Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (185)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Neatza de la Moeciu!
Lavinia, tu ziceai ca va urmareste ploaia...da' de unde?!!! De noi ce sa mai zic!!!...
Am plecat pe ploaie din Buc, tot drumul a plouat si aici a turnat cu galeata aseara. Acum e doar mohorat, e pacat fiindca pensiunea are o curte imensa si tare ar mai alerga Maria-sa peste tot...
Din motive de noroinu poate alerga decat pe portiunile cu pietris...azi planuim o vizita scurta in Brasov, fiindca neuronul unicat din capul meu a uitat sa puna in bagaje taman punga cu lenjerie intima de schimb si cu sosete...asa ca se necesita un drum pe la magazine...
Si apropo de BV, Danita, am mers pe targoviste si Campulung si de aia nu am dat semne...
Yagmur , ma bucur ca tatal tau e mai bine...
A_deju...bine ati ajuns!
Apropo de discutia cu activitatile precoce...sau nu. Eu nu zic decat ca copchii in general si ai nostri in special sunt extrem de diferiti. daca P al danitei vorbeste si face rime, Rares al meu abia zice mama tata si inca cateva adiacente. Daca d al Dianei stie ce-i stanga si dreapta si stie literele, iar Crinuta are rabdare la povesti, Rares abia ma lasa sa-i zic pe fuga ce-i cate o figurina de pe cate o pagina pana sa-mi tranteasca cartea pe jos sau in cap.
Dar cine-l poate prinde cand alearga?!!! Si alearga cam toata ziua...Cine urca scari cu o viteza ametitoare?!!! Cine rade toata ziua si din orice si 'vorbeste' cu toata lumea?!!!
E clar ca al meu copil o sa fi sportiv de felul lui si mai putin studios...
Si astea fiind zise, va doresc vreme mai buna...ca io merg sa-mi caut chiloti
Pupez lumeau fulguloasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Yagmur, ne inscriem si noi pe lista cu cei care vor sa va vada. Cel mai probabil vom fi in Bucuresti in weekend-ul in care veniti.
Multa sanatate tatalui tau!

A_deju, hai ca ati trecut de hop (= avion). Incet or sa se aranjeze toate si o sa va simtiti ca acasa. Spor la mutat si succes la adaptare!

Aka, e bine ca aveti alternativa la gradinita. Chiar daca vei opta pentru gradi vor fi destule momente in care trebuie sa ai cu cine s-o lasi. Nu ma refer doar la imbolnaviri (de care sper sa nu aveti parte), dar si la vacante spre exemplu.

Teutz, parca povestesti de Victorila, mai putin partea cu dansul. Si el vorbeste pe limba lui toata ziua, putine cuvinte le intelegem. Nu sta locului decat cand isi bea laptele :).
Trebuie sa fie tare scumpa Alexia la dans. Poate reusesti s-o filmezi!

Dianarus, in primul rand ma bucur ca-s bine baietii! Relativ la calculator, ca tot povesteai de baietelul prietenilor, noi nu avem acasa (inca). Si eu si Stef stam cel putin opt ore la calculator (poate el mai putin), asa incat acasa nu mai vrem. Probabil (adica e aproape sigur :) ) ca o sa ne cumparam unul inainte de a intra Maria la scoala. Nu-i rau sa stie cu ce se mananca, dar, la fel ca in cazul televizorului, o sa aiba acces limitat. Nici sa n-aiba habar de calculator nu mi se pare in regula in ziua de azi (macar cand implinesc varsta de scoala).

Bamboletta, felicitari Antoniei pentru ca a scapat de pampers! Superbe pozele cu floarea soarelui!

Danutz, tin pumnii sa-si revina vremea si sa va simtiti bine in vacanta!

Dandusa, sunt de acord cu tine! Sunt de parere sa le aratam copiilor cat mai multe (cu niste limite bineinteles) si sa le diversificam cat mai mult activitatile zilnice, fara a-i obosi, dar lasandu-i sa aleaga ce prefera.
Cu siguranta ca cei pe care n-o sa-i atraga scoala n-o sa fie doar din cei care vor sti deja sa citeasca (dar vor fi si din acestia), precum si reciproca e valabila. Si nici prieteniile nu se vor baza numai pe cunostintele acumulate.
Scrisesem o multime, cu exemple, dar v-as plictisi. :)

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Salut,

Foarte interesant subiectul, mamici. Si sunt de acord ca depinde fooooarte mult de la copil la copil.

Maya, spre exemplu, pt ca de la 11 luni a inceput sa intrebe "ce e" si-mi arata cu degetelul, eu ii spuneam: "asta e semafor, ala e pom, aia e pisica etc", repeta tot ce prindea si putea la vremea respectiva, insa si-a dau drumul la vorbit extrem de repede. Acum are un vocabular foarte bogat, repeta absolut orice ii spui, a invatat cateva poezii, stie sa numere (singura) pana la 10 (evident numai si numai cand are ea chef, iar eu nu o fortez), stie cum fac toate animalele (socrii mei stau la curte si i-am aratat multe si are si multe carti, mie imi plac mult animalele, si am incercat sa o invat de cand era micutza, daca i le arati spune ce sunt si cum fac; repeta literele dupa mine (iar, daca si cand are chef), daca vede un copil zice "buna, ce faci, bine, pa" (valabil si pt vorbitul la tel), azi noapte s-a trezit sa-i spuna soacrei mele ca afara "tuna si poua", invatam deja sa innotam (am inceput eu cu ea in cada, faceam baie impreuna si o tineam asa, sa pluteasca, sau pe mine, pe spate si numaram pana la 10 si-i ziceam sa dea din picioruse si radeam). Acum, la mare, mergea in piscina de copii, cu apa pana la gatul ei si se baga cu capul la fund, apoi iesea iar si mai mergea, apoi imi spunea "innoata" si o tineam de sub burtica si dadea si din manutze si din picioruse. Este adevarat ca acest lucru il pot lega si de faptul ca i-am luat piscina acasa si sta mult in ea.
Stie sa spuna cum o cheama, cati ani are, danseaza si canta singura, mananca de rupe (si lemne ar manca), mai ales fructe, i le dau in manutza si musca. Sunt extrem de mandra de ea, dar sunt convinsa ca as fi fost la fel si daca nu stia atat de multe lucruri.
Face multe, stie multe, vorbeste in continuu, insa nu o consider un copil supradotat, ci numai un copil normal si inteligent. Ma rog la Dzeu sa ne mai dea unul si sa fie ambii sanatosi.
Si a propos de jucarii educative, pt ca am vazut ca ii place sa ne jucam cu puzzle (carticele care au incorporat - a avut nepoata mea la mare si i-au placut Mayei) si plastelina, i-am luat acum (azi il primesc) un puzzle cu literele alfabetului (am avut niste jucarii cu cateva litere si venea la mine, dupa ce le-a invatat si imi spunea "litera A" etc). Poate ii place, va spun maine. Este o combinatie cu animale, care ii plac ei mult, dupa cum am spus. Si daca tot ii plac, incerc sa leg cat mai multe lucruri folositoare de acest fapt.
De asemenea, nu consider ca toti copii ar trebui sa faca la 1 an si 7 luni ce face Maya, unii pot face / stii mai multe, altii mai putine. Depinde, de asemenea si cat de ocupi de copil, cat vorbesti cu el, cata atentie ii acorzi, ma refer in general, nu in cazul nostru / al vostru, caci nu se pune problema. Maya de ex nu vrea sa faca pipi sau kk la olita decat ocazional, dar nu o fortez, cand vrea ea, atunci va face. Pana una alta insa, i-am luat si colac adaptor pt WC, pt ca vine mereu cu mine la baie si poate o sa vrea asa. Cine stie? Pe de alta parte, am o prietena a carei fetitza a cerut de la 1 an la olita, dar nu vorbeste nimic altceva...
Fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare si invatare, deci lasati-i sa invete cat vor si cand vor.

Va pup pe toate, hai ca m-am intins o gramada...

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Yagmur, si noi, si noi!
A_deju, spor la mutat!

Bamboletta, felicitari!!!

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

BAMBO, f frumoase pozele,ce a crescut Antonia,sunteti frumoase foc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

adeju, ce bine-mi pare ca ne scrii si ca ati ajuns cu bine ... abia astept sa ne scrii de la tine din casuta!

lavinia, si eu am o retinere cu literele, i-am aratat oanei numai M de la mama si imediat il recunoaste peste tot... nu m-am decis inca dc i le arat in continuare sau nu.

ktrinel, si eu sunt de acord cu copilaritul. dar, de multe ori ma simt depasita de oana, care imi spune cate o chestie pe care eu n-am invatat-o ca ziceam ca e prea devreme... si ea le prinde din zbor de altundeva. de ex, a invata ca bunicu-sau are dacia rosie, tata are golf alb si mama polo bastu (albastru)... si astea asa, din zbor, ca n-a stat nimeni sa-i povesteasca ce si cum... dar a tot intrebat "ce?" si ii ziceam masina albastra a lui mami.. si ea zicea "nuuu, ce?" si eu ziceam "polo albastru" si atunci era multumita. si acum face la fel, mergem pe strada si ma intreaba "ce?" dc ii raspund masina verde, imi zice "nuuuu, ce?" si tb sa-i raspund marca masinii ca altfle ma intreaba "ce" jumate de ora... in ritmul asta intr-o luna o sa stie toate marcile de masini de pe strada si o sa le recunoasca (bonus: invata culorile ) ... si atunci ma intreb dc nu era mai bine sa o invat literele si atunci poate citea placutele de inmatriculare. oare nu era mai castigata cu literele? atata vreme cat exista o mega-curiozitate si absparbe ca un buretel orice informatie? in fine nu stiu...
revin ca s-a trezit..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Ma bucur ca unele v-ati aranjat cu bunicile, cu bonele…e bine pt toata lumea. Bafta la reintoarcerea la job !

A_deju, welcome..back!

Dianocica, multumesc.

Acs, super ca nu aveti calculator acasa…cred ca sunt o minoritate in ziua de azi!

Ingerasa, ma bucur sa citesc atatea despre Maya.

Yagmur…si aici e o vreme. …brrr..Donia, am vazut ca la voi a plouat raaauuu….aratau livezile in mare proportie distruse …ofofof !

Daaaa… concluzia e ca, copiii din ziua de azi sunt super destepti, pe bune, iar eu de moda veche….si ignoranta pe deasupra… exemplele voastre sunt toate de bun simt, dar eu ma refeream la alte situatii …altele, a l t e l e …niste limite, niste chestiuni de alegere, etc…i’m out of here...ma duc sa le dau o lectie la astea de la gradinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

a-deju : ma crezi ori ba , ieri toata ziulica m-am gandit la voi : "oare unde e motanu' , oare ce face pisika sefa ?" va pup si va doresc o vacanta super - ca doar asta e pana va mutati ;) . vezi ca am comandat soare !!!

asizoi : pupicei ptr denis ! :)

danutz: noi pana duminica suntem home, daca ati mai uitat si alte plasute si veniti la shopping , wellcome :)

teutz: pupici speciali !

donia : how are u ?

ruxandra : alllo !!!

ingerasa: muamaaaaaaa ce mult ai scris , super-maya !

o zi faina cu soare !

D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:
citat din mesajul lui dianarus78

a_deju, bine ca ati ajuns cu bine. nu ca as vrea sa invart cutzitu'-n rana, da' mai multe detalii despre drumul cu avionul nu ne spui?

la mures e mohorat si asa ma simt si eu

si o zi faina va doresc.

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

pai cum sa fie.. de acasa am plecat la 1 noaptea, a belit ochii pe geam tot drumul pana la bucuresti, ca erau tareeeee interesante becurile, camioanele, casele, nimicul... :) deci, evident, cand am ajuns la aeroport era frantus.. s-a tinut tantos pana in avion, unde a inceput circul, urelete, tipete, zbateri si batai de ta-su, ca el l-a tinut in brate, si dupa vreo juma' de ora de astfel de horror show, a picat lat pana la aterizare.. saracu' mihai..copilu' ii ardea bucatoaie si urla de ti se rupea inima, io ma facusem mica (daca e posibil asa ceva... :)) ) intr-un colt de scaun, si boceam.. :))) chestia faina a fost ca am stat doar noi pe trei scaune, n-a mai trebuit sa ne inghesuim cu inca cineva. si cand s-a trezit eric, l-am asezat in fundulet, si i-am legat direct centura mare.. n-a comentat nimeni nimic, cred ca nici nu mai aveau curaj cand l-au vazut ce razboinic e :)))
deci cam asta ar fi mai pe larg :)

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:
citat din mesajul lui danita

a-deju : ma crezi ori ba , ieri toata ziulica m-am gandit la voi : "oare unde e motanu' , oare ce face pisika sefa ?" va pup si va doresc o vacanta super - ca doar asta e pana va mutati ;) . vezi ca am comandat soare !!!

BeBelusca

mai, sa stii ca asa si e :) si un caaald, de mori... da' nu ma plang, doamne fereste :)

la partea cu pozele o sa mai dureze ceva, ca aparatul e uitat pe-acasa, o sa vina mihaiul cu el (si cu muuulte altele) in tura a doua.
azi am fost asa de control pe la niste agentii de forte de munca si la banci sa vedem ce-i de facut si cat de asteptat pana sa ne facem cont.. m-am umplut de applicationsuri si de carti de vizita, nici de la banca n-am putut sa plec pana nu mi-au dat o trimitere la recruitment:)))... deci macar e bine ca am lipici la englezoi, sa vedem ce-o mai fi si cand s-o pune problema de actionat... momentan am stabilit ca suntem inca in vacanta, cel putin pana se intoarce mihaiul, ca io n-am cu cine-l lasa pe eric nici sa ma duc la pipi, daramite la interviuri :))))

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput