Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (185)
Raspunsuri - Pagina 14
Lavinia_P spune:
Si eu i-am aratat litere, a si o,am vazut ca le poate invata,dar m-am gandit daca e o idee buna.Inca nu m-am hotarat.
Probabil mi-ar creste inima spunand,copilul meu stie sa citeasca la 3 ani- dar se va plictisi la scoala, nu va mai fi nimic interesant acolo.Daca mi-ar da semne ca e intr-adevar precoce[nu stiu ce semne dar probabil mi-as da seama ca e supradotat],atunci intr-adevar m-as preocupa sa vad cum il pot ajuta mai bine.
minunea mea
Teutz spune:
Ktrinel, din decembrie, cand voi incepe serviciul, va veni mama sa stea cu Alexia cat suntem noi plecati. Parintii mei locuiesc la cateva statii de tramvai de noi. Mama e in plin proces de pensionare, va termina pana incep eu munca. In plus, e tanara (are 50 de ani, deci poate tine pasul cu fii-mea
), se intelege minunat cu Alexia, tine cont de tot ce-i spun, nu se supara cand ii fac observatie ca n-a procedat bine in vreo situatie, asa ca e super ok. 
Teutz
de
Alexia Iarina (10.12.2006)
asiza spune:
quote:
citat din mesajul lui dandusa
parerea mea...
mi se pare normal sa-i diversific materialul de joaca si s-o fac sa se simta bine,sa-si descopere preocupari diverse si preferate...,c-o fac cu litere colorate,c-o fac cu palstelina...nu prea conteaza dupa parerea mea...,este pur si simplu o joaca...
nu mi-am propus s-o fac academiciana,s-o fortez sa invete cifrele,s-o distrag de la "a copilari in nisip" doar ca nu vreau s-o vad plictisita...
dat fiind conditiile caniculare si faptul ca nu avem groapa de nisip in casa incercam sa ne gasim preocupari diverse si placute de a petrece timpul impreuna...
in plus nu cred ca-i copil care ar putea fi fortat sa invete asemenea lucruri...,nu cred ca-l poti tine atent la explicatii daca pe el nu-l intereseaza...
si daca da semne ca-l intereseaza...,de ce nu?!au dreptul sa-si aleaga jocul preferat...
d de Dianocica stie nu stiu cate litere...Diana i le deseneaza pe asfalt si el le pronunta care ce este...,da' in timpul asta nu-l tine nimeni legat sa participe la joc...,pur si simplu ii place si sta acolo asteptand ca ea sa-i deseneze alta litera...
Mamica stralucitoare
25+cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
helaaauuuu, doamna Dandusaaaa, a zis cineva ca-ti fortezi copilu' sa invete sa citeasca?...stim ca totul e o joaca si ca esti o mama minunata pentru okioasa Crinuta.

Danita, si noi am incercat acu' vreo 3 luni cred faina cu apa...cred c-am pus si poze la vremea respectiva, nu-mi mai amintesc, insa joaca a durat cam 20 de minute si mi-a luat mai bine de 40 min sa curat copilu', sa spal bucataria, scaunul de masa si aparatele electrocasnice din jurul locului de joaca

Ktrinel, eu nu ma intorc inca la munca, dar Denis va merge la gradi din septembrie. E inscris. Il voi introduce treptat si in functie de cum vor evolua lucrurile decidem daca continuam sau mai amanam. Deocamdata refuz sa ma gandesc la asta ca ma buseste plansul
Va pup. Noapte buna.
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!
aka spune:
am scris, s-a blocat si l-am pierdut.
reiau. Cristina nu e interesata de litere si cifre. abia daca imi arata uneori un deget la 1 si bate din palme cand ajung la 10. iar de litere nici atat. mai are timp, atata timp cat ea nu spune aproape nimic nu stiu ce pretentii as putea avea de la ea. abia acum doau zile a spus apa, ceea ce alti copii spun de la 1 an sau poate mai devreme.
eu cred ca ma intorc la servici prin septembrie. si surpriza mama m-a anuntat ca vrea sa stea cu Cris. pana atunci trebuie sa fac ceva/cumva sa o invat sa adoarma si altcumva decat sugand. si nu prea stiu cum, ca am mai incercat dar se lasa cu plansete. si tre sa-i dau mamei mele sa citeasca niste carti, ca nu prea sunt de acord cu metodele ei. sa vedem ce iese. oricum e inscrisa si la gradi. o alternativa in cazul in care ma calca prea tare pe nervi...
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina
dianocica spune:
dupa ce am scris si am sters si am scris si am sters si am facut o pauza ![]()
chinico si d mi-a cerut sa mearga cu autobuzul
. asa ca am plecat cateva statii, cu gandul sa mergem intr un parc mai indepartat. era o caldura infioratoare, dar ii tot ziceam de o sapt ca o saa mergem si tot era prea cald..deja deveneam neserioasa. cand a fost sa coboram a mai vrut o statie
. acum ma piseaza sa mergem cu tramvaiul. si alea sunt superjeoase si au scari multe la intrare.dar nu cred ca scap ![]()
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
a_deju spune:
salutare de la..milton keynes :) ajunseram, in formatie completa, intregi, mai greu pe avion, dar..trecu'.. pana data viitoare o sa fie copilu' mare si i-oi da o carte sa citeasca, sa nu se plictiseasca (ca sa fiu in ton cu discutiunea) :) am vazut pe afara si casuta, pare tare faina, maine mergem sa vedem si noi interiorul.. va tin la curent :)
in rest..toate relativ bune.. doar ca un anume colt taios din creierul meu malfunctional se tot intreaba cand se termina concediul asta si cand ajungem din nou acasa...
anyway, pe 2 august ne mutam, deci probabil abia atunci voi fi "fatza cu reactiunea", momentan suntem mult prea calare unii peste altii ca sa ma pot auzi gandind...
va pup cu drag, ma duc sa fumez un tigaret pe trei sferturi atarnata pe fereastra ca la astia e cu senzori de fum, si fereasca aghiuta sa inceapa vreunu' sa piuie, ca s-a zis cu noi... :))))
Deea, mami de
www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
lizzy spune:
a_deju, bine ca ati ajuns cu bine. nu ca as vrea sa invart cutzitu'-n rana, da' mai multe detalii despre drumul cu avionul nu ne spui? 
la mures e mohorat si asa ma simt si eu ![]()
si o zi faina va doresc.
Marc 1+ si Ianis 3+
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc
Mananc deci slabesc
lizzy spune:
quote:
citat din mesajul lui Lavinia_P
Si eu i-am aratat litere, a si o,am vazut ca le poate invata,dar m-am gandit daca e o idee buna.Inca nu m-am hotarat.
Probabil mi-ar creste inima spunand,copilul meu stie sa citeasca la 3 ani- dar se va plictisi la scoala, nu va mai fi nimic interesant acolo.Daca mi-ar da semne ca e intr-adevar precoce[nu stiu ce semne dar probabil mi-as da seama ca e supradotat],atunci intr-adevar m-as preocupa sa vad cum il pot ajuta mai bine.
Lavinia, mamica lui Mihaita (26.11.2006)
minunea mea
apropo de 'stie sa citeasca la 3 ani'
lui ianis in fiecare seara ii citim ceva. cand a fost la bunica-sa (soacra-mea adica) acum 2 saptamani, era foarte impresionata femeia ca fi'miu stie sa citeasca! no, sa vezi, ea mai gresea si el o corecta. de fapt si de drept... el doar le stie din memorie
Marc 1+ si Ianis 3+
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc
Mananc deci slabesc
lizzy spune:
ktrinel, ca planuri de viitor (si de prezent, de altfel...) eu lucrez, ianis are vacanta, marc are bona. din septembrie ianis merge la gradi, marc ramane cu bona pana la 3 ani, probabil.
eu una n-as putea sta acasa atat. pur si simplu am nevoie de activitate profesionala desi nu sunt neaparat genul de carierista. plus ca mai e si partea financiara, si cum viata e pe bani...
Marc 1+ si Ianis 3+
Mananc deci slabesc
Yagmur spune:
Am si eu un mood exact ca vremea de afara..... nu stiu cand revin la starea buna
...... dar macar e Luca acum cu mine, vacanta lui s-a scurtat din cauza vremii.
Intre 22 si 27 august sintem in capitala.... cine doreste, cine pofteste sa ne vada???
A-deju, bine ati ajuns!! Astept povesti, poze; noi nu venim in urmatorii 3 ani.... stai linistita
Desi nu am chef de scris ma gandesc la voi... si chiar daca nu voi mai posta prea des... tot ma gandesc la voi...
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca

cu Raducu +