeva minute. In functie de ce am chef am 2 retete: daca lumea prin casa da semne de raceala fac un mujdei pe care il torn peste frunzele calde.
Alta varianta: Braggs (aminoacizi) si brinza feta. Mniam.
In Romania, in disperare de cauza ca nu gaseam frunzele mele gradi, am folosit frunzele de gulie, aruncate cu dispret la o parte de cumparatori. Le-am pus la o budinca de mamaliga cu legume. Mniam din nou.
Nu cred ca frunzele de morcovi se maninca.
Din toate frunzele astea poti sa faci si placinta, asa cum faci placinta de spanac.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
ML spune:
Interesant, Bic, multumesc.
Cum faci budinca de mamaliga? Este cea cu branza, lapte, oua, smantana lasata la cuptor dupa? Si cum pui frunzele la ea?
Frunzele de morcovi sunt comestibile. Sunt bogate in potasiu si altele. Eu le usuc, le tai marunt si le pun la ciorbe. Uite aici, spre sfarsitul linkului:
http://www.carrotmuseum.co.uk/recipes.html
Take joy! (poze)
dalina2x2 spune:
si eu folosesc frunzele de la gulii (dar si cele de ridichi rosii, sau "ridichi de luna", cum li se mai spune - si mai bune!!!) in salata verde, mai ales primavara! am inteles ca sunt foarte hranitoare.
Dbunny spune:
Frunzele de sfecla se mananca la greu in Spania(se numesc acelgas)...se baga in tocanita, se toaca in pireul bebelusilor,se toaca in omleta, se mananca fierte, scurse si cu o vinagreta deasupra, sau le faci ca pe spanac...
Reteta mea cu acelgas:
Le fierbi, le scurgi si le tai fasii, le amesteci cu cubulete de sunca presata sau bacon(ce va place), sare, piper, putin ulei de masline si roquefort(optional). Deasupra pui o tona de mozzarela si bagi la cuptor...putin-cam 5 min...pana se aureste duamna mozza
Dbunny cu Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
ML spune:
Ce bunatate, reteta... cam cate frunze pui? Nu ca numar, ca proportie? Multe (jumate'), sau cateva?
Am facut in ultimul timp sarmalute si cu ele si cu fr. de gulie. Parca sunt mai bune decat cele de gulie. Dar tot mai mult ne plac cele de vita de vie.
Take joy! (poze)
Dbunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML Ce bunatate, reteta... cam cate frunze pui? Nu ca numar, ca proportie? Multe (jumate'), sau cateva? |
Eu cumpar..o legatura mare...cat cuprinzi cu toata mana...pierd din volum la fierbere, nu chiar cat spanacul, dar pierd...
Dbunny cu Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
mnarcisa spune:
mama le foloseste pe cele de sfecla la impachetat sarmalele si sunt delicioase
****************************
Narcis George bobocel in asteptarea surioarei
Narcisa 26+ Mara Ioana
"Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti."
ML spune:
Pai asta spuneam si eu mai sus, ca am facut sarmalute si ne-au placut. Multumesc!
Take joy! (poze)