FIV cu DONATOR sau IAD - CAP 7
Raspunsuri - Pagina 3
cipcirip spune:
Fetelor am vb azi cu dr shi mi-a spus sa amanam o luna inseminarea, sa fac o hemoleucograma sa vad dc am anemie shi dc da sa iau prod care contzin Fe. Maine dau sange shi tot maine aflu rez. Acum incepe sa-mi fie frica de tratam de stimulare, dc de la Marvelon m-am ales cu sangerare de la Menopur sper ca nu-mi ies coarne.
Bytzi eu nu fac niciodata spalaturi vaginale, mai de mult faceam des shi aveam mereu pb. Deci despre ac pauza de spalari vaginale nu shtiu sa-tzi spun dar shtiu sigur k pana in ovulatie e bine sa faci anal acelea de infectzii. Cat despre programare cred k at cand ai sunat nu ai specificat ca dr te ashteapta cu rez la anal pt demararea FIV-lui. O fi zis ca eshti o pacienta noua shi de aceea te-a programat tocmai in oct. Dc nici asha nu vrea at roag-o pe asistenta sa te puna pe o lista de ashteptare in cazul in care renuntza cineva.
Iuca te asteptam cu vestile
Cirip
Moniland spune:
bytzi, eu stiu doar ca analizele din secretie se fac in primele 10 zile ale cm dar sa nu mai fie sangerare. asa ca ziua 10 e in grafic. despre celelalte conditii nu stiu.
iuca spune:
Buna fetelor,
Am ajuns ieri destul de tarziu, dupa ce ca era drumul lung am prins si codul galben in munti, unde ploua in rafale.
La Polisano a fost OK, am intrat la ora la care aveam programare, dr mi s-a parut foarte profesional, mai era si un dr tanar cu el, m-am gandit eu ca era dr tinerel de care zicea Cipcirip ca e mai mic decat ea. Dr mi-a zis ca putem face inseminare imediat dupa CM, care mi-a si venit aseara.
Mi-a dat tratament cu Gonal F cate 2 fiole/zi timp de 5 zile, le incep din z3 si in z6 mi-a zis sa ma duc sa imi faca o ecografie sa vada daca tb micsorata doza (adica weekendul urmator)
Mi-a zis ca pt varsta mea(32 ani) FSH este cam mare, eu credeam ca e bine ca e intre limite.
Ne-a sugerat sa facem o biopsie si daca gasim gigei sa facem ICSI. Nu prea era de acord cu biopsia concomitent cu stimularea ptr FIV pt ca in cazul in care nu gasim gigei ptr mine ar fi mai indicata inseminarea decat FIV - se referea la stimularea mult mai puternica ptr FIV.
Mai sunt de povestit dar va mai spun eu.
cipcirip - si eu care am urcat pe scari, ce-am pierdut . Dar lasa ca data viitoare....
Acum vreau sa va intreb ceva, daca mi-a venit uratii aseara pe la 8 eu cand consider z1 ieri sau azi?
Multi ptr toate fetele
"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown
Tabitha spune:
iuca: bine te-ai intors. Sa inteleg ca luna asta faci IAD? Oricum, iti tinem pumnii. Eu as considera ieri ziua cu nr. 1 a ciclului, dar probabil cel mai bine este sa intrebi medicul. In ceea ce priveste efectuarea biopsiei in aceeasi zi cu posibilul ICSI, lasa-ma sa nu fiu de acord cu doctorul. Noi am facut biopsia cu 1 luna inainte de ICSI, s-au gasit ceva spermatozoizi, i-au congelat iar la decongelare au pierdut mult din calitati, asa ca ICSI cu spermatozoizii decongelati nu a reusit. Probabil e vorba de mai multe cauze, dar daca ar fi sa o iau de la capat as face mai intai eu tratamentul pt ICSI si abia in ziua prelevarii ovulelor am face biopsia testiculara, astfel ca ICSI sa se faca cu spermatozoizi nedecongelati, ci proaspeti. Scuza-ma daca m-am intins, dar asta a fost experienta mea. Pupici multi si bafta cat cuprinde.
iuca spune:
Tabitha asa stiam si eu ca e mai indicat. Plus ca am vazut ca in cazul unor fete, la prima biopsie ar fi cele mai mari sanse si e mult mai bine sa fie proaspeti.
Les Brown
Moniland spune:
Bine te-ai intors!
Si eu as opta pt. biopsie in momentul FIV-ului. Nu ai ce pierde decat de castigat. Daca nu sunt mergeti pe donator. Dar macar ai o sansa cu sotul. Oricum sansele la FIV sunt mai mari decat la IA.
Iar doza de stimulare (2 gonalf/zi) e doza pentru FIV, nicidecum pt. inseminare.
iuca spune:
Moniland i-am zis ca am mai facut stimulare cu clostilbegit 2/zi si nu a avut efect asupra mea. Mi-a zis sa ma duc in z6 sa vada efectul gonalului. In urma ecografiei cred ca se hotaraste daca sa imi micsoreze doza. Z6 e destul de devreme. Se poate sa fie prea puternica stimularea?
Les Brown
Moniland spune:
Nu,Iuca, e stimularea standard de inceput pentru FIV. Pana in ziua 6 se face selectia foliculilor. Adica apar mai multi foliculi la suprafata ovarului. Dupa ziua 6 de stimulare incep sa creasca si nu mai apar altii. Prima eco de stimulare se face in ziua 6 sa vada cati ti-au aparut. E procedura standard in FIV.
iuca spune:
E posibil sa imi fi dat o stimulare prea puternica ptr o inseminare?
Les Brown