Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(58)
Raspunsuri - Pagina 16
Maria_K spune:
buna burtici!
am intrat si eu sa va salut
ajutati un "om necajit" cu ceva remedii pt rau! pls![]()
Maria
7+
vine bb!
Pozele noastre
elilov3 spune:
neata fetele
mirtha salutam fata draga intoarsa de pe meleaguri pesimiste....ce finuta frumoasa si lipicioasa
[hi]
andreyutza stai linistita iubita in unele zi bb sunt mai activi, iar in altele mai lenesi..creste el mare si te bate el toata ziua sa vezi tu ![]()
criss asteptam rez la analize, cat despre tensiune
vb cu doc ce spune...cafea ceva 
ramo azi facem galerie la fata 

hai cu rez bune 
amalia ma bucur ca a fost frumos la botez 
dandusa ca dragutza e printesa ta...si cum spui tu ca il pupa pe bb mic 
loren@ pai nu vad de ce nu ar fi pernise doar e argila...cat despre constipatie ,,,,nici eu nu reusesc sa beau 2 l de apa pe zi si ma resimt, dar nu pot 
monicus ref la intreb ta ma depaseste situatia eu depun actele si treaba lor sa se descurce...![]()
fetele restu prin vacanta prin concedii....aha numai spuneti nimic suspans general 
noi suntem bine crestem
va pupik si va imbratisez cu drag 
23+
Dimitrie
Ramo2007 spune:
Maria K, la mine raul era de la fiere si nu am luat nimic...a trecut de la sine.Mancam numai masline, iaurt, paine prajita, fructe si compot de ananas.
Ramo
19+ 
Puiutul meu scump
mav spune:
Neatza!
Sunt la birou, n-am mai plecat la Buc. azi, i-am trimis doar pe baieti... caldura mare... eu nu mai am curaj sa plec pe drumuri... nu imi imaginez cum se descurca fetele cu naveta....
Mirtha, sa va traiasca finuta si voi sa fiti sanatosi, sa aveti grija de ea! V-am admirat miri tineri si frumosi, de '99, asa cum am fost si noi.... ce vremuri....
Dandusa, asa frumos ai scris tu despre dragostea de mama! Sunt total de acord cu tine!
...Am scapat de ziua cea rea (cu chef de plans) si am revenit la sentimentele bune! Ador sa-l simt/port pe bebe tot timpul cum mine, indiferent unde merg si ce fac! Imi place la nebunie senzatia de intimitate, complicitate, dependenta totala dintre noi! Acum am sufletelul meu scump numai pentru mine...
si mi se pare ca timpul trece prea repede... mai e atat de putin pana la termen...
Andreyutza, la 17-18s... nici eu nu-l simteam chiar in fiecare zi pe bb. Pt linistea ta, mergi la un echo normal (noi avem o policlinica cu plata, banuiesc ca aveti si voi), e suficient sa-i vezi/auzi inimioara batand si pt asta nu-ti trebuie nici programare si nici ecograf performant!
Sa avem o saptamana usoara, numai cu vesti bune!

26+
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
loren@ spune:
Vrabiuta parca stiam ca ricinul e contraindicat...ia verifica si tu!
Maria K la mine raul trecea numai cind mincam...si in general muraturile imi cadeau bine..nu tu zeama de lamaie, ori altceva...e cam greu I trim. din cauza greturilor!
Elilov si eu beau apa..adica 2 litrii tot incerc sa beau, dar probabil ca Larisa are o pozitie in care preseaza si ea cumva pe intestine...nu stiu, zic si eu, ca la cit de amestecat maninc ar trebui in mod normal sa stau numai pe buda!
Mav eu sincer abia astept sa treaca astea 3 luni si ceva si sa nasc...mi-e greu vara cu ditamai burtoiul...basca ca mi se parea ca imi apar vergeturi si pe la genunchi..din fericire inca nu...ma ung de atunci de 2 ori pe zi cu crema si zici ca sunt o sardina in ulei...respir greu, ma misc greu, ma solicita si Bia...ma si gindesc cum o sa fiu la 7 luni la mare...Bia cu gradi in toamna, eu cu ditamai burtoiul si cu griji o gramada, amenajatul camerei lor cu burta mare, etc, etc...la prima sarcina am trait din plin fiecare luna...acum abia astept sa nasc!
Danudusa frumos spus, dar la mine, in ceea ce priveste frustarile cind plinge bb sa stii ca si eu ma saturam de cit am luat-o in brate pe Bia si urla non stop aproape pina la 3 luni jumate, casa toata cu curu in sus, mincarea, curatenia, eu, vai de mine...deci eu le inteleg intr-un fel pe proaspetele mamici...sper sa nu am "noroc" de o perioada la fel si la Larisa...ca mie personal mi-a fost FFFF. GREU!
Bianca Andreea
poze top
Larisa Elena
24+
mav spune:
MariaK, in afara de remediile naturale pe care numai tu poti sa le descoperi, poti sa iei EMETIN si RENNIE (asta e mai mult pt arsuri, dar merge si pt greata).
Mai ai putin... maine mergi la echo... Abia astept sa vii cu vesti bune!
26+
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
elilov3 spune:
Maria k hehe lasa greturile au si ele rolul lor
la mine trecea daca papam adica sa nu fi ramasa fara pap la stomac ca sigur ma intalneam cu buda....oricum de vomat am inceput tarziu pe la 16-17 sapt parca asa imi aduc aminte...masline, paine prajita, sucuri, supe...fara carne eu nu am suportat nimic de tipul mezeluri sau alte cele....trimitem o portie de lamaie sa treaca greatza 

loren@ pai sa sti ca numai pe wc ar trebui sa stai, cred ca este de la faptul ca pe sarcina tranzitul este mai lent pentru a asimila org toate vit si mineralele...trecem si peste asta ![]()
mav nici eu nu stiu cum fac fetele naveta
demne de adimirat 
23+
Dimitrie
mav spune:
Lorena, nici la mine nu-i primul bb, asa ca stiu si eu ca greul abia incepe dupa nastere... Nu degeaba se zice ca-i usor sa-i faci, da' e greu sa-i cresti, o stiu pe pielea mea.
Tocmai d-aia, vreau si chiar reusesc sa ma bucur de prezent! Iar la viitor... visez cu ochii deschisi: va fi greu, insa foarte frumos!
Sunt sigura ca ne vom descurca foarte bine cu toate, pentru ca asta este ceea ce ne-am dorit de cand ne-am casatorit...
Totul este mai usor atunci cand stii ce vrei de la tine, de la viata, de la cei din jur.... esti hotarat si actionezi in consecinta! ...E doar parerea mea... 
26+
Mirtha spune:
Dandusa te invit la o bauta de cafea! Deocamdata nu am poze cu burtoi.
Avem 2 aparate foto obisnuite dar pecare nu le-am prea folosit din cauza slabei calitati . Singurele poze cu burtoi pe care le-am facut sunt cele cu telefonul. Deasemenea slabe, slabe calitativ. Ordinea pozelor e......aleatoare. Asa mi-a iesit.Oricum e performanta ce mi-a iesit dat fiind ca nu am primit nici un fel de asistenta.
Chiar vrem ziele astea , tot in ideea ca ne trebuie si pentru bebe , sa cumparam un aparat foto ceva mai bun. Aveti cumva referinte in domeniu ?
Oricum fiti pe pace o sa va ingrozesc si cu citeva piese suprapoderale.
Ce am postat eu sunt...selectii.![]()
Cit priveste carceii pot sa iti spun ca inainte de a ramine gravida atunci cind aveam stiam sigur ca am o carenta de calciu. Faceam analize si se confirma. Cum apareau carcei stiam clar ca am cazut sub limita.Acum pe sarcina nu stiu daca se mai pastreaza regula.Voi intreba si medicul de familie . Oricum trebuie sa ajung regulat la MF pt. tensiune.
Amalia , Dandusa cam ce spuneti voi despre luatul in brate spune si prietena mea – o super mama dupa parerea mea – nu dauneaza ci din contra ajuta la o dezvoltare psiho-afectiva normala. Sincer , eu si soata suntem progenituri unice la parinti si credeti-ma am fost luati in brate si paraluati. Ei bine , mie acum mi se pare ca efectele nu sunt nicidecum negative ci din contra copilaria cu tot cea a avut ea a constituit o baza extrem de solida si foarte importanta pentru resursele mele afective ca adult. Se prea poate sa fie doar o experienta individuala , nesemnificativa dar si prin cartile pe care le-am citit nu gasesc deloc contraindicatii despre atare forme de tandrete. Afectivitatea clar exprimata si rasfatul sunt doua manifestari intre care se poate face diferenta si chiar e important sa fie facuta.
Ramo ziceai ceva despre lucrari neterminate la balcon ? Pai hai sa iti spun : dupa botez , adica duminica am inceput sa multam mobila noastra din domitorul lui bebe in domitorul nostru , astazi trebuie sa aranjez 2 mormane de haine din sufragerie in cele 2 dulapuri ale noastre iar spre prinz mutam o biblioteca si un pat clasic in dormitorul lui bebe – fostele dormeze daca vi le aduceti aminte , o obsesie de-a mea , un pat cumparat in anul in care m-am nascut de parinti si cu care am plecat in spate de la la ei. Hi , hii am impresia ca imi tine noroc , a fost prima mobila adusa in apartament si patul ala sincer l-am tirit prin toate camerele. Acum va ajunge si in camera lui bebe. Dupa care vor incepe tot de astazi niste renovari la baia mare unde trebuie schimbat caloriferul cu unul mai mare – ca sa fie cald in caz ca vom face baie cindva copilului....in baia mare.Banuiesc ca pe la 6-8 luni vom incepe sa facem baie in cada cea mare si renuntam la cadita. Dupa baie urmeaza doi pereti de tapetat in sufragerie si de montat toata mobila suspendata. Deci....te mai plingi ca nu s-au terminat lucrarile la balcon ?
Multa bafta la TT.
Dandusa , Monicus multumim pentru linkuri si info. Monicus asteptam vesti , sa ne povesti cu ce impresii ai plecat si daca ti s-au parut utile cursurile .
Dandusa sa vezi acum ce ma pun pe citanie la capitolul limbajul trupului. Ca la engleza cred .....ca o sa devin cititoreasa in limbi straine. Am atitea de facut in cocediul asta ca parca , parca as vrea 2 concedii.
Mai ca imi vine sa iau aparatul ala De ce plinge bebe ? ca sa mai cistig din timp. http://www.madalinas.ro/produse/-%20de%20ce%20plange%20bebelusul.php
La multi ani sarbatoritelor noastre : Flori76, Estyanda si Kita.
Fetelor multa sanatate , noroc si tot ce va doriti !
Andreyutza multumim pentru urari !
Sincer eu am facut ochii cit cepele cind am vazut-o pe finuta-mea dupa 3 luni. Initial am vazut-o in spital , apoi la cca. 3 saptamini de la iesirea din spital si ultima data acum la botez. Am ramas muta de transformarile pe care le observam pe mina ei . Era un botz de omusor ca te chinuiai sa ii distingi ceva trasaturi. Ei bine acum e o super mini-lady . Are niste ochi mari , niste obrtaji gen buculite roz si niste cirlionti mai frate ! Ce mai eram topita dupa ea. Eu , ca eu da" soata nu mai vorbesc. La cum este surprins sotul prin poze mi se pare destul de clar ca Eva imi apartine exclusiv acum . Dupa ce voi naste salutare nene , va fi a lui clar si fara drept de replica.
Cit priveste bocaniturile lui bebe pot sa iti spun si eu ca la inceput miscarile nu le percepeam zilnic. Uneori mai des , alteori deloc , alteori foarte rar. Dupa ce a mai crescut sarcina si loviturile le simteam zilnic pot sa iti spun ca in perioadele in care uterul crestea loviturile , miscarile le resimteam foarte slab. Uneori chiar imi puneam problema daca nu sunt cumva gaze senzatiile pe care le am. Imediat ce Eva recupera in dimensiuni loviturile si miscarile redeveneau inconfundabile. Sa iti spun sincer avea momente cind pe zi nu misca nimic. Noaptea insa , cind mergeam la buda , era ca la disco in burta mea . Eu mergeam aproape somnambulic la buda ea n-avea treaba fata. Si normal ca daca noaptea era in plina activitate , ziua dormea omul ! Recupera activitatea nocturna.
Acum daca tu esti absolut sigura ca de vineri nu ai mai simtit nimic , nimic gen fluturei , lovituri , miscari poti merge merge la un eco oarecare.
Si cel mai slab eco poate vedea daca bebe are activitate iar pe tine asta te intereseaza.
In primele 12 sapt. critice pt. sarcina intre ecografiile la care eram programata la gineca , mergeam si la ecografele de cartier 2D sau 3D la care nimeream , doar sa vad daca este in evolutie. Nu ma interesa ce spuneau medicii , daca bebe miscula pt. mine era linistitor.Poti apela la acest truc pentru a te linisti un pic.
Cum spunea si Ramo pot sa iti confirm : Eva are pozitii preferate in care incepe bocanirea – cind eu stau cu fata in sus ori pe partea stinga. Atunci e cea mai activa. Poate reusesti sa il pacalesti pe bebe cu o pozitie preferata.
Loren ma bucur ca in sfirsit ai gasit ceva leacuri pt. constipatie. Da-i inainte . Pot sa iti spun ca daca vei reusi sa consumi zilnic parte din alimentele indicate de tine – macar activia – vei fi multumita de rezultate si in ceea ce priveste constipatia si balonarea. Nu sunt niste rezultate genul remarcabile , fulminante dar se vor observa clar. Tranzitul in timp va deveni mai usor iar stomacul se va balona din ce in ce mai putin.
Vrabiuta pt. raceala multe ceaiuri si lamaie. Alimentatie bogata in usturoi – sfat babesc. Sanatate multa !
Ce supliment de fier iei ? Si eu sunt interesata , de la 28 de sapt. vreau sa iau supliment de fier.
Eli pup draguta 

. Incerc sa imi revin. Nu e felul meu sa stau prea mult sa imi pling de mila.
Multumesc fetelor care m-au incurajat si mi-au facut galerie !
Mariuka apa in inghitituri mici , paine prajita si orice alimente ti-a dori sa maninci sa le ingerezi in cantitati mici. Alte sfaturi nu mai stiu . Poate fetele care s-au confruntat cu aceasta problema au ceva remedii mai eficiente.
Fetelor am o intrebare : despre urmatorul carucior Bertoni cu 3 roti .
Stiti ceva despre el ? Am contactat administratorii site-urilor pt. citeva intrebari suplimentare – gen daca se pliaza sau macar daca se stringe , cam cite kg are , daca landoul este sau nu inclus in pret , pare cam ambigua formulare din reclamama – si vad ca nimic , nici un raspuns.
Le intreb si pe fetele de la nasterea unei stele si de la clubul scutecelor.
Uite aici 2 link-uri. Sper sa nu apara reclama . Unul e pe site – ul hello bebe scris intr-un cuvint si altul pe site-ul little baby tot intr-un cuvint . Cu www. in fata iar la final .ro http://www.hellobebe.ro/product_info.php/cPath/29_53_68/products_id/368
http://www.littlebaby.ro/carucioare-copii/carucioare-cu-3-roti/atlanta/prod_924.html
Multumesc !
Mirtha
26+
Eva
Mirtha spune:
Mav pai pina sa scriu eu ditamai mesajul nu am vazut si mesajul tau ! pup] Da , mai sti ce vremuri
? Of, of....
.
Io tinerica , scandurica nu cu nshpe tone in plus cistigate la minut el inalt ca bradu" si bine facut , acu" el e scandurica - grisinica si parul usor grizonat.Deh... ce sa-i faci!
Alte vremuri cu alte bucurii. Sa fim sanatosi si sa ne bucuram de viata.
Mirtha
26+
Eva