Frunze de gulie si sfecla... le mancati?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

pt frunzele de sfecla mai exact partea albicoasa si mai carnoasa

Dupa ce ai taiat partea verde pe care o folosesti la orice mincarica, umplutura tarte,supa etc speli si o cureti usor cu un cutit obisnuit sau cu cel pt cartofi ca sa scoti firele, asa cum se face si la tulpinile de telina. Dupa ce ai curatat putin tulpina dc vrei le oparesti in apa cu sare ca sa le mai inmoi putin apoi le scurgi si le prepari ca un snitel ( faina, ou, pesmet sau numai prin aluat ca de clatite ) .. le prajesti in ulei sau le coci in cuptor dupa cum vrei mai mult sau mai putin dietetic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Crista nu prea inteleg. Frunzele mele de sfecla sunt verzi si au nervuri rosii, nu e mai nimic albicios si carnos pe acolo. Dar imi place ideea de a le folosi in tarte.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Aha ... tu ai frunze de la sfecla rosie ;-) astea au nervuri rosii ...apoi exista unele verzi cu nervura mai alb/verzuie care provin de la sfecla alba si sunt vindute micute par un spanac mai mare :-)) si niste frunze mai groase albicioase care sunt sadite special pt frunze, fac o radacina mica toate pina la urma se numesc in latina : Beta vulgaris in engleza : leaf's beet, swiss chard beet si in italiana : bieta/ bietola

http://www.agraria.org/coltivazionierbacee/bietola_da_costa.JPG

in poza asta sunt alea special pt frunze .. mai carnoase pe care le poti face pane ... cele mici fierte si scurse apoi tocate merg umpluturi la paste,cannelloni,lasagna sau in tarte, placinte, pizza... in supe .. eu am facut sarmale umplute cu peste in loc de carne cu ele si sunt nemaipomenite caci fiind mai dulci si fragede se čpotrivesc cu pestele si au timpul de coacere mai scurt.

Mergi la inceput

Ia uite ce interesant! Nu le stiu, cred ca sunt si pe aici, dar nu m-am uitat dupa ele. Da, sunt frunzele rosii, mici, radacina e mai marisoara si o fac salata.
Multumesc pt. idei!!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

sau tot din astea mari si carnoase alta specialitate italiana :

oparite, evident dupa ce l-ai spalat si ai luat usor de pe ele stratul ala subtirel ca o folie transparenta care lasa fire la taiat ca atele ...
taiate in bucati de 3-4 cm , asezate in tava unsa cu unt, torni peste ele sos beshamel si razi peste parmezan, la cuptor la 180 °C ( mediu) pentru vreo 20 minute sau cit e nevoie sa se gratineze.

Este o garnitura minunata

Mergi la inceput

Daca am sa gasesc vreodata, am sa-mi fac si eu. Trebuie sa fie bune.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

au un gust usor dulceag astea carnoase fata de celelate subtirele care dupa mintea mea nu au nici un gust adica sunt bune ca mie imi plac frunzele de fel dar nu au un gust anume : spanacul are gust de spanac, stevia de stevia .. astea nu au un gust propriu

uite o alta reteta de sa ii zicem Pasca italiana ... Torta pasqualina :

2 legaturi cit mina de groase de frunze subtirele de sfecla ... amestecate cu 250 gr ricotta, 2 oua intregi si cam 50 gr parmezan ras .. in retea traditionala se pune un fel de zer de lapte in locul ricottei
buruienile taiate marunt si puse crude sau dupa ce le-ai calit usor cu sau fara ceapa in putin ulei si sare
foi ca de placinta ( phylo ) unse cu ulei intre ele , citeva la baza in tava unsa cu ulei , rastorni compozitia, faci din loc in loc gauri cu o lingura sau mai bine cu polonicul mic de clatite sau cu lingura de inghetata :-) si in fiecare gaura spargi cite un ou crud, acoperi cu alte foi tot as unse intre ele. Strivesti pe margini ca la orice pie si ungi eu de obicei cu ou batut cu putin lapte dar si cu iaurt sau numai cu ulei e ok ... coci la 180 °C VREO 50 MIN

Mergi la inceput